hirdetés

126 ittas és 6 bódult sofőrt szűrtek ki a rendőrök hat nap alatt Budapesten

De embercsempészt és két körözött személyt is elfogtak a hat pénteki és szombati napot érintő akció során.

Link másolása

hirdetés

Az év első kilenc hónapjában 112 olyan sérüléssel járó közlekedési baleset történt a főváros útjain, amit ittas állapotban okoztak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság novemberben az ittas, bódult, valamint az agresszív, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő sofőrök kiszűrésére szervezett akciót.

A hat pénteki és szombati napot érintő ellenőrzés-sorozat alatt 126 ittas és hat bódult sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök. Elfogtak még egy embercsempészt, két bűncselekmény miatt körözött személyt, három embert kábítószer birtoklása, egyet jogellenes magyarországi tartózkodás miatt, két járművezetőt pedig azért, mert eltiltás ellenére ültek a volán mögé. Előállítottak öt sofőrt is, akiknek nem volt jogosítványa, egy embert pedig járművezetés tiltott átengedése miatt.

A rendőrök mindösszesen 84 büntető és 55 szabálysértési feljelentést tettek. 63 esetben közigazgatási bírságot, 50 esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrség egy figyelemfelhívó kisfilmmel igyekszik tudatosítani az emberekben, hogy "az alkohol és a vezetés nem barátok":

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Nem műszaki hiba okozta a szombat hajnali metróbalesetet Kőbánya-Kispestnél
Karácsony Gergely főpolgármester a helyszínen tájékozódott az eset körülményeiről. A metrófelújítást a baleset nem befolyásolja.

Link másolása

hirdetés

Nem műszaki hiba, hanem emberi mulasztás okozta a péntek éjjeli balesetet a 3-as metró vonalán – közölte Budapest főpolgármestere hétfőn közösségi oldalán.

Karácsony Gergely, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel felkereste a baleset helyszínét, Kőbánya-Kispest állomást, azt írta:

A vonat biztonsági rendszerét engedély nélkül kapcsolták ki.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy a metrófelújítási munkálatokat a baleset egyáltalán nem befolyásolja.

Karácsony Gergely egyedüli kellemetlenségnek azt nevezte, hogy a helyreállítási munkák befejezéséig, előreláthatóan vasárnapig a Határ út és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok járnak.

A főpolgármesteri látogatás előzménye, hogy a 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen összeütközött két metrószerelvény péntek éjjel. A rendőrség, a közlekedésbiztonsági szervezet és a BKV is vizsgálódik az ügyben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Hazaküldték a kórházból a törött combcsontú kisfiút, meg sem röntgenezték – a rendőrség nyomoz
Három kórházat kellett bejárniuk, mire ellátták a 10 hónapos gyermeket.

Link másolása

hirdetés

Az ügy tavaly decemberre nyúlik vissza, amikor a budapesti családban baleset történt: a pár hétéves gyereke véletlenül ráesett a 10 hónapos csecsemőre. Ekkor a kicsit mentővel vitték be a Szent János kórházba, ahol azonban nem jártak el kellő körültekintéssel. Nem röntgenezték meg a kicsit és be sem fektették, ezért a szülők továbbvitték őt a Bethesda Gyermekkórházba. Itt hosszan várakoztak, de itt sem látták el a gyereket. Ez végül csak a harmadik kórházban – a Madarász utcaiban – történt meg, ahol meg is állapították, hogy a gyermeknek eltört a combcsontja – írta meg a történetet a Blikk.

Az események nyomán a Telex megkereste a János kórház kommunikációs vezetőjét, Sebők-Tóth Katát, aki elmondta: december 12-én a szülők által jelzett panaszok alapján két orvos (köztük egy főorvos) is megvizsgálta „a kis pácienst”. A röntgent viszont egyikük sem tartotta indokoltnak, ezért nem akarták őt „indokolatlan sugárterhelésnek” kitenni. Viszont felhívták a szülők figyelmét arra, hogy ha súlyosbodnak a panaszok, akkor azonnal vigyék vissza a gyereket és az elkövetkező napra kontrollra is visszarendelték.

A gyermek apja, ezután panaszt tett a János kórház főigazgatójánál, az alapvető jogok biztosánál, az Emminél és az NNK-nál is, sőt rendőrségi feljelentést is tett, mert szerinte nem megfelelően látták el a 10 hónapos kicsit. A feljelentése nyomán január 21-én ki is hallgatták őt tanúként a XII. kerületi kapitányságon, ekkor közölték vele, hogy „másokat is kikérdeznek majd, és igazságügyi szakértőt rendelnek ki az ügyben” – nyilatkozta most a Blikknek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Macskatetemekkel borított lakást találtak a rendőrök a VII. kerületben – A felelőst elfogták
Néhány állat túlélte az étlen-szomjan töltött napokat, rajtuk a rendőrök és az állatmentők segítettek.

Link másolása

hirdetés

A BRFK Információs Portál a Facebook-oldalán osztotta meg a sokkoló képsorokat, amelyen egy elhagyatott Erzsébetvárosi lakás szerepel. A videó leírása szerint a lakás korábbi lakója egy nő volt, aki a költözésekor hátrahagyta a macskáit, amik így étlen-szomjan magukra maradtak.

„Rendőrök és állatmentők etették meg az életben maradt cicákat, amikor rájuk találtak az erzsébetvárosi lakásban. Társaik sajnos nem élték túl az étlen-szomjan töltött napokat”

– írják. Hozzátették, hogy időközben a lakás korábbi lakóját felkutatták és állatkínzás gyanúja miatt elfogták a VII. kerületi rendőrök.

A BRFK hozzátette, hogy a kerületi önkormányzattól január 20-án érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az egyik ingatlanban több macska tetemét találták meg.

A borzalmakról a mentésben részt vevő állatvédelmi szervezet, a Segítő Angyalok is beszámolt az oldalán.

„Mikor az önkormányzat kinyitotta a lakást sajnos a 7 macskából, már csak 2 volt életben, ők is alig. A 2 élő macskát orvoshoz, míg a tetmeket a Tábornok utcába szállítottuk boncolásra”

– részletezik az esetet.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Öngyilkos lett a kínai fiú, akit szülei kétszer is elhagytak, és internetes zaklatói is voltak
Liu Szue-Zsu mindössze 17 éves volt. Halála előtt egy hosszú posztot tett közzé az egyik közösségi oldalán.

Link másolása

hirdetés

A fiatal fiú világszerte nagy figyelmet kapott, amikor egy online videóban kezdte el felkutatni a biológiai családját. A hírek szerint Liuról gyerekkorában a szülei lemondtak, így egy másik család vette magához. Az őt nevelő pár azonban egy balesetben meghalt, emiatt a fiú a rokonaihoz került – írja a 444.hu.

Liunak végül tavaly decemberben sikerült megtalálni a vér szerinti szüleit, akikkel egy rövid ideig boldogan éltek együtt – a fiú minderről a közösségi oldalain be is számolt. A felhőtlen élet azonban nem tartott sokáig, a szülei ugyanis nem örültek annak, hogy anyagi segítséget kér tőlük. Ezért, amikor a fiatal lakást vagy albérletet szeretett volna a szüleitől, azok kitagadták.

A fiú ekkor már olyasmiket mondott, hogy beperelné a szüleit, amiért elhagyták őt.

Ennek nyomán sok támadás érte őt a különböző közösségi felületeken. Sokan ugyanis azzal vádolták, hogy csak azért kereste meg a szüleit, hogy biztos lakhatáshoz jusson a segítségükkel.

Hétfő éjjel Liu egy hosszú posztot tett közzé az egyik közösségi oldalán, melyben részletesen leírta élete történetét. Szót ejtett többek között az őt ért cyberbullyingról, és arról is, hogy úgy élte meg, szülei kétszer hagyták el.

A bejegyzését azzal zárta, hogy véget vet az életének. Ekkor rengeteg kommentet kapott, amiben próbálták őt erről lebeszélni, sőt, még egy mozgalmat is szerveztek, ami a fiú megállítását célozta. Végül azonban nem cselekedtek időben: a fiú öngyilkossági kísérlete után kórházba került, ahol meghalt. A hírt a nagynénje erősítette meg.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: