KÉK HÍREK
A Rovatból

Amerikában szexuális bűncselekményekért ítélték el, itthon praktizálhatott a pedofil háziorvos

Senki sem ismerte a 76 éves balassagyarmati háziorvos valódi énjét.

Link másolása

Sorra derülnek ki viselt dolgai Balassagyarmat egy 76 éves háziorvosának – írja a Blikk.

S. Rezsőnél 2021 februárjában a rendőrség tartott házkutatást, mert a gyanú szerint droghasználóknak írta fel nyugtató hatású gyógyszerek receptjét.

Ekkor azonban 32, gyermekekről készült pornográf fényképet is találtak a számítógépén és egy pendrive-on.

A képek egy részét a férfi maga készítette az akkor még fiatalkorú, a rendelőjében dolgozó lányról, a nagyobb részét pedig különböző honlapokról töltötte le.

A Blikk információi szerint a Győrben született S. Rezső 1976-ban szerzett orvosi diplomát, majd a 80-as években New Yorkba, onnan pedig az illinois-i Danvillbe költözött. Itt követte el első bűncselekményeit: először három-, majd tízrendbeli szexuális zaklatással vádolták meg. Ügyét a média is felkapta, a beszámolók szerint a bűncselekményeket S. az irodájában követte el, a betegei bizalmát kihasználva.

A férfi orvosi engedélyét 2003-ban vonták vissza. Két év felfüggesztett börtönre ítélték, 5000 dolláros bírságot kapott, valamint 60 napon belül regisztrálnia kellett a szexuális bűnelkövetők nyilvános listájára. A börtön elől Mexikóba menekült, ahol az elévülésig bujkált.

Kilenc évnyi rejtőzködés után, 2012-ben költözött vissza Magyarországra, ahol nem tudtak sötét múltjáról, ezért Balassagyarmat önkormányzata szerződést is kötött vele. A városban telepedett le, megnősült, a helybélieknek pedig nem volt semmilyen gyanús a viselkedésében. A gyerek betegekkel ugyan feltűnően kedves volt de ezt leginkább nagyapai jellegű törődésnek vélték.

A Blikknek nyilatkozó ügyvéd, Dr. Tran Dániel szerint nem amennyiben Magyarországon valaki büntetve volt, az nem feltétlenül esik külföldön ugyanolyan megítélés alá, és ugyanez igaz fordítva is. Főleg, ha ki sem derül, hogy az illetőt külföldön már elítélték.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egy ruhadarabbal fojtotta meg újszülött gyerekét egy nő Tabon
A huszonéves háromgyerekes anyuka a férje elől titkolta a terhességét. A kicsi testét egy szemeteszsákba tette és elrejtette a házban.

Link másolása

Újszülöttje megölése miatt vádat emelt az ügyészség egy nő ellen.

A Somogy Vármegyei Főügyészség szerdai közlése szerint a Tab környékén lakó, három gyermeket nevelő, várandósságát a férje elől eltitkoló huszonéves asszony 2022 októberében,

családja korábban lakott ingatlanának udvarán szülte meg fiúgyermekét, majd egy ruhadarabbal megfojtotta. A nő a csecsemő holttestét törölközőbe csavarta, szemeteszsákba tette, és a házban elrejtette.

A rendőrség másnap tudomást szerzett a bűncselekményről, az anya őrizetbe, később letartóztatásba került.

Az ügyészség a bíróságra benyújtott vádiratában tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Döbbenetes családi tragédia: megölte a kislányát és a feleségét, majd önmagával is végzett egy brit férfi
A párnak korábban már volt dolga a rendőrséggel, igaz, akkor a férj vádolta a feleséget azzal, hogy megütötte őt.

Link másolása

Vasárnap hajnalban találták meg az angliai Epsom Főiskola igazgatójának, Emma Pattisonnak, valamint kislányának és férjének a holttestét az otthonukban - írja a The Guardian.

A 45 éves Emma és férje, a 39 éves George egy, az iskola területén lévő házban éltek. A rendőrség az eddigi nyomok alapján úgy gondolja, hogy

a férj ölte meg a feleségét, valamint a hétéves, Lettie nevű kislányukat, majd önmagával is végzett.

A nyomok szerint másnak nincs köze a gyilkosságokhoz.

Megtalálták a gyilkos fegyvert is, ami a férfi nevén volt regisztrálva. A rendőrség azt is megerősítette, hogy négy nappal a gyilkosságok előtt felhívta őket a férj, hogy bejelentse az új címüket.

A BBC úgy tudja, hogy szombaton késő este az asszony zaklatottan felhívta az egyik családtagját, de mire utóbbi odaért hozzájuk, már halott volt az egész család.

Kedden az is kiderült, hogy a párnak már volt dolga a rendőrséggel.

2016-ban ugyanis a férj azért hívta ki a rendőröket, mert a felesége állítása szerint megütötte őt.

Az asszonyt ki is hallgatták, de aztán a férj gyorsan visszamondta a vádakat, és semmiségnek nevezte az esetet - írja a Daily Mail.

Pattison szeptemberben lett az iskola igazgatója, ezt a posztot korábban még nem töltötte be nő. Ezt megelőzően hat évig volt a londoni Croydon Középiskola igazgatója. A férje könyvelő volt, októberben új céget alapított, főleg otthonról dolgozott. Az előző cége (aminek igazgatója és legnagyobb részvényese volt)

tetemes adósságot halmozott fel: 2021 októberéig több mint 14 ezer fontos (6,2 millió forintos) tartozása volt.

A 2022-es adatokat később fogják nyilvánosságra hozni.

Az igazgatónő decemberben a diákoknak nyilatkozott egy podcastben, ahol többek között arról beszélt, hogy milyen nagy változást jelentett a családjának az új munkahelye.

"Elköltöztünk, vettünk kutyát, új állásom lett nekem és a férjemnek is, pedig ő ezt nem tervezte. A kislányom is új iskolát kezdett, szóval tényleg sok minden megváltozott, de most minden nagyszerű. A főiskola sok minden segített, mindenki nagyon kedvesen fogadott" - mondta.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„Azért félsz, mert szűz vagy?” – iskolaőr zaklatott egy hetedikes lányt Újpesten, de nem indult ellene eljárás
Az iskola tett bejelentést, meg is állapították a zaklatást, ki is rúgták azonnal, ám a szülők nem terjesztettek be magánvádat.

Link másolása

Három hetet volt állásban az az iskolaőr, akit kirúgta az egyik újpesti iskolából, mert zaklatott egy hetedikes lányt - írta meg a Telex. Az iskola tett bejelentést a férfi és a gyerek üzenetváltásairól, ilyen mondatok voltak bennük:

„Azért félsz, mert szűz vagy?”

„Igen.”

„Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.”

A rendőrség „az adatgyűjtés során meg is állapította a zaklatás gyanúját” és azonnal megszüntette a férfi munkaviszonyát, de, mint közölték, a törvény szerint nem indult ellene eljárás, mert nem terjesztett be magánindítványt a lány törvényes képviselője.

Pedofil bűncselekmény miatt iskolaőrrel szemben büntetőeljárás eddig egy sem indult – közölte a rendőrség.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Óriási hógömböt gurítottak az úttestre, csúnya baleset lett a vége
A 22 éves férfi és gyerekkorú társa súlyos kárt okoztak egy arra haladó autóban, most akár börtön is várhat az idősebbre.

Link másolása

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen, aki gyermekkorú társával egy hótömböt rakott ki az úttestre, aminek később egy autó neki is ütközött – írja az Ügyészség honlapja.

A vádirat szerint a 22 éves férfi és a gyerek 2021 decemberében éjfél körül egy Mosonmagyaróvár közeli település utcáján sétáltak, havas, hideg időben. Ekkor észrevettek egy kb. 50 cm élhosszúságú átfagyott hótömböt, melyet kigörgettek az egyik forgalmi sáv közepére, majd távoztak.

Nem sokkal később arra haladt egy személyautó, amely a sötétben, a szemerkélő esőben későn észlelte az úttesten lévő hótömböt, és az elkormányzás ellenére is nekiütközött.

A járműben az ütközés miatt kb. 40 000 forint kár keletkezett. A vád szerint a vádlott és gyermekkorú társa olyan akadályt létesített a közúton, amely alkalmas volt arra, hogy az ott haladó járművekkel ütközés révén sérüléssel járó balesetet eredményezzen.

Az ügyészség a felnőttkorú elkövető ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat, ez akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.


Link másolása
KÖVESS MINKET: