KÉK HÍREK
A Rovatból

A bicskei gyermekotthon volt lakója: „Azért lettem pofán vágva, hogy megtanuljam, nem tudok védekezni”

Zsófi tíz éven át lakott a V. János által irányított bicskei gyermekotthonban. Ma már önállóan éli az életét, de a múltja miatt rengeteg külső és belső problémával kell szembenéznie.

Link másolása

A 24.hu-nak nyilatkozott egy fiatal nő, aki tíz évig volt a lakója a pedofíliáért elítélt V. János által vezetett intézménynek. Az egykori növendék nemcsak azt mesélte el a lapnak, milyen traumák érték gyermekként, hanem azt is, hogyan próbálja feldolgozni a történteket.

Zsófi tíz éven át, hatéves korától tizenhat éves koráig lakott a V. János által irányított bicskei gyermekotthonban. Ma már önállóan éli az életét, de a múltja miatt rengeteg külső és belső problémával kell szembenéznie.

„Én többször megkaptam, hogy drogos kurva leszek. Az iskolában a tanár egyszer azt mondta, »hogyha nem tanulsz, a kamionos emberkét kell majd kielégítened, aki öt napja nem fürdött«. Ezt mondja a tanár egy kislánynak az osztály előtt. És ez teljesen hétköznapi”– mondta az interjúban a fiatal lány.

Arra a kérdésre, hogy V. Jánosra hogyan emlékszik, Zsófi így válaszolt:

„Már hat–hétéves koromban észrevettem, hogy árad belőle a közöny. Azt éreztem, nem érdekli, ki vagyok, honnan vagyok, hogy hívnak. Pedig tudott néha aranyos is lenni. Ez a szemétség az egészben, hogy kötődnek a gyerekek hozzá, mert kihez kötődjenek? Néha szinte verseny volt a gyerekek között, hogy kit szeressen jobban az igazgató. És mellesleg tudtuk, mert ment róla a szóbeszéd, hogy valami nemesi családból származó ember, és mindenféle kapcsolatai vannak, jóban van a rendőrséggel meg egy csomó befolyásos emberrel. Amikor volt egy nagyobb rendezvény, a nagy fejesek eljöttek, és ott barátkoztak vele. És persze mindenkiben felmerült, hogy egy ilyen emberrel szemben úgysem lehet csinálni semmit. Ő az apuka, ő az atyaúristen.”

Zsófi ezen kívül azt is elmondta, hogy

- volt egy nevelője, aki aktfotókat akar készíteni róla

- a nevelő bejött hozzá a fürdőszobába, amikor fürdött, pedig ő tiltakozott ez ellen

- a játékból verekedés eldurvult a nevelővel: felhúzta a kezét, ami nagyon fájt neki, azt hitte, ki fogja törni a karját, és mikor már mindent bevetett, sírt, rácsapott egyet a nevelőre.

„Erre pofán vágott, de akkorát kaptam, hogy repültem, és utána még ő mondta, hogy ne ütögessem, mert hogy jövök én ahhoz"

– mondta Zsófi.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Kamerán nézte végig, ahogy betört a házába két tinédzser: töltött fegyverrel várta őket a minnesotai férfi
Byron Smith kibiztosított fegyverrel várta, hogy a fiatalok bemenjenek a házába. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amiért mindkettejükkel végzett.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. május 17.


Link másolása

Az UNILAD elevenítette fel azt az esetet, amikor életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a minnesotai férfit, aki meggyilkolt két tinédzsert, akik 2012-ben, hálaadás napján betörtek hozzá.

Byron Smith önvédelemre hivatkozott, amit az esküdtszék elutasított, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amiért megölte Nick Bradyt (17) és Haile Kifert (18).

A Litte Falls-i férfi korábban kamerákat tett ki, amivel figyelni tudta a háza előtt történő eseményeket, amikor figyelmes lett arra, hogy a két fiatal betör hozzá. Először Bradyvel, majd Kiferrel végzett. Az esetről azonban csak egy nappal később értesítette a rendőrséget.

Smith ellen az ügyészek úgy érveltek, hogy átlépett egy határt, ugyanis a kamera hangfelvételeiből jól kihallatszott, hogy a férfinek nem kellett védekeznie a betörők ellen, egész egyszerűen lelőtte őket, sőt a hatóságokat is később értesítette.

Az esküdtszék bűnösnek találta a férfit, ezért életfogytiglanra ítélték, amit 2021-ben Smith megfellebbezett, de a próbálkozását elutasították. A férfit jelenleg az Oak Park Heights-i börtönben tartják fogva.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Kommandósok csaptak le a móri mészárlás miatt elítélt, majd felmentett K. Edére és társaira Csepelen
Két autót ellenőrzött a TEK pénteken kora este a csepeli Károli Gáspár utcában, állítólag fegyvereket is találtak az egyik kocsiban, egy középkorú férfit, K. Edét pedig őrizetbe vettek.

Link másolása

A TEK és más rendőri egységek hajtottak végre akciót péntek este hat óra körül a csepeli Károli Gáspár utcában, ahol két autó utasait ellenőrizték. Egyiküket, a móri mészárlás miatt elítélt, majd felmentett K. Edét őrizetbe vették – írja a Blikk saját információi alapján.

A lap úgy tudja, a két autó közül az elsőben ült K. Ede, egy nő és egy másik férfi.

A másik kocsi volt K. Ede autója, azt más vezette, és abban a járműben fegyvert vagy fegyvereket is találtak. Információik szerint K. Edét őrizetbe vették a rendőrök.

A Blikk kereste az ORFK-t az ügyben, de választ egyelőre nem kaptak.

K. Ede neve a 2002-ben elkövetett, nyolc halálos áldozattal járó móri bankrablás miatt lett ismert. A férfit előbb elítélték, majd 2009 novemberében felmentették a móri bankrablás és gyilkosságok vádja alól, azonban egyéb bűncselekmények miatt 18 év börtönbüntetésre ítélték. K. Ede büntetésének letöltése után, 2020. június elsején szabadult.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Brutális összecsapás Pécsett - késsel, macsétával és lapátokkal estek egymásnak, majd jött a gázolás
Péntek délután Pécsett elszabadult a pokol egy bevásárlóközpont előtt, amikor két csoport durván összeakaszkodott. Az egészet rögzítették a térfigyelő kamerák.

Link másolása

Pécs egyik legforgalmasabb parkolójában esett egymásnak két társaság. A helyzet gyorsan elfajult: előkerültek a kések, macséták és lapátok, ezekkel fenyegetőztek. De ami ezután történt, arra senki sem számított.

Az egyik banda tagjai beszélgetésbe elegyedtek egy autó sofőrjével. Pár másodperccel később ugyanaz az autó felbukkant a másik oldalon, és nagy sebességgel két embert elgázolt abból a csoportból. Egy zöld pólós férfi felrepült a levegőbe, majd a földre zuhant.

A sofőr ezután visszafordult, és ismét megpróbálta elütni a verekedőket, de ekkor már nem járt sikerrel, ugyanis elszaladtak előle.

Az elgázolt két férfi megsebesült, de szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az RTL Híradó értesülései szerint a rendőrség tíz embert keres az ügyben.

A Tények megszólaltatta az egyik résztvevőt is. Az asszony elmondta, hogy a családjával csak vásárolni szerettek volna, amikor rájuk támadtak. Macsétával akarták megölni őket. Arról azonban ő sem beszélt, mi váltotta ki a konfliktust.

A Tények riportja

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Élő adásban lőtték le a népszerű TikTokert
A feltételezések szerint bérgyilkos végzett a brazíliai Rio de Janeiróban Nesaku-val, a 100 ezer fős követőtáborral rendelkező videóssal.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. május 17.


Link másolása

A 100 ezer követővel rendelkező TikToker, Nesaku éppen élő adásban volt, amikor otthona előtt lelőtték. Az utolsó felvételen lövések hangjait lehet hallani – írta meg a Mirror.

A fiatal férfit négyszer lőtték meg, az egyik lövés a fején találta el. A helyi média egyelőre nem tudta meg, milyen indítéka volt a támadónak, de feltételezések szerint a videós elleni támadás összefügg a kábítószer-kereskedelemmel. Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

A támadást követően családja rögtön kórházba szállította Nesakut, de ott az orvosok nem tudták megmenteni az életét, a kórházban hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk