News here

KÉK HÍREK

Magára hagyta 13 éves haldokló lányát egy skót anya, és elment inkább kocsmázni

Azt hitte, csak hisztizik a lány. Mire hazaért a piálásból, meghalt a gyerek a kanapén.

Link másolása

Annak ellenére elment inni Sharon Goldie, hogy a 13 éves lánya segítségért és mentőért könyörgött neki, írja a Mirror. Robyn később a kanapéra omlott, a 45 éves nőt még ez sem tartotta vissza, hogy a kedvenc kocsmájában iszogasson egyik barátjával. Csak akkor fedezték fel, hogy mekkora a baj, amikor később visszamentek a házba, de a tinin ekkor már nem lehetett segíteni.

A felelőtlen anyát csütörtökön hallgatta meg a glasgow-i bíróság, ekkor derült ki, hogy mennyire rosszul bánt a gyerekével. Korábban előfordult az is, hogy a lánynak pénzért kellett kuncsorognia másoknál, hogy tudjon magának ételt venni.

Robyn 4 éves koráig élt az anyjával, egészen addig, amíg fel nem hívott egy gázipari társaságot azért, mert majdnem halálra fagyott. A kislányt a nagymamájánál helyezték el, ott élt egészen 2017-ig, amikor visszakerült édesanyjához a középiskola megkezdése miatt.

A szociális munkások ezután folyamatosan figyelemmel kísérték anya és lánya közös életének alakulását, bár a nő egyszer sem vett részt a számára felkínált szülői órákon.

A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy Robyn többször kijelentette: nem szereti, hogy az anyja rendszeresen iszik. A 45 éves nő a wishaw-i Melody Bar egyik törzsvendégének számított.

A szomszédok beszámolói szerint a kislány gyakran kopogott be hozzájuk 1-1 fontért (kb. 400 forint), hogy tudjon magának ételt venni. Közben az állandóan piáló anyuka is tisztában volt azzal, hogy nem jó irányba haladnak kettejük között a dolgok. Egyszer a kocsmában azt mondta:

"Teljesen megbetegít (a lányom). Azt kívánom, bárcsak visszamenne a nagymamájához."

Robyn osztálytársai szerint előfordult, hogy a nő részegen fűvel és alkohollal kínálta a gyereket, miközben azt vágta a fejéhez, hogy nem szívesen látja őt a házban.

Egy héttel a végzetes este előtt a tini már olyan rosszul volt, hogy a gyomor- és lábfájásra fájdalomcsillapítókat vett be. Az anyja július 21-én úgy indult el kocsmázni, hogy a szabályosan nyöszörgő gyerekre rázárta a lakást, nehogy kijusson az épületből. Ezzel már a kedvenc kocsmájában hencegett a személyzetnek. A kislány végül jobban lett, amit pár nappal később SMS-ben megüzent a nagyijának is.

Július 26-án aztán már nem volt visszaút: az iskoláslány halálát súlyos gyomorfekély okozta. Sharon Goldie-t szándékos bántalmazás és elhanyagolás vétségében találták bűnösnek a gyermekekről és fiatalokról szóló törvény értelmében.

Az ítéletet szeptemberben hirdeti ki a bíróság.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: