KÉK HÍREK

Injekciós tűt szúrtak egy nő combjába az 1-es villamoson

A gyanútlan utast egy állítása szerint 'láthatóan drog hatása alatt álló, fiatal srác' szúrta meg. A nő sokkot kapott, két hétig kell várnia, hogy megtudja, mit szúrtak bele, és nem kapott-e valamilyen fertőzést.
Fotó: Wikipédia - szmo.hu
2018. szeptember 13.


Link másolása

Döbbenetes történetet osztott meg a Facebookon Rosta Anita. A napokban a budapesti 1-es villamoson egy benyomása szerint drogos fiú támadta meg egy fecskendővel, teljesen váratlanul. A poszt szövegét Anita hozzájárulásával teljes terjedelmében közöljük.

"Szeretnék egy tegnapi sztorit megosztani veletek, hogy Ti is figyeljetek erre nagyon. Utaztam tegnap az 1-es villamossal. Mindig fura érzés számomra ez a vonal, új dolgokat látok, tapasztalok. Hát a tegnapinak egy percig se örültem. Kapaszkodok, próbálok úgy állni, hogy elférjenek mellettem, igazából túlélésre játszom.

Felszáll egy fiatal srác, látszik, hogy valami drog hatása alatt áll, de ezen a vonalon ez megszokott. Majd éreztem egy tompa ütést és egy kisebb szúrást.

Első gondolatom, nem fért el a táskájával, megütött. Arra kapom a fejem, nincs nála táska...ez akkor talán egy kis kütyü, amivel a bankkártyámat lehúzza pénzzel??

És ekkor jött a felismerés! Markában elrejtve egy fecskendő, amit egy erőteljes mozdulattal a combomba szúrt, (amire azt hittem, a táska széle). Sokkot kaptam... Szó szerint. Sírás fojtogatott, különböző gondolatok a fejemben: AIDS, hepatitis, party drog...

Mire felocsúdtam, addigra leszállt. Tudom utólag, mit kellett volna tenni, de akkor, ott semmi értelmes gondolatom nem volt. Aztán jön a tortúra, tetanusz, antibiotikum, és két hét idegölő várakozás, hogy vegyenek vért, utána várni az eredményt... De most eljött az idő, hogy mindent, de tényleg mindent pozitívan lássak, kihasználva minden pillanatot. Bízom benne, hogy megúsztam, és nagyon figyeljetek oda, hogy hasonló ne forduljon veletek elő!!!"

Megkerestük a hölgyet, aki elmondta: két hét múlva vesznek tőle vért, addig antibiotikumkúrára lesz szüksége. A kérdésünkre, hogy tett-e rendőrségi feljelentést, azt válaszolta:

"A meghurcolás miatt csak akkor megyek rendőrségre, ha baj van. A lelkiállapotomnak nem hiányzik a folyamatos kihallgatás..."

A BKK-t is értesítettük az esetről, és választ kértünk arra, hogyan tudnák jobban elősegíteni az utasbiztonságot. Az alábbi írásbeli választ kaptuk:

"Társaságunkhoz és a BKV Zrt-hez sem érkezett bejelentés a megkeresésben hivatkozott esettel kapcsolatban.

Abban az esetben, ha egy utas bűncselekményt, szabálysértést észlel valamely közösségi közlekedési járaton, a BKK javasolja, hogy kérje a rendőrség segítségét. A rendőrség közbiztonsági feladatainak ellátásához a BKK minden segítséget megad, és a hatóságokkal minden lehetséges módon együttműködik. Amennyiben valakinek nincs lehetősége közvetlenül értesíteni a rendőrséget, forduljon az adott járaton tartózkodó ellenőrhöz, vagy ha az éppen nincs a járművön, a járművezetőhöz, aki ezt követően értesíti a hatóságokat.

A járművezetők az utasokat, illetve az utasok járműben való viselkedését nem tudják folyamatosan figyelemmel kísérni. Amennyiben jelzés érkezik feléjük az utazást zavaró körülményekről, vagy maga a járművezető észlel hasonlókat, úgy köteles megtenni a szükséges intézkedést. Ennek első lépéseként felszólítja a problémát okozó személyt a jármű elhagyására, amennyiben ez sikertelen, rendőri intézkedést kell kérnie. A hatósági intézkedésig természetesen a jármű nem mehet tovább."

Az utas eredeti Facebook-posztja itt olvasható.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Gázolajos rongyot tömött a szájába és vontatókötéllel egy gerendához kötözött egy 12 éves fiút a nevelőapja
Ferike az egyik osztálytársa családjához szaladt segítséget kérni. A rendőrség már nyomoz az ügyben.
Fotó: RTL - szmo.hu
2023. november 27.


Link másolása

Gázolajos rongyot tömött a szájába és vontatókötéllel egy gerendához kötözte a csuklójánál fogva büntetésül a nevelőapja - ezt állítja egy 12 éves dombrádi fiú az RTL Híradó beszámolója szerint.

A fiú az egyik osztálytársa családjához szaladt segítséget kérni, miután több órás küzdelem után kiszabadult.

A hozzátartozók úgy tudják a fiútól, hogy nevelőapja azért tehette ezt, mert elvett ezer forintot a felnőttek pénztárcájából, miután az édesanyja nem adott neki pénzt ennivalóra.

A 12 éves fiú ezután bement a helyi zöldségeshez, ahol élelmiszert vásárolt magának, az anyja ezt azonban elmondta a nevelőapának, aki a vontatókötéllel úgy kifeszítette a fiút a gerendához, hogy csak a lábujja ért le. A fiú nagymamája és nagynénje szerint nincs okuk kételkedni Ferike szavaiban, valódi rémületet láttak rajta.

Az RTL stábja megkereste a nevelőapát is, ő azonban nem akart nyilatkozni. A fiú vér szerinti apja azonban feljelentést tett az eset miatt a rendőrségen. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőrfőkapitányság 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének büntette miatt rendelt el nyomozást. Gyanúsítottat egyelőre nem hallgattak ki az ügyben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Mellkason szúrta nevelőjét az eminens diáklány, mert rajtakapták egy fiúval a kollégiumi szobájában
A nagyváradi középiskola pedagógusát azonnal meg kellett műteni. Az iskola közösségét sokkolta az eset.

Link másolása

Mellkason szúrta nevelőjét egy diáklány hétfőn egy nagyváradi iskolában, a pedagógust meg kellett műteni - közölte Horea Abrudan Bihar megyei főtanfelügyelő az Agerpres román hírügynökséggel.

Az incidens a Traian Vuia Műszaki Szakközépiskolában történt hétfőn reggel 9 óra körül, a rendőrséget a 112-es sürgősségi hívószámon riasztották. Az ügyben vizsgálat indult.

A nevelőt szúrt sebbel szállították a megyei sürgősségi kórházba, ahol megműtötték. Amikor bevitték a sürgősségi osztályra, eszméleténél volt és együttműködött az orvosokkal - nyilatkozta a sajtónak Hadrian Borcea, a kórház sürgősségi osztályának vezetője.

A főtanfelügyelő közölte, hogy az elkövető egy tizedik osztályos diáklány, aki eminens tanuló, érdemösztöndíjat is kap, és korábban nem észleltek nála magatartási problémákat.

A 16 éves vidéki lány a nagyváradi középiskola kollégiumában lakik.

Alina Coste iskolaigazgató a Bihon hírportálnak elmondta:

a konfliktus előzménye, hogy a nevelő előző este villanyoltáskor egy fiút talált a lány kollégiumi szobájában, amiért megrótta.

A helyi sajtó szerint az incidens ennek a folyománya, az egyik igazgatóhelyettes irodájában történt, ahova a lányt és édesanyját behívatták az előző esti kihágás miatt. A diáklány ekkor szúrta meg az őt szembesítő pedagógust.

A lány a rendőrségnek azt mondta, a kést otthonról, a Bihar megyei Mezőörményes (Urmenis) községből vitte be az iskolába.

Az igazgató szerint az iskola tanulóit és pedagógusait sokkolta az eset, a tanfelügyelőség szakemberek bevonásával segít nekik feldolgozni a történteket.

(Forrás: MTI)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videó: Öt perc alatt 24 autós nem állt meg, 3-an csak lassítottak a bickliút előtti stoptáblánál, amit egy halálos gázolás miatt rakták ki
A helyszínen még virágok és mécsesek emlékeztetnek a tragédiára, melyben egy szabályosan közlekedő kerékpárost gázoltak el.

Link másolása

Megdöbbentő videót készített a Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezet, melyet a közösségük oldalukon osztottak meg. Egy kereszteződésben, ahol nyáron gázoltak el egy vétlen, szabályosan közlekedő kerékpárost, nemrégiben stoptáblát helyeztek ki.

A kerékpárosklub most azt nézte meg, hogy az Árpád híd egyik lehajójánál öt perc alatt hány autós veszi figyelembe a közlekedési táblát, és áll meg a kerékpáros út előtt.

A felvétel szerint

öt perc alatt 24 autós lassítás nélkül hajtott át az útnak ezen a szakaszán, hárman voltak, akik lelassítva gurultak át, és csak egy autós volt, aki megállt, igaz akkor éppen jött egy kerékpáros.

A közzétett videó mellett a bejegyzésben felhívták a figyelmet arra:

"ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél – a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.

Tehát, ha az útkereszteződésben csak STOP tábla van kihelyezve, akkor az útkereszteződésbe való behaladás előtt kell megállni. Ha az útkereszteződésben STOP tábla és útburkolati jel is van, akkor az útburkolati jel előtt kell megállni."

VIDEÓ: A táblánál


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Fagyási sérülésekkel a lábán küldték óvodába a gyereküket a kegyetlen szülők
A szülők mindhárom kiskorú gyereküket súlyosan elhanyagolták, a kicsiket tavaly novemberben emelték ki a családból. A pár ellen most vádat emeltek.

Link másolása

Kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Győri Járási Ügyészség egy párral szemben, akik súlyosan elhanyagolták három kiskorú gyereküket. A legkisebb gyereket fagyási sérülésekkel a lábán küldték óvodába, a kicsi a nevére sem hallgatott.

Az ügyészség közleménye szerint a pár egy penészes, rendezetlen, testi épséget veszélyeztető ingatlan két szobájában lakott, a nő két nagykorú fiával, kiskorú lányával és két közös, kiskorú fiúkkal.

A gyerekek ápolatlanok voltak, a legkisebb pedig 2020 elején úgy ment óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak.

Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, és társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

A kislány iskolai közösségbe való beilleszkedését jelentősen nehezítette ápolatlan megjelenése és a megtanult rossz problémamegoldó stratégiája is. Az is megviselte, hogy az egyik felnőtt bátyja bántalmazta, amivel szemben a szülei nem védték meg, az eseteket rájuk hagyták.

Az ügyészség szerint a szülők magatartása felszínes volt a hatóságokkal, ingatlanjukat pedig elárverezték, mert rosszul osztották be a családban élő három kereső személy fizetését. Ezután a család egy 30 négyzetméteres, lakhatásra alkalmatlan mellékhelyiségbe költözött.

A hatóságok tavaly novemberben ki is emelték a gyerekeket a családból.

„A szülők mindhárom gyermek értelmi, érzelmi, testi és lelki fejlődését is veszélyeztették” - írta közleményében az ügyészség.

Az ügyészség a vádlottakat három-három rendbeli kiskorú veszélyeztetésével, velük szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: