KÉK HÍREK
A Rovatból

27 év után letartóztattak egy férfit, akinek köze lehet Tupac Shakur megöléséhez

A férfi nem volt ismeretlen a nyomozók számára, ugyanis korábban beismerte, hogy ő is abban a Cadillacben ült, amiből annak idején leadták a halálos lövést Tupac Shakurra.

Link másolása

A rappert még 1996-ban lőttek meg Las Vegasban. Tupac pár nap múlva a kórházban belehalt a sérüléseibe. A rendőrség most, 27 évvel az eset után letartóztatott egy férfit az ügyben.

A The Guardian cikke szerint Duane „Kefee D” Davist péntek reggel vették őrizetbe.

A férfi nem volt ismeretlen a nyomozók számára, ugyanis korábban beismerte, hogy ő is abban a Cadillacben ült, amiből annak idején leadták a halálos lövést Tupac Shakurra.

A pénteki letartóztatásra két hónappal azután került sor, hogy a Las Vegas-i rendőrség július 17-én házkutatást tartott Davis feleségének otthonában, Hendersonban.

Az akció során Tupac meggyilkolásával kapcsolatos bizonyítékokat kerestek. Végül néhány negyvenes kaliberű töltényt, több számítógépet, egy mobiltelefont és egy merevlemezt, valamint a Vibe magazinnak azt a példányát foglalták le, amelyben Shakur szerepelt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Fiatal matematikus volt a cápatámadás áldozata
A nő nászúton volt férjével, amikor a ragadozó széttépte a Bahamák partjainál.

Link másolása

Ahogy arról kedden beszámoltunk, tragédiába torkollott egy nászút a Bahama-szigeteken: a friss ara hétfő délelőtt cápatámadás áldozata lett.

A New York Post most részleteket is közölt az áldozatról és a tragédiáról. Lauren Erickson Van Wart 44 éves matematikus supozni indult a népszerű üdülőhelyen, amikor a ragadozó megtámadta.

A friss házas bostoni nő és férje csak egy mérföldre távolodtak el a parttól, amikor a cápa a mélybe húzta Laurent.

A férje sértetlen maradt.

Van Wart egy olyan cégnél dolgozott, amely forrásokat biztosít a közoktatásban dolgozó tanárok számára. Kollégáit lesújtotta a halálhír.

„Csapatunknak fáj a szíve, és egy emberként gyászoljuk megbízható kollégánkat és barátunkat. Lauren matematikai szerkesztőségünk szeretett tagja volt, és a diákok és az oktatók iránti mély elkötelezettsége minden olyan dologban érezhető volt, amihez hozzáfogott”

– áll a búcsúztatójában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Vérfürdőt rendezett a 67 éves professzor, mert elutasították álláspályázatát
Nem diák, hanem egy elutasított tanár volt az elkövetője a három halálos áldozattal járó lövöldözésnek a Las Vegas-i Nevada Egyetemen.
Fischer Gábor - szmo.hu
2023. december 07.


Link másolása

A 67 éves Anthony Polito sikertelenül pályázott a Las Vegas-i Nevada Egyetem (UNLV) professzori állására, mielőtt nem sokkal dél előtt halálos ámokfutást rendezett volna a Las Vegas-i kampuszon, írja az ABC News rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Polito kézifegyverrel volt felfegyverkezve a mészárlás során, végül a rendőrök golyója végzett vele.

A New York Post szerint a lövöldözés 11:45 körül kezdődött az UNLV üzleti iskolájának negyedik emeletén, a diákszövetség épülete közelében. A rendőrség három embert holtan talált, amikor megérkeztek az épületbe. Egy negyedik személyt egy területi kórházba szállítottak, ahol kritikus, de stabil állapotban vannak.

A kampuszt szinte azonnal lezárták, rendőrség evakuálta a diákokat és a személyzetet az egyetemen „emeletről emeletre, szobáról szobára, épületről épületre” – mondta Kevin McMahill, seriff szerda esti sajtótájékoztatóján.

A nevadai Hendersonban egy lakást, amelyről azt hitték, hogy Polito otthona, átkutatták, miközben a rendészeti tisztviselők folytatták a lövöldözés kivizsgálását, mondta egy rendészeti tisztviselő az ABC News-nak.

A nyomozók megállapították, hogy az áldozatok nem diákok, hanem az iskola tanárai vagy munkatársai voltak, ami a lövöldözés lehetséges indítékaként vizsgálható.

A Las Vegasban élő professzort a virginiai Radford Egyetemen tanult, ahol kettős szakon végzett matematikából és statisztikából, mielőtt megszerezte mesterdiplomáját a Duke Egyetemen, és befejezte filozófiai doktorátusát a Georgia Egyetemen.

2001 augusztusától 2017 januárjáig, 15 és fél évig társult professzor volt a Kelet-Karolinai Egyetemen

A legnagyobb ajándékok és tanulságok, amelyekkel a felsőoktatásban töltött sok évem során rendelkezem, az a sok kedves és pozitív megjegyzés, amelyet a hallgatók tettek velem kapcsolatban

- olvasható a LinkedIn fiókban.

A gyanúsított telefonját már vizsgálják, és a nyomozók olyan nyomokat keresnek a készülék belsejében, amelyek bármilyen motivációra utalhatnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Két méter mély fagyos vízbe zuhant kocsijával, és a roncsba szorulva fuldoklott egy nő, akit kimentettek a tűzoltók
A kocsit vezető nő Celldömölk és Kemenesszentmárton között letért az útról, majd az árokba csapódott.

Link másolása

Megmentették egy autós életét a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság munkatársai. A kocsit vezető nő Celldömölk és Kemenesszentmárton között letért az útról, majd az árokba csapódott.

A mentést nehezítette, hogy a 2,5m mélységű árok kb. 1,5-2m mélyen volt tele fagyos vízzel, hóval. Csak a jármű hátsó kerekei és hátsó csomagtartója álltak ki a vízből.

A celldömölki tűzoltók Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint a sofőr beszorult a roncsba, alig tudta fejét a víz fölött tartani, így gyorsan be kellett avatkozniuk a szakembereknek.

Az aljára rögzített csörlővel megemelték a kocsit, így sikerült kinyitniuk az ajtót, és a nőt is ki tudták emelni. A kihűlés határán lévő vezetőt végül a mentők vették kezelésbe, tájékoztatásuk szerint sérülései és a sokk ellenére már jól van.

(via tenyek.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Brutális részletek derültek ki a Hamász terrortámadásairól az ENSZ hétfői ülésén
Az izraeli rendőrség korábban közölte, hogy a Hamász által október 7-én elkövetett szexuális bűncselekmények ügyében folytatott nyomozás részeként gyanúsítottakat és tanúkat hallgatnak ki, és bizonyítékokat gyűjtenek össze a terrortámadás helyszíneiről.

Link másolása

Nagyon durva, felkavaró részleteket közölt a CNN az ENSZ hétfői üléséről a Hamász október 7-ei terrortámadásáról - írta meg a hvg.hu.

Az izraeli hatóságok videófelvételek, túlélőktől, szemtanúktól és elfogott Hamász-fegyveresektől származó tanúvallomások, illetve boncolási jegyzőkönyvek alapján vizsgálják ezeket a bűncselekményeket.

„Szögek és különböző tárgyak voltak a női szerveiben. Olyan brutális támadás érte, hogy nem tudtuk azonosítani”

- mondta a speciális mentő megrendülve.

Yael Richer, az izraeli rendőrség főfelügyelője arról beszélt, hogy az eddig begyűjtött információk alapján „voltak olyan lányok, akiknek az ismétlődő nemi erőszak miatt eltört a medencéjük”.

Shari Mendes, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) tartalékos katonája, aki a támadás során megölt női katonák holttesteinek begyűjtésében vett részt, szintén brutális eseteket idézett fel. A csapatuk parancsnoka több női katonát látott, akiket ágyékon, intim részen, vaginán vagy mellbe lőttek. Ezek alapján úgy tűnik, hogy az áldozatok egy csoportjánál szisztematikus nemi szervi csonkítás történt.

Az izraeli rendőrség korábban közölte, hogy a Hamász által október 7-én elkövetett szexuális bűncselekmények és más atrocitások ügyében folytatott nyomozás részeként gyanúsítottakat és tanúkat hallgatnak ki és bizonyítékokat gyűjtenek össze a terrortámadás helyszíneiről.


Link másolása
KÖVESS MINKET: