KÉK HÍREK
A Rovatból

Hét gyereke várta haza az édesapát, aki autóbalesetben halt meg a hétvégén Karácsondnál – felesége állapotos

Egy egész falu gyászolja Károlyt, aki egy hamarosan nyolcgyerekes családot hagyott hátra, és a helyi közösségi életnek is szerves része volt.


Korábban mi is írtunk róla, hogy tragikus baleset történt vasárnap hajnalban Karácsond közelében, az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán: két jármű összeütközött, két ember életét a mentők nem tudták megmenteni.

Átány lakói gyászba borultak a tragikus baleset hírére – ide valósiak voltak az áldozatok. A Metropol megszólaltatta a helyieket, és nemcsak az elhunytak rokonai, hanem szinte az egész falu összezuhant a hír hallatán. Az életét vesztett apuka, Károly, akit a helyiek csodálatos családfőként ismertek, nem láthatja majd legkisebb gyermekét felnőni, hiszen felesége még várandós.

„Szegényt, hét gyermek várta otthon haza, párja pedig már a nyolcadikkal állapotos. Nemsokára születésnapot ünnepelt volna, most töltötte volna be a harmincat. Krisztiánnak is van két szép gyereke”

– mondta a család egyik ismerőse a Metropolnak.

A helyiek döbbenten állnak a tragédia előtt. Egy másik ismerős így nyilatkozott: „Hatalmas tragédia ez a családoknak, a házastársaknak és a gyerekeknek is. Nem tudom, hogyan lehetne rajtuk segíteni. Teljesen össze vannak törve. Szegény Karcsit a legkisebb gyermeke ismerni sem fogja. A saját apukáját!”

Károly a helyi futballklub törzsszurkolója volt, társai is mély gyászban vannak. „Felfoghatatlan a hír számunkra. Egy személyben veszítettünk el egy törzsszurkolónkat, rendezőnket, barátunkat és testvérünket! Nyugodj békében Tacsi, legyen neked könnyű a föld!” – búcsúzott tőle az RFC Átány csapata.

Jámbor Dénes, a település polgármesterét is mélyen lesújtották a történtek. „Minden halál fájdalmas, de az ilyen fiatalon bekövetkezett, értelmetlen halál a legfájdalmasabb. Van az a mondás, miszerint nem tudhatja, mi az igazi fájdalom, kinek gyermekét nem fedi sírhalom. Jelen esetben ez két családot is érint” – mondta a polgármester.

Az önkormányzat mindent megtesz a gyászoló családokért. „Kisgyerekek maradtak árván, akiknek az ellátásáról a hátra maradt szülőnek, házastársnak kell majd gondoskodniuk. Önkormányzatunk, képviselő-testületünk által felhatalmazott jogommal élve én magam is, amit tőlünk telik, minden segítséget megadunk a családoknak ahhoz, hogy ezt a nehéz időszakot átvészeljék” – szögezte le a polgármester.

Átány lakói is összefognak, hogy támogassák a tragédiát szenvedett családokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Családi tragédia: egy anya és 15 éves fia halt meg a kiszombori balesetben, a másik fia túlélte az ütközést
A vétlen autóban hárman utaztak, őket a tűzoltók menekítették ki. A mentők több súlyos sérültet is kórházba szállítottak.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

Az RTL Híradó beszámolója szerint

egy anya és 15 éves fia halt meg abban a balesetben. A nő autója egy kanyarban kisodródott, majd frontálisan összeütközött a vele szemből érkezővel.

Velük utazott az asszony másik gyereke is, ő túlélte az ütközést. A vétlen autóban három utas sérült meg. A tűzoltóknak öt embert mentettek ki a roncsok közül. Három súlyos sérültet vittek kórházba, köztük egy gyereket. Egy könnyebb sérültet is elláttak a mentők.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Konyhakéssel támadt margitszigeti futókra egy férfi, többen kellettek a leteperéséhez
A rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt, amiből kiderült, bizonyára nem ez volt az első alkalom, hogy az elkövető rátámadt az emberekre.


A 24.hu szerkesztősége szúrta ki azt a történetet a Redditen, ahol a posztoló arról ír, péntek este a barátaival a Margitszigeten futottak, majd amikor végeztek, odalépett hozzájuk egy férfi és belekötött egyikükbe. Néhány másodperc elteltével kést is rántott, majd a társaság egyik tagja után eredt, azt azonban nem érte utol. Ezután a társaság többi tagjához (köztük egy terhes nőhöz) fordult, azonban sikerült elterelni a figyelmét, majd a földre teperni. Értesítették a rendőröket is, akik a férfit elvitték. A posztoló kiemeli: egyiküknek sem esett bántódása.

A történet miatt a lap megkereste a BRFK-t, akik közölték

„Tájékoztatjuk, hogy az Ön által hivatkozott esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság vétség miatt indított nyomozást. Az ügyben a rendőrök egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki, valamint ellene a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek.”

A Reddit-poszt alatti kommentekből valaki a rövid történetből is felismerte a férfit, a posztoló pedig hozzátette, a rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Halálos baleset: egy gyerek is életét vesztette a kiszombori határátkelőhely közelében
A tragédiának több súlyos és könnyebb sérültje is van, őket a mentősök kórházba szállították.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, ezért a kiszombori határátkelőhelyet lezárták - közölte a Police.hu.

A baleset július 13-án 10 óra előtt történt, a 431. számú főút 3-as kilométerszelvényénél, Kiszombor közelében. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére teljes pályás útlezárást rendeltek el. Az utazók a nagylaki határátkelőhelyet vehetik igénybe.

A webradio közlése szerint az egyik autóba két ember beszorult, őket a makói hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsból.

A mentőtiszt azt közölte, hogy

a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

A mentők 3 súlyos és egy könnyebb sérültet láttak el, majd kórházba szállították őket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videó: hirtelen támadt porördög miatt kellett megszakítania a leszállást egy Airbus A320-asnak
A Szaúd-Arábia-i reptérre érkező gép már a leszállópálya felett volt, szinte földet ért, mikor a forgószél pont előtte kezdett kavarogni, még a gépet is megbillentette.
Fotó: X - szmo.hu
2024. július 13.Az hirtelen jött időjárási probléma miatt kellett egy repülőnek átstartolnia - írja az Airportal.

A szaúdi Flyadeal légitársaság Airbus A320-asa már a leszállópálya felett ereszkedett, szinte földet is ért, mikor egy kavargó porördög alakult ki pont a gép előtt a pályán.

A pilóták emiatt megszakították a leszállási manővert és az átstartolás mellett döntöttek. A porördög akkora erővel kavargott, hogy megbillentette a repülőgépet.

Mikor a forgószél elhagyta a repteret, a gép biztonságban landolt a Szaúd-Arábia-i abhai regionális repülőtéren.

A felvételt a légitársaság egy másik, a repülőtéren parkoló gépének személyzete készítette.

VIDEÓ: Az átstartolásról


Link másolása
KÖVESS MINKET: