KÉK HÍREK
A Rovatból

A szexuális kényszerítés miatt letartóztatott újbudai óvodapedagógus egy önkormányzati tisztségviselő fia

Gy. P. hat éve dolgozott a Gazdagréti Szivárvány Óvodában, és egymással ellentétes sajtóhírek jelentek meg arról, hogy korábban érkezett-e a panasz a viselkedésére.

Link másolása

Korábban már érkezett panasz a szexuális kényszerítés miatt letartóztatott újbudai óvodapedagógusra, de az óvoda vezetése azért nem mert fellépni ellene, mert a férfi a helyi önkormányzat egyik tisztségviselőjének a fia – írja a Magyar Nemzet.

Ahogyan beszámoltunk róla, a 11. kerületi rendőrkapitányság szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik óvodapedagógusa ellen. A férfit őrizetbe vették a rendőrök.

A Magyar Nemzet információi szerint az óvodapedagógus az óvoda mosdójában fajtalankodhatott egy kisfiúval, a bejelentés pedig névtelen levélben érkezett a rendőrséghez. A lap szerint korábban már érkezett panasz a 2018 óta a Gazdagréti Szivárvány Óvodában dolgozó férfire, de az óvoda vezetése azért nem mert fellépni ellene, mert az újbudai önkormányzat egyik tisztségviselőjének a fia.

Ezzel szemben a Blikk úgy tudja, a letartóztatott óvodapedagógusra, Gy. P.-re korábban nem érkezett panasz a viselkedése miatt. Az egyik szülő a lapnak azt mondta, ellenkező esetben azonnal értesítette volna az illetékeseket.

„Sok a kérdés, a kétely, és összetört a bizalom” – mondta az édesanya a közfelháborodást keltő üggyel kapcsolatban.

A 11. kerületi önkormányzat közleményben tudatta, hogy belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, egyúttal azt is közölték, hogy korábban nem érkezett hozzájuk panasz a pedagógussal kapcsolatban. A Blikk szerint Gy. P. a letartóztatását az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben tölti, mert miután őrizetbe vették, megpróbált végezni magával.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Holtan találtak rá egy négygyerekes nyíregyházi édesanyára – napok óta keresték
A 44 éves nő iratait hátrahagyva tűnt el. Szerdán egy erdős területen találtak rá.

Link másolása

Holtan találták meg azt a négygyermekes édesanyát, aki pár nappal ezelőtt tűnt el Nyíregyházán – írta meg a 24.hu. Értesüléseik szerint a nő holttestét Nyírtura környékén, egy erdős területen találták meg.

A 44 éves Zsuzsa iratait hátrahagyva a kocsijával együtt tűnt el április 22-én, hétfőn. Férje korábban a Borsnak elmondta, hogy nagyon sokan indultak a keresésére.

Gál Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtreferense az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkeresésére azt mondta: a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
„Hányingerem lett, kapart a torkom, fájt a fejem” – megszólaltak a gyerekek, akiket kórházba kellett szállítani egy általános iskolából
Ha nem lesznek tüneteik, legkésőbb holnapra mindannyian hazakerülhetnek. Egyelőre továbbra sem tudni, mi okozta a rosszullétet, az orvos szerint nem gázszivárgás.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerda reggel 31 gyereket kellett kórházba vinni egy csepeli általános iskolából, miután szúrós gázszagot éreztek az épületben. A tanulókat a Heim Pál Gyermekkórházban vizsgálták meg.

A Török Flóris Általános Iskola diákjai az RTL Híradónak arról beszéltek, milyen tüneteket éreztek.

„Hányingerem lett, kapart a torkom, fájt a fejem”

– mondta el az egyikük, míg egy fiú arról mesélt, hogy a torka fájt és köhögni kezdett.

A kiürítést követően a katasztrófavédelem munkatársai az épület több pontján is méréseket végeztek. Ezek nem tudták kimutatni, hogy az „egészségre ártalmas koncentrációjú veszélyes anyag” lett volna jelen az iskolában – derült ki az RTL riportjából.

Bognár Zsolt a Heim Pál gyermekkórház osztályvezető főorvosa elmondta, hogy nem gázmérgezésről van szó. Valamilyen, a nyálkahártyát irritáló anyag kerülhetett a levegőbe.

Egy szülő elmondta, hogy a rosszullét azokat a gyerekeket érintette, akik már kora reggel, a tanítás előtti ügyeletben az iskolában voltak. A diákokat végül 10 mentőautóval szállították kórházba, ha tünetmentesek maradnak, várhatóan 24 órán belül mindannyian hazamehetnek.

Az RTL riportja a rosszul lett kisdiákokról

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
31 gyereket kellett kórházba vinni egy budapesti általános iskolából – szúrós gázszag terjengett
A diákokat kivizsgálásra szállították a Heim Pál Gyermekkórházba, gondatlan veszélyeztetés miatt pedig nyomozást indított a rendőrség.

Link másolása

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére szerdán.

A BRFK kommunikációs osztályán elmondták:

az intézményben történtek miatt a BRFK XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Hozzátették: a katasztrófavédelem szakembereinek bevonásával folytatott eljárás célja, hogy tisztázzák, pontosan mi történt, mi okozta a szúrós szagot, illetve történt-e bárki részéről mulasztás.

A katasztrófavédelem korábbi közlése szerint szerda reggel ki kellett üríteni a Dinnyehegyi közi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek az ott tartózkodók, amitől többen rosszullétre panaszkodtak.

A mentők 31 gyermeket szállítottak vizsgálatra a Heim Pál gyermekkórházba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Tudta az igazgató, hogy szexelt egy 15 éves lánnyal az egyik gyerekfelügyelő, mégsem tett feljelentést
Egy tavalyi ombudsmani jelentésben azt írták, az nem volt elegendő, hogy az érintett nevelőt elbocsátották, mert a feljelentés nem mellőzhető ilyen esetben.

Link másolása

Négy gyerek ügyében érkezett bejelentés tavaly az állampolgári jogok biztosához a Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon miatt - írja a 24.hu. A panaszbeadványok közül az egyik egy gyermekfelügyelő ellen érkezett, aki a gondjaira bízott gyermekkel szexuális kapcsolatot létesített, és nem indult feltáró és a gyermek helyzetét vizsgáló eljárás.

Az ügyeket feltáró jelentés tavaly került az ombudsmani hivatal honlapjára, és a bicskei botrány, illetve kegyelmi ügy kapcsán Magyar Péter hívta fel rá a figyelmet.

Az ombudsmani jelentésből kiderül, a gyermekjogi képviselő 2023. március 20-án tett intézménylátogatása során a Gyermekotthon igazgatójától értesült arról, hogy az egyik gyermekfelügyelő vélhetően szexuális kapcsolatot létesített egy akkor 15 éves növendékkel.

A gyermek az egyik nevelőjének mondta el a történteket, a próbaidős gyermekfelügyelő tagadta, hogy bármi történt volna, a munkaviszonyát azonban azonnal megszüntették.

A lány a szexuális kapcsolatáról tavaly augusztusban számolt be a gyermekvédelmi gyámjának, ő tett feljelentést a gyermekfelügyelő ellen.

A férfit azonban csak Magyar posztja után néhány héttel vették őrizetbe, és a Fővárosi Főügyészség keddi közleménye szerint szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsították meg.

Az ombudsman jelentése szerint nem volt elegendő az, hogy megszüntették a felügyelő munkaviszonyát, mert a feljelentés nem mellőzhető ilyen esetben.

„Ugyanis

csak a büntetőjogi felelősség megállapítása esetén van arra lehetőség, hogy a jövőben a gyermekvédelmi rendszerben szakmai munkakörben ne legyen foglalkoztatható”

- írta akkor Kozma Ákos.

Az ombudsman azt is megállapította, hogy míg a gyermekotthon igazgatója a gyermekfelügyelő ellen nem tett büntetőfeljelentést, addig a gyermekvédelmi gyám is csak hónapokkal az esemény megtörténte után tette ezt meg, e mulasztás pedig önmagában alkalmas arra, hogy a jövőre nézve a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való jogával összefüggő visszásságot okozzon, továbbá nem egyeztethető össze a gyermek legjobb érdekét képviselő eljárás elvével.


Link másolása
KÖVESS MINKET: