hirdetés
vadmalac-1.jpg

Kegyetlenül kivégeztek egy pár hónapos vadmalacot a strandolóktól pár méterre a Balatonnál

Az esetet egy szemtanú írta le egy indulatos posztban a Facebookon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. augusztus 05.


hirdetés

Egy férfi, szalai József egy brutális, már-már kivégzésnek nevezhető esetnek volt szemtanúja. Egy vadmalac lelövéséről van szó, a kis állatot József szerint indokolatlanul és különösen kegyetlenül ölték meg.

Szalai József rendkívül felháborodott hangú posztot tett ki a dologról a Facebookra, egy fotóval - feltehetően a döglött kismalacról. A posztot, ami a véleményét tükrözi, és amelyben vulgáris kifejezések és szavak is előfordulnak, szó szerint közöljük.

"Védtelen, kis vadmalacot végeztek ki Balatonszepezden.

A vadmalac 5-6 kilós lehetett, a balatonszepezdi új szabadstrand kerítésétől tán két méterre pihegett egy fa alatt. Valakik ráhívták a balatonszepezdi dolgozókat, nevezzük falugondnoknak vagy valami ilyesminek azt az embert.

"
Az ember szó kicsit túlzás.

Némi tanakodás után nem állatorvost, állatvédőt, hanem valami büdös bunkó vadászt hívtak, aki közelről, a strandolók közvetlen közelében fejbe lőtte a kicsi malacot, majd sietve távozott. Érthető, hogy elhúzta a belét, mert

hirdetés
"
amit tett, feltehetően bűncselekmény.

Déli tizenkét óra után történt az eset, az egész strand hallotta a lövést. Odamentem, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire sötét gazemberek ezek, akik ott intézkednek.

"
A kis vadmalac még kínlódott, nem halt meg azonnal, mert az aki fejbe lőtte, még azt sem tudta rendesen csinálni.

Megkérdeztem ez a T. nevű rossz szemű falugondnokot, hogy ki lőtt, mire azt mondta, senki, meg nem az én dolgom. Hazudott, szemtelenkedett. Szépen megvárták, amíg a kismalac már nem rángatózik, aztán elvitték. Percekig haldoklott a lövés után.vadmalac

Megkérdeztem a vadászkamara megyei titkárát, aki már ideges volt az esettől, tudott róla. Mondta, hogy 50 méterre a nádasban lőtték le a védtelen malacot. Vagyis hazudtak neki. Talán a vadásznak nevezett barom, vagy ezek a szepezdiek, akik asszisztáltak a kivégzéshez. Tehát délben, a strandolóktól néhány méterre lőtt ez a rohadék."

A Huppa.hu egyik szerzője, Szele Tamás külön cikket szentelt az ügynek. Szele azt írja, hogy Szalai Józsefet személyesen ismeri, és teljesen szavahihető embernek tartja. Szerinte azzal, hogy "hogy egy fél szabadstrand szeme láttára lőjenek le [...] egy szomjúságtól félájult, alig pár hónapos kis vadmalacot", lassan eljutunk a teljes őrülethez. Szele a magyarugyved.blogra hivatkozva idézi a vadászati törvényt. Ez kimondja, hogy vadászterületen – amelynek határait persze alig ismerheti valaki – a vadász "a vadállomány védelme érdekében elfoghatja vagy elejtheti a vadat űző vagy a vadat elejtő kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el, valamint akár meg is ölheti fertőzés továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát vagy a macskát. További feltétel: lőni akkor lehet, ha az állat tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség.”

Szele szerint

nehezen hihető, ez az elcsigázott kis állat bárkit vagy bármit veszélyeztetett volna.

Elég lett volna neki adni egy edény vizet, valami kartonpapírból árnyékot eszkábálni neki és továbbáll magától. Mint írja, a vadmalac nem veszélyes, nem terjeszt kórt és nem vadászik, tehát nem tesz kárt a vadállományban sem, lévén növényevő.

"
Ezt a vadmalacot a szadizmus és az esztelenül szabálykövető magatartás mészárolta le – sokak szeme láttára

- vonja le a következtetést. Szerinte a vadász azért hazudott a helyszínt illetően a vadászkamara megyei titkárának, mert ha mindez a nádasban történik, az már minősülhet vadászterületnek. A szabadstrand ellenben lakottnak minősülő közterület, ahol még a fegyverhasználatot is nagyon meg kell indokolni.

"
Ha a vadászkamara meg akarja őrizni a becsületét, ennek az embernek el kell venni az engedélyét, el a fegyverét, és bíróság elé kell állítani

- érvel Szele Tamás.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
baleset-1.jpg

Halálos előzés: A kamion sofőrje látta, hogy a két autó össze fog ütközni

A szemtanú elmondta, hogyan történt a tragédia. Neki is vészfékeznie kellett, hogy elkerülje a nagyobb bajt. Azonnal megállt, hogy próbáljon segíteni a baleset áldozatainak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Totálkárosra tört a fekete Ford a frontális ütközésben, a balesetet okozó szürke Audi eleje tört össze. Egy kamiont előzött reggel 6 körül a 74-es főúton Zalaegerszeg és Egervár között, amikor ütközött a szemből érkező Forddal.

A kamion sofőrje szerint a balesetet okozó autós korábban többször próbálkozott az előzéssel. A tragédiát már nem lehetett elkerülni.

A szemtanú elmondta, hogy látta, elkerülhetetlen lesz a baleset. Próbált ő is lassítani, majd vészfékezett. A rakománya is megindult mögötte, szerencse, hogy neki nem lett baja. Azonnal kiszállt és a sérültekhez indult, hogy megnézze, tudnak-e segíteni rajtuk. Megállította a szemközti forgalmat, és kérte, hogy hívják a rendőröket, mentőket.

A vétlen autó 26 éves utasa szörnyethalt, a kocsit vezető 27 éves férfi életveszélyes állapotban volt. A mentők újraélesztették és kórházba vitték, de már nem lehetett segíteni rajta.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
buntetofek-m3.png

Hajmeresztő jelenet az M3-ason: egy autós többször bevágott a másik elé, hogy büntetőfékezzen

A felvétel készítője szerint a két kocsi ráadásul jóval 100-as tempó felett hajtott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 20.


hirdetés

Újabb hajmeresztő felvételt közölt a Bp-i Autósok Közössége, amely szombaton készült az M3-as autópályán.

"Ma (szombat) 14:25 körül jöttünk Budapest felé az M3-as autópályán (a kamera időbélyegzője 2 órát késik), amikor tanúi voltunk a csatolt videón szereplő 2 autó közötti büntetőfékezésnek jóval 100-as tempó felett"

- írja a felvétel készítője.

A videón az látható, ahogy egy autós többször is bevág egy másik elé és direkt befékez előtte.

"Az előzményeket nem tudom, feltehető, a büntetőfékező sofőrnek nem tetszett, hogy a másik kocsi nem sorolt ki rögtön a jobb szélső sávba" - fogalmaz a videó készítője.

hirdetés

A videó 0:23-tól látható:

A szabályos(!) kerékpárosoktól megrémült Toyotás és a büntetőfékes acsarkodás mesterfoka az M3-ason

Az első felvétel igazából megfejtendő feladat, ami a 13. kerületi Béke úton történt, még Pénteken. Mi legalábbis nem igazán értjük, hogy mi a jó franc történ...


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
81-eves-sofor-felesege-halalat-okozta.jpg

Felesége halálát okozta az autópálya-felhajtónál tolató 81 éves sofőr

Az idős férfi tévedésből felhajtott az M5-ös autópályára Szeged felé. A forgalommal szemben fordult meg, majd tolatni kezdett. Ekkor csapódott bele egy másik autós.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy idős férfi ellen, aki 2019 februárjában Kiskunfélegyházánál az M5-ös autópálya felhajtójánál tolatni kezdett a sztrádán, ami miatt halálos balesetet okozott.

A vádirat szerint a 81 éves férfi február 5-én délután Kiskunfélegyháza lakott területén kívül vezetett egy személyautót, amelyben a szintén idős felesége és lánya utaztak. Nappali, jó látási viszonyok voltak és a vádlott tévedésből felhajtott az M5-ös autópályára Szeged felé.

Az idős férfi az autópályán a záróvonallal elválasztott gyorsítósávról a záróvonalon és a járműforgalom elől elzárt területen keresztül a forgalommal szemben megfordult, azaz balra kanyarodott az autópálya belső forgalmi sávjába.

Az idős férfi – azért, hogy az autópályát elhagyja – 7,5-8,5 km/h sebességgel tolatni kezdett, ami során az autó elejének mintegy 120-125 km/h sebességgel nekiütközött egy vele szemben közlekedő kocsi.

Az ütközés hatására a vádlott autója a gyorsító sávba, míg a másik gépkocsi a szalagkorlát mellé sodródott.

hirdetés

A balesetben a vádlott idős felesége – aki az autóban hátul, becsatolt biztonsági övvel utazott – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az idős férfi lánya és a másik jármű vezetője 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert az idős férfi megszegte azokat a KRESZ szabályokat, melyek szerint tilos autópályán megfordulni. A vádlott jogosítványát a nyomozó hatóság még a helyszínen elvette - írják az ügyészség közleményében.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű idős férfit – akinek 1952. óta volt vezetői engedélye – a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hochstatler.png

A 6 éves kisfiú hívta ki a rendőrséget, miután anyját megölték, apját pedig nyakon lőtték

A két elkövető továbbra is szökésben van.
Fotó: Gofoundme - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Hihetetlen lélekjelenléte volt annak a 6 éves amerikai kisfiúnak, aki végignézte, hogy két fegyveres rabló tüzet nyit a szüleire, anyját agyonlövik, apját pedig egy nyaklövéssel terítik le. Az autóban rejtőzködő Brandon édesapja telefonjáról hívta ki a rendőrséget - írja az Indy Star.

A 40 éves Johnathan Hochstetler defektet kapott lakókocsijával másfél órányira Indianapolistól. Felesége jött érte egy vontatókocsival és hatéves fiukkal, Bradonnal. A férfi ki is cserélte a lyukas autógumit, ám akkor vették észre, hogy a vontatókocsi lámpája nem működik. Miközben feleségével azt szerelték, két férfi közelítette meg őket, fegyvert ragadtak, és arra kényszerítették a szülőket, adják át minden értéküket, különben agyonlövik őket.

Pénzükkel és a nő telefonjával a kezükben távoztak, ám az apa későbbi vallomása szerint hirtelen visszafordultak és minden figyelmeztetés nélkül lőni kezdtek.

Felesége, Wilma azonnal meghalt, míg férjét a nyakán találta el a golyó. Az incidenst a kisfiú az autóba bújva hallgatta végig, és volt annyi lélekjelenléte, hogy édesapja telefonjába bepötyögje a 911-es amerikai segélyhívót, és kihívja a rendőrséget.

A kiérkező helyszínelők az édesanyát már nem tudták megmenteni, az apát viszont súlyos sérülésekkel, de élve vitték kórházba, az orvosi becslések szerint fel fog épülni. A kisfiút a rokonokhoz vitték, akiknek Bradon azt mondta, hogy

hirdetés

"azt kívánom, bárcsak ne lőttek volna rá anyura", ám úgy vélik, hogy a kisfiú nem egészen fogta még fel, mi történt, mert azt hiszi, édesanyja haza fog jönni.

A házaspárnak Bradonon kívül még három gyermeke van.

Az indianapolisi rendőrségnek egyelőre nem sikerült kézre kerítenie a két elkövetőt, akik sikeresen menekültek el a tett helyszínéről. A nyomozás érdekében több információt nem közöltek az esetről.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!