KÉK HÍREK
A Rovatból

Kizuhant egy egyéves kisgyerek az autóból, mert nem volt bekötve, a kórházban meghalt

Kanyarodás közben esett ki a családi autóból a gyermek, az édesanyja épp a másik gyereket kötötte be hátul.
Fotó: Pixabay/diegoparra - szmo.hu
2022. június 26.


Link másolása

A Maszol.ro arról számolt be, hogy a romániai Krassó-Szörény megyei Csután szörnyű tragédia történt. Kanyarodás közben az egyéves gyermek kiesett a gyermekülésből, nekicsapódott az autó ajtajának, amely kinyílt, így a gyermek az úttestre zuhant.

A járművet a 44 éves apa vezette. Hátul, középen ült az édesanya, aki a beszámolók szerint, a nagyobbik gyermek bekötésével volt elfoglalva a másik oldalon, amikor a kisebbikkel megtörtént a szőrnyű baleset.

A gyermeket a szülők azonnal a karánsebesi kórházba szállították, ahol a sürgősségi osztály munkatársai újraélesztették a kisgyereket. Ezután nem sokkal helikopterrel szállították a temesvári kórház gyermeksürgősségi osztályára.

Azonban a kezdetektől kómában volt a kicsi, ezért az orvosok nem sok esélyét látták annak, hogy életben marad. Sajnos a kicsi péntek délelőtt meghalt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
55 kínai tengerész halhatott meg, miután a tengeralattjárójuk az amerikai és brit tengeralattjáróknak felállított csapdába ütközött
Egy titkos brit jelentés szerint a legénység mérgezésben halhatott meg a tengeralattjáró oxigénrendszerének meghibásodása miatt. Peking hivatalosan cáfolta az incidens megtörténtét.

Link másolása

55 kínai tengerész halhatott meg, miután nukleáris tengeralattjárójuk egy olyan csapda áldozatául esett a Sárga-tengeren, amellyel eredetileg az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság felszín alatti hajóira készültek lecsapni - írja a Mirror.

Egy titkos brit jelentés szerint a legénység mérgezésben halhatott meg augusztusban a tengeralattjáró oxigénrendszerének meghibásodása miatt. Kína hivatalosan cáfolta az incidens megtörténtét és állítólag azt is elutasították, hogy segítséget kérjenek a csapdába esett tengeralattjárójuknak.

A brit hírszerzés szerint a baleset augusztus 21-én történt, amelyben 22 tiszt, 7 tiszti kadét, 9 kistiszt és 17 tengerész hunyt el.

"A tengeralattjáró nekiütközött egy lánc- és horgonyakadálynak, amelyet a Kínai Haditengerészet használt az amerikai és szövetséges tengeralattjárók csapdába ejtésére. Ennek eredményeként a rendszer meghibásodott, és így hat órát vett igénybe a hajó megjavítása és a felszínre emelése. A fedélzeti oxigénrendszer egy katasztrofális meghibásodás után megmérgezte a legénységet"

- áll a jelentésben.

A Type 093 Kína egyik legmodernebb tengeralattjárója, torpedókkal van felszerelve és rendkívül alacsony zajszintjéről ismert. Egy brit tengeralattjárós arról beszélt, hogy a tengeralattjáró légtisztítójának és levegőkezelő rendszerének akkumulátorai valószínűleg lemerülhettek, ami fulladáshoz vagy mérgezéshez vezetett.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Vádat emeltek a mogyoróallergia miatt meghalt 6 éves kisfiú tanárnőjével szemben
Bár tudott a gyerek allergiájáról, mégis feltálalt neki egy mogyorókrémes ostyát. A kisfiú rosszul lett, a kiérkező mentők pedig már nem tudták megmenteni az életét.

Link másolása

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják azt a tanárnőt, aki tavaly januárban földimogyorós édességet tálalt fel egy hatéves kisfiúnak, aki mogyoróallergiában szenvedett. A gyereknél olyan súlyos allergiás reakció lépett fel, hogy belehalt.

A vádirat szerint

a napközis tanárnő tudott arról, hogy a kisfiúnak mogyoróallergiája van, mivel azt a szülők a gyerek tanulói adatlapján, a szülőknek szóló kérdőíven, továbbá az üzenőfüzetben is jelezték az iskola és a tanítók felé.

Tavaly január 18-án a tanteremben az egyik gyerek születésnapját ünnepelték, a tanárnő pedig a hatéves kisfiúnak is feltálalta az ünnepelt által hozott bolti édességeket - köztük földimogyorós krémmel töltött ostyarudakat. A gyerek evett is ezekből, és ezután rövid időn belül rosszul lett.

A szülőket telefonon értesítették, és gyorsan megérkeztek az iskolához, majd autóval orvoshoz indultak a kisfiúval. A gyerek állapota azonban útközben romlott, ezért

a szülők egy benzinkútnál megálltak és a gyermekükhöz mentőt hívtak. A segélyhívásra két mentőegység is érkezett a helyszínre, azonban a kisfiú életét már nem tudták megmenteni.

A vádirat szerint a tragédia azért következett be, mert a tanár az édességek kiosztásakor nem vette figyelembe azt, hogy a gyerek általa is tudottan mogyoróallergiában szenved, és ennek ellenére földimogyorókrémmel töltött édességet tálalt fel közvetlenül az ő padjára is, amellyel lehetővé tette, hogy abból a kisfiú is fogyasszon.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a tanárnőt halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint a tanítói foglalkozás gyakorlásától történő határozott idejű eltiltást indítványozott a vádiratban.

(Forrás: MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Tévedésből saját főnökét lőtte agyon, majd magával is végezni akart, mikor rájött, hogy mit tett
A bérgyilkosok azt hitték, hogy egy rivális fegyveres jelent meg a klinikán.

Link másolása

Az „El 22”-t, a Sinaloa Cartel drogfőnökét állítólag saját emberei lőtték agyon, miután összetévesztették egy rivális banda bérgyilkosával - írja a Daily Star.

A lövöldözés a mexikói Culiacán egyik magánklinikáján történt egy hete. A hírhedt drogbáró, Joaquín 'El Chapo' Guzmán fiai vélhetően a kórházban egy másik kezelés alatt álló férfit őriztek.

Egy forrás szerint "ez a rossz abban, hogyha nem ismerik a főnököt". A fegyveresek ugyanis azt hihették, hogy egy rivális bérgyilkos jelent meg a klinikán, aki a sérülttel akart volna végezni.

A források úgy vélik, hogy "El 22" azért látogatta meg a klinikát, hogy kifizesse a sebesült műtétjét, ám lövöldözés tört ki. A harcokban négyen haltak meg.

Az egyik bérgyilkos ekkor lőtte le saját főnökét. Mikor rájött a tévedésére, akkor magával is végezni akart, ezért meglőtte magát, tartva attól, hogy a kartell bünteti meg tettéért.

A lap beszámolója szerint a közösségi médiában olyan felvételek jelentek meg, amelyek állítólag "El 22" temetését mutatják be, ahol a nagyfőnökök is megjelentek, hogy részvétüket fejezzék ki.

VIDEÓ: A klinikán


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Súlyos buszbaleset Velencében, 21 ember meghalt
A turistákat szállító busz lezuhant egy felüljáróról majd kigyulladt. Az áldozatok között két gyerek is van.

Link másolása

Legalább 21 ember meghalt Velence Mestre nevű városrészében kedd este, miután egy turista busz lezuhant egy felüljáróról és kigyulladt. Az áldozatok között két gyerek is van.

A BBC szerint a buszt azért bérelhették ki, hogy a turistákat Velencéből egy közeli kempingbe vigye.

A baleset akkor következett be, amikor este a busz visszafelé tartott a szálláshelyre. A jármű egy felüljáróról zuhant le az út mellett futó vasúti sínekre.

A halálos áldozatok között van öt ukrán és egy német állampolgár, illetve a busz olasz sofőrje is. Rajtuk kívül a balesetben 18-as sérültek meg, öten súlyosan. Matteo Piantedosi belügyminiszter azt mondta: a halálos áldozatok száma még emelkedhet.

A baleset oka egyelőre nem ismert.


Link másolása
KÖVESS MINKET: