KÉK HÍREK
A Rovatból

„Másik rendőrgyilkosság lesz!” – ezzel fenyegetett egy rendőrt egy férfi, felfüggesztett börtönre ítélték

Egy héttel az újbudai rendőrgyilkosság után fenyegetőzött ezzel. Két nap alatt elítélték.

Link másolása

Felfüggesztett börtönre ítélte - hivatalos személy elleni erőszak miatt - a bíróság azt a férfit, aki azzal fenyegetett meg egy rendőrt, hogy megöli - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a rendőrök január 21-én egy nyírségi település egyik ingatlanjában intézkedtek egy nővel szemben, aki a szabálysértési bírság meg nem fizetése helyébe lépő elzárást nem töltötte le.

Az intézkedés során az eljárás alá vont nő édesapja is a házban tartózkodott, aki az egyik, általa korábbról ismert rendőrrel kiabálni kezdett, azt kifogásolva, hogy milyen alapon ment be a házba, majd távozásra szólította fel. A rendőr közölte a férfival is az intézkedésük okát, egyúttal felszólította a férfit arra, hogy hagyja abba, amit csinál.

A férfi ennek nem tett eleget, a rendőrt továbbra is folyamatosan, indulatosan kiabálva, őt sértegetve távozásra szólította fel, miközben megszurkálásával, torkának elvágásával, megölésével, fejének szétverésével fenyegette. A férfi az újbudai rendőrgyilkosságra utalva azt is mondta, ha a rendőr nem hagyja el az ingatlant, akkor "másik rendőrgyilkosság lesz!".

A férfit a rendőrök előállították a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre, ahol őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A regionális nyomozó ügyészség a férfit gyorsított eljárásban a Nyírbátori Járásbíróság elé állította, ahol a bíróság jogerősen 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette - áll az ügyészségi közleményben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Fejbe lőtte magát egy 55 éves férfi Budapesten
A rendőrséghez kedd délután érkezett bejelentés, de mire kiértek, már holtan találták meg a férfit a Király utcai lakásban.

Link másolása

Fejbe lőtte magát egy 55 éves férfi kedd este Budapesten, az egyik Király utcai társasházban. A 24.hu megkeresésére a BRFK mindössze annyit közölt, hogy

január 24-én 17 óra 28 perckor érkezett bejelentés hozzájuk, hogy egy férfi öngyilkos akart lenni egy VI. kerületi társasházban.

Hozzátették, a rendőrök holtan találták a férfit a helyszínen. Az esettel kapcsolatban szemlét tartottak. Mivel bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, ezért a BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Agyonlőtte halálos beteg férjét a kórházban az ő kérésére, de magával már nem tudott végezni az idős nő
Az volt a terv, hogy végül mindketten meghalnak, de az amerikai asszony képtelen volt maga ellen fordítani a fegyvert. Most gyilkosságért ítélhetik el.

Link másolása

Emberölés miatt letartóztattak egy 76 éves amerikai nőt, aki lelőtte a halálos beteg férjét a kórházban - írja az Unilad.

A gyilkosság január 21-én történt a floridai Daytona Beach városában. A rendőrség szerint

a házaspár már hetek óta tervezte ezt: megegyeztek abban, hogy az idős feleség agyonlövi beteg férjét, majd magával is végez. Az asszony viszont végül képtelen volt az öngyilkosságra.

Állítólag a férj akarta, hogy így érjen véget az élete, mivel már nagyon szenvedett betegsége miatt. Mivel neki nem volt bátorsága ahhoz, hogy kioltsa saját életét, a feleségét kérte meg arra, hogy tegye meg neki ezt a szívességet.

Azt nem tudni, hogy Ellen Gilland hogy tudta bevinni a fegyvert a kórházba. Miután lelőtte a férjét, bezárta magát a kórházi szobába, és bár senki mást nem akart bántani, nem volt hajlandó letenni a fegyvert.

A rendőrök nagyjából három és fél órán keresztül a kórházban voltak, mire elfogták az asszonyt. Addigra az orvosokat, az ápolókat és a betegeket biztonságos helyre vitték. Végül egy különleges egységnek sikerült kivezetni a kórházi szobából az idős nőt.

Az asszonyt előzetes letartóztatásba helyezték, óvadékkal sem szabadulhat.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Furcsa örökbefogadás során tűnt el egy 5 hónapos magyar csecsemő
Egy külföldi pár akarta örökbe fogadni a gyereket, de még azelőtt elvitték, hogy lezárult volna az eljárás. Azóta nem tudják elérni őket.

Link másolása

Tavaly decemberben, karácsony előtt tűnt el egy öt hónapos csecsemő, Szabó Kitti, aki ellen körözést rendelt el a Dabasi Rendőrkapitányság. Jelenleg is eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként szerepel a rendőrség oldalán.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a gyereket egy külföldi pár, egy brit férj és egy afgán feleség akarta örökbe fogadni. A vér szerinti édesanyja lemondott a gyerekről, aki Ócsán hivatásos nevelőszülőhöz került, miközben elkezdődött az örökbeadási eljárás, a gyámhivatal pedig kiállította az örökbefogadáshoz szükséges papírokat.

A brit–afgán házaspár ezután jelent meg Ócsán, elkérte a gyermeket a kijelölt gyámtól, aki oda is adta nekik.

Ezt követően viszont a külföldi pár a gyermekkel együtt ismeretlen helyre távozott, azóta sem tudják elérni őket.

A lap szerint a gyámhivatal eljárási hibát követett el. Úgy tudják, hogy a gyermek átadásához szükséges hivatalos eljárás valójában nem is zárult le – a titkos örökbefogadók meghallgatása ugyanis még meg sem történt –, vagyis a külföldi pár szabályellenesen vette magához a csecsemőt.

Eddig még nem adtak ki körözést a brit-afgán pár ellen, és a gyermeket átadó gyám ellen sem indult eljárás.

Kitti már a második, örökbefogadott gyermeke lett volna a külföldi párnak.

A Magyar Nemzet megkereste a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatot, valamint a rendőrséget az ügyben, de még nem kaptak választ.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés és késelés egy csepeli edzőteremben
A gyanúsított férfi egy XXI. kerületi edzőterem pultosával keveredett szóváltásba, majd az ő segítségére siető férfira támadt.

Link másolása

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi keveredett szóváltásba január 25-én 11 óra 45 perc körül egy XXI. kerületi edzőterem alkalmazottjával, akit a pult mögé szorított - írta a police.hu.

A szóváltás során a terem egyik vendége sietett a nő segítségére, amikor az agresszív férfi egy gáz-riasztó fegyverrel többször irányába lőtt. Ezután egy kést is elővett, amivel megvágta a férfi kezét. A támadó elmenekült a helyszínről.

Az eset során a pultos nem, míg az őt védelmező férfi könnyű sérülést szenvedett.

A fővárosi rendőrök végül három órán belül Budapest IX. kerületében elfogták a 22 éves szigetszentmiklósi férfit.

Link másolása
KÖVESS MINKET: