KÉK HÍREK

Hagyták meghalni kétéves gyereküket a csepregi szülők, emberölés miatt emelhetnek vádat ellenük

A 25 éves nőt és a 27 éves férfit kiskorú vesztélyeztetésével is gyanúsítják.
MTI, SZM - szmo.hu
2023. január 23.


Link másolása

Minősített emberölés miatt javasol vádemelést a rendőrség egy csepregi szülőpár ellen, akik kisgyermekét holtan találták a házukban egy évvel ezelőtt.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján felidézte: 2022. február 8-án bejelentést kaptak arról, hogy egy csepregi családi házban egy gyermek holttestét találták meg. A nyomozás eredetileg ismeretlen tettes vagy tettesek ellen indult, az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemények és a nyomozás során feltárt körülmények azonban azt támasztották alá, hogy a gyermek megölésével a szülők gyanúsíthatók.

A haláleset után egy nappal a rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt nyomoznak, ez módosulhatott később a szakértői vélemény alapján.

A 25 éves nőt és a 27 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, velük szemben különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése gyanúja miatt folytatták le az eljárást.

A Vas vármegyei nyomozók befejezték a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a vármegyei főügyészségnek.

Korábbi sajtóértesülések szerint a Bartók Béla utcai családi házba gázszivárgás gyanújával a katasztrófavédelem vonult ki, szivárgást nem tapasztaltak, viszont a házban rátaláltak a 2,5 éves kisgyermek holttestére. Az apa állítólag öngyilkosságot kísérelt meg, őt a mentők kórházba vitték. Egy másik, 7-8 hónapos gyermeket a bűnügyi helyszínelés idején hoztak ki a rendőrök a lakásból. Az anya nem tartózkodott otthon, három gyermek pedig óvodában volt.

Rendszeresen bántalmazták a kisgyereket

A Szombathelyi Törvényszék tavaly augusztusban közölt megrázó részleteket a tragédiával kapcsolatban.

A szülők rendszeresen ütlegelték a gyerek arcát és fejét, az anyja többször bele is rúgott, amikor a földön feküdt. A kisfiút a szoba hideg padlózatán, egy pelenkában, ruha nélkül fekve hagyták aludni, megfelelő táplálását pedig legalább négy hónapon keresztül tudatosan elmulasztották.

Ez a gyerek testi leromlásához, gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett. Bár a szülők észlelték a tüdőgyulladás tüneteit, illetve a kisfiú romló állapotát, nem kértek segítséget, nem biztosítottak orvosi ellátást.

A gyerek február 7-én, éjszaka meghalt. Halála megfelelő gondozás, ápolás és ellátás esetén minden kétséget kizáróan elkerülhető lett volna, amennyiben a gennyes légúti gyulladást időben kezelték volna, megmenthették volna az életét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Dulakodás közben, 20 centis vadászkéssel szúrta szíven Deutsch Tamás apósát támadója
Kiderült: azon veszett össze későbbi áldozatával, hogy már hónapok óta nem fizette a bérleti díjat, mégis rendszeresen visszajárt a lakásba.

Link másolása

Újabb megrázó részleteket hoztak nyilvánosságra a rendőrök az egy évvel ezelőtti gyilkosságról. Lazsányi László egykori élvonalbeli focistát az egyik albérlője gyilkolta meg - hangzott el az RTL híradójában.

A támadó ellen most zárták le a nyomozást. Kiderült: azon veszett össze későbbi áldozatával, hogy már hónapok óta nem fizette a bérleti díjat, mégis rendszeresen visszajárt a lakásba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Jóéjtpuszit adott a gyermekeinek, majd a Dunánál találták meg a kineziológusnő holttestét
A két gyerek árván maradt, mert apjuk három éve halt meg súlyos betegség után.

Link másolása

Mi is hírt adtunk róla, hogy szerdán eltűnt I. Judit, váci kineziológus. Nagy erőkkel keresték a kétgyermekes anyát, akinek a férje néhány éve halt meg. Barátai szerint az elmúlt időszakban rossz lelkiállapotban volt, sokan aggódtak érte. A rendőrség pénteken találta meg a holttestét a Dunánál.

Blikk beszámolója szerint a 45 éves asszony ugyan mások lelkének gyógyítására szentelte az életét, de a saját problémáival a jelek szerint nem tudott megbirkózni.

Információjuk szerint kedd este még lefektette a gyerekeit, jóéjpuszit adott nekik, majd távozott.

"Az utolsó telefonos cellainformációja alapján választottunk ki egy helyszínt, ahol péntek reggel a barátai, a rokonai és a segítők elkezdték a keresést. Javasoltam, hogy fókuszáljanak a víz irányába is, és sajnos ott, a Dunában találták meg a holttestét. A kisfia szerencsére egy másik keresőcsapattal tartott, így ő vélhetően nem látta édesanyját holtan"

– mondta el a lapnak Nagy László, aki régóta foglalkozik eltűntek keresésével. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy idegenkezűség gyanúja nem vetődött fel.

A lap úgy tudja, hogy a súlyos betegség után fiatalon elhunyt olasz származású párjának elvesztését nehezen dolgozta fel a nő. Bár sokan próbáltak segíteni neki, a környezete szerint a depresszió jeleit fedezték fel rajta mostanában.

Az egyik ismerős szerint:

"Borzalmas tragédia ez a gyerekeknek.

Először az apjukat, most pedig az anyukájukat is elveszítették szegény árvák. A súlyos betegséggel küzdő családfő ráadásul nagyon sokat szenvedett, még őssejtterápiával is próbálták megmenteni, de sajnos nem jártak sikerrel. Három év különbséggel, csaknem egy napon veszítették életüket a szülők. Judit imádta a gyerekeit, de legbelül nagyon vívódott. Úgy tudom, még jóéjtpuszit is adott nekik hétfő este, mielőtt útnak indult. Másnap reggel pedig ébredés után már nem találták sehol. A szerettei átnézték a ház minden zugát és az autóját is, de búcsúlevelet sehol nem találtak".

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy hozzátartozódért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Férfi nemi szervet találtak egy benzinkútnál, ahol a közelben egy tragikus motorbaleset történt Alabamában
A hatóság közlése szerint a fiatal amerikai férfit több jármű is elütötte.

Link másolása

Fox News alapján a 24.hu

Az alabamai Mobile városában a benzinkút parkolójában bukkantak rá egy levágott emberi péniszre, amely feltehetően egy motorosé volt, aki egy közlekedési balesetben halt meg – közölték a hatóságok.

A tragédia január 30-án reggel 6 óra körül történt - erősítette meg a FOX News Digital hírügynökségnek a Mobil Rendőrkapitányság.

"Az elhunyt a motorkerékpárján ült, majd elvesztette felette az uralmát és leesett. Ezt követően több jármű is elütötte. A talált nemiszerv nem gyilkosság vagy testi sértés miatt került a benzinkúthoz"

- mondta a szóvivő.

A 29 éves áldozat már halott volt, mikor a rendőrök megérkeztek. A hatóságok még vizsgálódnak és keresik a többi jármű vezetőjét - írja a lap.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Újraélesztették a mentők, de a kórházban meghalt egy fiatal – spinningedzés közben esett össze
A konditeremben még sikerült visszahozni a már nem lélegző fiatalt az élők közé, de a kritikus állapotban kórházba szállított férfi végül meghalt.

Link másolása

"Spinningedzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe" - írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

"A férfi biciklizés közben mellkasi fájdalomról kezdett panaszkodni, majd hirtelen összeesett. Kedvese és az edzőtársak rögtön segítségére siettek, mentőt hívtak és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett.

Azonnal több mentőegység indult segítségül, a bejelentők pedig a hatalmas pánik ellenére is pontosan követték a telefonos utasításokat és megkezdték az újraélesztést" - írták.

A mentők a helyszínen szálltak be aztán az életmentésbe:

"A bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az egész konditerem lélegzet-visszafojtva figyelt. A mentők még sokáig küzdöttek a fiatal életéért, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink."

Sajnos azonban nem lett happy end a vége, mert "a fiatalember életéért kórházba szállítása után még közel másfél órán keresztül küzdöttek, azonban a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére is életét vesztette."

Link másolása
KÖVESS MINKET: