KÉK HÍREK

Jogerősen felmentették a nőt, aki a vád szerint L.L. Junior kisfiának kezét fogta a tragikus baleset előtt

A Fővárosi Táblabíróságot is megrendítette az eset, de szerintük sem követett el bűncselekményt Hopp Csilla barátnője.
Fotó: Mervai Márk - szmo.hu
2023. március 29.


Link másolása

Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla P. Carmen Olíviát, aki L.L. Junior hároméves kisfiának a kezét fogta a 2019-es Füredi úti tragédiát megelőzően - írja a 24.hu.

Ahogy azt mi is megírtuk, P. Carmen Olíviát bűncselekmény hiánya miatt mentette fel tavaly szeptemberben a Fővárosi Törvényszék, de az ügyész a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett, így az ügy a táblabíróság elé került. Sem a nő, sem Dávid szülei, L. L. Junior és Hopp Csilla sem jelentek meg a tárgyaláson.

Dávidka 2019. augusztus 31-én halt meg, amikor Zuglóban, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél átszaladt a piroson a zebrán, és elgázolta őt egy szabályosan közlekedő autó.

Az ügyész szerint azért következett be a tragédia, mert P. Carmen Olívia nem fogta elég erősen a kisfiú kezét, pedig a gyerek egyszer már megpróbált kiszaladni az útra.

Hopp Csilla barátnője nem ismerte el a bűnösségét az elsőfokú eljárás során.

Az ügyész a szerdai perbeszédében nem értett egyet az elsőfokú bíróság azon megállapításával, miszerint a vádlott mindent megtett, és kellő gondossággal járt el, hiszen fogta a gyerek kezét. Szerinte elkerülhető lett volna a tragédia, ha erősebben teszi ezt, vagy ölbe veszi a gyereket.

"Valóban minden kézfogás ugyanolyan? Tényleg mindegy, hogy milyen erővel fogjuk a gyerek kezét? Én úgy gondolom, hogy ez nem így van. Egy gyerek kézfogása akkor biztonságos, ha azt olyan erővel tesszük, hogy nem tudja egy mozdulattal kihúzni"

– magyarázta az ügyész hozzátéve, hogy a kisfiú halála okozati összefüggésben áll a vádlott cselekményével, ezért felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte gondatlan emberölés miatt.

A táblabíróság Ujvári Ákos vezette tanácsa alaptalannak találta a fellebbezéseket, és helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely bűncselekmény hiánya miatt felmentette a nőt.

A tanácselnök szerint őket is megrendítette az eset, ugyanakkor a terhelt felelőssége nem volt megállapítható, az anya felelőssége pedig nem volt vizsgálható, mert az ügyészség nem emelt vádat ellene. Elmondta, hogy nagyon sok esetben valóban elkerülhető egy tragédia azzal, hogy valaki magához húzza, erősebben fogja egy gyerek kezét, vagy felemeli a kicsit. Ebben az esetben viszont

a vádlottnak nem volt tapasztalata a gyerekekkel kapcsolatban, mivel a baleset idején nem volt gyermeke. Esetében nem volt megállapítható felelősség, mert az akkori élettapasztalatának megfelelő gondossággal járt el, és fogta a kisfiú kezét.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Segítséget kért egy 11 éves gyerek a rendőrségtől, majd golyót kapott a mellkasába a kiérkező járőrtől
Az amerikai kisfiúnak súlyosan megsérült a tüdeje, a mája és eltörött több bordája, de túlélte a rendőr által leadott lövést.

Link másolása

Az anyja erőszakos volt élettársa miatt kihívta a rendőrséget a családi házukhoz egy 11 éves amerikai kisfiú, akit az egyik kiérkező járőr mellkason lőtt. Aderrien Murry már túl van az életveszélyen, és hazatérhetett a kórházból.

Az eset az előző héten, szombaton történt a Mississippi állambeli Indianolában. Aderrien itt lakik édesanyjával és két testvérével.

Délután megjelent a házuknál az anya korábbi élettársa, akinek erőszakos viselkedésétől tartva a nő megkérte a fiát, hogy hívja ki a rendőröket.

Két járőr érkezett a házhoz, ám a férfi ekkor már nem volt ott. Az édesanya ezt elmondta a rendőröknek az ajtóban, de az egyik járőr mégis berontott a lakásba fegyverrel a kezében, és azt kiáltotta, hogy mindenki jöjjön ki feltartott kézzel.

Ekkor megjelent a nappaliban a 11 éves Aderrien, a kezében nem volt semmi, ennek ellenére a rendőr azonnal mellkason lőtte.

Lapozz a cikk folytatásához!Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Drámai videó: szarvascsordával ütközött egy autó a 6-os főúton – egy állat elpusztult
Az autóban kinyílt a légzsák, így a sofőr nem sérült meg.

Link másolása

Péntek reggel a 6-os főút 146-os kilométerénél, Szekszárd és Kakasd között hat szarvas próbált átszaladni az úttesten, de sajnos nem mindegyiknek sikerült – írja a Baleset-info portál.

Az egyik állatot elütötte egy arra jövő autó, de viszonylag szerencsésen megúszta a balesetet, mert ugyan berepült az árokba, de utána tovább tudott futni.

Az utána jövő nem volt ilyen szerencsés: megcsúszott, feje az autónak ütközött, és azonnal elpusztult.

A másik négy vadnak sikerült elkerülnie az ütközést. Az autóban kinyíltak a légzsákok, így személyi sérülés nem történt. A Seat vezetője korábban már találkozott ezzel a szarvascsordával, így csökkentette a kocsi sebességét, majd bekapcsolt vészvillogóval igyekezett felhívni a többi autós figyelmét a veszélyre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Lelőttek egy utcán sétáló foxterriert Fóton
Egy szentanú egy nagy puffanást hallott, majd látta, hogy a kutya pár méter múlva összeesik.

Link másolása

"Éjszaka Fóton vélhetően éles lőfegyverrel agyonlőttek egy foxit, akinek a bűne az volt, hogy sétált az utcában"

- írja az Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat Újpest a közösségi oldalán.

A beszámoló szerint egy szemtanú egy hatalmas puffanást hallott és azonnal kirohant. "Látta, hogy a kutya vérzik és pár méter múlva egy telken összeesik".

Az esetet a Dunakeszi rendőrség vizsgálja. Meghallgatták a szomszédokat és a gazdát is, aki később ért haza.

A tetemet elszállították és boncolás után az eredményeket és lővedéket átadja a nyomozóhatóságnak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Nyírkátai tragédia: megszólalt a férfi, aki megtalálta a terhes nő holttestét
Beszéltek többen is a településen, ahol köztudottak voltak a viták a kismama és párja között, de senki nem gondolta volna, hogy idáig fajulhat a helyzet.

Link másolása

Borzalmas tragédia történt szombaton Nyírkátán. Ahogy arról beszámoltunk, egy 31 éves férfi megölte állapotos feleségét. A gyilkosságot a baba sem élte túl.

A község lakói most megszólaltak a támadással kapcsolatban. Kiderült, hogy az elhunyt nő, Erzsébet és 31 éves élettársa 7 éve alkottak egy párt. A szomszédok szerint voltak közöttük veszekedések, de azt senki nem gondolta volna, hogy ilyen tragédia megtörténhet.

Nyilatkozott az a nő is, akinél erőszakos párja miatt az elhunyt várandós kismama lakott. A megtört asszony elmondta, hogy a férfi késsel rontott rájuk.

A férfit először csak azért kereste a rendőrség, mert azt gondolták, hogy magával vitte párját, az csak később vált világossá, hogy meg is ölte őt.

A terhes nő holttestét a falu egyik lakója találta meg az erdőben.

„Már láttam, hogy valaki ott fekszik, és odamentem” – nyilatkozta a nyírkátai férfi.

A meggyilkolt nő párjának még mindig tart a kihallgatása, a rendőrség részleteket nem közölt, de megerősítették, hogy emberölés miatt nyomoznak, a 31 éves férfi őrizetben van.

(Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET: