News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Az áldozat helyett a végrehajtónak utalta a pénzt a lúgos orvos apja

Nem tudni, hogy szándékosan vagy véletlenül történt-e az eset, ugyanakkor emiatt most újabb eljárás következik.

Link másolása

hirdetés

Július 27-én járt le a határidő, a "lúgos orvosként" elhíresült Bene Krisztiánnak eddig a napig kellett kifizetnie a 25 millió forintos kártérítést áldozata, Renner Erika felé. Korábban az orvosként dolgozó férfi elkábított állapotban maró lúggal öntötte le volt barátnője nemi szervét és környékét. A Fővárosi Ítélőtábla még június 1-jén hagyta helyben a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet.

Az ügyben azonban újabb fordulat állt be:

az összeget a férfi apja fizette ki, ám nem Renner Erika számlájára, hanem a végrehajtónak utalta át

- írja a Telex.

Bene ügyvédje július 13-án arról érdeklődött Renner Erika jogi képviselőjénél, hogy apja a „jogosult” mely bankszámlaszámára utalja egy összegben a pénzt. Bár a kért adatokat megkapta, végül a több mint 26 millió forintot valamiért mégsem fia áldozatának számlájára küldte.

hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy véletlen malőrről vagy szándékos akcióról van-e szó, de a végrehajtó szerint is életszerűtlen, hogy az adós közvetlenül a bírósági végrehajtó iroda számlájára utaljon.

Rennerre így most újabb feladat vár: a Fővárosi Törvényszéken kell kérnie a végrehajtási eljárás elrendelését, aminek az átfutása valószínűleg újabb többnapos procedúra lesz.

Ott kiállítják a végrehajtói okiratot, melyet a törvényszék részben nekünk, részben a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak is megküld. Miután a végrehajtói kartól megkapjuk a dokumentumot, napokon belül el tudjuk indítani az utalást is

- mondta el a Schadl és Társa Végrehajtó Iroda munkatársa.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Százan estek egymásnak Kerepesen, lövések is dördültek
Két család tagjai verekedtek össze a Pest megyei településen, ahová a TEK is kivonult.
MTI - szmo.hu
2022. május 24.


Link másolása

hirdetés

Legalább százan „feszültek egymásnak”, és lövések is dördültek a Pest megyei Kerepesen – írja a police.hu.

Hárman megsérültek, három embert pedig őrizetbe vettek a rendőrök, miután a két család tagjai összeverekedtek a kerepesi Gyár utcában szombat este.

Miután sikerült szétválasztani az embereket, a rendőrök golyóálló mellényt öltöttek, mivel a lövéseket leadó emberek az egyik ingatlanban rejtőztek el, és többszöri felszólításra sem működtek együtt.

Mivel nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték a helyszínre, amely elfogta az addig a házban bujkálókat.

A három előállított férfit fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Letartóztatásuk indítványozását az ügyészség nem látta indokoltnak, ezért az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek - áll a rendőrségi közleményben.

A helyszíni szemle közben két fegyvert lefoglaltak és fegyverszakértői vizsgálatra továbbítottak. Az elsődleges vélemény szerint gáz- és riasztófegyverekről van szó.

hirdetés
Videó: A rendőrség és a TEK felvétele

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Zacskóba csomagolt kisfiú holttestét találták meg a Dunában Németországban
A 4 és 6 év közötti gyerek maradványai már hosszabb ideje a vízben lehettek, de egyelőre nem tudni, mi történhetett vele.

Link másolása

hirdetés

Egy gyerek holttestét találta meg egy kenus a Dunában, Németországban, Vohburg an der Donau közelében - írja a Bild.

A lap információi szerint egy 4 és 6 év közötti kisfiú maradványai kerültek elő, amelyek egy műanyag zacskóba voltak csomagolva. A rendőrség szóvivője azt mondta, feltételezésük szerint már hosszabb ideje a vízben lehetett a holttest.

A hatóságok már hétvégén és hétfőn is átkutatták a területet búvárok, keresőkutyák, csónakok és rohamrendőrök segítségével, de egyelőre nem sikerült kideríteniük, hogyan kerülhetett a gyerek holtteste a folyóba. Az eset körülményeinek felderítésére nyomozócsoportot állított fel az ingolstadti rendőrség.

A Bild információi szerint Bajorországban és a szomszédos tartományokban sem jelentették ilyen korú gyermek eltűnését.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Megmérgezhetett egy csecsemőt egy kórház ápolónője Birminghamben
A kicsi az intenzívre került, de az életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

hirdetés

A 27 éves ápolónőt csütörtökön tartóztatták le, miután egy csecsemő meghalt a birminghami gyerekkórházban - írja a Telepgraph. A West Midlands-i rendőrség szerint a nő

"életveszélyes szándékkal mérget adott be" a kicsinek,

aki ezután az intenzív osztályra került, de az életét már nem tudták megmenteni.

A nőt szabadon engedték, amíg a nyomozás folyik, a kórházban azonban felfüggesztették. A vizsgálatot az intézmény kérte a hatóságoktól, miután gyerek csütörtökön meghalt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Két középiskolás fiú élesztett újra egy biciklist Kecskeméten
A 45 éves férfi biciklizés közben lett rosszul, majd hatalmasat esett. A gimisek azonnal a segítségére siettek és hívták a mentőket.

Link másolása

hirdetés

Biciklizés közben rosszul lett, majd hatalmasat esett egy férfi vasárnap délután Kecskeméten – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A 45 év körüli férfi egy forgalmas utcán esett el, többen is azonnal a segítségére siettek.

„Két középiskolás fiú értesítette a mentőket és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A fiatalok példásan követték az utasításokat és akkor sem estek pánikba, amikor nekik kellett megkezdeniük az újraélesztést. A gimisek egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak”

– írta az OMSZ.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállították kórházba a biciklist, aki már a mentőautóban visszanyerte eszméletét.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: