KÉK HÍREK
A Rovatból

Ellopták a biciklidet? Most lehet, hogy megtalálták – több száz lopott kerékpárra bukkantak egy csepeli házban

Elsősorban a Balaton környékéről ellopott kerékpárokról van szó, de az ügynek nemzetközi szála is van.


Százmillió forint értékben találtak lopott bicikliket a rendőrök egy csepeli családi házban, az RTL Híradójának beszámolója szerint. Az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi sorozatlopási ügyét a balatonalmádi rendőrkapitányság göngyölítette fel.

Április elején egy balatonfűzfői lakóparkból elloptak egy kerékpárt, ami miatt a rendőrség nyomozást indított. Kovács Zoltán, a balatonalmádi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy az adatgyűjtés és a kamerafelvételek elemzése után egy 33 éves Komárom-Esztergom vármegyei nőre terelődött a gyanú, aki a bűncselekmény éjszakáján Balatonfűzfőn tartózkodott. A térfigyelő kamerák felvételein visszakeresték a nő autóját, és kiderült, hogy a csomagtartóban ponyvával letakart kerékpárokat szállított Budapestre.

A nőnek egy 41 éves társa is volt, akivel együtt több mint 250 biciklit lophattak el a Balaton-parti településekről, Siófoktól Fűzfőig. Azonban a rendőrök náluk nem találták meg a lopott bicikliket, ezért orgazdákat kezdtek keresni. Így találtak rá egy 48 éves kereskedőre, aki a neten hirdetett eladásra kerékpárokat.

Lopott biciklit először nála sem találtak, csak egy papírfecnit, amin az állt, hogy valaki átvett tőle négyhavi bérleti díjat. Az aláírásból csak a kezdőbetű, egy "S" volt olvasható, ezután a rendőrök minden S betűvel kezdődő ismerősét ellenőrizték, így találtak rá egy férfira, aki megmutatta, melyik csepeli házat adta bérbe. Végül ott találták meg az összes lopott biciklit.

Az RTL információi szerint több kerékpárt is Ausztriából lophattak el, ezért a magyar rendőrök értesítették az osztrák kollégáikat, akik hamarosan átnézik a lefoglalt bicikliket, és azokat később visszaadják a jogos tulajdonosuknak.

Ez az ügy nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is nagy port kavarhat, hiszen a magyar és osztrák rendőrség együttműködésére is szükség lesz a teljes ügy felgöngyölítéséhez.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Családi tragédia: egy anya és 15 éves fia halt meg a kiszombori balesetben, a másik fia túlélte az ütközést
A vétlen autóban hárman utaztak, őket a tűzoltók menekítették ki. A mentők több súlyos sérültet is kórházba szállítottak.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

Az RTL Híradó beszámolója szerint

egy anya és 15 éves fia halt meg abban a balesetben. A nő autója egy kanyarban kisodródott, majd frontálisan összeütközött a vele szemből érkezővel.

Velük utazott az asszony másik gyereke is, ő túlélte az ütközést. A vétlen autóban három utas sérült meg. A tűzoltóknak öt embert mentettek ki a roncsok közül. Három súlyos sérültet vittek kórházba, köztük egy gyereket. Egy könnyebb sérültet is elláttak a mentők.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Konyhakéssel támadt margitszigeti futókra egy férfi, többen kellettek a leteperéséhez
A rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt, amiből kiderült, bizonyára nem ez volt az első alkalom, hogy az elkövető rátámadt az emberekre.


A 24.hu szerkesztősége szúrta ki azt a történetet a Redditen, ahol a posztoló arról ír, péntek este a barátaival a Margitszigeten futottak, majd amikor végeztek, odalépett hozzájuk egy férfi és belekötött egyikükbe. Néhány másodperc elteltével kést is rántott, majd a társaság egyik tagja után eredt, azt azonban nem érte utol. Ezután a társaság többi tagjához (köztük egy terhes nőhöz) fordult, azonban sikerült elterelni a figyelmét, majd a földre teperni. Értesítették a rendőröket is, akik a férfit elvitték. A posztoló kiemeli: egyiküknek sem esett bántódása.

A történet miatt a lap megkereste a BRFK-t, akik közölték

„Tájékoztatjuk, hogy az Ön által hivatkozott esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság vétség miatt indított nyomozást. Az ügyben a rendőrök egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki, valamint ellene a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek.”

A Reddit-poszt alatti kommentekből valaki a rövid történetből is felismerte a férfit, a posztoló pedig hozzátette, a rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Halálos baleset: egy gyerek is életét vesztette a kiszombori határátkelőhely közelében
A tragédiának több súlyos és könnyebb sérültje is van, őket a mentősök kórházba szállították.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, ezért a kiszombori határátkelőhelyet lezárták - közölte a Police.hu.

A baleset július 13-án 10 óra előtt történt, a 431. számú főút 3-as kilométerszelvényénél, Kiszombor közelében. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére teljes pályás útlezárást rendeltek el. Az utazók a nagylaki határátkelőhelyet vehetik igénybe.

A webradio közlése szerint az egyik autóba két ember beszorult, őket a makói hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsból.

A mentőtiszt azt közölte, hogy

a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

A mentők 3 súlyos és egy könnyebb sérültet láttak el, majd kórházba szállították őket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videó: hirtelen támadt porördög miatt kellett megszakítania a leszállást egy Airbus A320-asnak
A Szaúd-Arábia-i reptérre érkező gép már a leszállópálya felett volt, szinte földet ért, mikor a forgószél pont előtte kezdett kavarogni, még a gépet is megbillentette.
Fotó: X - szmo.hu
2024. július 13.Az hirtelen jött időjárási probléma miatt kellett egy repülőnek átstartolnia - írja az Airportal.

A szaúdi Flyadeal légitársaság Airbus A320-asa már a leszállópálya felett ereszkedett, szinte földet is ért, mikor egy kavargó porördög alakult ki pont a gép előtt a pályán.

A pilóták emiatt megszakították a leszállási manővert és az átstartolás mellett döntöttek. A porördög akkora erővel kavargott, hogy megbillentette a repülőgépet.

Mikor a forgószél elhagyta a repteret, a gép biztonságban landolt a Szaúd-Arábia-i abhai regionális repülőtéren.

A felvételt a légitársaság egy másik, a repülőtéren parkoló gépének személyzete készítette.

VIDEÓ: Az átstartolásról


Link másolása
KÖVESS MINKET: