KÉK HÍREK
A Rovatból

Tragédia Dabasnál: a Duna-völgyi-főcsatorna elsodorta a kutyáját mentő nőt

A 33 éves nő állítólag két kutyával sétált, amikor az egyiket elragadta a sodrás. Az áldozat megpróbálta megmenteni az állatot, sikertelenül.


Szomorú eset történt csütörtök délután Dabasnál: egy 33 éves nő holttestére bukkantak a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai. A nő megpróbálta kimenteni kutyáját a vízből, de az erős sodrás magával ragadta.

A Tények értesülései szerint a nő és kutyája a Duna-völgyi-főcsatornánál került bajba. A nő eltűnését követően a Pest vármegyei rendőrség a Kutató-Mentő Szolgálat segítségét kérte. A keresést a Dabashoz közeli Sári zsilipnél kezdték meg búvárokkal, késő délutánra pedig már 20 kilométeres szakaszon folyt az akció. Végül

a rendőrség és a halőri szolgálat koordinálásával találta meg a nő holttestét több kilométerrel arrébb

– írja az Index.

A segélyhívót egy helyi lakos értesítette, aki észrevette, hogy egy parton hagyott kutya kétségbeesetten keresi gazdáját. A parton egy övtáskát és egy pórázt is találtak. A lakos délelőtt tíz órakor jelentette az esetet, de akkor még nem tudtak járőrt küldeni a helyszínre.

A nő állítólag két kutyával sétált és játszott főcsatorna partján, amikor az egyiket elragadta a sodrás. Az áldozat megpróbálta megmenteni a négylábút, ekkor történhetett a tragédia.

Az eltűnt kutyát azóta sem találták meg. A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat később a következőt írta a Facebookon:

„Sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Dorka kutya is áldozata lett a balesetnek, amelyben a gazdája elhunyt. Egyeztetve a hozzátartozókkal tesszük közzé az alábbi fotót, hátha a tragédia árnyékában valami csoda mégis történhetett.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A 8 éves kisfiút lerúgó szolnoki gyerekfelügyelő volt tanítványa azt állítja: többször is megerőszakolta őt az edző
Névvel és arccal állt ki a nyilvánosság elé, hogy megossza történetét a szolnoki karateedző, A. Tibor elleni vádakkal kapcsolatban. Több más tanítvány is hasonló megaláztatásokról és rendszeres bántalmazásokról számolt be.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. július 19.Nádasi Adrienn névvel és arccal állt ki a nyilvánosság elé, hogy megossza történetét a szolnoki karateedző, A. Tibor elleni vádakkal kapcsolatban.

Adrienn a Tv2 Tények című műsorában mesélt arról, hogy 17 évvel ezelőtt többször is megerőszakolta őt az edző. A férfi nemrég azzal került be a hírekbe, hogy egy szolnoki kalandparkban felrúgott egy rábízott gyereket.

Adrienn elmondása szerint A. Tibor folyamatosan lelkileg terrorizálta őt. Volt olyan eset, hogy egy aktus után halálosan megfenyegette:

„Azt mondta, szedjem össze magam, és ha én ezt bárkinek el merem mondani, akkor meg fog ölni.”

A történetek nem egyediek: több más tanítvány is hasonló megaláztatásokról és rendszeres bántalmazásokról számolt be, bár ők arcukat és hangjukat nem vállalták. Egyikük elmesélte, hogy az edző a hosszú haja miatt megalázta őt az edzésen:

„Odajött hozzám, és azt mondta a többieknek: ezért ne legyen hosszú hajatok. Majd megfogta a hajamat, lerántott a földre, és elkezdett húzni a padlón.”

Arról is beszéltek, nyílt titok volt, hogy az edző manipulálja és kihasználja a tinédzser lányokat.

(via 444.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Elhunyt a hőgutát kapott postás, akit ájultan szállítottak kórházba Kelebiáról
A kiskunhalasi középkorú férfi helyettesítette a kollégáját Kelebián. Mielőtt kórházba szállították, 43 fokra kellett visszahűteni a szervezetét.


Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy életveszélyes állapotban találtak rá egy postásra Kelebián, aki a hőség miatt eszméletét vesztette. A baon.hu friss információi szerint a középkorú férfit a halasi kórház intenzívosztályán ápolták, a gondos ellátás ellenére később elhunyt.

Az eset szerdán történt, éppen egy nappal azután, hogy a településen megdőlt az új napi melegrekord:

41,6 fokot mértek délután, ami majdnem meghaladta a magyarországi abszolút rekordot is (41,9 fok).

Az év eddigi legforróbb napján, kedden, egy kiskunhalasi postás helyettesítette a kollégáját Kelebián. A rendkívüli hőségben azonban a postás összeesett az utcán. A lap értesülései szerint a középkorú férfit csak azután tudták mentőhelikopterrel kórházba szállítani, hogy a szervezetét 43 fokra visszahűtötték.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Magyar Posta: jelenleg is zajlik a hőgutában elhunyt 60 éves postás esetének kivizsgálása
Közleményt adott ki a Magyar Posta a ma hajnalban elhunyt kelebiai postás esetével kapcsolatban. A vállalat saját halottjának tekinti a 60 éves férfit.


A kórházi ellátás ellenére elhunyt az a postás, aki hőgutát kapott néhány nappal ezelőtt. A férfi olyan sokáig feküdt eszméletlenül a tűző napon, hogy a teste felforrósodott. A mentők helikopterrel szállították kórházba, majd az intenzív osztályon kapott ellátást, de a szervezete nem bírta tovább, feladta a harcot.

A posta a közleményében hangsúlyozza: a július 17-én Kelebián rosszul lett kézbesítőnél is volt megfelelő mennyiségű védőital. Mint hangsúlyozzák, jelenleg is zajlik az eset kivizsgálása.

A Magyar Posta őszinte részvétét fejezi ki a családnak és a hozzátartozóknak

- írták, majd hozzátették:

„elhunyt munkatársunkat a Magyar Posta Zrt. saját halottjának tekinti, és megteszünk mindent, hogy a hozzátartozókat és a postásokat a gyász feldolgozásában segítsük”.

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„Nem egy pofont adott, vagy ilyesmi, hanem keményen, ököllel verte telibe a fejemet vagy a testemet” – a szolnoki gyermekbántalmazó többször megverte az exbarátnőjét is
Brutális részletek derültek ki: a szolnoki gyermekbántalmazást követően újabb botrányos esetekről számolt be ezúttal a karatemester volt barátnője, aki az RTL Híradónak beszélt azokról a megrendítő eseményekről, amelyeket elkövetett vele szemben a férfi.


Súlyos testi-lelki bántalmazásokról számolt be az RTL Híradónak nyilatkozó nő, aki korábban párkapcsolatban élt A. Tibor karateedzővel – aki azzal került az országos figyelem középpontjába, hogy egy szolnoki kalandparkban felrúgott egy rábízott gyereket. Erről korábban itt írtunk.

A Híradónak az edző volt barátnője elmondta, hogy a nála 21 évvel idősebb edző szabályosan „kimosta az agyát”, meghatározta, hogyan öltözködjön, elidegenítette családjától, majd súlyosan bántalmazta fizikailag is. A nő, aki korábban az edző tanítványa is volt, felidézte, hogy vidékről származik, és ott kezdett karatézni. Elmondása szerint az edző kihasználta sporttal kapcsolatos terveit és álmait.

A mesterből és tanítványból hamarosan egy pár lett. A nő szerint a párkapcsolatban „az első év még teljesen normális volt” a korkülönbséget leszámítva. Utólag tudatosult benne, hogy „kimosta az agyamat, mindenkitől elidegenített.

„Anyád egy szar, apád egy paraszt, ne menjél haza, minek mész te oda, nem kapsz ott semmit. Itt én vagyok egyedül az, aki az álmaidat megvalósítja, én vagyok az, aki szeret téged. Soha nem fogsz egy ilyen férfit találni, sőt soha nem fogsz férfit találni magad mellé, mert megcsal”

– idézte fel az edző szavait.

Az edzőről, aki ellen a Magyar Karate Szakszövetség is vizsgálatot indított, volt tanítványa a Fókusznak azt mondta, edzésein mindennapos volt az erőszak. Az RTL Híradó kérdésére, hogy előfordult-e efféle agresszió a párkapcsolatukban is, a nő azt mondta,

„volt, volt”.

A férfi a nő öltözködését is korlátozta, „tett arról, hogy 20 évesen még csak véletlenül se legyek csajos”. Megakadályozta, hogy „fodrász, vagy bármi legyen a közelemben”, az egyesületi melegítőben kellett járnia. A cél az volt szerinte, hogy „még csak véletlenül se lássák, hogy én hogy nézek ki, vagy milyen az alakom, hanem egy lelakott asszonynak nézzek ki mellette” – fogalmazott.

A férfi először szóban bántalmazta, többek között lekurvázta. Aztán „bebeszélte magának, hogy megcsalom. Ekkor járt el először a keze.

Nem egy pofont adott, vagy ilyesmi, hanem keményen, ököllel verte telibe a fejemet vagy a testemet, mintha edzésen lenne”

– emlékezett vissza. Kiemelte, hogy ő nagyjából 65 kiló volt akkor, és egy 95-100 kilós férfi bántalmazta.

„Volt olyan, hogy azért nem tudtam elmenni gyakorlatra, mert akkora monokli volt a fejemen. Akkor azt kellett hazudnom, hogy beteg vagyok.”

Felidézte: olyan is akadt, amikor „a hajamnál fogva húzott végig a ház melletti járdán, és úgy cibált ki az utcára. Akkor sikerült tőle elszaladnom. Ott volt a közelben valami templom, vagy kereszt, én pedig odamentem,

és imádkozni kezdtem, hogy Istenem, könyörgök, mikor lesz ennek vége? Megúszom én ezt élve? De akkor sem hívtam fel a szüleimet, meg senki mást sem.”

A Híradónak elmondta: a kapcsolatból nagyon nehezen tudott kitörni:

„Jöttek a zaklatások, ezresével az üzenetek, amikre nem válaszoltam.” A férfi élesváltásokban kommunikált vele: az egyik pillanatban a nő „mocskos kurva” volt, a másikban pedig azt írta, hogy „elsírom magam, életem szerelme vagy, gyere vissza hozzám”.

Közben ki akarta túrni az albérletéből, valamint lejáratni a munkahelyén. Amikor pedig megtudta, hogy időközben új párkapcsolata lett, tovább terrorizálta őt és párját is.

Elmondása szerint a kálváriájának akkor lett vége, amikor az edző összejött a jelenlegi feleségével, és végre békén hagyta őt.

(via rtl.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET: