hirdetés

Két és fél év börtönt kapott a fideszes képviselő volt titkára, aki baseball sapkába rejtett kamerával fotózott fiatalkorú lányokat

A szomszéd kabinból, vagy földre dobott sapkával rögzítette a felvételeket. Ügyvédje a Kaleta-ügyet is felhozta, ahol szerinte sokkal több ilyen fotó miatt jóval enyhébb ítélet született.

Link másolása

hirdetés

Pedofília miatt 2 év 6 hónap börtönre ítélték Simon Róbert Balázs fideszes képviselő egykori titkárát, Sz. Balázst írja a szombathelyi ugytudjuk.hu.

A hitoktatóként végzett férfi a lap szerint a győri Fidesz oszlopos tagja volt, tavaly nyáron a siófoki Aranyparton bukott le, hogy baseball-sapkába rejtett kamerával próbált fiatalkorú lányokat lefényképezni az egyik öltözőben. A módszere az volt, hogy a szomszéd kabinból, vagy földre dobott sapkával rögzítette a felvételeket.

Sz. Balázs a lebukásáig Győr kulturális bizottságában is helyet kapott. A férfi 63 esetben készített pornográf fotót a gyerekekről, valamint 91 ilyen képet találtak még nála a házkutatás során.

Ügyvédje azzal érvelt, hogy védence nem volt agresszív, nem bántalmazta a gyerekeket, a fotózáson kívül nem csinált velük semmit. Utalt a Kaleta-ügyre, ahol sokkal több ilyen fotó miatt jóval enyhébb ítélet született.

Végül 2 év 6 hónap szabadságvesztésre, a gyerekektől való foglalkozástól való örökös eltiltásra, a közügyektől pedig három éves eltiltásra ítélte a bíróság. Büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Bilincsben hurcolta el a TEK a siófoki Petőfi sétány biztonsági főnökét, majd tanúként hallgatták ki

A polgármester felháborodott posztban értetlenkedik, szerinte nem volt ok a kommandósok akciójára volt rendőrkollégája ellen. A rendőrség bővebb információval nem szolgált az ügyben.

Link másolása

hirdetés

"Nem értem…" - kezdi Facebook-posztját Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere.

Lengyel, aki maga is rendőr volt korábban, azt írja, hogy csütörtök hajnalban a TEK állig felfegyverzett kommandósai hurcolták el egy volt beosztottját, Ressinka Imrét, aki jelenleg az önkormányzat megbízásából a Petőfi sétány biztonsági vezetője.

A siófoki bűncselekmények csökkenésének

"van egy kulcsszereplője is: egy volt rendőrkollégám, beosztottam, Ressinka Imre, aki évek óta az önkormányzat megbízásából biztonsági vezető ott"

- írja a polgármester.

"Elsődleges feladata, hogy felügyelje a lenti őrök munkáját, pontosabban ellenőrizze, hogy a szerződés szerint teljesít-e a biztonsági személyzet a város felé, de általában is figyeljen ott a rendre, jelezze a rendellenességeket, visszaéléseket. Vasmarokkal tartja kézben a dolgokat odalent, mindenre figyel, ha kell odaáll bárki elé és érvényt szerez mindannak, amivel megbíztuk, tapasztalatait pedig rendszeresen megosztja velem és munkatársaimmal."

hirdetés

A polgármester szerint persze vannak, akiknek ez nem tetszik, meg is fenyegették már többször Ressinkát.

"De nem az a fajta, aki megijedne a saját árnyékától. Aztán ma reggel egy ismerősöm azzal hív, hogy tudom-e mi történt Imrével, mert hajnalban megjelentek nála Szabadin a TEK-esek, majd a felesége és gyereke mellől kióbégatták a házából, megbilincselték és elvitték. "

A polgármesternek később a kiengedett Ressinka még azt mondta el, hogy

"Éjjel dolgozott, hajnalban lefeküdt, de kisvártatva a felesége ébresztette, hogy állig felfegyverzett „hadsereg” vette körül a házukat és felszólították, hogy menjen ki. Felkelt, kiment, ott aztán „összecsomagolták”, megbilincselték, bezsuppolták és vitték Kaposvárra.

Ott közölték csak vele a rendőrségen, hogy ismeretlen személy bejelentése alapján állították elő, lőfegyverrel visszaélés és azzal való kereskedés gyanújával. (A legálisan tartott légpuskáit le is foglalták egyébként.)"

Lengyel nem tudott meg semmit a rendőrségtől, csak Ressinka elmondásából ismeri a történteket, a papírokat viszont látta: valóban tanúként hallgatták ki.

"Akkor viszont mi indokolta ezt a fajta fellépést? Kérdezem úgy is, mint volt kommandó parancsnok, mert mi anno tanúkat nem szoktunk legyűrni és vinni. A bűncselekményt elkövető nehéz fiúkkal bántunk csak így...)" - kérdez a polgármester, és kijelenti, hogy továbbra is megbízik Ressinkában, ha az volt a cél, hogy eltávolítsák valahogy, nem sikerült.

A 444 kérdéseket küldött a Somogy megyei Rendőr-főkapitányságnak, pédául ezt:

"Számítani lehet rá, hogy a jövőben is kommandósokat vetnek be és bilincsben állítják elő a tanúkat, akiket meg kívánnak hallgatni, vagy ez egyedi eset volt?"

A rendőrségtől a következő válasz érkezett:

"Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, melyről a nyomozás érdekeire hivatkozva jelenleg több információt nem áll módomban közölni."

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Négygyermekes anyát vertek agyon a budapesti Hős utcában

Egy veszekedés közben élettársa ölte meg a nőt, a gyilkos nemrég szabadult a börtönből.

Link másolása

hirdetés

Élettársa ölt meg egy 47 éves, négygyerekes anyát a kőbányai Hős utcában - számolt be róla a Tények.

Az elkövető a gyilkosság után megállított egy férfit az utcán, azt mondta neki, hogy menjen fel a második emeleti lakásba, és nézze meg a nőt, mert meghalt.

A szomszédok szerint a férfi nemrég szabadult a börtönből, sokszor hallották, hogy barátnőjével hangosan veszekedtek az utcán.

A nőnek három felnőtt fia és egy kislánya van, utóbbit nevelőszülők gondozzák.

A Tények riportja a gyilkosságról


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Egy banán miatt kis híján megfulladt egy kisfiú a bükkszéki strandon

A gyerek csúszás közben majszolta a gyümölcsöt, ráadásul egy félreértés miatt csak később észlelték a bajt.

Link másolása

hirdetés

Banánt majszolt a csúszdán, és amikor a vízbe csobbant, és majdnem megfulladt egy kisfiú a bükkszéki strandon - számolt be a Tények.

A gyerek ráadásul nem azon a csúszdán csúszott le, amelyik végén az édesapja várta, ezért nem látták, hogy baj történt.

Később az úszómester segítségével megtalálták, akkor már nem lélegzett. Egy szabadnapos ápolónő mentette meg az életét, aki éppen ott strandolt.

A Tények beszámolója az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Meghalt az a nő, akit egy biciklis ételfutár ütött el múlt héten Miskolcon

A 47 éves nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, hat nappal később hunyt el.

Link másolása

hirdetés

Meghalt az a 47 éves nő, akit egy biciklis ütött el Miskolcon múlt héten - erősítette meg az Észak Hírnök Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál információját a rendőrség.

A baleset július 22-én délután 5 óra körül történt a Horváth Lajos utcában. A rendőrség közlése szerint egy 51 éves férfi szabálytalanul, a járdán közlekedett kerékpárjával, amikor a 20. szám alatti kapualjból kilépő, tőle jobb oldalról érkező gyalogost elgázolta.

A 47 éves nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Hiába küzdöttek az életéért, hat nappal később, július 28-án meghalt.

A 444.hu úgy tudja, az áldozat a helyi kormányhivatalban dolgozott. A baleset okozója pedig ételszállító biciklis futár az Észak Hírnök cikke szerint.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán közúti baleset gondatlan okozása miatt rendelt el nyomozást.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: