KÉK HÍREK

Nagyszerűen indult, rémálommá vált Adrienn és kisfia, Armaan élete.

Egyre gyakrabban és egyre többet ivott, nem éreztem biztonságban a kisfiamat. - mondja Adrienn a New Yorkban élő édesapáról, aki elől félelmében hazaköltözött kisfiával, Armaannal.

Link másolása

Armaan igazi kis eleven gazfickó, mint a kisfiúk általában. Édesanyja, Adrienn elnéző mosollyal figyeli, közben az járhat a fejében: lehet, hogy nem sokáig láthatja már így kisfiát. A magyar anyukától ugyanis az amerikai és a magyar bíróság is el akarja venni a gyereket, hogy New Yorkban élő iszákos édesapjának adják. - írja a Blikk.

2022 december 1-én költöztünk haza Amerikából Magyarországra, Armaan akkor egy éves volt - kezd bele kálváriájába Adrienn. - Édesapjával úgy döntöttünk, hogy szétválunk, mert egyre gyakrabban és egyre többet ivott, nem éreztem biztonságban a kisfiamat. Az apuka bele is ment, számtalan szöveges üzenet bizonyítja ezt.

Ahhoz, hogy a kisfiú - aki édesanyja miatt magyar állampolgár - tartózkodási engedélyt kapjon Magyarországon, az édesapának aláírásával kellett igazolnia beleegyezését. 2022 karácsonyán Budapestre utazott, mire megérkezett családjához, már részeg volt. Ennek ellenére aláírta a papírokat.

Adriennék ezután néhány hónapig háborítatlanul éltek, azt gondolták, innen kezdve már minden rendben lesz. Aztán júniusban Adrienn kapott egy üzenetet az amerikai bíróságról, hogy négy napon belül jelenjen meg a tárgyaláson, amit az édesapa kezdeményezett gyermekük jogosulatlan távoltartása miatt és a felügyeleti jog megszerzéséért.

Amikor megkaptam az értesítést, éppen az élettársam szüleivel voltunk egy utazáson, hiszen jó maradt köztünk a kapcsolat - mondta Adrienn, aki hirtelen azt sem tudta, mit tehetne. A tárgyaláson online vett részt, felkészülni sem tudott. Az amerikai bíró több ezer kilométerre onnan gyorsan meghozta a döntést, kijelentette, hogy Adriennek vissza kell vinnie Armaant Amerikába.

Július 27-én kellett volna megjelennünk New Yorkban, de lebetegedtem, amiről orvosi igazolást is benyújtottam. Ez azonban nem jelentett semmit, két nap múlva véglegesen az apának adták a felügyeleti jogot. - meséli Adrienn.

Majd megjegyzi, egy olyan férfinek, aki ellen több eljárás is folyik ittas vezetés miatt, aki képtelen letenni a poharat.

Adrienn nem vitte vissza a kisfiát az Egyesült Államokba - ahol valószínűleg már a repülőtéren elvennék tőle, hiszen körözést is kiadtak ellene - az édesapa ezért áthozatta a pert Magyarországra.

A férfi a tárgyalás előtti napon érkezett Magyarországra, Adrienn állítása szerint részegen megpróbált átmászni a kerítésen, végül a rendőrök vitték el. Noha az édesanya azt mondja, a férfi másnap a tárgyalásra is ittasan érkezett, a magyar bíróság is úgy döntött, hogy az apánál van a kisfiú helye. Adrienn bizonyítékait, a számtalan üzenetet, aláírt dokumentumot a bíró nem vette figyelembe.

Az ügy most a Kúriánál van, Adrienn a kisfiú egészségi állapota - asztmás beteg - és az apa alkalmatlansága miatt fellebbezett az ítélet ellen. Csak ennek köszönhető, hogy a kisfiút még nem szakították el édesanyjától. A döntés szerint ugyanis december 15-én, mint egy csomagot, le kellett volna adnia fiát egy ügyvédi irodában, ahová vagy eljön érte az apja, vagy ha nem, akkor gyermekotthonba kerül, aztán majd valamikor, valaki elviszi Amerikába.

Az édesapa jogi képviselője, dr. Kölcsényi Soma a Blikknek elmondta, hogy a magyar bíróság döntése továbbra is jogerős, vagyis Armaant vissza kell vinni Amerikába.

- A magyar bíróság annak kiderítésére indított eljárást, hogy az édesanya jogellenesen hozta-e el a kisfiút - mondta az ügyvéd.

Az ítéletben szem előtt tartották, hogy egyik szülőt sem lehet kiírni a kisgyerek életéből, a cél pedig az volt, hogy a megszüntetett felügyeleti jogot visszaállítsák. Hogy aztán ez a jövőben melyik szülőé lesz majd, azt az amerikai bíróságnak kell eldöntenie.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Megdöbbentő részletek: akkora erővel csapódott földbe a kisrepülő, hogy munkagépekkel kellett kiásni az utasteret
A repülő Tökölről szállt fel, és a két halálos áldozat egy fiatalember es egy idősebb férfi. Újabb részletek derültek ki a szörnyű tragédiáról.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy szörnyű tragédia történt Ráckeresztúrnál: Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre csapódott 10 óra körül egy kisrepülőgép.

Szombat délután fejezték be a helyszínelést a rendőrök, most már csak a földdel betemetett terület jelzi, hova csapódott be a kisgép - számolt be róla az RTL Híradó. A szörnyű balesetben két ember halt meg.

Délelőtt fél 11-kor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy eltűnt egy kisrepülőgép a radarról Martonvásár közelében. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a repülő Tökölről szállt fel, és a két halálos áldozat egy 19 éves fiatalember (a Tények információja szerint) és egy idősebb férfi.

A tévécsatorna stábja már órákkal ezelőtt a helyszínre ért, de a rendőrök nem engedték be az újságírókat a területre. Sokáig keresték az áldozatokat, akiken a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni.

Nem volt könnyű dolguk a helyszinelőknek, mert olyan nagy erővel csapódott a földbe a gép, hogy nem fértek hozzá az utastérhez. Munkagépekkel kellett kiásni az utasteret a roncsokból.

A gép darabjait teherautókra pakolták, azokon vitték el a területről. A helyszínen már semmi nem maradt a roncsból. A rendőrség a tragédiával kapcsolatban büntetőeljárást indított.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Légibaleset: nem egy, hanem két halálos áldozat van
A gép roncsait a rendőrök mezőgazdasági területen találták meg. A rendőrség büntetőeljárás keretékben vizsgálja a baleset körülményeit.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál. A Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre csapódott 10 óra körül a kisrepülőgép.

A gép roncsait a rendőrök ezen a területen találták meg. A korábbi egy halálos áldozat helyett már két halálos áldozata van a tragédiának.

A Police.hu legfrissebb információja szerint a baleset következtében a légi járműben utazó két férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrség büntetőeljárás keretékben vizsgálja a baleset körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál, egy kisrepülőgép zuhant le
A Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre csapódott 10 óra körül a kisrepülőgép.

Link másolása

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál, a rendőrség megkezdte a helyszínelést - közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombat délben a police.hu-n.

Azt írták, Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre csapódott 10 óra körül egy kisrepülőgép.

Az Országos Mentőszolgálat tudatta, hogy egy ember a helyszínen életét vesztette. Később a rendőrség honlapján közölte, hogy nem egy, hanem két halálos áldozata van a tragédiának. A helyszínre mentőautók és mentőhelikopter is érkezett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Késes ámokfutó végzett hat emberrel, súlyosan megsebesített egy anyát és a csecsemőjét is Sydney-ben
A támadót lelőtték. Két támadót is gyanítottak, ám kiderült, csupán magányos elkövetőről volt szó.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 13.


Link másolása

Késeléses támadás volt Sydneyben, a Bondi Junctionnél lévő Westfield bevásárlóközpontban. A The Guardian elő hírfolyama szerint helyi idő szerint 16 óra tájt érkezett az első bejelentés arról, hogy „egy férfi késsel szaladgált Westfield körül”.

A rendőrség nem sokkal később lelőtte a támadót, aki addig hat emberrel végzett.

Egy fiatal anyát és csecsemőjével is súlyosan megsebesített. Erről szemtanúk számoltak be. A 9 News által megkérdezett egyik férfi azt állította, hogy vásárlótársai megpróbáltak segíteni egy anyának és gyermekének, akit megkéseltek. A férfi azt mondta, hogy tartotta a babát, miközben

ő és mások megpróbálták összenyomni a sebet.

Azt mondta, hogy mások megpróbálták ellátni az anyát, akinek jelentősebb vérzése volt.

Ezt megelőzően a helyi televíziók élő adásában állig felfegyverzett rendőri egységeket lehetett látni, ahogy az egyik épület tetején készülnek az akcióra.

A legfrissebb jelentések szerint a halottak száma időközben hétre emelkedett.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök „szörnyű erőszakos cselekménynek” nevezte a szombati támadást.


Link másolása
KÖVESS MINKET: