hirdetés

KÉK HÍREK

Féltékenység miatt ölhette meg kisfiát, volt párját és anyósát a dunakeszi családirtó

A Blikk szerint a meggyilkolt édesanya új kapcsolata nagyon jól alakult, párjával nemrég még a gyerekeiknek is közös programot szerveztek.

Link másolása

hirdetés

Vasárnap este meggyilkolta három családtagját egy férfi Dunakeszin. A támadást a férfi volt anyósa, párja és a közös gyerekük sem élte túl. Ezután a férfi magával is végzett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés miatt indított eljárást a hármas gyilkosság ügyében.

A rendőrség azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a férfi az engedéllyel tartott vadászpuskájával adott le több lövést 63 éves volt anyósára, 40 éves párjára és 7 éves közös gyermekükre.

"A lövések hangját a környéken élők is hallották, ők szóltak a rendőrségnek. A mentők – köztük egy gyermekmentő kocsi is – a helyszínre sietett és a rendőrök is szirénázva értek a házhoz. Az utcát lezárták, a levegőben drón körözött, a helyszínt nagy teljesítményű reflektorral világították meg. A rendőrök hangosbemondón próbálták kihívni a férfit. Ekkor még nem tudták, hogy ejtett-e túszokat és mire készül. Mivel nem válaszolt, riasztották a Terrorelhárítási Központ egységeit, akik – úgy tudni – hogy hanggránátot is bevetettek. Később kiderült, az 54 éves gyilkos még a rendőrök érkezése előtt végzett magával is" - írja a Hirado.hu.

hirdetés

A Blikk szerint

a családirtás hátterében féltékenység állhatott.

A lapnak a meggyilkolt édesanya új párja azt mondta, a tragédiát megelőzően egész nap a vízen voltak az asszonnyal, aki sietett haza, mert úgy volt, hogy a volt férje hét órára hozza haza a közös gyermeküket a láthatásról, de nem értek oda időben. "Úgy tudom, ezt tette szóvá a végzetes lövések előtt" - mondja a meggyilkolt nő új párja.

"A pár kapcsolata nagyon jól alakult, ezért nemrégiben közös programot is szervezetek a gyerekeiknek. Tamás szerint ezt megtudhatta a volt férj is, aki éktelen haragra gerjedt. A gyászoló férfi megérzése szerint ez is szerepet játszhatott a tragédiában"

- írja a Blikk.

Az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezető helyettese az InfoRádiónak azt mondta, aki végez a hozzá legközelebb állókkal, az jellemzően előre eltervezi a cselekményeket és nem hirtelen indíttatásból követi el. A szakember arra is rámutatott, hogy a vizsgálatok szerint az ilyen tettet elkövető emberek általában idősebbek, soha nem volt dolguk a törvénnyel, nem isznak, nem kábítószereznek. „Ilyen értelemben tiszta fejjel követik el a cselekményt; az más kérdés, hogy pszichésen milyen tudatállapotban vannak” - fogalmazott Bolyky Orsolya, aki szerint az, hogy mi játszódik le az elkövetők fejében a kiterjesztett öngyilkosságoknál, kizárólag akkor tárható föl, ha az elkövető túléli a saját öngyilkosságát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Meghalt egy 8 éves gyerek egy sportfoglalkozáson Móron

A diák egy általános iskolában lett rosszul. Mentő és mentőhelikopter is érkezett hozzá, de nem sikerült megmenteni az életét.

Link másolása

hirdetés

Tragédia történt kedden Móron: meghalt egy 8 éves diák egy móri általános iskolában - számolt be róla a MórMost.

A városban már aznap elterjedt a hír, hogy valami történhetett a Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskolában, miután mentő és mentőhelikopter is érkezett az intézmény területére.

A portál érdeklődésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy kedden délután fél négy körül kaptak bejelentést arról, hogy

a Kodály Zoltán utcai iskolában egy 8 éves diák egy tanórán kívüli sportfoglalkozás során rosszul lett és életét vesztette.

Idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, az eset körülményeit a Móri Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretén belül vizsgálja.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Feladta magát az anya, aki a fonyódi buszmegállóban hagyta újszülött gyermekét

Kaposváron jelentkezett a rendőrségen, jelenleg is folyik a kihallgatása.
Címkép: Zozz_/Pixabay - szmo.hu
2021. október 13.


Link másolása

hirdetés

Feladta magát a rendőrségen az az anya, aki kedden világra hozta, majd magára hagyta gyermekét Fonyódon - közölte a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság.

Mint azt mi is megírtuk,

az újszülöttet járókelők találták meg egy buszmegállóban. A kislányt egy paplanba csavarva hagyta ott az édesanyja a 8 fokos hidegben.

A kiérkező mentők szerint a baba nagyjából fél órája születhetett meg, szerencsére stabil állapotban szállították kórházba.

A történtek után a rendőrség büntetőeljárást indított, és elfogatóparancsot adtak ki az anya ellen.

hirdetés
A nő végül szerdán, Kaposváron feladta magát, jelenleg is folyik a kihallgatása

- tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság a Blikk megkeresésére.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Fiatalok durván megverték egy diáktársukat a szigetvári középiskolában

Bár a jelenlévők arra bátorították, hogy ne hagyja magát, a megtámadott fiú nem védekezett, nem ütött vissza.

Link másolása

hirdetés

A múlt héten verekedés történt a Baranya Megyei SZC Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskolában. Két fiatal diák támadt rá egy másik diáktársukra, akivel valószínűleg már előzőleg konfrontálódtak – írja a bama.hu.

A lap az egyik olvasójától kapta azt a videót, amelyen látható, hogy egy, a tanulók közötti nézeteltérés fajult verekedésbe: kettő diák keveredett konfliktusba eggyel szemben.

A videóban is látható és hallható, hogy a megtámadott fiú nem védekezett, nem ütött vissza. A jelenlévők arra bátorították, hogy ne hagyja magát, de a diák úgy tűnik sokkal inkább hajlott volna egy szóbeli megegyezésre.

A cikkben kitérnek rá, hogy a videót beküldő olvasó „felháborítónak tartja, hogy a mai világban megtörténhetnek ilyen és hasonló esetek egy intézmény területén, sőt, egy iskola falain belül. A diákok felügyelet nélkül hagyása esetén szinte bármit csinálhatnak, amit akarnak. Vajon mi lenne a helyes megoldás az ilyen ügyek elkerülésének érdekében?”

A bama.hu az ügyben megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik röviden tájékoztattak az esetről. Mint mondták, az eset kapcsán október 8-án tettek bejelentést a Szigetvári Rendőrkapitányságon. A verekedésben résztvevő fiatalok ellen garázdaság miatt nyomoznak a szigetvári rendőrök.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Hárman meghaltak, amikor robbanás történt egy nyírbátori biogázüzemben

A három férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy már a helyszínen életüket vesztették.

Link másolása

hirdetés

Hárman meghaltak egy robbanásban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban szerda délután - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dudás Szilvia elmondta, a baleset helyszínére hét gépjárművel huszonöt tűzoltó érkezett; ők emelték ki az áldozatokat a romok alól.

A szon.hu információi szerint a robbanás a Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén történt, ahol egy külső vállalkozás munkacsoportja takarítási-karbantartási munkálatokat végzett.

Egy nem működő fermentor takarítása közben valószínűleg szikra keletkezett, és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metángáz és oxigén keveréke felrobbant

- olvasható az oldalon.

Ménes Dávid mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa a lapnak azt mondta, az esethez a nyíregyházi mentésirányítás 2 helikoptert és 4 mentőegységet riasztott.

hirdetés
A robbanás következtében 3 férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy az életüket nem lehetett megmenteni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: