KÉK HÍREK
A Rovatból

Egy Porsche miatt lőtte le a kereskedőt a hírhedt autótolvaj, az áldozatot megtaláló búvár rosszul lett a víz alatt

A sajtóban porschés gyilkosként emlegetett R. Gábor Franciaországig menekült, de még az idegenlégió sem fogadta be. Elfogása után hosszú évekre börtönbe került.

Link másolása

Egy Porsche volt minden álma az autótolvaj R. Gábornak, aki a vágyott sportkocsiért megölt egy autókereskedőt a budai parkerdőben 1990 májusában. Később vérfagyasztó részletek derültek ki a kegyetlen gyilkosságról.

R. Gábor ellen korábban több eljárás is indult autólopások miatt, amikor megkívánta a híres német sportkocsit. Több mint 30 évvel ezelőtt egy budaörsi autószalonból próbakörre vitte az egyik Porschét, mellette a kereskedés egyik alkalmazottja foglalt helyet.

A tolvaj a budai parkerdőben lelőtte a kereskedőt, majd a holttestet Szolnokra vitte, és az alföldi város akkor még működő cukorgyárának egyik ülepítő tavába rejtette.

Valóságos hajtóvadászat indult a sajtóban porschés gyilkosként emlegette férfi ellen, aki Franciaországig menekült. Ám még a francia idegenlégió sem fogadta be, ugyanis akkor már érvényes volt az a szabály, gyilkosoknak nem ad menedéket a toborzóiroda. R. Gábort még 1990-ben elkapták és Magyarországra szállították, ahol hosszú évekre rácsok mögé került. A bíróságon azzal védekezett, hogy nem akarta megölni az autókereskedőt, csak el akarta lopni az járművet, és véletlenül, dulakodás közben sült el a fenyegetésként használt fegyvere.

Az ügy felgöngyölítése miatt kitüntetett egyik nyomozó, V. Béla azt mondta, a porschés gyilkos eredeti terve az volt, hogy az erőszakkal megszerzett kocsit egy kicsit pihenteti, majd hamis papírt, rendszámot szerez hozzá.

„Talán még sikerülhetett is volna neki, ám a gyilkosság miatt a teljes magyar rendőrség őt kereste, az akkor indult új napilapok százezres példányszámain is ő virított a címlapon. Egyértelmű volt, menekülnie kellett” – emlékezett vissza az exnyomozó.

A rendőrök megtalálták azt a garázst, amit a bűncselekmény előtt bérelt ki R. Gábor abból a célból, hogy ott elrejtse a sportkocsit. Bár az autót nem lett meg, rengeteg olyan nyomra bukkantak, ami arra utalt, hogy a holttestet arrafelé rejthette el.

A nyomozás során kiderült, az áldozat maradványai az akkor még működő szolnoki cukorgyár ülepítő medencéiben vannak.

„A tűzoltók ellenőrizték a kis tavakat. A holttest keresése közben meg kellett menteni egy búvárt, mert amikor beleakadt az oszlásnak indult tetembe, rosszul lett. Egyszerűen belehányt a légzőkészülékébe, a légcsövébe ment a szennyeződés, fulladni kezdett, rohamai voltak. Társai hozták a felszínre, azonnal lekapták róla a felszerelést. A helyszínelésen kötelezően részt vevő igazságügyi orvosszakértői csapat tagjai mentették meg az életét” – mondta V. Béla.

Forrás: Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
“Most emeltek le hárommillió forintot a számlámról” - durván átverték az édesanyát a netes csalók
Az egész úgy kezdődött, hogy a gyermeke arra kérte, cseréljék le a szobájában a szőnyegét. Az édesanya a régi szőnyeget meghirdette az interneten eladásra, és 24 órán belül jelentkezett is egy vevő.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. április 16.


Link másolása

A Blikk és a CIB Bank összefogásában készült új videósorozatban a netes csalásokkal foglalkoznak.

Az első részben Krisztina mondta el történetét, őt 2023 júniusában vertek át. Az ügy úgy indult, hogy a gyermeke arra kérte, cseréljék le a szobájában a szőnyegét. Az édesanya a régi szőnyeget meghirdette az interneten eladásra, és 24 órán belül jelentkezett is egy vevő.

"A végén azt mondta, szeretné megvenni a szőnyeget, de nem tudja a vállára fölcsapni, és küldene érte egy futárcéget. A GLS-től, az ál GLS-től, kaptam egy e-mailt"

– mondta a lapnak Krisztina, aki hozzátette: az e-mail feladójánál észrevehette volna, hogy nem az igazi futárcég üzent neki, ha megnyitotta volna.

Az édesanya nem tudott belépni a rendszerbe, mert valami elakadás volt, amit jelzett is a vevőnek. Krisztina másnap ismét üzent neki, hogy a szőnyeg még mindig eladó, érdekli-e. A csaló azt írta, hogy valami elakadás volt, de mindjárt kap egy másik e-mailt, amiben azt kérték, lépjen be a netbank felületére.

"Megmondom őszintén, itt voltam elképesztően naiv, mert a csapból is az folyik, hogy a kártyád adatait ne szolgáltasd ki, de az én csapomból nem folyt az, hogy a netbanker felületre nem léphetsz be, csak a saját applikációdon keresztül. Mint utólag megtudtam, ezáltal teljes hozzáférést engedtem a számlámhoz"

- mondta Krisztina.

"Majd eltelt pár perc, aztán egyszer csak levontak a számlámról másfél millió forintot."

- mondta az átvert édesanya, aki azonnal felvette a kapcsolatot a bankjával, ám míg beszélt velük, addig a csalók még egyszer másfél millió forintot levettek tőle.

A kezelő mindent blokkolt, amit lehetett, ezután pedig Krisztina a rendőrkapitányságra ment, ahol feljelentést tett.

Aztán a rendőrök hívták Krisztinát, hogy megvan a pénz. Kiderült, hogy ugyanarról a számláról küldték vissza, mint ahova elutalódott.

A tettes ugyan nem lett meg, de a pénzt visszaszerezték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Botrány a Völner-Schadl ügy tárgyalásán! Kiürítették a termet, mert bejutott a balhéiról ismert Szabó Bálint
Az ügyben kedden éppen Sz. György végrehajtót hallgatták meg tanúként. Ő korábban Schadl Györgyre terhelő vallomást tett, és jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték.

Link másolása

Váratlanul félbeszakadt a Völner–Schadl-ügy tárgyalása, mikor belépett a terembe Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, akit a balhés ügyeiről lehet ismerni.

A Blikk tudósítása szerint Szabó szó nélkül beült a vádlottak mögé, de mivel nem volt regisztrációja, a bíró felszólította, hogy hagyja el a tárgyalótermet.

A tudósítás szerint Szabó erre reagálva emelt hangon azt mondta, a tárgyalás nyílt, hely van, nem zavar senkit, ezért nem megy el.

A szóváltás után szünetet rendelt el a bíró, és kiüríttette a termet. Szabó Bálint ezután távozott.

Az ügyben egyébként Sz. György végrehajtót hallgatták meg tanúként, aki korábban Schadl Györgyre terhelő vallomást tett, és jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kilométereken át lógott ki egy hároméves kisfiú egy száguldó vonat ajtajából
A kisfiút leszálláskor csípte be a szlovák vasúttársaság szerelvényének ajtaja. A balesetről anyukája árult el részleteket.

Link másolása

Közel hat kilométeren át lógott ki egy hároméves kisfiú a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) egyik Tiszacsernyőből Eperjes felé tartó személyvonatának ajtajából – írja az Új Szó. A lapnak a gyerek anyukája elmondta, akkor csípte be a fiát az ajtó, amikor leszálltak volna:

„A két gyerekkel együtt próbáltam leszállni úgy, hogy a nagyobbik fiú a kezemet fogva elindult a lépcsőn lefelé. Amikor a fiam már a lépcső alján volt, az ajtó mechanizmusa szisszent egyet és az ajtó bezárult. A fiamat a derekánál csípte keresztbe az ajtó. Először azt hittem, hogy én hibáztam, arra gondoltam, hogy túl sokáig időztünk a leszállással, de olyan gyorsan bezárult az ajtó, hogy semmit sem tehettem. Próbáltam kinyitni, de nem sikerült, ezért csak átkaroltam a gyereket és bíztam benne, hogy út közben nem esik ki a nyíláson.”

Az édesanya, Caboczká Kinga elmondása szerint a kocsiban rajtuk kívül csak egy nő utazott, aki az eset láttán sokkot kapott és olyannyira magán kívül volt, hogy még a vészféket sem tudta meghúzni. Ezt végül a szomszédos kocsi egyik utasa tette meg.

„Az az öt perc, ameddig meg nem állt a vonat a mező közepén, számomra egy örökkévalóságnak tűnt”

– tette hozzá Caboczká. Fiának nem történt komolyabb baja, maradandó sérüléseket nem szenvedett, csak kisebb-nagyobb zúzódások maradtak a dereka környékén. A nő másnap a tiszacsernyői rendőrségen feljelentést tett a vasút vezetése ellen és a ZSSK vezetőségéhez panaszlevelet nyújtott be.

A lap felkereste a ZSSK vezetőségét is. A vállalat szóvivője szerint mindent megtesznek az ügy alapos kivizsgálása érdekében, mely folyamatban az állami rendőrség és Szlovák Vasúttársaság Felügyeleti és Ellenőrzési Osztálya is részt vesz. A szóvivő elárulta, az előzetes megállapítások alapján a vonatvezető fülkében található fényjelzés szerint a szerelvény összes ajtaja megfelelően zárva volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Súlyosan bántalmazott csecsemőt szállítottak kórházba, gyanúsítottként hallgatták ki az anyát
A kicsit múlt héten szállították be a szombathelyi kórházba. Orvosszakértő bevonásával vizsgálják a sérülések keletkezésének körülményeit.

Link másolása

A Police.hu írta meg, hogy a múlt héten szállítottak be a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba egy anyát, akinek csecsemőjéről megállapították, hogy feltehetően bántalmazásból származó sérülési nyomok láthatók rajta.

A nyomozók a beszerzett információk alapján gyanúsítottként hallgatták ki a gyerek anyját.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja az esetet és a sérülések keletkezésének körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET: