KÉK HÍREK
A Rovatból

Andrew Tate: „Nincs igazságszolgáltatás Romániában” – a rendőrség szerint nem tett hivatalos panaszt

A Tate-fivéreket emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolják Romániában, de szerintük nincs bizonyíték ellenük.

Link másolása

Andrew Tate-t és testvérét, Tristant továbbra is őrizet alatt tartják Romániában.

Őket és két társukat még december 29-én állították elő a román hatóságok, mivel felmerült velük kapcsolatban az emberkereskedelem és a nemi erőszak gyanúja. A letartóztatásukat később február 27-ig meghosszabbították.

A vád szerint a két testvér először elcsábította a nőket, azt állították, hogy kapcsolatot és házasságot akarnak. Utána egy Bukarest külvárosában lévő ingatlanba vitték őket, itt pedig

szexuálisan kihasználták és pornográf tartalmak készítésére kényszerítették őket.

Mindketten tagadják az ellenük felhozott vádakat.

A szerdai kihallgatásra tartva az influenszer és testvére az újságíróknak azt mondta, hogy nincsenek bizonyítékok ellenük, és nincs is igazi igazságszolgáltatás Romániában - írja a BBC.

"Tudják, hogy semmi rosszat nem tettünk"

- mondta Andrew Tate.

A botrányos influenszer öt évvel ezelőtt költözött Romániába. Korábban azt mondta erről, hogy olyan országba akart költözni, ahol bárki lehet korrupt. Az egykori kick-box-bajnokot már több közösségi oldalról is kitiltották nőgyűlölő nézetei miatt.

Nem tett hivatalos panaszt fogva tartása körülményeire a Romániában december vége óta előzetes letartóztatásban lévő Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszer, a rendőrségi fogdában a fertőtlenítést és a rovarirtást pedig rendszeresen elvégzi egy erre szakosodott szolgáltató - közölte szerdán a bukaresti rendőrségség.

A román főváros rendőrségének sajtóirodája arra reagált, hogy a csaknem ötmillió Twitter-követővel rendelkező, emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal és bűnszövetkezet működtetésével gyanúsított

Tate közösségi oldalán kedden újabb bejegyzés jelent meg, amelyben a szerző egyebek mellett azt ecseteli, hogy egyedül van egy sötét cellában, nincs más barátja az éjszakában a tetveken, csótányokon, és poloskákon kívül, de hiába akarnak gyűlöletet szítani szívében, őt nem lehet megtörni, a hatóságokkal szembeni tisztelettudó viselkedéssel lázad igazságtalan bebörtönzése ellen.

A rendőrségi közlemény másfelől leszögezi, hogy az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak számára nem biztosítanak telefonhasználatot, vagy más internethozzáférést, és rendszeresen ellenőrzik, hogy a fogda lakói nem jutottak-e hozzá tiltott eszközökhöz.

Bár a rendőrségi közlemény megkérdőjelezi a Twitteren megjelent bejegyzés eredetiségét, Andrew Tate - és vele együtt előzetes letartóztatásba helyezett fivére, Tristan Tate - szerdán néhány másodperc erejéig személyesen is üzenhetett követőinek, amikor a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) székhelyére szállították őket, hogy jelen legyenek a lefoglalt telefonjaikon, és számítástechnikai eszközeiken tárolt adatok átvizsgálásánál.

Andrew Tate azt kiabálta a DIICOT előtt várakozó újságíróknak, hogy a hatóságoknak semmilyen bizonyítéka nincs ellene, testvére pedig azt állította, hogy a pénzéért vetették börtönbe, a rendőrök "az autóit és a pénzét akarják ellopni". Nyolc óra elmúltával szállították vissza őket a fogdába, akkor azt üzenték híveiknek: "ne gazdagodjanak meg Romániában".

A bukaresti törvényszék pénteken újabb 30 napra meghosszabbította a Tate-fivérek és két feltétezett bűntársuk előzetes letartóztatását.

A DIICOT azzal gyanúsítja őket, hogy fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek. A videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevétele származott. A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket állításuk szerint Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva.

A Tate-fivérek küzdősportot űztek, kickboxversenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet videóikkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és a nőkön gúnyolódó tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a platformokról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Felvette a rendőr testkamerája, hogyan támadt kalapáccsal Nancy Pelosi férjére a betörő
A felkavaró felvételen az is látszik, hogyan teperték le a rendőrök az erőszakos férfit. Figyelem, megrázó tartalom!

Link másolása

Nyilvánosságra hozta a bíróság azt a felvételt, amelyet az egyik intézkedő rendőr testkamerája rögzített a Nancy Pelosi férje elleni támadásról - számolt be róla a CNN.

Az eset még tavaly októberben történt. Egy férfi tört be Nancy Pelosi amerikai demokrata képviselő és férje San Franciscó-i házába hajnali 2-kor, aki felébresztette az alvó Paul Pelosit és azt kérdezgette tőle, hogy „Hol van Nancy?”. Eredetileg ugyanis a politikust akarta megtámadni, de mivel őt nem találta, a férjet bántalmazta súlyosan egy kalapáccsal.

A most nyilvánosságra hozott felvétel egyikét a betörés miatt riasztott rendőrök egyikének testkamerája rögzítette. Ezen látszik, ahogy az egyenruhások megérkeznek a házhoz, ahol rögtön találkoztak is Pelosival és támadójával. A betörő egy kalapácsot tartott a kezében, amit a házigazda igyekezett megszerezni.

Amikor a rendőrök utasítják a támadót, hogy dobja el a kalapácsot, az kirántja a szerszám fejét Pelosi kezéből, majd nagy erővel, rögtön lesújt vele a férfire. Az egyenruhások ekkor berohannak és kisebb dulakodás után lerángatják Pelosiról a betörőt.

A felkavaró testkamerás videó mellett azt a biztonsági kamerás felvételt is meg lehet már nézni, amelyen látszik, hogyan közelítette meg a házat és hogy tört be a támadó.

A brutális támadás elkövetője a 42 éves David DePape, aki furcsa, politikai tartalmú összeesküvés-elméleteket osztott meg nyilvánosan a Facebook-oldalán, például Donald Trump választásával kapcsolatosan. A férfit többek közt emberölési kísérlettel, testi sértéssel és betöréssel vádolják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Ütötték–rúgták az osztálytársai a 12 éves fiút, miután a tornatanár ötöst ígért nekik a verésért
A pedagógus nevetve nézte végig, ahogy a többiek nekiesnek a gyereknek. Később elismerte a tettét, de megpróbálta rávenni a szülőket, hogy vonják vissza a feljelentést.

Link másolása

Ötöst ígért a mezőcsáti iskola testnevelő tanára azoknak a diákoknak, akik megütik az egyik osztálytársukat - számolt be róla az RTL Híradó. A gyerekek éltek is a lehetőséggel:

ütötték-verték a 12 éves fiút, ezt pedig nevetve nézte végig a pedagógus.

Váradi Lorenzó a csatornának azt mondta, nem tudja miért uszította rá a testnevelés és informatika szakos tanár a társait, ő előtte csak annyit kérdezett tőle, mi lesz informatikából a házi feladat.

„A hátam mögötti gyerek a hajamat meghúzta, és így belevágta a fejemet a földbe, és akkor elkezdett rám futni mindenki. Valaki rugdosni, ütni kezdett, és a tanár ezt végignézte úgy, hogy nevette” - mondta a gyerek a Híradónak.

A fiú nyakán lévő sérülés még most, napokkal az eset után is látható. Lorenzó azt mondja, a nyaka és a háta még mindig fáj.

A hétfői verésről csak kedden szólt a szüleinek, szerdán szembesítették a feleket.

A tanár be is ismerte a tettét, a szülők pedig feljelentést tettek. A fiú apja szerint azonban a tanár ezután megkörnyékezte őket, hogy vonják vissza a feljelentést, és intézzék el máshogy az ügyet.

Az apa azonban erre nem hajlandó, ahogy fogalmazott:

„Nekem az a lényeg, hogy tanuljon belőle más pedagógus is.”

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ a Híradó megkeresésére azt írta, elítélik az erőszak minden formáját, és az intézményben belső vizsgálatot tartottak, valamint a tankerület mint munkáltató megtette a szükséges intézkedéseket. Az RTL úgy tudja, hogy a tanár szerda óta nem tartotta meg az óráit az iskolában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Megfojtotta 8 hónapos, hároméves és ötéves gyerekét egy amerikai nő, majd kivetette magát az ablakon
Lindsay Clancy a helyi sajtó szerint súlyos szülés után depresszióban szenvedett, a férje otthonról dolgozott, hogy támogassa. A tragédia napján 25 percre hagyta magára a nőt a gyerekekkel.

Link másolása

Megfojtotta három gyerekét majd kiugrott az ablakon egy 32 éves nő a Massachusetts állambeli Duxburyben kedden. A Fox News beszámolója szerint az ötéves kislány és a hároméves kisfiú nem sokkal a támadás után meghalt, a nyolchónapos kisfiú pedig három nappal később a kórházban vesztette életét.

A rendőröket a nő férje értesítette. Amikor a hatóságok kiérkeztek az anyát és a gyerekeket is eszméletlen állapotban találták meg, a kicsik testén a fojtogatás „egyértelmű jeleivel”. A két nagyobb gyerek – az ötéves Cora és a hároméves Dawson – nem sokkal a támadás után halt meg. A nyolchónapos Callant kórházba szállították, ő három nappal később itt vesztette életét.

A helyi sajtó szerint Lindsay Clancy korábbi Facebook-bejegyzései alapján azt írja, hogy

a nő súlyos szülés utáni depresszióban szenvedett. A férje ezért otthonról dolgozott, hogy támogassa a feleségét. A férfi aznap 25 percre hagyta magára Lindsayt a gyerekekkel, amikor elment vacsoráért.

A nőt az eset után kórházba szállították. Tim Cruz kerületi ügyész azt mondta, hogy a nőt többek között kétrendbeli emberöléssel, valamint háromrendbeli fojtogatással vádolja.

Cruz arról is beszélt, hogy a tragédia „megrendítette a közösséget”. A helyiek virágokkal, plüssállatokkal, lufikkal és gyerekjátékokkal díszitett „emlékművet” állítottak össze.

Egy internetes adománygyűjtő oldalon kampányt is indítottak az apa megsegítésére. Eddig több mint félmillió dollár gyűlt össze, amiből a férfi a kórházi kezelések és a temetések költségeit, illetve a jogi képviselet díját fedezheti.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Leégett egy uszoda tetőszerkezete hajnalban Budapesten
A tűzoltóságnak sikerült megfékeznie a lángokat, a veszélyes anyagok koncentrációját folyamatosan mérik.

Link másolása

Leégett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten, a XVI. kerületben szombat hajnalban – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t közleményben.

A 2200 négyzetméteres uszoda tetőszerkezete 300 négyzetméteren gyulladt ki. A tűzesethez a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók is kivonultak.

A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan ellenőrzi a környéken a levegő minőségét, de veszélyes anyagkoncentrációt a mérések nem mutattak ki – ismertetik a közleményben.

Budapest XVI. Kerületi Önkormányzata Facebook-posztban tájékoztatta a lakosságot, hogy a hajnali órákban eddig ismeretlen okból tűz keletkezett a szentmihályi Konrád Ferenc Uszodában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: