KÉK HÍREK
A Rovatból

Még magához tudta ölelni újszülött ikreit, majd meghalt az újfehértói anyuka – „Reni az unokáimban él tovább”

Renáta a szülés után erős fájdalmakra panaszkodott, majd az intenzív osztályra került, ahol nem sokkal később elhunyt. Óriási összefogás indult a családért a városban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2023. november 29.


Link másolása

Szívszorító dráma játszódott le az egyik kelet-magyarországi kórházban, ahol egy ikreket váró édesanya a szülés után nem sokkal életét vesztette - írja a Blikk.

Renáta múlt csütörtökön még láthatta és magához ölelhette a babáit, az anyukájának pedig büszkén mesélte a telefonban, hogy egészségesen világra hozta az unokáit, akikről fényképet is küldött neki. Ezután azonban minden rosszra fordult: a fiatal nő erős fájdalmakra panaszkodott, majd az intenzív osztályra került, ahol nem sokkal később elhunyt.

"A lányomnak 13-án kellett befeküdnie a kórházba, ahol három nappal később ünnepelte a 28. születésnapját. Kicsik voltak a babák, ezért erősíteni kellett őket. Csakhogy a laboreredmények miatt úgy döntöttek, hamarabb, a várandóssága 33. hetében, a múlt csütörtökön meg kell császározni" – mesélte a lapnak az elhunyt nő édesanyja, Szlávik Veronika.

"Boldogan mesélte telefonon, hogy minden rendben van a picikkel, sőt, még annyi ereje is volt, hogy küldjön róluk nekem egy képet, de közben hátfájásra panaszkodott.

A vejem éjjel hívott, hogy nagy a baj, Reni keringése összeomlott, azonnal vérre van szüksége. Rögtön elindultunk a kórházba, de mire beértünk, már nem élt. Bő 12 órával a szülés után veszítette el az életét. Nem lehet szavakkal elmondani, mit érzek. Egy nagy üresség van a szívemben, teljesen összeomlottam. Laura és Flóra jól vannak. Hiszem, hogy az anyukájuk ott van velük most is... és Reni az unokáimban él tovább"

- mondta sírva az asszony, aki nyolc hónapja a férjét is elvesztette.

Renáta és a férje négy éve vettek meg egy öreg házat Újfehértón, amit felújítottak. Ikergyermekeik koraszülöttként jöttek a világra, emiatt jelenleg is még inkubátorban vannak, de hamarosan az édesapjuk hazaviheti őket.

"Nem tudod, mennyire szeretsz valakit, amíg rá nem jössz, hogy soha többé nem fogod látni. Hogy egy olyan világban kell élned, ahol ő már nem létezik”

– írta közösségi oldalán Renáta férje.

"Óriási katasztrófa a fiamnak, hogy a két kislánya anya nélkül maradt. Teljesen összeomlott, maga alatt van. A fájdalom miatt egyelőre képtelenek vagyunk beszélni a történtekről" – mondta a Blikknek a férfi édesapja. A család még várja a vizsgálatok eredményét, tudni szeretnék, hogy pontosan mi okozta a tragédiát.

Hosszúné Vass Angelika, Újfehértó polgármesterének a felesége a Facebookon indított összefogást a családért, amelynek keretében egy jótékonysági adománykoncertet is szerveztek december 8-ra. A pelenka, illetve popsitörlő adományokat egy szépségstúdióban lehet leadni a városi piacnál.

Aki pénzadománnyal szeretné segíteni a gyászoló családot, az édesapa, Seres Csaba Máté számlaszámára utalva teheti meg: 10403480-86768455-78661007

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
„Maga mellé ültette hittanórán, és elkezdte fogdosni” – Sz. atya évekig molesztálhatott gyerekeket, a közösség mégis azokat bántotta, akik felszólaltak ellene
Az anyuka feljelentést tett az atya ellen. Ahogy ezt megtudták, az egész falu ellenük fordult. A család régi barátja, korábbi családgondozója viszont az első perctől kezdve hitt a kislánynak. A pap 12 évet is kaphat.

Link másolása

Sz. atya görögkatolikus pap ellen 2022-ben eljárás indult gyerekmolesztálás miatt, ám azt az ügyet lezárta a rendőrség. A papot ezután áthelyezték, az új helyen viszont lebukott: vádat emeltek ellene, mert nevelése alatt álló gyerekeket bántalmazhatott.

Az RTL-en, a Házon kívülben megszólalt annak a kislánynak az édesanyja, aki rendőrségi feljelentést tett, miután a gyerek elmondta neki, hogy az atya hittanórán fogdossa. A településen korábbi családgondozójukon kívül mindenki ellenük fordult, de ők így sem adják fel, és harcolnak az igazukért.

„A kislány minden hét csütörtöki napján jelezte, hogy ő nem megy iskolába. Kitalációzott nekem, hogy fáj a hasa, hányingere van”

– idézte fel. Az anya végül elvitte a gyereket az iskolába, de egész nap nyugtalan volt miatta, ezért délután a lányáért ment, pedig már egyedül járt haza. Ekkor derült ki, hogy Szandi miért nem akar iskolába járni. Az édesanya a hallottak után azonnal felhívta a papot, hogy kérdőre vonja:

"Mondtam neki, hogy hogy volt mersze a lányomhoz hozzányúlni szexuálisan. És ő azt felelte nekem, hogy higgyem el, ő nem akarta bántani a lányomat, ő jót akart neki. Mondom, azzal, hogy maga szexuálisan molesztálta a gyerekemet?"

Ezután a rendőrségre ment a lányával, és feljelentést tett az atya ellen. Ahogy ezt megtudták, az egész falu ellenük fordult. A család régi barátja, korábbi családgondozója, Rózsás Viola viszont az első perctől kezdve hitt a kislánynak.

A gyermekvédelmi szakember szerint a közösség azért fordult a család ellen, mert nem tudták, és sokan még most sem tudják feldolgozni, hogy egy lelki vezető ilyet tehet.

Sz. atya ügyéről a 444 számolt be először. A pap ellen nemrég emeltek vádat. Az RTL úgy tudja, 2011 és 2022 között több másik kislányt is molesztálhatott a hajdúnánási gyermekotthonokban. Sz. atya jelenleg bűnügyi felügyeletben várja a tárgyalás megkezdését, az ügyészség 12 év fegyházbüntetést ajánlott neki, ha beismeri a bűnösségét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Szirénázó mentőautóba rongyolt bele egy autós Budapesten
A baleset a VXIII. kerületben történt vasárnap délelőtt. A mentőautó felborult az ütközéstől.

Link másolása

Felborult egy mentőautó, miután összeütközött egy személyautóval Budapesten, a XVIII. kerületben vasárnap délelőtt.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy az Üllői út és a Lakatos út kereszteződésében történt balesetben két gépkocsi ütközött össze.

A Telex egyik olvasója azt írta a lapnak, hogy

a megkülönböztető jelzéssel közlekedő mentőbe egy az Üllői útra balról rákanyarodni próbáló autó szaladt bele.

A szemtanú azt is hozzátette, hogy a mentőautó több tíz méternyire sodródott az ütközéstől, és fel is borult.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs ügyeletesének tájékoztatása szerint az útszakaszt lezárták.

Később Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt mondta, hogy a mentőautó egy beteggel tartott kórházba, amikor összeütközött az autóval.

A beteget, a személyautó vezetőjét és a mentőszemélyzet két tagját vizsgálatra baleseti osztályra vitték.

via MTI


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Akkora baleset volt az M3-as autópályán, hogy 10 kilométeren torlódtak fel az autók
A 42-es kilométernél két személyautó ütközött össze. Mivel mentőhelikopter érkezett, megállították a forgalmat. Óriásdugó lett.

Link másolása

Már haladhatnak a járművek az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszódnál, de 10 kilométeres a szakaszos torlódás - közölte az Útinform vasárnap este a honlapján.

Korábban a 42-es kilométernél két személyautó ütközött össze. Mivel mentőhelikopter érkezett, megállították a forgalmat.

Az Útinform azt javasolja, hogy aki teheti, továbbra is az 55-ös jelű Hatvan csomópontnál, de legkésőbb az 51-es kilométernél lévő kerekharaszti csomópontnál térjen le, és a 3-as főúton kerüljön. Ugyanakkor hozzátették: mivel már a 3-as főúton, Aszód előtt is 3 kilométeres a kocsisor, jelenleg a Tura felé vezető út a leggyorsabb.

(via MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
A szexuális kényszerítés miatt letartóztatott újbudai óvodapedagógus egy önkormányzati tisztségviselő fia
Gy. P. hat éve dolgozott a Gazdagréti Szivárvány Óvodában, és egymással ellentétes sajtóhírek jelentek meg arról, hogy korábban érkezett-e a panasz a viselkedésére.

Link másolása

Korábban már érkezett panasz a szexuális kényszerítés miatt letartóztatott újbudai óvodapedagógusra, de az óvoda vezetése azért nem mert fellépni ellene, mert a férfi a helyi önkormányzat egyik tisztségviselőjének a fia – írja a Magyar Nemzet.

Ahogyan beszámoltunk róla, a 11. kerületi rendőrkapitányság szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik óvodapedagógusa ellen. A férfit őrizetbe vették a rendőrök.

A Magyar Nemzet információi szerint az óvodapedagógus az óvoda mosdójában fajtalankodhatott egy kisfiúval, a bejelentés pedig névtelen levélben érkezett a rendőrséghez. A lap szerint korábban már érkezett panasz a 2018 óta a Gazdagréti Szivárvány Óvodában dolgozó férfire, de az óvoda vezetése azért nem mert fellépni ellene, mert az újbudai önkormányzat egyik tisztségviselőjének a fia.

Ezzel szemben a Blikk úgy tudja, a letartóztatott óvodapedagógusra, Gy. P.-re korábban nem érkezett panasz a viselkedése miatt. Az egyik szülő a lapnak azt mondta, ellenkező esetben azonnal értesítette volna az illetékeseket.

„Sok a kérdés, a kétely, és összetört a bizalom” – mondta az édesanya a közfelháborodást keltő üggyel kapcsolatban.

A 11. kerületi önkormányzat közleményben tudatta, hogy belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, egyúttal azt is közölték, hogy korábban nem érkezett hozzájuk panasz a pedagógussal kapcsolatban. A Blikk szerint Gy. P. a letartóztatását az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben tölti, mert miután őrizetbe vették, megpróbált végezni magával.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET: