KÉK HÍREK
A Rovatból

Bűnügyi felügyelet alá került Gyárfás Tamás

Az elsőfokú bíróság februári határozatát változtatták meg. Akkor az ügyészség kérte Gyárfás letartóztatását, de ezt a törvényszék elutasította.


A Fővárosi Ítélőtábla kedden úgy döntött, hogy Gyárfás Tamást, aki elsőrendű vádlott a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben, bűnügyi felügyelet alá helyezi, ezzel megváltoztatva az elsőfokú bíróság határozatát, írja az MTI.

A Fővárosi Ítélőtábla határozatának értelmében Gyárfás a másodfokú eljárás befejezéséig nem hagyhatja el Magyarországot, és nem változtathatja meg a lakóhelyét.

Hetente egyszer személyesen kell jelentkeznie a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságon.

Februárban a Fővárosi Törvényszék első fokon bűnösnek találta Gyárfást bűnsegédként elkövetett emberölés vádjában, és 7 év fegyházra, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen fellebbeztek, így az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Az ítélethirdetés után az ügyész Gyárfás letartóztatását kérte szökés és elrejtőzés veszélye miatt, de ezt a törvényszék elutasította.

Az ügyészség fellebbezett, míg Gyárfás ártatlanságát hangsúlyozta, mondván, hogy nem áll szándékában elmenekülni, és hogy a közérdek nem indokolja a letartóztatását. Védője szerint a nem jogerős szabadságvesztés önmagában nem alapozza meg a letartóztatást, különösen tekintettel Gyárfás magatartására a tárgyalások során.

A Fővárosi Ítélőtábla részben megalapozottnak találta az ügyészség fellebbezését, és úgy ítélte meg, hogy Gyárfás esetében fennáll az "elérhetetlenné válás" veszélye.

A nem jogerős 7 év börtönbüntetés jelentős, és növeli a szökés veszélyét.

Ugyanakkor az ítélőtábla hangsúlyozta, hogy a szökés veszélyét több tényező figyelembevételével kell megítélni, beleértve a vádlott személyiségét, lakóhelyét, jövedelmét, foglalkozását és családi kötődéseit.

Az ítélőtábla szerint a legszigorúbb kényszerintézkedés, az ügyészség által kért letartóztatás, szükségtelen és aránytalan lenne.

Ehelyett a bűnügyi felügyelet, amely Magyarország területére korlátozódik, elegendő a szökés megakadályozására. A felügyelet szabályai közé tartozik a rendszeres jelentkezési kötelezettség is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Családi tragédia: egy anya és 15 éves fia halt meg a kiszombori balesetben, a másik fia túlélte az ütközést
A vétlen autóban hárman utaztak, őket a tűzoltók menekítették ki. A mentők több súlyos sérültet is kórházba szállítottak.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

Az RTL Híradó beszámolója szerint

egy anya és 15 éves fia halt meg abban a balesetben. A nő autója egy kanyarban kisodródott, majd frontálisan összeütközött a vele szemből érkezővel.

Velük utazott az asszony másik gyereke is, ő túlélte az ütközést. A vétlen autóban három utas sérült meg. A tűzoltóknak öt embert mentettek ki a roncsok közül. Három súlyos sérültet vittek kórházba, köztük egy gyereket. Egy könnyebb sérültet is elláttak a mentők.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Konyhakéssel támadt margitszigeti futókra egy férfi, többen kellettek a leteperéséhez
A rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt, amiből kiderült, bizonyára nem ez volt az első alkalom, hogy az elkövető rátámadt az emberekre.


A 24.hu szerkesztősége szúrta ki azt a történetet a Redditen, ahol a posztoló arról ír, péntek este a barátaival a Margitszigeten futottak, majd amikor végeztek, odalépett hozzájuk egy férfi és belekötött egyikükbe. Néhány másodperc elteltével kést is rántott, majd a társaság egyik tagja után eredt, azt azonban nem érte utol. Ezután a társaság többi tagjához (köztük egy terhes nőhöz) fordult, azonban sikerült elterelni a figyelmét, majd a földre teperni. Értesítették a rendőröket is, akik a férfit elvitték. A posztoló kiemeli: egyiküknek sem esett bántódása.

A történet miatt a lap megkereste a BRFK-t, akik közölték

„Tájékoztatjuk, hogy az Ön által hivatkozott esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság vétség miatt indított nyomozást. Az ügyben a rendőrök egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki, valamint ellene a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek.”

A Reddit-poszt alatti kommentekből valaki a rövid történetből is felismerte a férfit, a posztoló pedig hozzátette, a rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Halálos baleset: egy gyerek is életét vesztette a kiszombori határátkelőhely közelében
A tragédiának több súlyos és könnyebb sérültje is van, őket a mentősök kórházba szállították.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, ezért a kiszombori határátkelőhelyet lezárták - közölte a Police.hu.

A baleset július 13-án 10 óra előtt történt, a 431. számú főút 3-as kilométerszelvényénél, Kiszombor közelében. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére teljes pályás útlezárást rendeltek el. Az utazók a nagylaki határátkelőhelyet vehetik igénybe.

A webradio közlése szerint az egyik autóba két ember beszorult, őket a makói hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsból.

A mentőtiszt azt közölte, hogy

a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

A mentők 3 súlyos és egy könnyebb sérültet láttak el, majd kórházba szállították őket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videó: hirtelen támadt porördög miatt kellett megszakítania a leszállást egy Airbus A320-asnak
A Szaúd-Arábia-i reptérre érkező gép már a leszállópálya felett volt, szinte földet ért, mikor a forgószél pont előtte kezdett kavarogni, még a gépet is megbillentette.
Fotó: X - szmo.hu
2024. július 13.Az hirtelen jött időjárási probléma miatt kellett egy repülőnek átstartolnia - írja az Airportal.

A szaúdi Flyadeal légitársaság Airbus A320-asa már a leszállópálya felett ereszkedett, szinte földet is ért, mikor egy kavargó porördög alakult ki pont a gép előtt a pályán.

A pilóták emiatt megszakították a leszállási manővert és az átstartolás mellett döntöttek. A porördög akkora erővel kavargott, hogy megbillentette a repülőgépet.

Mikor a forgószél elhagyta a repteret, a gép biztonságban landolt a Szaúd-Arábia-i abhai regionális repülőtéren.

A felvételt a légitársaság egy másik, a repülőtéren parkoló gépének személyzete készítette.

VIDEÓ: Az átstartolásról


Link másolása
KÖVESS MINKET: