KÉK HÍREK
A Rovatból

Szlovákiai buszbaleset: még mindig életveszélyben van három megsérült utas

Már a baleset minden sérültjét Magyarországra szállították, a miskolci kórházban három idős asszonyt ápolnak életveszélyes sérülésekkel.

Link másolása

A május 15-i szlovákiai buszbaleset 59 sérültje közül hárman még mindig életveszélyben vannak, de már mindannyiukat Magyarországon ápolják.

Korábban beszámoltunk róla: egy többségében budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállító turistabusz kamionnal karambolozott a szlovákiai D2-es autópályán május 15-én. A balesetben egy ember meghalt, 59 pedig megsebesült, közülük 13-an súlyosan.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken közölte, már minden sérültet Magyarországon ápolnak.

Utolsóként egy 77 éves miskolci asszonyt szállítottak át mentőhelikopterrel Szlovákiából a miskolci kórházba, őt továbbra is az intenzív osztályon kezelik. A szépkorú nő lánya az RTL-nek azt mondta, édesanyja jelenleg is lélegeztetőgépen van, de amikor bement hozzá, magánál volt. Egyik lábát amputálni kellett. Rajta kívül még két másik idős nőt ápolnak életveszélyes sérülésekkel a miskolci kórházban.

Forrás: RTL, 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Lezuhant a 17. emeletről és szörnyet halt a 44 éves olimpiai bajnok röplabdázó
Walewska Oliveira búcsúlevelet hagyott maga után, így Sao Paulói rendőrség öngyilkosságként vizsgálja a brazil női röplabdázó tragikus estetét.

Link másolása

Walewska Oliveira olimpiai bajnok röplabdázó szeptember 21-én Sao Paulóba utazott a könyve bemutatására, de délután a rendőrség szerint egy épület 17. emeletéről lezuhant egy első emeleti erkélyre.

A 44 éves sportoló 2006-ban világbajnoki ezüstöt, 2008-ban pedig olimpiai aranyat nyert a brazil női röplabda-válogatottal. A brazil röplabdaszövetség közleményben fejezte ki sajnálatát a Walewska Oliveira halála miatt.

Az O Tempo brazil lap birtokába került rendőrségi jelentés szerint a sportoló búcsúlevelet hagyott maga után, ezért a halálát öngyilkosságként vizsgálják a hatóságok.

Forrás: 24.hu

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Biztonsági őrök verték össze a Republic technikusát Dunaszerdahelyen
Az eseménynek helyt adó Dunaszerdahely városának önkormányzata mélységes sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban.

Link másolása

A Republic technikusát a Csallóközi Vásáron munkavégzés közben verték meg péntek este - írta meg a Blikk.

Néhány szemtanú elmondása szerint a vásár biztonsági szolgálatának egy vagy több embere támadt a technikusra.

Egyikük elmondta, hogy az incidens a koncert után történt, amikor a technikus a zenekar felszerelését pakolta volna le a színpadról.

A város közleménye szerint a biztonsági szolgálat az eset után beismerte a felelősségét. A sérült technikust a mentők a helyszínen ellátták, a zenekar menedzsere szerint kórházba is került.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Halállistája volt a fülöpjakabi anyagyilkos kamasznak
A most 15 éves fiú egy éve ölte meg az anyját egy baltával. A gyilkosság után gondosan kitakarított, majd apja borsodi házába távozott.

Link másolása

Az anyja szerepelt a fejében felállított halállista első helyén annak a fülöpjakabi kamasznak, aki egy baltával ölte meg a nőt, írja az RTL. A most 15 éves fiú a vád szerint még tavaly decemberben egy baltával végzett 48 éves anyjával.

A fiú két hete az előkészítő tárgyaláson elismerte a gyilkosságot, de azt tagadta, hogy előtte megverte volna a nőt. A mostani tárgyaláson azonban nem akart vallomást tenni.

A bíró felolvasta többek között annak a szociálpedagógusnak a vallomását, aki nem sokkal a gyilkosság előtt foglalkozott a fiúval. Ő azt mondta, hogy „szinte az első alkalommal arról számolt be, hogy ölni szeretne, embert ölni”. Hasonló dolgokat mondott az iskolapszichológusnak is: „nem mondta nekem, hogy kit ölne meg, azt sem, hogy hol és milyen módon, pusztán azt, hogy száz ember megölése vezet a megüdvözüléshez”.

A család egyik barátja szerint a fiúnak volt egy halállistája, amin ő i szerepelt. A lista első helyén azonban az édesanyja állt.

A bíróságon részletesen bemutatta, hogyan sújtott le a nőre a szerszámmal. Azt bizonygatta, hogy a nő testén talált sérülések az esés következményei, nem pedig azért keletkeztek, mert korábban bántotta volna.

Az már korábban kiderült, hogy az anya és fia tavaly december 12-én együtt indultak el otthonról biciklivel. A fiú azonban már ekkor elhatározta, hogy megöli az anyját. Hazament, elrejtette a kerékpárt, megvárta a nőt, és végzett vele. Ezután feltakarította a nyomokat, majd a pénz magához véve apja borsodi házába ment.

A tárgyalásról készült beszámolót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Aligátor marcangolhatott szét egy parkban sétáló floridai férfit
Az állat testét vér borította, áldozatát egy hatalmas vértócsa közepén találták meg. A rendőrség még nyomoz, hogy pontosan mi történhetett.

Link másolása

Egy vérrel borított aligátort és mellette egy holttestet találtak péntek délután Floridában, írja a Daily Star. Az ügyben a Pinellas megyei seriff hivatala nyomoz, de úgy vélik, hogy a termetes hüllő marcangolhatta szét a férfit, akire egy vértócsában bukkantak rá.

Egyelőre azonban nem tudni biztosan, hogy az aligátor vadászta le áldozatát, vagy a férfi holtteste eleve a parkban hevert, és az aligátor csak lakmározott belőle.

Egy szemtanú a helyi tévének elmondta, hogy soha nem látott még ekkora aligátort életében. Jennifer Dean szerint az állat abból a közeli tóból mászhatott ki, ahol több példány is él. A nő péntek délután rendőrségi szirénázást, majd lövéseket hallott. Feltehetően a hüllőre lőttek, amit végül felpakoltak egy teherautóra és elszállították. Azóta sem tudni, hogy pontosan mi lett a sorsa.

Egy férfi úgy látta, hogy a holttestet a helyszínre érkező búvárok vonszolták ki a közeli csatornából az útra.

A tragédiáról készült összeállítást itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: