KÉK HÍREK
A Rovatból

Elvakíthatta a napfény, ezért ütközhetett vonattal a robogós – szörnyet halt

Idén ez már a 16. baleset volt, ami vasúti átjáróban történt, de az első, ami halállal végződött.

Link másolása

Meghalt egy robogós, miután vonattal ütközött egy vasúti átjáróban hétfő délután Egerben – számol be az RTL Híradója.

A MÁV információi szerint a fénysorompó rendben működött, pirosat mutatott, amikor a vonat megérkezett. A környéken lakók szerint a tragédiának banális oka lehetett:

a motorost elvakíthatta a nap, így nem vette észre a tilos jelzést.

2024-ben ez már a 16. eset, hogy vasúti átjáróban baleset történt, de ez az első idén, ami halállal végződött.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, egy idős asszony a monori átkelőnél a csodával határos módon úszta meg a tragédiát. Botjával a sínen ment át, csak néhány másodperccel mögötte érkezett a vonat.

Az RTL videója a robogós tragéidájáról

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Ráckeresztúri repülőbaleset: megszólalt a fiát elvesztő édesanya
Újabb részletek derültek ki a ráckeresztúri repülőszerencsétlenségről. Az is kiderült, hogy az utast testvére engedte maga elé, aki ennek köszönheti az életét.

Link másolása

Újabb részletek derültek ki a ráckeresztúri repülőszerencsétlenségről, melyben az eddigi hírek szerint a 60 éves milliárdos exdiplomata, Magyari József és utasa életét vesztette. Az AcNews úgy tudja, egy országos bajnok ejtőernyős két fia is repült volna utasként a gépen. A lap szerint az első, tragédiával végződő út előtt az idősebb fiú ezzel engedte maga elé testvérét:

„Menjél csak, szállj fel előbb te!”

Az áldozat a korábbi hírek szerint 19 éves volt, az AcNews cikkében is ez az életkor szerepel, ám a Blikk most egy 26 éves halálos áldozatról ír. Előbbi lap elérte az áldozat édesanyját, aki ezt nyilatkozta:

„Hiszek Istenben. Most Isten segít nekünk a gyászban, hogy elviseljük ezt a mérhetetlen tragédiát.”

A baleset okát egyelőre vizsgálják, a Blikk információi szerint a pilóta műrepülő-elemeket gyakorolt szombaton, ez végződött szerencsétlenséggel. Egy úgynevezett orsófigurát repült – írják –, ami azt jelenti, hogy a repülőgép hossztengelye körül körbefordul. A művelet könnyen dugóhúzóban végződhet, vagyis szinte irányíthatatlan zuhanásban. Az AcNews számára nyilatkozó szakértő szerint a pilóta a manőver közben elveszíthette eszméletét: az extrém nehézségi terhelés miatt úgynevezett G-lockot kaphatott.

„A roncsok alapján a helyszínen képtelenség volt azt is megállapítani, hogy hogyan ért földet a gép”

– nyilatkozta ugyancsak a Blikknek a Martonvásári Önkéntes Tűzoltóegyesület munkatársa. Őket riasztották a tragédia helyszínére, hogy segítsenek a repülő maradványainak és az áldozatok testének kiemelésében. A repülő olyan mélyen fúródott a földbe, hogy munkagépekre is szükség volt ahhoz, hogy minden darabját meg tudják találni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Ezt mondta az utolsó szó jogán a Deák téri kettős gyilkosság vádlottja: „Legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen ügybe keveredek”
Az ügy első-, másod- és harmadrendű vádlottjai az utolsó szó jogán őszinte megbánást tanúsítottak és részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak. Az ügyben április 29-én várható ítélet.

Link másolása

Megbánták tetteiket, legrosszabb rémálmaikban se gondolták volna, hogy ilyen ügybe keverednek - mondták az utolsó szó jogán a Deák Ferenc téri kettős gyilkosság vádlottjai a Fővárosi Törvényszéken hétfőn a Telex beszámolója szerint.

Április 29-én várható ítélet az ügyben, a hétfői tárgyalási nap nagy részét a védői perbeszédek tették ki.

Mint ismert, négy évvel ezelőtt, 2020 májusában csapott össze két rivális társaság a Deák téren. Az egyik csoport egyik tagja kést rántott és több szúrással megölt két embert a másik csoportból. Cs. Krisztián elsőrendű vádlott, aki éppen a 18. születésnapját ünnepelte, a késelés után elfutott, de a rendőrök nem sokkal később elfogták és őrizetbe vették egy társával együtt.

A lap szerint az ügy első-, másod- és harmadrendű vádlottjai az utolsó szó jogán őszinte megbánást tanúsítottak és részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak.

„Legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen ügybe keveredek”

– mondta az ügy elsőrendű vádlottja, Cs. Krisztián az utolsó szó jogán.

A másodrendű vádlott, J. Marcell külön megkérdezte a bírótól, hogy odafordulhat-e az áldozatok hozzátartozóihoz, majd őszinte részvétét fejezte ki nekik és azt mondta, ha tehetné

„visszaforgatná az idő kerekét”.

J. Marcell jövőbeli terveiről is beszélt az utolsó szó jogán, el szeretné végezni a középiskolát és szakmát is szeretne tanulni.

J. Dániel, Marcell ikertestvére szintén sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, de a másik két vádlottal ellentétben ő úgy fogalmazott, hogy „rosszkor volt rossz helyen” és nem akarja elveszíteni jelenlegi munkáját. Azt mondta, az eset óta józan életet él, „alkoholt is csak alkalmanként fogyaszt”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„Egy szörnyeteget szeretek” – megszólaltak a késes ámokfutó szülei
Kifejezetten a nőket vette célba az a késes támadó, aki Sydney-ben rendezett ámokfutást. Szülei szerint beteg volt, és „az őrültségig frusztrálta”, hogy nem volt barátnője.

Link másolása

A rendőrség szerint egyértelmű, hogy nőket akart meggyilkolni az a férfi, aki szombaton Sydney egy bevásárlóközpontjában rendezett ámokfutást – írja a BBC. A támadás hat halálos áldozatából csupán egy volt férfi: egy biztonsági őr, aki megpróbált közbelépni.

A támadó a 40 éves Joel Cauchi volt, akit végül lelőttek. A Daily Mail idézi a férfi apját, Andrew Cauchit, aki az ausztrál sajtónak így nyilatkozott a történtek után:

„Egy szörnyeteget szeretek. Számomra ő egy szörnyeteg. Egy nagyon beteg fiú volt.”

Az ámokfutó apja úgy gondolja, fia barátnőt szeretett volna, de nem voltak szociális készségei, ami „az őrültségig frusztrálta” őt.

Hétfőn a szülei azt nyilatkozták, hogy Joel Cauchinál skizofréniát diagnosztizáltak. A férfi 35 éves koráig otthon élt velük a Queensland déli részén fekvő Toowoombában. Anyja, Michele Cauchi szerint akkor kezdődtek nála a problémák, amikor leállt a pszichiátriai gyógyszerének szedésével. A gyilkos ebben az időben költözött el otthonról. Anyja ezt nyilatkozta a támadás után:

„Megszakad a szívem azokért, akiket bántott. Ha észnél lett volna, teljesen összetörte volna az, amit tesz. De nyilvánvalóan nem volt magánál.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Betörtek a Louis Vuitton-boltba az Andrássy úton hétfő hajnalban – alaposan kipakolták
Egyszerű, de hatékony módszerrel dolgozott a tolvaj: szinte egyben betörte a kirakat üvegét. A rendőrök még vizsgálják, mennyi kár érte a boltot.

Link másolása

Hétfőre virradóra valaki betörte az Andrássy úti Louis Vuitton luxusbolt kirakatának üvegét, és kipakolta az ismert luxusboltot – írta meg a 444.

Egy felhasználó már fel is töltött a TikTokra egy videót, amin az alaposan lepusztított bolt látható, és gumikesztyűs rendőrök, amint éppen helyszínelnek a boltban.

@jocicserg #louisvuitton #rablás #andrassystreet #budapesteniskezdodi #baszadkiforyouba❤️? #baszdkianekedbe ♬ eredeti hang - csergöjoci

A 444 megkérdezte a Budapest Rendőr-főkapitányságot (BRFK) a részletekről. Ők elárulták, a bejelentés hétfőn hajnali 2 óra 50 táján érkezett a betörésről. Azt még nem tudni, a tolvajnak hány luxuscikket sikerült elvinnie, a rendőrség közlése szerint „a kárérték megállapítása folyamatban van.”

A BRFK lopás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Információk szerint a nagy erejű ütés hatására a luxusbolt kirakata lényegében egyben zuhant be a helyiségbe.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk