News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Önkielégítést végzett a kocsijában munka után egy ételfutár, ki is toloncolhatják Ausztráliából

A nepáli bevándorló ételfutár hajnalban akart könnyíteni magán, szigorú büntetés várhat rá.
Fotó: Piaxabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. augusztus 05.


Link másolása

hirdetés

Nem akármilyen indokkal utasíthatnak ki Ausztráliából egy 26 éves nepáli férfit:

rajtakapták, ahogy hajnalban, munka után, egy kihalt utcában az autójában maszturbált.

Az ausztrál NBC Newsra hivatkozva a 24.hu azt írja: a 2015 óta Tasmaniában élő férfi a sziget fővárosában, Hobartban dolgozott ételfutárként, amikor az egyik éjszakai műszakja után úgy érezte, tökéletes helyet talált az önkényeztetéshez a város Rosny Park nevű elővárosában egy kihalt útszakaszon. Egy önkormányzati alkalmazott azonban figyelmeztetni akarta, hogy rossz helyre parkolt le – ekkor történt a tettenérés.

A rendre vigyázó alkalmazott első meglepettségében csak arra kérte, hogy hajtson el a helyszínről, de a fiatal férfi nem úszta meg ennyivel.

A futárt később elfogták, a tasmaniai közösségi büntetés-végrehajtási intézet kockázatértékelése pedig arra jutott, hogy a férfi esetében közepes a bűnismétlés esélye, ezért akár ki is toloncolhatják az országból.

A 2021-ben történt eset meglehetősen bizarr fordulataként a futár ügyvédje, Dinesh Loganathan két független klinikai pszichológust, Dr. Grant Blake-et és Dr. Emma Collinst kért fel, hogy alkossanak professzionális véleményt az ügyfeléről, akik mindketten cáfolták a bv-jelentést, mondván, a férfi esetében nem közepes, hanem alacsony a bűnismétlés kockázata.

Az ügyvéd szerint ez esetben nem csak védencéről, hanem általában a bevándorlókat érintő rendszerszintű kérdésről van szó. Ausztrália kitoloncolási törvényei a nyugati világ legszigorúbbjai közé tartoznak. A The Guardian szerint amióta a szövetségi kormány 2014-ben bevezette a migrációs törvény 501-es szakaszát – melynek értelmében a nem állampolgárok számára megtagadható a vízum, ha nem felelnek meg egy „karaktervizsgálaton” –, mintegy 10 ezer embert toloncoltak ki.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Brutális videó: négy fiatal eszméletlenre vert valakit a Szigeten
A Sziget sajtófőnöke a Telexnek elmondta, hogy az egészségügyi szolgálatuk ellátta a sérültet, kórházba szállították, a rendőrség pedig nyomoz az ügyben.

Link másolása

hirdetés

Megdöbbentő videót kapott a Telex egy olvasótól. A beszámoló szerint pénteken éjfél körül tört ki a verekedés a Szigeten.

Négy fiatal támadt egy férfira, akit eszméletlenre vertek.

Az olvasó szerint „nyílt állkapocs töréssel, eszméletlenül szállítottak kórházba, altatták és lélegeztetőgépen volt”. Ám ezt eddig nem erősítette meg senki.

Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke a lapnak elmondta, hogy az egészségügyi szolgálatuk ellátta a sérültet, kórházba szállították, a rendőrség pedig nyomoz az ügyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lappal azt közölte, hogy a felvételen látható ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányságán súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A rendőrök adatgyűjtést végeztek, felvételeket foglaltak le, tanúkat hallgattak ki. Az elkövetők beazonosítása folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

A videót ITT lehet megnézni.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Rendőrök mentették meg az életet a Pestszentlőrincen talált 24 éves vérző nőnek
A 24 éves nő életét az menthette meg, hogy a kiérkező rendőrök a csuklójára tettek nyomókötést, amíg a mentők nem érkeztek a helyszínre

Link másolása

hirdetés

A XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjait 2022. augusztus 14-én 15 óra 48 perc körül riasztották egy pestszentlőrinci dombhoz, mivel a bejelentés szerint ott egy nő feküdt, akinek a ruhája véres volt.

A BRFK közleménye szerint Nagy Béla rendőr törzszászlós és Kovács Béla rendőr zászlós a helyszínre siettek, akik látták, hogy a fiatal nő csuklója erősen vérzik. A körzeti megbízottak azonnal intézkedtek, értesítették a mentőket, valamint nyomókötést tettek a sérültre.

A fiatal nőt a kiérkező mentősök kórházba szállították, arról nincs információ, hogy a 24 éves nővel mi történt és miért feküdhetett véresen a dombon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
„Az egyik támadó még visszajött és rátaposott a kézfejemre” – megszólalt a Budapesten kirabolt herceg
Gábor Zsazsa 79 éves özvegye elmesélte, hogyan támadták meg. Ennek ellenére szerinte a magyar főváros az egyik legbiztonságosabb város.

Link másolása

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, néhány napja Budapesten tartózkodik Frédéric von Anhalt herceg. Gábor Zsazsa 79 özvegye egy belvárosi szállodában lakik, de a minap szörnyű élményben volt része. A férfi a Duna-parton sétált, amikor egy ötfős banda támadta meg, akik az összes nála található értékét elvették.

A férfi az RTL Híradónak elmondta, hogy esti sétája közben támadta meg egy ötfős banda. Körbevették, a földre rángatták és elvitték a több mint 10 millió forintot érő óráját és a pénzét. Az idős férfi a sérülései miatt másnap kórházba került.

„Az úton állt néhány fiatal, akik egymást fotózták. Semmi különöset nem vettem észre rajtuk, de miután elsétáltam mellettük, egyikük hátulról megragadott. Elestem, elvették az órámat és a nálam lévő néhány száz eurót. Miután elindultak, az egyik férfi még visszajött és rátaposott a kézfejemre”

- mondta.

A 79 éves férfi szerint senki sem volt az utcán a támadás idején. Ezután visszavánszorgott a szállodába, bevett egy altatót és lefeküdt aludni. Másnap reggel a még mindig vérző feje miatt elment egy kórházba, ahol megvizsgálták.

hirdetés

Végül jobban lett és el tudott menni a filmfesztiválra is, ahova meghívták. Egyelőre még nem tett feljelentést. Ha megteszi, azt nem az elrabolt értékei, hanem a sérülései miatt fogja megtenni. Mint mesélte, a 11 milliós óráját csak azért sajnálja, mert a feleségétől kapta az első közös karácsonyukra.

„Nem félek és nem is fogok, sokat utazom Európában, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb város” – közölte.

Úgy tudni, hogy feljelentést egyelőre nem tett az ügyben, a rendőrség hivatalból, garázdaság miatt indított eljárást.

VIDEÓ: Az RTL Klub beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Videó: két külföldit leütött, egyet fejbe is rúgott egy férfi a Szigeten
A támadó szerint egyikük megütötte a barátnőjét. Az egyik áldozat súlyosan megsérült.

Link másolása

hirdetés

Két embert is kiütött egy férfi péntek este a Szigeten egy verekedésben – írja a 24.hu, aminek birtokába is került egy videó az esetről.

Ezen látszik, ahogy a magyarul beszélő támadó

előbb hátulról üt le egy kék pólót viselő férfit, majd néhány másodperc múlva odamegy egy másikhoz, őt is leüti, aztán a földön fekvő férfit fejbe rúgja.

A felvételen egy számon kérő női hangnak azt válaszolja: „Megütötte a barátnőmet, baszd meg!”.

A portál információi szerint a hátulról leütött belga férfi súlyos, a másik, osztrák férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, de a súlyos sérültet is kiengedték már a kórházból.

Megkeresésre Csécsi Soma a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője azt nyilatkozta: „A BRFK III. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A sértetteket már kihallgatták, az elkövetők beazonosítása pedig folyamatban van. Gyanúsítotti kihallgatásra eddig még nem került sor.”

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: