KÉK HÍREK

Kiszivárgott egy felvétel, amin mexikói katonák szitává lövik egy kartell tagjait

A katonák szerint a bűnözők lőttek először rájuk, a videóból azonban nem ez derül ki. A mexikói elnök szerint „nyilvánvaló kivégzés történt”.

Link másolása

A biztonsági kamerák felvételein az látható, hogy a katonák a helyi kartell tagjait egyszerűen kivégzik. A mexikói védelmi minisztérium állítása szerint felvételeken látható férfiak kábítószer-kereskedők voltak, és azonnal meghaltak.

Az eset még május 18-án történt: a kartell tagjait szállító teherautó teljes sebességgel nekiütközött egy lánckerítésnek, miután több mexikói katonai jármű üldözte őket.

A Vice riportja szerint a katonák az ütközés után mindenféle figyelmeztetés nélkül lövöldözni kezdtek a kartell tagjaira. A katonák azonban azt állítják, hogy a kartell tagjai kezdtek lőni rájuk, ezért kellett lefegyverezni őket.

A bandatagok közül négyen meghaltak, egy ötödik pedig kritikus állapotban került kórházba, ahol később életét vesztette.

Az a felvételek alapján nem jelenthető ki, hogy a kartell tagjai valóban rátámadtak a katonákra, ezért az ügyet a helyi hatóságok még vizsgálják.

Az ügyben a mexikói elnök, Andrés Manuel López Obrador is megszólalt.

„Nyilvánvaló kivégzés történt, ez egyszerűen megengedhetetlen. Eltúlzott, durván erőszakos rendőri intézkedés volt, aminek nem szabad többé előfordulnia”

- mondta az elnök.

(Forrás: Daily Star)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Gyomorforgatónak tartom, hogy ilyen keveset kapott” – felháborodtak a Budapesten szíven szúrt francia fiú szülei
A amerikai elkövető 5 évet kapott, akár 3 és fél év után is szabadulhat.

Link másolása

Öt év börtönt kapott első fokon a gyilkos, aki szíven szúrt egy vadidegen járókelőt Budapest belvárosában – írta az RTL.

A francia fiú barátnőjétől kapta ajándékba a budapesti utat, amerikai-brit támadója pedig rokonlátogatóba jött Magyarországra 2020 februárjában.

Az áldozat reggeliért indult a Belvárosban, amikor támadója odalépett hozzá, hirtelen szíven szúrta, majd elmenekült.

Az egy nap híján 26 éves fiatal a helyszínen meghalt.

A gyilkos a tárgyaláson elnézést kért a francia fiú családtagjaitól, és azt mondta: reméli, áldozata már az angyalokkal van. Tettét azzal magyarázta, mentális gondjai és alkoholproblémái vannak. Tettének idején is elvonón kellett volna lennie, de megszökött.

A bíró az enyhének mondható ítéletet azzal indokolta, hogy az amerikai férfi beteg volt a gyilkosság elkövetésének idején.

„Egy tiszta tudatú elkövetővel szemben, azt hiszem mindenki érzi, nem ugyanazt a büntetést kell kiszabni, mint egy nem tiszta tudatúval szemben”

– mondta ítéletében Póta Péter bíró.

A francia fiú családja ugyanakkor rendkívül elégedetlen az ítélettel.

„Gyomorforgatónak tartom, hogy ilyen keveset kapott. Ennyit ér a fiunk élete: öt év plusz kedvezmény, szóval három és fél év után szabadulhat”

– mondta az ítélethirdetés után Joel Bouly, az áldozat édesapja.

A vádlott elfogadta az ítéletet, az ügyész viszont súlyosbítást kért, így az ügy másodfokra kerül.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Súlyosan megégett egy kislány egy békéscsabai iskolában – mentőhelikopterrel szállították kórházba
A diák véletlenül forró levest öntött magára az ebédlőben.

Link másolása

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy kislány egy békéscsabai általános iskolában – adta hírül a behir.hu.

Malatyinszki Anita, az intézmény igazgatója a portál megkeresésére elmondta:

a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban egy általános iskolás kislány az ebédszünetben egy forró levest tartott kezében, majd egy rossz mozdulatot követően az étel az ölébe borult.

A szemtanúk azonnal értesítették az iskola védőnőjét, aki a mentősök kiérkezéséig szakszerű ellátásban részesítette a kislányt.

Hangai József mentőtiszt, regionális kommunikációs munkatárs elmondta: a békéscsabai mentésirányítás mentőgépkocsit, mentőorvosi kocsit és mentőhelikoptert is riasztott az iskolához. A helyszíni ellátást követően a gyermeket súlyos sérülésekkel, helikopterrel az égési centrumba szállították.

Az RTL Híradójának információi szerint nem indítottak rendőrségi eljárást az esettel kapcsolatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Lerészegedett, elaludt, leállt miatta a vasúti közlekedés – most vádat emeltek ellene
A zalai állomáson dolgozó férfi a rendőri intézkedés idején is elaludt, miután a szolgálatot egy liter vodka társaságában akarta letudni.

Link másolása

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Jánky Judit tájékoztatása szerint az 50 éves férfi – aki csaknem 30 éve dolgozik a vasúttársaságnál – tavaly karácsonykor, kora este lépett szolgálatba forgalmi szolgálattevőként a Pacsához közeli vasútállomáson.

A férfi feladata volt a hozzá tartozó szakaszon közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása a környező vasútállomások között. Kezelnie kellett a biztosítóberendezést, vagyis a vasúti jelzőket, amellyel engedélyezni lehet a vonatoknak az érkezést és az indulást.

A férfi már a szolgálatba lépése kezdetén italozni kezdett, a magával vitt egy liter vodka elfogyasztása után az esti órákra „szolgálatteljesítésre és cselekvésre képtelen állapotba került”.

Emiatt a menetrend szerint Szombathely és Pécs között közlekedő két személyvonatot nem tudta fogadni, a biztosítóberendezésen nem állított be számukra szabad jelzést, nem adott engedélyt a szerelvények továbbhaladására.

A várakozásra kényszerülő és a fennakadás okát kutató kollégái folyamatos telefonhívásait sem fogadta, ezért a vasutas munkatársai értesítették a rendőrséget. A járőrök az erősen ittas, alvó férfit az állomás forgalmi irodájában találták meg, a rendőri intézkedés közben is újra elaludt. A vádlottat váltó forgalmista csak mintegy másfél órás késéssel tudta elindítani a várakozó személyvonatokat.

A büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő vasutast a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Megerőszakolták a 12 éves lányt, aki órákig bolyongott az utcán Indiában, és senki nem segített rajta
A hivatalos tájékoztatás szerint a lány zavart állapotban volt, mire kórházba szállították, ezért nem tudott részleteket közölni arról, mi történt vele. A rendőrség azonban azt állítja, a térfigyelő kamerák felvételei alapján tudták végigkövetni az utat, amelyet bejárt.

Link másolása

Hatalmas felháborodást váltottak ki azok a felvételek, amelyeken a láthatóan borzasztó állapotban lévő lány segítséget próbál kérni egy férfitól, aki azonban elhessegeti őt.

A 444.hu cikke szerint szeptember 25-én Indiában, Ujjain városában történt a szörnyű eset: a kislányt kórházba szállították, az orvosi vizsgálat pedig később megerősítette, hogy megerőszakolták.

A térfigyelő kamerák által rögzített felvételek alapján a lány több mint 2 órát bolyongott, mire valaki a segítségére sietett.

A hivatalos tájékoztatás szerint a lány zavart állapotban volt, mire kórházba szállították, így nem tudott részleteket közölni arról, mi történt vele. A rendőrség azonban azt állítja, a térfigyelő kamerák felvételei alapján tudták végigkövetni az utat, amelyet bejárt.

Eddig 5 embert hallgattak ki az ügyben, de a rendőrség közleménye szerint a lány sérüléseit ellátták, és meg is műtötték, de további részleteket nem közöltek az állapotáról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk