KÉK HÍREK

Öt órába telt, mire megtalálták Lajos testét – neves cukrász fia és menye halt meg az érdi gázrobbanásban

A férfi nem sokkal a tragédia előtt gyógyult fel súlyos daganatos betegségéből. Lányuk szívszorító levélben búcsúzott a házaspártól.


Érden óriási robbanás rázta meg a várost június elején, amely során egy családi ház vált a földdel egyenlővé.

A házban élő Anett és Lajos, valamint a férfi édesanyja, Bíró Katalin tartózkodott az épületben, amikor a detonáció bekövetkezett. Sajnos csak Katalin élte túl a katasztrófát. Az asszony, aki a Zsanna-Manna nevű reformédesség megalkotója és feltalálója, nemzetközi hírnévre tett szert két évtizeddel ezelőtt, amikor elindította vállalkozását. Most azonban képtelen feldolgozni, hogy elvesztette szeretteit.

„Február óta éltek itt, a házban konvektor adta a fűtést. Az épületben volt még egy lezárt gázcső is. Pontosan azóta sem tudjuk, mi történt, talán begyújtották a konvektort, hogy ellenőrizzék a működését. Ezt a menyemék minden nap megtették” – mesélte a Blikknek a nő.

A neves cukrász épp a konyhában tartózkodott, amikor a robbanás történt. A légnyomás székestől legalább két méterre elhajította, ami megmentette az életét, hiszen pillanatokkal később harminc kilogrammos faldarabok kezdtek záporozni oda, ahol korábban ült.

Fia, Lajos, a lezúduló törmelékek alatt vesztette életét. Ráomlott a fal, a tető, szinte az egész ház.

„Hiába rohantak át azonnal a szomszédok, képtelenek voltak eltakarítani a törmeléket. A tűzoltóknak végül öt órájukba telt, mire megtalálták Lajos testét. A fiam a felrobbant ház alatt halt meg”

– emlékezett vissza a gyászoló édesanya.

A robbanás ereje akkora volt, hogy megemelte a ház tetejét, a bejárati ajtót pedig a közelben álló, húsz méter magas fa tetejére repítette. „A menyemet még élve ki tudták hozni a házból, de rettenetes égési sérüléseket szenvedett. A kórházban gégemetszést hajtottak végre rajta, próbálták megmenteni, pokoli fájdalmai lehettek, de egy nappal később ő is meghalt.”

Lajost csütörtökön temetik el, feleségét néhány nappal később búcsúztatják. A tragédiát tovább súlyosbítja, hogy Lajos nemrég gyógyult ki egy agresszív daganatos betegségből. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a börtönből gyógyíthatatlan betegség miatt engedték haza otthonápolásra. Most a Blikk úgy értesült, hosszú ideje küzdött a rákkal, ám mostanra úgy tűnt, legyőzte a gyilkos kórt. Felesége, Anett pedig a napokban ünnepelte volna a születésnapját.

A lányuk megható sorokkal búcsúzott tőlük közösségi oldalán:

„Drága anyukám! Te nem csak anya voltál, hanem a barátnőm. Hiányozni fognak a közös hétfők, a közös sorozatnézés, a közös pihenés és a tanácsaid. Bármi is történt, mindig ott voltunk egymásnak. Te vagy a legszebb nő a világon és maradsz is! Nagyon-nagyon szeretlek!! Apukám! Tudom jól, hogy mindig szerettél, és tudtad, hogy én is téged. Remélem, mindketten békében vagytok és a legjobb helyen. Mindig hiányozni fogtok, drága szüleim!”

via Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Volt tanítványa a gyereket felrúgó edzőről: Ebben a közösségben szinte mindennapos volt a fölösleges erőszak, egymás abuzálása
Elmondása szerint az edző gyomrosokat és combosokat osztogatott a tanítványoknak büntetésül.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, megszólalt az RTL Híradójának az az édesanya, akinek kisfiát egy karateedző rúgta fel durván egy edzőtáborban. A nő elmondta, hogy Roli magát hibáztatta a történtekért, ő pedig szinte sokkot kapott, amikor meglátta a felvételeket.

Kiderült ugyanakkor, hogy nem ez volt az első eset, hogy probléma volt a férfi fegyelmezési módszereivel.

„Ez a videó, ez az egyperces videó tökéletesen összefoglalja a 35 évet. Abszolút erről szólt. Nagyon sokan megtalálták a számításaikat ebben az egyesületben, akik például családon belüli erőszakot vagy bármilyen bántalmazást itt tudtak kiélni a gyengébbeken”

– ezeket a súlyos mondatokat Hagyó Márton mondta a csatornának, aki alig 10 éves volt, amikor csatlakozott a jászberényi karateegyesülethez, amit a most bántalmazással vádolt edző vezetett. Hagyó a Fókusznak mesélt arról, hogy csak két hónapig bírta az edzéseket, mert már gyerekként érezte, hogy valami nem stimmel.

„Egy meghatározó mondata volt, ami nagyjából belém is égett, hogy ha valamit rosszul csináltál, vagy büntetni akart, hogy 'combost vagy gyomrost kérsz büntetésnek?'”

Hagyó szerint az edző gyakran állította fel a gyerekeket, hogy a csoport végignézze a büntetést.

„Akkor akár egy 10-15-20 éves gyereket felállított, a csoport addig megállt, végig kellett nézni, hogy valaki vár egy combost, egy gyomrost. Hogyha gyomrost kértél, akkor nyilván a combodra, olyan helyre ütött, ahol nem számítottál rá. Felállított, kaptál egy gyomrost, összeestél.”

A videó láttán Hagyó szembesült azzal, milyen káros közegből szállt ki. Szerinte a köztiszteletnek örvendő edző rendszeresen visszaélt erejével és durván bántotta tanítványait. „Ebben a közösségben szinte mindennapos volt az erőszak, a fölösleges erőszak, egymás abuzálása, szinte klikkekre osztódott maga az egyesület is. A tagoknak egy része fizikálisan erősebb volt, viszont mentálisan sokkal nagyobb problémával küzdött, és ezt itt tudta levezetni.”

A karateedző szerdán közleményt adott ki, majd megszüntette az egyesület oldalát. Közben lincshangulat alakult ki a férfi ellen a kommentelők között. Egy pszichológus szerint nem véletlenül vált ki ekkora dühöt egy ilyen videó, ahol tisztán és védhetetlenül látszik, mit jelent egy gyermek elleni fizikai erőszak. A videóban a szakember és az édesanya is hosszabban mesél a történtekről.

A karateedző akár börtönbe is kerülhet – mondta Tuza Péter ügyvéd az RTL Híradónak. A nyomozó hatóság azt is vizsgálni fogja, hogy a férfi korábban követett-e el hasonló bűncselekményt. Ha igen, az súlyosbító körülménynek számít.

Tuza Péter szerint „Súlyos testi sértés kísérlete – márpedig itt a Jóisten által biztosított jóság, hogy a gyereknek nem tört el semmije – az 3 évig terjedő szabadságvesztés. A kiskorú veszélyeztetése meg 5 évig terjedő szabadságvesztés lehet.”

Az RTL riportja a volt tanítvánnyal


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
A kormány reagált a gyereket durván felrúgó karateedző állami kitüntetésére
Szerintük a férfi méltatlanná vált a munkájára, és felszólították, hogy adja vissza az összes díját, amit valaha kapott.


Több mint 24 éven át vezette a Yakuzák SE klubot a most bántalmazással vádolt karateedző. Ez az önéletrajzából derül ki, ami a klub honlapján volt elérhető – igaz, azóta a honlapot sem lehet felkeresni már. Az edző két megyében is tartott edzéseket, és több mint 1000 tagja volt a klubjának. Az ügyben már folyik a nyomozás.

Tuza Péter ügyvéd az RTL Híradónak nyilatkozott:

„Mindenképpen vizsgálni kell a testi sértés kísérletének a gyanúját. Amennyiben ez a személy a gyermekeket felügyelte, az ő felügyeletére voltak bízva a gyermekek, úgy a rendőrségnek azt is vizsgálnia kell, hogy a kiskorú veszélyeztetésének a bűntette az megvalósulhatott-e.”

Ha vádat emelnek ellene és a bíróság elítéli, az ügyvéd szerint évekre börtönbe kerülhet.

„Súlyos testi sértés kísérlete – márpedig itt a jóisten szerencséje, vagy az ő általa biztosított jóság, hogy a gyereknek nem tört el semmije – az 3 évig terjedő szabadságvesztés. A kiskorú veszélyeztetése meg 5 évig terjedő szabadságvesztés lehet” – tette hozzá.

Az ügyvéd arról is beszélt: mivel a felügyeletére bízott gyerekkel erőszakoskodhatott, azzal is számolnia kell, hogy élete végéig eltilthatják a gyerekek edzésétől. Szerdán a szolnoki rendőrkapitányság azt közölte: garázdaság gyanúja miatt indítottak eljárást.

Tahon Róbert, a Magyar Karate Szövetség főtitkára így reagált a történtekre:

„Döbbenet. Megnézi az ember egyszer, kétszer, háromszor, és nem hiszi el, amit lát. Bár egy tudatosnak tűnő, karatéra is jellemző lábsöprés látszódik a videón, ennek semmi köze a sportághoz.”

„Ez nem a karate, ez messze nem a karate. Nem ezt hirdetjük, és amit hirdetünk, azt mindenki ismeri, hogy miről szól a karate: a kölcsönös tiszteletről, arról, hogy mi egy olyan keleti kultúrán alapuló értékrendet szeretnénk átadni a gyermekeinknek, amelytől többek lesznek, jobbak lesznek és reményeink szerint a világunk is – ezért elfogadhatatlan ez a cselekmény”

– tette hozzá.

A főtitkárt különösen megrázta az eset, mivel az edzőt korábban úgy ismerték, mint aki sokat tesz a térségben a gyereksportélet fellendítéséért. „Amit a Magyar Karate Szakszövetségnek meg kell tennie az a szakszövetség rendelkezésére álló eszközök teljes szigorával fel kell lépnie, ezért mind a fegyelmi bizottságot, mind az etikai- és gyermekvédelmi bizottságot felkértük már arra, hogy a megfelelő konzekvenciákat vonja le és ennek megfelelően járjon el” – mondta.

A szövetség vizsgálata jelenleg is tart, és az edző a vizsgálat lezártáig nem tarthat edzést.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a bántalmazó karateedzőt 4 évvel ezelőtt Novák Katalin, akkori család- és ifjúságügyért felelős államtitkár életműdíjjal tüntette ki.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium az RTL Híradó kérdésére azt írta:

„Ez az edző méltatlanná vált munkájára.” Hozzátették, hogy tettét a leghatározottabban elítélik és „felszólítják arra, hogy minden díjról, amit valaha átvett, mondjon le, és azokat adja vissza.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Újabb szörnyű részlet derült ki a kalandparkban felrúgott kisfiúról: „Majd másfél liter vizet a fejére öntött, és fölrángatta, hogy: mi vagy te, lány?”
Az anya nem tud róla, hogy az edző bocsánatot kért volna a fiától. Sőt kiderült, hogy a rúgás után nem ért véget a megaláztatás.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, interjút adott az RTL Híradójának az édesanya, akinek fiát egy kalandparkban rúgta meg olyan erősen egy őket kísérő felnőtt, hogy a gyerek fejjel a levegőbe emelkedett, majd fejjel a földre esett.

A fiú reakcióján kívül az anya mesélt a kamerán látható események utáni történésekről is:

„Ott hagyta, majd visszament, majd' másfél liter vizet a fejére öntött, és fölrángatta, hogy: mi vagy te, lány?

Nem. Csak hét és fél éves gyerek, aki még nem élt át ilyen fizikai fájdalmat”.

Az édesanya szerint fiának még nagyon sokszor el kellett magyarázni, hogy egészen biztosan nem ő volt a hibás azért, hogy ilyen durva büntetést kapott, és egy felnőtt egyszerűen nem tehet ilyet.

Reagált arra is, hogy az edző elismerte, amit tett, és elmondása szerint ez szembement mindennel, amit eddigi életében képviselt. Azt is állította, hogy még a helyszínen bocsánatot kért a fiútól, de erről az édesanya nem tud. „De legszívesebben mondanám neki, hogy személyesen, a szemem láttára kérjen bocsánatot Rolitól, és mondja meg neki, hogy nem az ő hibája, nem volt rossz és ezt nem érdemelte meg” – tette hozzá. Szerinte ez számítana a fiának.

Az RTL interjúja az édesanyával

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A veszprémi völgyhídról ugrott le egy középkorú férfi
Két hét alatt két öngyilkosság is történt. Aggasztóan sokan vannak, akik itt vetnek véget az életüknek.


A mélybe vetette magát egy 48 éves férfi a veszprémi völgyhídról csütörtökön – írja a veol.hu.

A férfi a helyszínen életét vesztette.
A lap értesüléseit Bartók Judit rendőrségi szóvivő megerősítette.

Közölte: a rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja a történteket.

Két hete sincs, hogy egy másik férfi is a völgyhídon vetett véget életének. Erről korábban a Delta hírek is beszámolt.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.


Link másolása
KÖVESS MINKET: