News here
hirdetés

KÉK HÍREK

„Egyszer csak fogta magát és felnyomott a falra az ágyékával” - mondta a szexuális zaklatással vádolt tanár egyik volt diákja

Hunyadi Emőke szerint a Thália Tanoda egykori tanára többek között ölébe ültette a lányokat, és rendszeresen megalázta őket a testük miatt.

Link másolása

hirdetés

Mint arról beszámoltunk a HVG cikke alapján, szexuális zaklatással és verbális bántalmazással vádolják a Thália Tanoda korábbi tanárát volt diákjai. A budapesti színitanoda egykori diákjai szerint a volt oktató rendszeresen megalázta a tanulókat, többek között a testsúlyuk miatt, de előfordultak kötelező puszik és ölbe ültetések is.

Az intézmény egyik korábbi növendéke, Hunyadi Emőke az RTL Híradónak is beszélt az ott átélt visszaélésről. Mint mondta, egykori tanára többek között ölébe ültette a lányokat, és nyilvánosan kérdezgette őket szexuális életükről.

"16 éves koromban a folyosón elment mellettem és egyszer csak fogta magát és felnyomott a falra az ágyékával. Én próbáltam szabadulni, eltolni magamtól de ő ráfogott a mögöttem lévő radiátor csőre és nem engedett. Azután továbbment"

- mesélte.

Elsősorban azt nehezményezi, hogy a tanár visszaélésszerű módszereit, az alázást, a fogdosást, a test miatti megszégyenítést, a szexuális utalásokat az ott tanuló tizenéves gyerekekkel úgy fogadtatták el, mint a színházcsinálás normális velejáróját. Miközben szerinte sem iskolai, sem színházi, sem egyéb körülmények között nem elfogadható, hogy egy 13 éves gyereknek kötelező puszit adnia a felnőtt férfi tanárnak, vagy hogy nyilvánosan, többek előtt kérdezgeti a szexuális életükről tinédzser diákját.

hirdetés
Volt példa arra is, hogy a visszaélések az intézmény igazgatójának jelenlétében történtek, és akkor sem történt semmi.

Hunyadi szerint ez is azt erősíti, hogy a gyerekeknek azt tanítják, hogy mindezt el kell viselni. "Emiatt az önbecsülés ki sem tud alakulni a tizenéves gyerekekben" – fogalmazott.

Az iskola vezetője az RTL Híradónak tagadta a vádakat. Azt mondta, soha nem érkezett hozzájuk semmilyen negatív visszacsatolás, és amint megkapták hivatalosan ezt a panaszt, azonnal kezelték, a tanár már nem tanít az intézményben.

Hunyadi Emőke azt is elmondta, hogy mindennaposak voltak a 13-15 éves kislányok testét érő megalázások, ami miatt sokaknál alakult ki testképzavar. Amikor ő 45 és fél kiló volt, vele példálóztak, hogy ő az etalon, rá kell hasonlítani. Mint mondta, többen pszichiátriára kerültek, ő maga is pszichiátriai kezelésre szorult anorexia és bulimia miatt.

Amikor elhatározta, hogy fellép a bántalmazás ellen, elkezdett érintetteket keresni, és néhány óra alatt 25 lány jelzett neki vissza, a számuk pedig azóta is nőtt. A HVG cikkének megjelenése után többen is megkeresték az érintett diákokat hasonló panaszokkal. A cikk szerzője, Kovács Bálint is kapott üzeneteket a saját ismerőseitől, akiket tanította a tanár. Egyikük úgy fogalmazott, hogy csak egyszerű alázások voltak, a másik viszont azt mondta, hogy neki pánikrohamai lettek.

Hunyadi Emőkét becsületsértésért és rágalmazásért jelentette fel volt tanára, az első tárgyalás már meg is volt. A bántalmazás áldozatai is feljelentést tettek a rendőrségen, állításaikat számos vallomással támasztották alá. A feljelentéseket a rendőrök adatvédelmi okokra hivatkozva nem erősítették meg.

Az RTL Híradó interjúja Hunyadi Emőkével


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Órákkal a férje öngyilkossága után tóba fojthatta három gyerekét, majd magával is végezhetett egy nő Minnesotában
Egy lakókocsiparkban találtak az apára, öt órával később a felesége és a három gyerek holtteste egy kirándulóhelyen került elő.

Link másolása

hirdetés

Néhány óra leforgása alatt egy fiatal minnesotai család minden tagja meghalt pénteken. Délelőtt fél tizenegy körül a rendőröket előbb egy lakókocsiparkhoz riasztották egy férfi feltételezett öngyilkossága miatt, majd órákkal később feleségét és gyerekeit találták holtan egy közeli tónál. A lakókocsik között megtalált Kos Lee életkorát és halálának pontos okát nem hozták nyilvánosságra.

Öt órával később, vagyis délután négy óra körül egy közeli kirándulóhelyhez riasztották a hatóságokat. A bejelentő aggodalmát fejezte ki egy felnőtt nő és három kiskorú gyereke miatt. A People szerint

az anya a tóba fojtotta három gyerekét, majd magával is végzett férje öngyilkossága után.

A rendőrök a helyszínre érve egy autót és több tárgyat, köztük gyerekcipőket találtak a tó partján. A parkot lezárták, majd megkezdték a kutatást a 23 éves Molly Cheng és gyerekei után.

Este fél nyolc körül bukkantak az első kisfiú holttestére a tóban, majd éjfél körül rátaláltak az egyik testvérére is. Az anya és a harmadik gyerek maradványait szombat délelőtt 11 óra körül találták meg.

A rendőrség egyelőre nem közölte, hogyan halt meg a tetoválóként dolgozó háromgyerekes anyuka. A feltételezett hármas gyilkosság és öngyilkosság ügyében folyik a nyomozás.

hirdetés
Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Blikk: Teljes, több kilós felszerelésben esett a Dunába a büntetés-végrehajtás két munkatársa
A lap információi szerint a fiatal tiszthelyettesek a kutyáikkal egy imitált fogolyszökés folyón végrehajtott keresését gyakorolták, amikor felborult a csónakjuk.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk: eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleménye szerint éppen a szolgálati kutyák kiképzését végezték Rácalmáson, amikor elmerültek a vízben.

A Blikk úgy tudja:

a fiatal tiszthelyettesek 37 fokos hőségben felhevült testtel, teljes, több kilós felszereléssel - bakancsban, bevetési ruhában, fegyverrel, bilinccsel együtt - estek a vízbe. Mentőmellényt nem viseltek.

A lap információi szerint a büntetés-végrehajtás két munkatársa a kutyáikkal egy imitált fogolyszökés folyón végrehajtott keresését gyakorolták, amikor felborult a csónakjuk. A két szolgálati kutyának sikerült partra úsznia, ám a fegyőröket elnyelte a víz.

A két szerencsétlenül járt őrt a kollégáik, tűzoltók, rendőrök azóta is nagy erőkkel keresik, abban bízva, hogy sikerült megkapaszkodniuk a folyószakasz part menti erdő vízbe lógó ágaiba. A lap szerint a környéken egy mentőhelikopter is várakozott, felkészülve az esetleges azonnali mentésre, a rendőrség pedig közösségi oldalakon kérte meg a környékbelieket, akinek van drónja menjen a helyszínre, hogy a levegőből minél nagyobb területet tudjanak átvizsgálni, keresve a bajba jutott kutyakiképzőket.

hirdetés

Makula György bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Kommunikációs Főosztályának vezetője a Blikknek azt mondta: bíznak abban, hogy a baleset okozta sokk után a két kollégának valahogyan sikerült partra evickélni, és csak a kimerültség miatt nem tudták eddig felvenni a kapcsolatot a parancsnoksággal.

A 24.hu azt írja, egy 29 éves és egy 34 éves férfiről van szó, értesüléseik szerint az egyik férfi kutyakiképzőként, a másik pedig kutyaoktatóként dolgozott a testületnél.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Politikus volt a múlt heti egyiptomi cápatámadás áldozata
Az osztrák nő kezét és lábát is leharapta a ragadozó, sokan végignézték az utolsó perceit.
Fotó: Sinousxl / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. július 05.


Link másolása

hirdetés

Szombaton mi is beszámoltunk róla, hogy durva cápatámadásban meghalt egy osztrák nő egy egyiptomi strandon. A megtámadott 68 éves asszony kezét és lábát is leharapta a ragadozó. Ugyan ki tudott úszni a partra, de ott azonban már nem tudták megmenteni az életét.

A Bild most kiderítette, hogy az áldozat egy Elisabeth S. néven emlegetett egykori osztrák politikus volt.

A nő a Hurghada közelében fekvő település, Szahl Hasis tengerpartján veszítette életét. Elisabeth aznap még egyszer, utoljára szeretett volna megmártózni a vízben mielőtt hazatérnek, amikor megtörtént a tragédia. A szemtanúk állítása szerint több strandoló is jelezte a támadás előtt, hogy cápát láttak a vízben, de senki sem vette komolyan a riasztást – írja a német lap alapján a Life.hu.

A nő haláltusáját többen végignézték, sokan filmeztek is, egy ilyen videó a Twitteren is elérhető. Ezen látszik, hogy a parton állók kötelet próbálnak dobni a kétségbeesett, szenvedő áldozatnak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Diósjenői gyilkosság: agyonverte, majd a kertben elásta a 19 éves Alexandra holttestét a nevelőapja
Az ő maradványai kerültek elő múlt héten. A nyomozás gőzerővel folyik tovább, hogy kiderüljön, mit történt a fiatalabb testvérrel.

Link másolása

hirdetés

Egyre több minden derül ki a 2009-ben Diósjenőről eltűnt testvérpár ügyéről, akiket a gyanú szerint a nevelőapjuk ölt meg. A rendőrség kedd délután a Facebook-oldalán közölt újabb részleteket az esetről. Ebben azt írják, hogy a múlt héten megtalált maradványok az idősebb lány, az eltűnésekor 19 éves Alexandra maradványai lehetnek.

A lányt a nevelőapja 2009 márciusában egy szóváltást követően agyonverte, majd a holttestét elásta.

A hatóság azt is írja, hogy a 2009-ben eltűnt Nógrád megyei testvérpár keresésébe az évek során több rendőri szerv is bekapcsolódott.

„Rengeteg információt, adatot összegyűjtöttek, megvizsgáltak, feltérképezték a lányok személyi körülményeit, családi és baráti kapcsolatait, vagyoni helyzetét, szokásait. A feltárt és összefüggéseiben gyanús körülmények sajnos a bűncselekmény elkövetését erősítették meg” – írták.

A hatóságok június 30-án értek mérföldkőhöz az ügyben, amikor elsősorban személyi bizonyítékok láncolata alapján elfogták a 47 éves férfit. A Rendőrök szerint bár

H. József nem volt együttműködő, másnap azonban a nyomozók megtalálták a maradványokat a korábbi lakóhelyének udvarán.

Az RTL Klub azóta azt is megtudta: a fiatalabb lány gyereket szült az eltűnése előtt, a kisfiú később nevelőszülőkhöz került. A Blikknek pedig korábban a lányok testvére azt mondta:

hirdetés
sok konfliktusuk volt, gyakran veszekedtek a nevelőapjukkal, aki emlékei szerint szexuálisan is zaklatta a lányokat.

A rendőrség szerint hatalmas áttörés értek el az ügyben, és bár a férfi letartóztatásban van, a nyomozás gőzerővel folyik tovább, hogy kiderítsék, mi történt a fiatalabb lánnyal.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: