KÉK HÍREK
A Rovatból

Elfogták a pécsi gázolásos balhé résztvevőit, többrendbeli gyilkossági kísérlet a vád

Két társaság felfegyverkezve fenyegette egymást Pécs belvárosában, majd egy 25 éves férfi a járdára felhajtva, szándékosan elütötte két haragosát. A rendőrök gyorsan megtalálták a garázdákat.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2024. május 18.Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt őrizetbe vette a rendőrség azt a 25 éves férfit, aki szándékosan ütött el az autójával két embert Pécs belvárosában – közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu-n.

Ahogyan beszámoltunk róla, pénteken Pécs egyik legforgalmasabb parkolójában verbálisan egymásnak esett két felfegyverkezett társaság, majd egy autó szándékosan elütött a balhé résztvevői közül két férfit.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kiérkező rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a két csoport között egy korábbi nézeteltérés miatt alakult ki a vita, majd az egyik társaság lapátokkal, míg a másik fél egy macsétával fenyegetve próbált érvényt szerezni az igazának.

Tettlegességre nem került sor, ám amikor a bozótvágós páros, apa és fia távozni akart, akkor egy, a másik csoporthoz tartozó férfi az autójával a járdára felhajtva, szándékosan, nagy lendülettel, fékezés nélkül elütötte őket.

Ezután a sérültek felálltak és folytatták a vitát, közben pedig az autós férfi megfordult, és a járdára hajtva megpróbálta ismét elütni őket, azonban elugrottak a jármű elől. A sofőr ezután a parkolóba hajtott, megállt, majd átült az anyósülésre, a vezető oldalra pedig beszállt az egyik társa, és elhajtottak. A társaság további tagjai is elmenekültek a helyszínről, az elgázolt férfiakat pedig a mentők kórházba vitték.

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a balhé résztvevőivel szemben, és rövid időn belül a Rákóczi úton elfogták az autóval menekülő párost, majd előállították őket a rendőr-főkapitányságra.

A társaság szökésben lévő tagjait is hamar azonosították a nyomozók, és a délután folyamán a Hungária úti lakásukon el is fogták a gázoló társaságához köthető, lapáttal felfegyverkezett két férfit. A 25 éves gázolót több emberen elkövetett emberölés kísérlete, míg az autójába később beülő 40 éves férfit bűnpártolás miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az esettel kapcsolatban a rendőrök csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt is eljárást indítottak, és öt embert hallgattak ki: a gázoló mellé később beülő férfit, továbbá a két, lapáttal fenyegető 37 és 35 éves férfit, valamint a kórházból előállított 42 éves férfit és 21 éves fiát is. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság mindannyiukat őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásukra – közölte a police.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megszólalt a minisztérium a tragikus vitorlázógép balesetről, amiben meghalt egy 17 éves lány
A közlekedési minisztérium azt írta, hogy a gép dugóhúzóba került. A fiatal pilótát mentőhelikopterrel szállították kórházba, de hétfőre belehalt a sérüléseibe.


Dugóhúzóba került a Dunakeszinél vasárnap lezuhant vitorlázó-repülőgép - közölte hétfő délután az Építési és Közlekedési Minisztérium. A gép pilótája egy 17 éves lány volt, aki a baleset során életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezután mentőhelikopterrel szállították kórházba, de hétfőre virradóra belehalt a sérüléseibe.

A minisztérium hétfőn azt írta, hogy 2024. június 23-án helyi idő szerint 13:45 időpontban

a Dunakeszi repülőtér 11-es futópályájáról csörlésből felszálló Scheibe L-Spatz 55 típusú, HA-5067 lajstromjelű vitorlázó-repülőgép növendék pilótája az iskolakör negyedik fordulójában dugóhúzóba került és a pálya elérése előtt a földnek ütközött.

Azt is hozzátették, hogy a Közlekedésbiztonsági Szervezet a balesethez vezető okok feltárására irányuló szakmai vizsgálatot haladéktalanul megkezdte.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Egy szarvasmarha ölt meg egy idős férfit Nógrád megyében
A 70 év körüli férfit az állat felöklelte, majd meg is taposta. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de az életét már nem tudták megmenteni.


Egy szarvasmarha ölt meg a napokban egy idős férfit a Nógrád megyei Karancsberényen egy tanyán - számolt be róla a nool.hu. A lap szerint

az állat felöklelte majd majd meg is taposta az áldozatot.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Udvardi-Lakos Luca, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa azt mondta, hogy egy 70 év körüli férfin próbáltak segíteni a mentők, azonban életét az újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni.

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta a megyei portálnak, hogy a Salgótarjáni Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Alig tudott úszni, egy matraccal indult bajba jutott szerelme után a 37 éves férfi, de elnyelte a Balaton
Viktor minimálisan tudott csak úszni, de azonnal a párja segítségére sietett. A nő végül megmenekült, Viktor azonban belefulladt a vízbe.


Egy matraccal indult barátnője megmentésére vasárnap a szigligeti strandon egy férfi, de belefulladt a vízbe. A 37 éves Viktor az idei szezon első áldozata lett.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a férfi este hat óra körül tűnt el a vízben, miután segíteni indult egy nőnek, aki az erős szélben elsodródott matracával. A nő végül szerencsésen partot ért.

A Blikknek az egyik szemtanú azt mondta, hogy B. Viktor egy másik matracba kapaszkodva indult kimenteni a szerelmét.

„Egy másik matracba kapaszkodva indult kimenteni a bóján kívülre kerülő párját, akit végül a vízimentők segítettek partra. Amikor a mentőőrök elindultak vele kifelé, visszanéztek, de addigra a fiatalember már lefordult a matracáról. Ha jól tudott volna úszni, valószínűleg nem a felfújható gumimatraccal evickélt volna a hölgy után”

- idézte fel a történteket a szemtanú.

Az ajkai férfi keresésében a vízimentők, és a vízirendőrök hajója mellett egy mentő katamarán is részt vett. A Blikk úgy tudja, hogy órákkal később szonárral sikerült megtalálni a holttestét nagyjából 150 méterre a parttól.

A férfi egyik rokona a lapnak azt mondta, hogy Viktor és párja, Zsuzsanna néhány hónapja alkottak egy párt és már össze is költöztek.

„A legboldogabb időszakukat élték, rengeteget kirándultak, sok időt töltöttek együtt. A testvére, akivel korábban egymás mellett éltek Ajkán, még fel sem fogta a történteket. Viktor csak minimálisan tudott úszni.”

A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Halálos balesetet szenvedett az Orbán Viktor konvoját kísérő egyik motoros rendőr Stuttgartban
Egy 69 éves nő ütközött neki az autójával két motoros rendőrnek, mert nem vette észre, hogy lezárták a kereszteződést. Az egyik rendőr életét már nem tudták megmenteni.


Súlyos balesetet szenvedett hétfő délelőtt két, a reptérre tartó Orbán Viktor konvoját kísérő motoros rendőr, miután összeütköztek egy BMW-vel - írja a Bild. Mindkettőjüket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, az egyikük életét azonban már nem sikerült megmenteni.

A német lap szerint a baleset hétfő délelőtt 11.15-kor történt Stuttgart Degerloch kerületében, amikor

egy 69 éves nő nem vette észre, hogy a miniszterelnöki konvoj miatt motoros rendőrök zárták le a kereszteződést. Egyikükbe beleütközött, a másiknak pedig nekisodródott.

Orbán Viktor vasárnap este a helyszínen nézte végig a magyar-skót meccset. A Bild szerint délelőtt indult útnak Stuttgartból, a baleset a repülőtértől körülbelül nyolc kilométerre történt. Orbán innen Rómába utazott, ahol Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel találkozott.

Link másolása
KÖVESS MINKET: