News here
hirdetés

Elutasította a főügyészség a rendőrnő panaszát, aki szexuális erőszak miatt jelentette fel a kollégáit

Közlésük szerint a beszerzett bizonyítékok egyértelműen cáfolják, hogy a rendőrnőt megerőszakolták volna, ezért a nyomozás folytatásának nincs helye.

Link másolása

hirdetés

A Központi Nyomozó Főügyészség elutasította annak a rendőrnőnek a panaszát, aki azzal vádolta kollégáit, hogy megerőszakolták őt. A nyomozó főügyészség februárban bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, a rendőrnő viszont panaszt tett a határozat ellen.

A testület szerint azonban a panasz alaptalan, ezért azt elutasította, és közölte, hogy a határozat ellen további panasznak nincs helye.

A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin tavaly decemberben tett feljelentést a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az oka az, hogy a kollégái a tudomására hozták: az egyik határon töltött szolgálat alatt két társa elkábította, majd megerőszakolta, és így elvették a szüzességét is. A rendőrnő korábban arról is beszélt, hogy az erőszakról videófelvétel is készült, amit egy kollégája küldött el neki. Később azt nyilatkozta, hogy a felvételt csak a nyomozó ügyészségen hajlandó megmutatni. A vádlottak ellen tiltott adatszerzés, hivatali visszaélés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt is nyomoztak, végül azonban a nyomozó főügyészség kimondta, hogy nem történt erőszak és más bűncselekmény sem, ezért szüntették meg az eljárást.

A rendőrnő viszont panaszt tett a határozat ellen, amelyekben korábbi vallomásait újra, indokolás nélkül módosította – továbbra is azt állította, hogy sérelmére szexuális erőszakot követtek el, és kérte az eljárás folytatásának elrendelését, emellett további bizonyítási indítványokat terjesztett elő.

A Központi Nyomozó Ügyészség az ügyiratok felülvizsgálata során azt állapította meg, hogy a széles körű, mindenre kiterjedő nyomozás alapos volt, és a beszerzett bizonyítékok egyértelműen cáfolják a szexuális erőszak, valamint a feljelentő által sérelmezett további cselekmények megtörténtét.

A főügyészség álláspontja szerint a panaszos által indítványozott nyomozati cselekmények végrehajtása sem vezetne más eredményre, azokat részben elvégezték, továbbá azok egyébként sem alkalmasak az általa sérelmezett bűncselekmények megtörténtének bizonyítására.

Tekintettel arra, hogy a panasz nem tartalmazott olyan adatokat, amelyek kétséget támasztottak volna az eljárás megszüntetéséről rendelkező határozat megalapozottságával vagy törvényességével kapcsolatban, a nyomozás folytatásának nincs helye - közölték.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Barátja szerint mindkét lába lebénulhat az Operettszínház táncosának, aki megsérült a belvárosi tetőomlásban
„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk” – mesélte.

Link másolása

hirdetés

Ahogy korábban írtuk, az utcára omlott a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része hétfőn.

A Budapesti Operettszínház délután azt közölte, hogy súlyosan megsérült az egyik táncművészük, aki éppen munkahelyére tartott.

Az RTL Híradónak megszólalt a barátja, aki elmondta, hogy akár az is lehet, hogy a táncművész mindkét lába lebénul.

„Azt lehet tudni, hogy fejsérülés, elvileg azt stabilizálták, nyaki csigolya, talán azt is, és sérült a gerincveleje, tehát ha most a 6 órás műtét alatt nem tudják ezt megcsinálni, akkor lebénul mind a két lába” – mondta Babácsi Benjámin, aki szintén az Operettszínház táncosa.

„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk. Elkezdtünk szaladni, Niki elengedte a kezemet. Mindenhol por, nem láttunk semmit” – idézte fel a délelőtt történteket.

„Ezért valaki felelni fog, de nagyon” – mondta Babácsi Benjamin a Fókusznak.

hirdetés
Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy stábtag az RTL Klub egyik műsorának forgatásán
Sem az ügyeletes orvos, sem a mentők nem tudták már megmenteni az életét.

Link másolása

hirdetés

Rosszul lett és meghalt az egyik stábtag az RTL Klub Nyerő páros című műsorának forgatásán – értesült a 24.hu. A csatorna később megerősítette a hírt a portálnak. Mint írták,

az egyik műsor hétfői forgatási napján a gyártó partnercég szerződéses munkatársa váratlanul rosszul lett.

A helyszínen tartózkodó ügyeletes orvos, majd a helyszínre érkező rohamkocsi azonnal megkezdte az ellátást, de a stábtag életét nem sikerült megmenteni.

A csatorna mély részvétét fejezi ki a gyászoló hozzátartozóknak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Nyolc nap után egy vízelvezető csatornában találták meg az eltűnt német kisfiút
A kisfiút két méter mélyen találták meg, élve. Azt egyelőre nem tudni, hogyan kerülhetett a gyerek a vízelvezető csatornába.

Link másolása

hirdetés

A szülei otthonához közel eső vízelvezető csatornában találták meg nyolc nap után az eltűnt nyolcéves kisfiút a németországi Oldenburgban - írja az rtl.hu.

Egy járókelő figyelt fel egy aknafedél irányából a fiú nyöszörgő hangjára szombaton kora reggel, majd értesítette a hatóságokat, akik kinyitották a fedelet.

Két méter mélyen találták meg a nyolc napja eltűnt kisfiút, élve, mindössze kétszáz méterre a családi házuktól.

A gyerek apja később azt mondta, hogy a kicsi a körülményekhez képest jól van, és mindenkinek megköszönte a segítséget, aki részt vett a keresésében.

A hatóságok számára

rejtély, hogyan kerülhetett a kisfiú a csatornába,

egyedül ugyanis nem lehetett képes felemelni az akna nehéz fedelét. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a rendszer egy másik pontján mászott be a csatornába, majd egyszerűen eltévedt.

hirdetés

Most a teljes csatornarendszert kamerákkal vizsgálják át.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Ismét rendőrök mentettek ki egy forró autóban rekedt kisgyereket
Betörték az autó egyik üvegét a tonfával, a héthónapos gyerek így sértetlenül megúszta az esetet.

Link másolása

hirdetés

Egy tompai asszony június 27-én a déli órákban állt meg egy kiskunhalasi parkolóban, az autója azonban véletlenül bezáródott, benne a héthónapos kisfiával – írja keddi közleményében a Készenléti Rendőrség.

A nő azonnal hívta a hatóságokat, a Készenléti Rendőrség munkatársai pedig éppen időben érkeztek.

Mivel az ajtókat ők sem tudták kinyitni, egyikük a tonfával a bal hátsó ajtóüveget egy ütéssel betörte, majd kivette az ülésen lévő kézi táskát, amiben az indítókulcs volt.

Ezzel sikerült az ajtót kinyitni, és kivehették a gyereket a kocsiból.

Mint írják, a gyors rendőri reakciónak köszönhetően

a kisfiú nem szenvedett sérülést,

szerencsére csak 3-5 percet tartózkodhatott egyedül a gépjárműben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: