KÉK HÍREK
A Rovatból

Öt órába telt, mire megtalálták Lajos testét – neves cukrász fia és menye halt meg az érdi gázrobbanásban

A férfi nem sokkal a tragédia előtt gyógyult fel súlyos daganatos betegségéből. Lányuk szívszorító levélben búcsúzott a házaspártól.


Érden óriási robbanás rázta meg a várost június elején, amely során egy családi ház vált a földdel egyenlővé.

A házban élő Anett és Lajos, valamint a férfi édesanyja, Bíró Katalin tartózkodott az épületben, amikor a detonáció bekövetkezett. Sajnos csak Katalin élte túl a katasztrófát. Az asszony, aki a Zsanna-Manna nevű reformédesség megalkotója és feltalálója, nemzetközi hírnévre tett szert két évtizeddel ezelőtt, amikor elindította vállalkozását. Most azonban képtelen feldolgozni, hogy elvesztette szeretteit.

„Február óta éltek itt, a házban konvektor adta a fűtést. Az épületben volt még egy lezárt gázcső is. Pontosan azóta sem tudjuk, mi történt, talán begyújtották a konvektort, hogy ellenőrizzék a működését. Ezt a menyemék minden nap megtették” – mesélte a Blikknek a nő.

A neves cukrász épp a konyhában tartózkodott, amikor a robbanás történt. A légnyomás székestől legalább két méterre elhajította, ami megmentette az életét, hiszen pillanatokkal később harminc kilogrammos faldarabok kezdtek záporozni oda, ahol korábban ült.

Fia, Lajos, a lezúduló törmelékek alatt vesztette életét. Ráomlott a fal, a tető, szinte az egész ház.

„Hiába rohantak át azonnal a szomszédok, képtelenek voltak eltakarítani a törmeléket. A tűzoltóknak végül öt órájukba telt, mire megtalálták Lajos testét. A fiam a felrobbant ház alatt halt meg”

– emlékezett vissza a gyászoló édesanya.

A robbanás ereje akkora volt, hogy megemelte a ház tetejét, a bejárati ajtót pedig a közelben álló, húsz méter magas fa tetejére repítette. „A menyemet még élve ki tudták hozni a házból, de rettenetes égési sérüléseket szenvedett. A kórházban gégemetszést hajtottak végre rajta, próbálták megmenteni, pokoli fájdalmai lehettek, de egy nappal később ő is meghalt.”

Lajost csütörtökön temetik el, feleségét néhány nappal később búcsúztatják. A tragédiát tovább súlyosbítja, hogy Lajos nemrég gyógyult ki egy agresszív daganatos betegségből. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a börtönből gyógyíthatatlan betegség miatt engedték haza otthonápolásra. Most a Blikk úgy értesült, hosszú ideje küzdött a rákkal, ám mostanra úgy tűnt, legyőzte a gyilkos kórt. Felesége, Anett pedig a napokban ünnepelte volna a születésnapját.

A lányuk megható sorokkal búcsúzott tőlük közösségi oldalán:

„Drága anyukám! Te nem csak anya voltál, hanem a barátnőm. Hiányozni fognak a közös hétfők, a közös sorozatnézés, a közös pihenés és a tanácsaid. Bármi is történt, mindig ott voltunk egymásnak. Te vagy a legszebb nő a világon és maradsz is! Nagyon-nagyon szeretlek!! Apukám! Tudom jól, hogy mindig szerettél, és tudtad, hogy én is téged. Remélem, mindketten békében vagytok és a legjobb helyen. Mindig hiányozni fogtok, drága szüleim!”

via Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Előkerült egy fotó Donald Trump merénylőjéről! Így nézett ki a 2022-ben az érettségije előtt
A 20 éves merénylő, Thomas Matthew Crooks 2022-ben érettségizett, évkönyvfotója elárasztotta a közösségi médiát. A képen egy szemüveges, fogszabályzós fiatalember, amerikai zászlós pólóban.


Újabb részletek derültek ki a 20 éves Thomas Matthew Crooksról, aki megpróbálta megölni Donald Trumpot - írta meg a Blikk.

A volt elnök élete egy hajszálon múlt: a lövedék csak a fülét súrolta. A merénylő édesapja most megszólalt, elmondva, hogy a családja értetlenül áll a történtek előtt.

Korábbi írtunk róla, hogy Crooks egy háztetőről, távolabb a kampánygyűlés helyszínétől próbálta lelőni a republikánus elnökjelöltet. Fiatal kora miatt eddig még nem szavazhatott elnökválasztáson, idén ősszel lett volna erre először lehetősége.

Az állami választási nyilvántartásában republikánus szavazóként szerepelt, de a Szövetségi Választási Bizottság adatai szerint 2021-ben 15 dollárt adományozott a demokrata kapcsolódású szervezetnek, a Progressive Turnout Projectnek.

Crooks 2022-ben érettségizett, évkönyvfotója elárasztotta a közösségi médiát: szemüveges és fogszabályzós fiatalember, amerikai zászlós pólóban.

A Daily Mail szerint egy neve elhallgatását kérő szomszéd elmondta, hogy Crooks a szüleivel élt, a családot pedig csendesnek és zárkózottnak írta le.

A hatóságok még vizsgálják a 20 éves férfi indítékait, de az kiderült, hogy nem volt büntetett előélete. Kiváló tanulóként 2022-ben érettségizett a Bethel Park gimnáziumban, és abban az évben 500 dolláros "sztárdíjat" kapott a Nemzeti Matematikai és Tudományos Kezdeményezéstől.

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Baleset történt az új balatoni szuperkompon, amit márciusban avattak fel
Miután kikötött Szántódon, a komp hirtelen távolodni kezdett a parttól. Eközben viszont egy kisbusz próbált lehajtani a fedélzetről.


Baleset történt a szántódi kikötőben hétfőn, miután kikötött a Tihany–Szántód vonalon közlekedő új komp - tudta meg a Blikk.

A lapnak az egyik szemtanú azt mondta, hogy

miután körülbelül 20 autó lehajtott a komp fedélzetéről, a hajó hirtelen távolodni kezdett a parttól. Ezt viszont későn észlelték, és egy kisbusz éppen hajtott volna le a fedélzetről.

Ez azonban nem sikerült, mert a komp már nem volt helyén, így a kocsi eleje összetört. A Blikk szerint a komp valószínűleg nem volt megfelelően kikötve.

A lap az ügyben megkereste a Balatoni Hajózási Rt-t, de választ egyelőre nem kaptak.

A Tihanyról, illetve Szántódról elnevezett két új komp tavaly nyáron került a Balatonra. A 45 méter hosszú és 11,4 méter széles kompok 24 járművet, 30 kerékpárt és 120 utast képesek egyszerre szállítani, ezek az eddigi legnagyobb jármű befogadó-képességgel rendelkező hajói a balatoni flottának. A kompokat március 28-án avatták fel, két óriás katamaránnal együtt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Rémálommá vált a kutyasétáltatás! Hód harapott meg egy nőt Budapesten
Ilyen még nem történt a fővárosban. A szakértők szerint fontos figyelni a természetes élőhelyekre, és elkerülni a hódok zavarását, hogy hasonló incidensek ne történjenek meg újra.


Szokatlan esemény rázta meg a fővárosiakat: egy hód megtámadott egy nőt Budapesten.

Az RTL Híradó riportja szerint a nő a Népszigetnél sétáltatta kutyáját, amikor úgy döntött, hogy a nagy hőség miatt bemerészkedik a térdig érő Dunába. A kellemesnek ígérkező hűsölés azonban rémálommá vált, amikor egy hód éles fogaival a nő lábába mart.

A támadás mindössze néhány nappal ezelőtt történt, az Északi összekötő híd közelében. A nő elmondása szerint a kutyájával alig fél percet töltöttek a vízben, amikor egy szőrös állat hozzáért a lábához, majd rögtön megharapta. A fájdalom azonnal jelentkezett, és a nő azonnal orvosi segítséget kért.

Nagy Dávid, a körzet frissen megválasztott önkormányzati képviselője osztotta meg az eset részleteit az RTL Klubbal.

Elmondása szerint a hód valószínűleg fenyegetve érezte magát, ezért reagált ilyen agresszívan. Azóta a nő folyamatos orvosi kezelésekre szorul, és naponta jár kórházba.

„A hölgy jelenleg az ÁNTSZ-nél kap különböző oltásokat és kezeléseket. Ezek közepesen fájdalmasak, így semmiképp sem kellemes élmény számára”

– mondta Nagy Dávid.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Több embert is megkéselt a 22 éves férfi Baranyában, körözi a rendőrség
Elfogatóparancsot adtak ki egy aranyosgadányi férfi ellen több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt. Utoljára sötétkék pólóban, világoskék rövidnadrágban, zöld cipőben és fekete hátizsákkal látták.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2024. július 15.A rendőrség körözi a 22 éves Siti Richárdot. Az aranyosgadányi illetőségű férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói keresik az ismeretlen helyen tartózkodó férfit.

Mi történt?

Július 13-án, délután 5 körül Siti Richárd egy komlói lakásban szóváltásba keveredett exbarátnőjével. A vita során Siti egy konyhakést ragadott, és többször megszúrta a nőt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezután az ott tartózkodó 18 éves férfira támadt, akit szintén megkéselt, és akinek később életmentő műtétre volt szüksége. A támadást követően Siti elmenekült, és azóta ismeretlen helyen bujkál.

Mit kell tudni a keresett férfiról?

Siti Richárd körülbelül 180 cm magas, sportos testalkatú, zöldes barna szemű, felnyírt, felül félhosszú, szőkés barna hajú. Utoljára sötétkék pólóban, világoskék rövidnadrágban, zöld cipőben és fekete hátizsákkal látták.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri, aki a képen látható férfit felismeri, vagy jelenlegi tartózkodási helyéről információja van, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenes Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán, a 112-es központi segélyhívón, vagy jelentkezzen személyesen a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon!

(via Police.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET: