KÉK HÍREK
A Rovatból

Holtan találtak meg a hétéves lányt, akit egy futár gyilkolt meg Texasban

A futárnak korábban semmilyen kapcsolata nem volt a kislánnyal és annak családjával.
Fotó: Pixabay.com - szmo.hu
2022. december 04.


Link másolása

Eltűnése után két nappal megtalálták annak a hétéves lánynak a holtestét, aki a Dallas Fort Worth nevű városrészében található otthonából tűnt el.

A kislánynak azután veszett nyoma, hogy a FedEx nevű csomagkiszállító cég egyik alkalmazottja csomagot vitt ki a címre. Végül Athena Strand holttestét pénteken találták meg - számolt be róla az ABC az AP hírügynökség nyomán.

Lane Akin megyei seriff elmondta, hogy a futárcégnél dolgozó 31 éves Tanner Lynn Hornert emberrablás és gyilkosság vádjával le tartóztatták, miután bevallotta, hogy megölte a lányt.

A hatóságoknak azt is elárulta, hogy hol találják a holttestet. Az információk alapján nem sokkal később Boyd város közelében meg is találták az elhunyt lány holttestét.

A férfinek korábban semmilyen kapcsolata nem volt a családdal, nem is ismerte korábban áldozatát. A futár nem árulta el, miért ölte meg a kislányt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egy ruhadarabbal fojtotta meg újszülött gyerekét egy nő Tabon
A huszonéves háromgyerekes anyuka a férje elől titkolta a terhességét. A kicsi testét egy szemeteszsákba tette és elrejtette a házban.

Link másolása

Újszülöttje megölése miatt vádat emelt az ügyészség egy nő ellen.

A Somogy Vármegyei Főügyészség szerdai közlése szerint a Tab környékén lakó, három gyermeket nevelő, várandósságát a férje elől eltitkoló huszonéves asszony 2022 októberében,

családja korábban lakott ingatlanának udvarán szülte meg fiúgyermekét, majd egy ruhadarabbal megfojtotta. A nő a csecsemő holttestét törölközőbe csavarta, szemeteszsákba tette, és a házban elrejtette.

A rendőrség másnap tudomást szerzett a bűncselekményről, az anya őrizetbe, később letartóztatásba került.

Az ügyészség a bíróságra benyújtott vádiratában tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Döbbenetes családi tragédia: megölte a kislányát és a feleségét, majd önmagával is végzett egy brit férfi
A párnak korábban már volt dolga a rendőrséggel, igaz, akkor a férj vádolta a feleséget azzal, hogy megütötte őt.

Link másolása

Vasárnap hajnalban találták meg az angliai Epsom Főiskola igazgatójának, Emma Pattisonnak, valamint kislányának és férjének a holttestét az otthonukban - írja a The Guardian.

A 45 éves Emma és férje, a 39 éves George egy, az iskola területén lévő házban éltek. A rendőrség az eddigi nyomok alapján úgy gondolja, hogy

a férj ölte meg a feleségét, valamint a hétéves, Lettie nevű kislányukat, majd önmagával is végzett.

A nyomok szerint másnak nincs köze a gyilkosságokhoz.

Megtalálták a gyilkos fegyvert is, ami a férfi nevén volt regisztrálva. A rendőrség azt is megerősítette, hogy négy nappal a gyilkosságok előtt felhívta őket a férj, hogy bejelentse az új címüket.

A BBC úgy tudja, hogy szombaton késő este az asszony zaklatottan felhívta az egyik családtagját, de mire utóbbi odaért hozzájuk, már halott volt az egész család.

Kedden az is kiderült, hogy a párnak már volt dolga a rendőrséggel.

2016-ban ugyanis a férj azért hívta ki a rendőröket, mert a felesége állítása szerint megütötte őt.

Az asszonyt ki is hallgatták, de aztán a férj gyorsan visszamondta a vádakat, és semmiségnek nevezte az esetet - írja a Daily Mail.

Pattison szeptemberben lett az iskola igazgatója, ezt a posztot korábban még nem töltötte be nő. Ezt megelőzően hat évig volt a londoni Croydon Középiskola igazgatója. A férje könyvelő volt, októberben új céget alapított, főleg otthonról dolgozott. Az előző cége (aminek igazgatója és legnagyobb részvényese volt)

tetemes adósságot halmozott fel: 2021 októberéig több mint 14 ezer fontos (6,2 millió forintos) tartozása volt.

A 2022-es adatokat később fogják nyilvánosságra hozni.

Az igazgatónő decemberben a diákoknak nyilatkozott egy podcastben, ahol többek között arról beszélt, hogy milyen nagy változást jelentett a családjának az új munkahelye.

"Elköltöztünk, vettünk kutyát, új állásom lett nekem és a férjemnek is, pedig ő ezt nem tervezte. A kislányom is új iskolát kezdett, szóval tényleg sok minden megváltozott, de most minden nagyszerű. A főiskola sok minden segített, mindenki nagyon kedvesen fogadott" - mondta.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„Azért félsz, mert szűz vagy?” – iskolaőr zaklatott egy hetedikes lányt Újpesten, de nem indult ellene eljárás
Az iskola tett bejelentést, meg is állapították a zaklatást, ki is rúgták azonnal, ám a szülők nem terjesztettek be magánvádat.

Link másolása

Három hetet volt állásban az az iskolaőr, akit kirúgta az egyik újpesti iskolából, mert zaklatott egy hetedikes lányt - írta meg a Telex. Az iskola tett bejelentést a férfi és a gyerek üzenetváltásairól, ilyen mondatok voltak bennük:

„Azért félsz, mert szűz vagy?”

„Igen.”

„Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.”

A rendőrség „az adatgyűjtés során meg is állapította a zaklatás gyanúját” és azonnal megszüntette a férfi munkaviszonyát, de, mint közölték, a törvény szerint nem indult ellene eljárás, mert nem terjesztett be magánindítványt a lány törvényes képviselője.

Pedofil bűncselekmény miatt iskolaőrrel szemben büntetőeljárás eddig egy sem indult – közölte a rendőrség.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


Lekéste az utolsó buszt, meg is fagyhatott volna a fiatal férfi a veszprémi állomáson
Szerencsére még időben a segítségére siettek a rendőrök.

Link másolása

A veszprémi rendőrök segítettek egy 34 éves férfinak fűtött helyre jutni, miután lekéste az utolsó hazafelé tartó buszt, és így a hidegben fagyoskodott - számolt be róla a police.hu.

A rendőrségre hétfőn, nem sokkal éjfél előtt érkezett bejelentés arról, hogy a veszprémi autóbusz-állomás váróterme előtt tartózkodik egy fiatalember, akinek élete, testi épsége a hideg téli időjárás miatt veszélyben lehet.

A helyszínre érkező járőrök a 34 éves férfit biztonsági intézkedés keretében rendőrautóval a megyeszékhelyi hajléktalan szállóra szállították.

A bajbajutott férfi elmondta, hogy az utolsó autóbuszt, mellyel hazajuthatott volna Baranya megyébe, lekéste, Veszprémben pedig nem ismert arra alkalmas helyet, ahol az éjszakát átvészelheti.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán ezekre hívja fel a figyelmeteket:

Amennyiben közterületen olyan embert láttok, aki segítségre szorul, ne menjetek el mellette, értesítsétek a mentőket vagy a rendőrséget.

• A megváltozott időjárásra tekintettel jobban figyeljetek a környezetetekben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre.

• Rendkívül fontos, hogy segítsetek bajba jutott embertársaitoknak, hiszen ezzel életet menthettek, illetve megelőzhetitek, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévők bűncselekmény áldozataivá váljanak.

Az idős, egyedül élő családtagokat, szomszédokat, ismerősöket, gyakrabban látogassátok meg, ellenőrizzétek, hogy füstöl-e a házuk kéménye, van-e elég tüzelőjük, képesek-e önállóan befűteni otthonukat.

• A magányosan élő idős vagy bármilyen okból rászoruló emberek nemcsak egészségi állapotuk miatt lehetnek veszélyben, hanem könnyen válhatnak bűncselekmény áldozataivá is. Fontos, hogy tájékoztassátok őket, felhívjátok a figyelmüket arra, hogy otthonukba ne engedjenek be idegeneket, és ha ismeretlen, gyanúsan viselkedő személyek keresik fel őket, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.


Link másolása
KÖVESS MINKET: