News here
hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Gulyás Márton szabadon engedéséért tüntetnek a Gyorskocsi utcai börtönnél

'Orbánt be, Marcit ki!' - többek közt ezt skandálja az épület előtt összegyűlt tömeg.

Link másolása

hirdetés

Kedd este fél hatra hirdettek meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség épülete elé egy demonstrációt, hogy kiálljanak a hétfő este a Sándor-palotánál elfogott Gulyás Márton aktivistáért. Gulyás ugyanis az előző esti demonstráción narancssárga festékkel dobálta a Sándor-palota falát, tiltakozásul az ellen, hogy Áder János aláírta a lex CEU-t. Az ügyészség csoportos garázdaság elkövetésével vádolja, és minimum 72 óráig őrizetben akarja tartani. A mai demonstrációt azért hirdették meg, hogy "mutassuk meg, hogy politikai vélemény nyilvánításért még Orbán Viktor Magyarországán sem tartóztathatnak le senkit" - írják Facebook-esemény oldalán.

Az Index szerint körülbelül 2-300-an gyűltek össze a Budapesti Nyomozó Ügyészség épülete előtt. A hvg.hu szerint a demonstrálókkal tart(ott?) Mécs Imre, Demszky Gábor és Vágó Gábor is. Közben kiderült, hogy Gulyás Mártont a gyorskocsi utcai épületben tartják fogva, ezért a tömeg átvonult erre a helyszínre. A résztvevők a Lánchídon át, a Fő utcán mentek a Gyorskocsi utcához, rendőri biztosítás mellett. A csoport a Fő utcai Fidesz-iroda előtt harsány "mocskos Fidesz!"-ezésbe kezdett.rendorfal

Rendőrsorfal a "fő csapat" érkezése előtt pár perccel - munkatársunk telefonos fotóituntetok-allo

Megérkezett a tüntetők nagyobb csoportjatuntetokfekvouj1

Egy, a Kacsa utcában lakó munkatársunk éppen akkor sétált a Gyorskocsi utcai börtön előtt, amikor a demonstrálók megérkeztek oda. Mint elmondta, a tömeg megtölti az épület Gyorskocsi utcában húzódó szakasza előtti rész kb. a felét, és folyamatosan skandálnak. Pl. "Szia Marci!", "Marcit ki, Orbánt be!", "Obrán lemond péntekre!", "Demokráciát! Demokráciát!" A hvg.hu szerint hangosbemondón elhangzott a tüntetők alábbi követelése is:

hirdetés
"
Felszólítjuk a rendőrséget, hogy engedjék ki Marcit a Gyorskocsi utca irányába. Ha nem engedik szabadon, 19:10-kor bemegyünk érte.

Közben a rendőri készültség is egyre nagyobb, már a Kacsa utcát is lezárták az autósforgalom előtt, és kollégánk egyre több rendőrautót és mikrobuszt lát a Gyorskocsi utcai épület felé haladni.

Fél nyolc körül Misetics Bálint, aki Gulyás Márton aktivistatársaként és barátjaként mutatkozott be, egy autó tetejére állva megafonon mondott beszédet.

A videó a beszéd közben készült:

A szónok kijelentette, hogy "nem a rendőrök az ellenfeleink", hanem a "magukat kereszténynek hazudó", a jogállamot és a demokráciát módszeresen leépítő politikusok. Arról is beszélt, hogy Gulyás Mártont sokkal jobban érdekli, hogyan ítéli meg az itt lévő tömeg a tettét, mint a Polt Péter-féle ügyészség. A beszéd közben a fogda bejáratát sorfallal védő rendőrök elkezdték a bejárattól kissé távolabb tolni a tömeget. De nem mindenki tűri ezt, van, aki próbál ellenállni a rendőrök felől érkező nyomásnak, ezért kisebb lökdösődést lehet látni néha ott, ahol a rendőrsorfal érintkezik a tömeggel.

Az Index információi szerint nyolc után még nagyjából százötvenen maradtak, többek között azt skandálták, hogy "Mocskos Fidesz!".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Beszaladt a metróalagútba, majd elvágta a torkát egy férfi a Blaha Lujza téri megállónál
Az érintett szakaszon egy ideig nem járt a 2-es metró, de már helyreállt a rend.

Link másolása

hirdetés

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között szombat délelőtt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. A közlemény szerint az érintett szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat.

Lados Réka, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletese az MTI megkeresésére elmondta, hogy

a Blaha Lujza téri metrómegállónál egy férfi beszaladt az alagútba, és ott egy késsel elvágta a torkát.

Az Országos Mentőszolgálat már a helyszínen van, ellátja a sérültet - tette hozzá.

FRISSÍTÉS: Ismét teljes vonalon jár a 2-es metró - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Akár életfogytiglant is kaphat a horvát nő, aki munka közben szülte meg a babáját, majd magára hagyta
A nőt csütörtökön fogták el a rendőrök, amikor a beremendi határátkelőhelyen át akart jönni Magyarországra.

Link másolása

hirdetés

Letartóztatták azt a 31 éves horvát nőt, aki múlt szerdán a márfai a szőlőhegyen munka közben megszülte gyermekét, majd magára hagyta - számolt be róla az RTL Híradó.

A nő a bíróság szerint titkolta terhességét. Alkalmi mezőgazdasági munkát végzett Baranyában, amikor vérezni kezdett, és elment egy bokros részre megszülni a kislányát, majd visszament dolgozni. Társai látták, hogy vérzik, ezért Horvátországban értesítették a mentőket. Az eszéki kórházba vitték, itt derült ki, hogy nemrég szült. Ezután értesítették a magyar rendőröket, akik egy szederbokorban találták meg az újszülött babát. Egy napig volt a szabad ég alatt. Amikor rátaláltak, még élt, de a kórházban meghalt.

A nőt egy hete engedték ki a kórházból, a magyar rendőrök csütörtökön fogták el, amikor a beremendi határátkelőhelyen át akart jönni Magyarországra. Fogdába vitték, majd letartóztatták.

Az RTL Híradó információi szerint

hirdetés
a nő a tárgyalóteremben egy szót sem szólt, csendben várta a döntést. Szakértők vizsgálják majd, hogy beszámítható-e. Akár életfogytiglant is kaphat.

Az RTL Híradó riportja:

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Könnyebb sérülésekkel megúszta a fiatal férfi, aki megvágta a torkát a metróalagútban a Blaha Lujza téren
A fiatalembert kórházba vitték, a 2-es metró pedig ismét teljes vonalon jár.

Link másolása

hirdetés

Mint megírtuk, szombaton délelőtt egy ideig nem járt a 2-es metró a fővárosi Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között, mert egy férfi a Blaha Lujza téri metrómetrómegállónál beszaladt az alagútba, és ott egy késsel megvágta a torkát. A férfihez mentőt hívtak, az utasokat pedig pótlóbusszal szállították a hatósági zárás ideje alatt.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az MTI megkeresésére úgy tájékoztatott, hogy

a helyszínről egy fiatal férfit vittek könnyebb sérülésekkel kórházba.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán kora délután már azt írták, hogy ismét teljes vonalon jár a 2-es metró.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Több autó karambolozott, több kilométeres a torlódás az M7-esen a Balaton felé
A 18-as és a 30-as kilométernél is baleset történt, sérültekről egyelőre nem érkezett hír.

Link másolása

hirdetés

Három autó ütközött össze a belső forgalmi sávban szombat reggel háromnegyed 9 körül az M7-es autópálya 18-as kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon, a belső forgalmi sávban - közölte a rendőrség.

Az elsődleges információk alapján a balesetben nem sérült meg senki. A járművek forgalmi akadályt képeznek, ezért a baleset helyszínén torlódás alakult ki.

Az Útinform szerint Martonvásár térségében, a 30-as km-nél is több autó karambolozott. Bár már két sávon haladhat a forgalom, így is több kilométeres torlódásra kell számítani.

Azt írják, kerülőútként érdemes az M6-os autópályát választani, majd az 50-es jelű Pusztaszabolcs csomópontnál kihajtva, vissza lehet térni az M7-es autópályára Kápolnásnyéknél.

A 7-es főúton Tárnok és Martonvásár között is sokan haladnak, torlódás van az érintett útszakaszon.

hirdetés

Figyelmeztetnek, hogy egész hétvégén rendkívül erős forgalomra kell készülni az M7-esen a Balaton irányába.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: