News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Hiába kiabált segítségért a Dunában, három hajó húzott el mellette

Amikor már hangosan anyázott, felfigyeltek egy motorcsónakból, így húzták ki a vízből.

Link másolása

hirdetés

Csábító a nagy melegben minden vízpart, amit elérhetünk, de hogy mennyire fontos még ilyenkor is észnél lenni, arra egy újabb eset, Fanokvagyunk blogger halálközeli élménye a bizonyíték. A szerző a 444-nek külön hangsúlyozta:

reméli, a három, őt simán otthagyó vízi járműben nem szemétládák ültek, hanem egyszerűen nem vették észre és nem hallották meg a segélykiáltásait.drowning-2049247_960_720

Mi is reméljük, hogy csak erről volt szó.

A blogger írását pedig változtatás nélkül közöljük - olvasd el, főleg, ha rendszeres úszó vagy, és azt gondolod, egy kis dunai pancsolás/úszás/fürdőzés nem árthat neked!

B+ majdnem belefulladtam a Dunába

hirdetés

a) Vén hülye létemre könnyelmű, felelőtlen majom voltam;

b) azért lesz egy b-pont is.

Surányi nyaralóban nem akart lejönni senki a strandra, hát lementem egyedül. Jó ötletnek tűnt átúszni a Dunát a gödi strandra. Odafelé nem is volt gond, leszámítva, hogy amikor már leért a lábam a túlparton, felhúztam az úszószemüvegem és kivettem a füldugóimat. Az egyik füldugót sikerült el is veszítenem.

Felsétáltam a sodrással szemben a parton, hogy akkor nagyjából a surányi homokos strandra érjek vissza, ahonnan elindultam. Ellenben valahogy visszafelé jobban elsodort a folyó. Gondoltam, hogy okés, akkor majd a vékony félszigetszerű sziklanyelvnél kimászok.

Na, ez nem jött össze. Ugyanis

legfeljebb ha 30 méterre lehettem a kőnyelvtől, de ott valami olyan eszméletlen erősségű volt a sodrás, hogy hiába úsztam, lényegében egy helyben álltam. Semmit sem haladtam a part felé, pedig még a sziklanyelv szélén álló sirályokat is olyan jól láttam, hogy még a lábaikat is ki tudtam venni. Ráadásul örvényekbe is besodródtam. Szerencsére egyik sem rántott le, ellenben még jobban eltérítettek az útirányomtól.

Középszerű hobbiúszóként medencében általában 1, másfél, vagy 2 kilométert úszok. Ráadásul elég rég voltam úszni és mostanában mást sem nagyon sportoltam, szóval az erőnlétem sincs a topon.Viszont nem éreztem, hogy kezdenék fáradni. Arra gondoltam, hogy a szervezetem már életveszélyes-helyzet funkcióra kapcsolt át, ezért nem érzek fáradtságot. Attól viszont nem lettem vidámabb, hogy mi van akkor: attól, hogy az agyam becsapja az izmaimat, objektíve előbb-utóbb elfogy az erőm?

Szégyen, de elkezdtem segítségért kiáltani az elhaladó vizijárműveknek. Akik meg le se szartak. Először egy fekete Jetski. Ketten voltak rajta. A második egy motorcsónak, nekik még hangosabban kiabáltam és még bőszebben integettem. Semmi reakció.

Nem vagyok rá büszke, de a harmadiknak már kurvaanyáztam is: “Segítség! Hagyjál csak itt megfulladni te csónakos geci!”-stb.

Közben arra gondoltam, hogy bármennyire is közeli a sziklanyelv, csónakosok meg hiába haladnak el 5 percenként, a B-terv, hogy akkor a sodrásnak lefelé úszok és elkapom lehetőleg az első, kb. folyó közepi bóját. De mi van ha nem sikerül? van köztük legalább 100-200 méter távolság. És mi van ha a másodikat sem tudom elkapni? És mi van, ha elfogy az erőm, vagy a bójáknál is erős a sodrás és ott sem tudok megkapaszkodni, akkor viszont a parttól még messzebb kerülök? (Utólag végig gondolva: talán bölcsebb B-terv lett volna akkor kicsit lejjebb sodródni és szelídebb sodrású részen megpróbálni kiúszni. Vagy akár visszaúszni a gödi oldalra). Végül jött a negyedik vízi jármű. Egy motorcsónak. Neki is integettem, segítségeztem, kurvaanyáztam. Ő észrevett. Rajta (gondolom) egy család. Ötvenes pasi, egy nő, meg 3 gyerek. Felvettek a csónakra, kivittek a partra. Mondtam nekik, hogy elnézést ha tiszteletlenségeket kiabáltam, de hát 3 másik nem jött segíteni. A pasi mosolyogva annyit mondott: “Pontosan azért vettem fel magát, amiket kiabált, mert azt hittem, hogy ismer engem.“

Elmondtam nekik, hogy jártam az áramlattal és, hogy lehet, hogy megmentették az életemet.

Amikor kiraktak 130 centis vízmélységnél feltettem az idétlen-udvarias kérdést: “Tartozom valamivel?” Mondták, hogy semmivel.

A sziklanyelv mögötti öbölben egy 3 tagú család strandolt: Anyuka, apuka, kisgyerek. A nő mondta, hogy látták a reménytelen, egy helyben úszó szenvedésemet és már azon gondolkoztak, hogy hívják a vízimentőket. Kérdezték, hogy kérek-e vizet inni, meg, hogy virslivel is megtudnak kínálni. Udvariasan hárítottam és a gát töltésén visszasétáltam, ami gyalog sem volt kevés.

Nagyon remélem, hogy az a 3, aki rám se bagózott, valójában észre se vett, mert azért elég nagy gyökérség szerintem egy Dunában integető úszót nem megnézni közelebbről, hogy kell-e neki segítség.

rtgzuj

Címkép: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
„Uramisten!” – videón, ahogy elüti a vonat a síneken hagyott rendőrautót, benne a gyanúsítottal
A megbilincselt 20 éves nő a rendőrautóban volt, miközben a rendőrök a kocsiját kutatták át. A Fort Lupton-i rendőrség közzétette a testkamerás felvételeket.

Link másolása

hirdetés

Rendőrautónak ütközött egy tehervonat Coloradóban az Egyesült Államokban – írja az NBC News.

A rendőrök éppen egy húszéves nőt vettek őrizetbe, aki vezetés közben tettlegességig vezető konfliktusba került az utastársával. A nő egy vasúti átjáró után állt meg a rendőröknek, akik mögötte parkoltak le, a síneken.

Az őrizetbe vett nőt beültették a rendőrkocsiba, majd elkezdték átkutatni az autóját. Ekkor jött a tehervonat, és nekiütközött a rendőrautónak.

A coloradói Fort Lupton város rendőrsége nyilvánosságra hozta a rendőrök testkamerás felvételeit az esetről. A felvételen látszik, ahogy a rendőrök épp átkutatják az autót, miközben a háttérben hallatszik a vonat kürtölése. A rendőrök ennek ellenére beszélgetnek tovább, és csak másodpercekkel később eszmélnek.

Az egyik rendőr akkor mondja azt, hogy „uramisten”, mikor a vonat már nagyon közel jár a rendőrautóhoz. Ekkor még odakiáltanak a társuknak, hogy menjen hátrébb, de már csak végignézni tudják az ütközést.

A rendőrautóban ülő, megbilincselt nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a hírek szerint magához tért, tud beszélni, és ügyvédet fogadott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Apja luxusautójával döngetett egy 17 éves fiú a Váci úton, engedély nélkül
A kocsi rendszámát is elvették a rendőrök, a fiút pedig feljelentették.

Link másolása

hirdetés

Éjszakai közlekedési ellenőrzést tartott a budapesti 13. kerületi rendőrség szeptember 16-án a kerület kiemelkedően forgalmas útjain. Az akció fő célja a közúti közlekedés biztonságának javítása volt - írja a Police.hu.

Gyorshajtás miatt 16 sofőrrel szemben indult közigazgatási eljárás. Két gépkocsivezetőt elfogtak, egyiküket ittas vezetés miatt, a másik ellen tartózkodási hely megállapítása miatt volt elfogatóparancs érvényben, és eltiltás hatálya alatt vezetett. Egy vezetőt előállítottak légalkohol-mintavételre, egy másik pedig közigazgatási bírságot kapott ittas vezetésért.

Helyszíni bírságot kapott két sofőr vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt, egy vezető azért, mert nem indexelt sáváltáskor, valaki pedig azért, mert a kocsijának lejárt a műszakija.

Egy luxusautót azért állították meg, mert bejelentés érkezett, hogy egy autó nagy hanggal közlekedik a Váci úton. A kocsit vezető tizenhét éves fiút feljelentették és elvették a kocsi rendszámát, mivel a külföldi rendszámú, édesapja által bérelt luxusautót az előírt engedély nélkül vezette.

VIDEÓ: Luxusautó rendszámát is elvették az éjszakai ellenőrzésen

hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések - írják a honlapon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Minden idők legjobb magyarázatával állt elő az ittasan vezető nő, aki a kutyájára kente ámokfutását
A kutya nem vitte el gazdája helyett a balhét.

Link másolása

hirdetés

Egy 47 éves brit nő, akit ittas vezetésért állítottak bíróság elé,

azzal védekezett, hogy nem is ő vezetett, hanem a Lily nevű spánielje

– írja a Metro.

Még február 15-én történt Wales-ben, hogy Johanson megpróbált kitolatni egy parkolóból, csakhogy negyedik nekifutásra sem akart összejönni a dolog. Ekkor már egy arra közlekedő férfinak is feltűnt a dolog és hívta a rendőröket. Végül a nőnek ötödik próbálkozásra sikerült elhagynia a parkolót, ekkor azonban az utat nem találta és a járdára hajtott fel. Az ottani kávézó alkalmazottai gyorsan kirohantak és figyelmeztették a vendégeket a veszélyre, majd Johanson egy buszmegállónak ütközött, ahonnan végül rátért a főútra. Ezután elment egy hotelba és a Tescóba is.

Csodával határos módon az ittas nő épségben hazaért, de a nyugalmat nem sokáig élvezhette, ugyanis a rendőrök ott is teremtek a házánál.

Előttük azzal mentegetőzött, hogy kedvence ült a volánnál, és ő vezetett. Bár a szondázást és a vérvételt is megtagadta, a bíróság végül 12 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, 15 napos rehabilitációs tanfolyamra, valamint 150 órányi közmunkára ítélte. Emellett három évre eltiltották a vezetéstől, ami annyira nem rázhatta meg a nőt, mivel korábban egyszer már bevonták a jogosítványát ittas vezetés miatt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Ötméteres szakadékba zuhant egy autós Pest megyében
Tolatott, így zuhant a kocsijával a szakadékba.

Link másolása

hirdetés

Ötméteres szakadékba zuhant egy autó szombaton Zebegényben, a tűzoltók és a mentők egy embert hoztak fel a mélyből - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a baleset a zebegényi Pozsonyi utcában történt, a gépkocsi tolatott, így zuhant a szakadékba.

A váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók a mentőszolgálattal közösen - kötél és speciális hordágy segítségével - hozták fel a sofőrt - áll a közleményben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: