KÉK HÍREK
A Rovatból

„Hányingerem lett, kapart a torkom, fájt a fejem” – megszólaltak a gyerekek, akiket kórházba kellett szállítani egy általános iskolából

Ha nem lesznek tüneteik, legkésőbb holnapra mindannyian hazakerülhetnek. Egyelőre továbbra sem tudni, mi okozta a rosszullétet, az orvos szerint nem gázszivárgás.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerda reggel 31 gyereket kellett kórházba vinni egy csepeli általános iskolából, miután szúrós gázszagot éreztek az épületben. A tanulókat a Heim Pál Gyermekkórházban vizsgálták meg.

A Török Flóris Általános Iskola diákjai az RTL Híradónak arról beszéltek, milyen tüneteket éreztek.

„Hányingerem lett, kapart a torkom, fájt a fejem”

– mondta el az egyikük, míg egy fiú arról mesélt, hogy a torka fájt és köhögni kezdett.

A kiürítést követően a katasztrófavédelem munkatársai az épület több pontján is méréseket végeztek. Ezek nem tudták kimutatni, hogy az „egészségre ártalmas koncentrációjú veszélyes anyag” lett volna jelen az iskolában – derült ki az RTL riportjából.

Bognár Zsolt a Heim Pál gyermekkórház osztályvezető főorvosa elmondta, hogy nem gázmérgezésről van szó. Valamilyen, a nyálkahártyát irritáló anyag kerülhetett a levegőbe.

Egy szülő elmondta, hogy a rosszullét azokat a gyerekeket érintette, akik már kora reggel, a tanítás előtti ügyeletben az iskolában voltak. A diákokat végül 10 mentőautóval szállították kórházba, ha tünetmentesek maradnak, várhatóan 24 órán belül mindannyian hazamehetnek.

Az RTL riportja a rosszul lett kisdiákokról

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatát
A tragikus baleset május 18-án éjjel Verőcénél történt. Egy szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, ami azonnal elsüllyedt. A motorcsónakon lévő nyolc ember közül eddig hat embert találtak meg.

Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán közölte vasárnap este, hogy megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát. A férfi 30 éves volt.

Ő a hajóbaleset hatodik halálos áldozata, egy 19 éves nőt továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. A kapitányt kihallgatták, őrizetbe vették, néhány napja pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
34 darab 15 cm-es magyar repeszromboló gránátot találtak egy piliscsabai családi ház hátsó kertjében
A gránátok biztosított gyújtószerkezetekkel rendelkeztek, szállítható állapotban voltak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték el a katonák, ahol meg fogják semmisíteni a másfél tonnányi robbanótestet.

Link másolása

Több mint másfél tonna össztömegben került elő második világháborús robbanótest egy piliscsabai családi ház hátsó kertjéből.

Esővízgyűjtő tartály ásása közben bukkantak két feltételezett robbanóeszközre a Pest vármegyei Piliscsabán egy családi ház hátsó kertjében az ott dolgozó munkások.

Rendőrségi bejelentést követően a helyszínre kiérkezett tűzszerész-járőr parancsnoka, Horváth Csaba alezredes, megállapította, hogy két darab második világháborús eredetű, 15 cm-es magyar repeszromboló gránátot találtak a kertben.

Az érintett területet fémkereső eszközök segítségével módszeresen átkutatva, összesen 34 darab szunnyadó robbanótestet emeltek ki a tűzszerészek a földből, a már említett típusból. A gránátok biztosított gyújtószerkezetekkel rendelkeztek, szállítható állapotban voltak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték el a katonák, ahol meg fogják semmisíteni őket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
Tizenketten sérültek meg a Qatar Airways járatán, miután légörvénybe került a repülőgép
Hat utas és a személyzet hat tagja sérült meg egy turbulencia következtében. A repülőgép Törökország fölött került légörvénybe.

Link másolása

Tizenkét ember megsérült, miután a Qatar Airways Dohából Dublinba tartó járata vasárnap turbulenciába került – írta meg a CNN.

A járat magyar idő szerint nem sokkal 14 óra előtt szállt le Dublinban, ahol rendőrök, tűzoltók és mentők várták az utasokat.

A dublini repülőtér közleményében azt írta, a turbulencia során 6 utas és a személyzet 6 tagja könnyebb sérülést szenvedtek. A Qatar Airways QR107-es járata Törökország fölött repülve került légörvénybe.

A szerencsétlenség előtt néhány nappal történt az a baleset, amelyben 104 utas megsérült, egy szívbeteg férfi pedig meghalt a Singapore Airlines egyik járatán, amikor súlyos légörvénybe keveredett a repülő. Erről korábban itt írtunk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Rolleres tragédia Szabolcsban: meghalt egy férfi a végzetes balesetben
Egy kátyú okozta a végzetes balesetet. A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

Vasárnap délelőtt felborult egy rolleres Nyírtelken. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a szakemberek hiába küzdöttek érte, a rolleres életét már nem lehetett megmenteni – írta meg a szon.hu.

Az Országos Mentőszolgálat a lap megkeresésére azt írta, a helyszínre mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak.

Egy középkorú férfi sérült meg a balesetben, a megyei lap információi szerint a balesetet egy kátyú okozta.

A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem sikerült megmenteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET: