hirdetés
Kaviár, osztriga és homár - Te bevállalnál egy ilyen menüsort?
A Caviar & Bull étteremben jártunk, és olyan menüsort kóstoltunk, amiben elég extra tengeri fogások szerepeltek.
Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. április 06.


hirdetés

Az elmúlt években mi, magyarok, egyre erősebbek lettünk a gasztronómia terén. Egyre több Michelin-csillagos éttermünk van, és egyre több ember mer és akar olyan helyen vacsorázni, ahol valami különleges kulináris élményben lehet része.

Vannak olyan éttermek, amikről folyamatosan olvashatunk online és nyomtatott formában is, de vannak olyanok, amikről inkább csak ajánlás útján hallhatunk. Érdemes néha elgondolkodni azon, hogy bizonyos helyekről miért beszélnek annyit, és bizonyos helyeket miért csak az elégedett vendégek éltetnek...

Úgy gondolom, hogy fontos néha több szemszögből is megvizsgálni a piacot. Mi például nemrég a TripAdvisor dobogósait vettük górcső alá, és a legjobb cukrászdával éppúgy elégedettek voltunk, mint a legjobb ínyenc éttermek listavezetőjével.

Caviar & Bull egy igazi mediterrán kaland. Az elsőszámú éttermük nem is a budapesti egység, hanem egy máltai étterem. Ez a kapcsolat nagyban magyarázza azt, hogy hogyan sikerült elénk tenniük a valaha kóstolt legelegánsabb mediterrán vacsorát.

Akkor is ajánlom a Cosmopolitan menüsort, ha a szeretitek a tengeri állatokat és ízeket, és ha konkrét tengerparti emlékeket akartok feleleveníteni. És akkor is érdemes erre rámenni, ha még soha nem ettetek homárt vagy osztrigát, de úgy érzitek, hogy ez az élmény egyszer nektek is jár.

Vessetek pár pillantást a csodás berendezésre....

... majd engedjétek meg, hogy a szakértő személyzet kitalálja a kívánságotokat!

Kóstoljatok kaviárt és igyatok egy finom koktélt. A konyha a fix menüsoron kívül megannyi kedvességgel készül ilyenkor, így több órás élményben lesz részetek, ha a degusztációs menüt választjátok.

Mi minden pillanatot rögzítettünk. Így néz ki, teljesen pontosan a

Caviar & Bull Restaurant - COSMOPOLITAN DEGUSZTÁCIÓS MENÜ 

 

1. FRISS OSZTRIGA: Joghurt gyöngy és ponzu

2. LAZAC CARPACCIO ALMAFA KÉREGGEL FÜSTÖLVE: Parmezán textúrák, édes szarvasgomba emulzió, érlelt balzsamecet gyöngy, pisztácia, nori, koktélparadicsom

3. FEKETE ANGUS TATÁR: Szibériai tokhalkaviár, kapribogyó, fürjtojás, gomashio, szemes mustár fagylalt, marinált shimeji gomba és carasau kenyér

4. MEDITERRÁN POLIPCSÁP: Burgonya hab, őrölt füstölt paprika, paprika olaj, chili

5. HÁZI TORTELLACCI GARNÉLÁVAL ÉS LAZACCAL TÖLTVE: Zöldfűszerek, fokhagyma és fehérboros garnéla velouté

6. GAUCI HOMÁR ”POPCORN”-JA: Chilis, gyömbéres chutney, fűszeres házi majonéz, fokhagymaolaj és fekete szezámmag

7. MOLEKULÁRIS GÖMB

8. 200°C-ON SZOTÍROZOTT LIBAMÁJ: Brióssal, dió, feketeribizli lekvár, Tokaji Aszú és érlelt balzsamecet kaviár, ropogós almaszirmok

9. PIROSKA in wonderland: Eper, cékla, málna

Ha kíváncsi vagy a továbbiakért, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Kisvonaton érkezik a sör az asztalodhoz egy budapesti étteremben
Sör-, vonat- és diorámarajongóknak kötelező a hely!
Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter és Szitás Attila - szmo.hu
2019. március 30.



Kisvonat hozza a sört az asztalodhoz, és egy egész minivilág van felépítve az egyik budapesti étteremben, a Keleti Pályaudvar szomszédságában.

A Lakomativ Étterem csak pár hete nyitott a Verseny utca elején, és az első ilyen tematikájú hely hazánkban. A sör pedig az ételekben is komoly szerepet kap.

NÉZZÉTEK MEG a helyszínen készült videónkat:


KÖVESS MINKET:



hirdetés
Budapest legjobb cukrászdája - képviselőfánkból biztosan nem ettünk még ennél finomabbat!
Képviselőfánk, legényfogó, túrótorta és Nándori-szelet. A Ráday utca híres cukrászdája minket is lenyűgözött, nemcsak a TripAdvisor értékelőit.
Vass Adrienn, Csákvári Péter és Szitás Attila riportja - szmo.hu
2019. március 02.



A TripAdvisor szerint Budapest legjobbja a Nándori. A 204 budapesti cukrászda közül itt érzik magukat a legjobban a helyiek és a turisták is, és itt fogyasztják a legfinomabb süteményeket.

Mi utánajártunk, hogy tényleg olyan tökéletesek-e az édességek a Rádayban, és annyit előre elmondhatunk, hogy nem sikerült csalódnunk. Képviselőfánkból például biztosan nem ettünk még ennél finomabbat!

Készítsetek be valami finomságok magatok mellé, és nézzétek meg a videónkat:

CÍM: 1092 BUDAPEST, RÁDAY UTCA 53.

Hétfő-Szombat: 7:30-19:00

Vasárnap: Zárva

https://nandori.hu


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Brutális oldalast kóstoltunk a Hard Rock Caféban
Világhírű művészek relikviái, és óriási adagok – ha amerikai hangulatra vágysz, a Vörösmarty téri hely erősen ajánlott!
Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. április 01.



Hard Rock Cafe neve valószínűleg sokaknak ismerősen cseng, de vajon mindenki tisztában van azzal is, hogy milyen gigantikus és ízletes ételeket lehet itt kóstolni?

Mi oldalast, csirkeszárnyat és fajitát is kóstoltunk, és a desszertnél már az életünkért könyörögtünk...


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Te ettél már igazán jó BBQ szendvicset? – a Smokey Monkiesban jártunk
Egy hely, ahol minden a fával füstölt húsról és az eredeti, amerikai BBQ élményről szól.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. március 06.



Smokey Monkiesba a TripAdvisor miatt tértünk be. Az elmúlt hónapokban utazás közben figyeltük meg magunkon, hogy mi is ennek az alkalmazásnak a segítségével keresünk éttermet ismeretlen terepen. És bár Budapesten millió egyéb támpontunk van, kíváncsiak lettünk, hogy itt milyen helyek állnak a "legjobb étterem" kategória élén.

A Smokey Monkies BBQ az elmúlt időszakban mindig ott volt a top 10-ben, és a "falatozók" kategóriában az előkelő, 3. helyre is befért.

Kíváncsiak lettünk hát, hogy mit tudnak és hogy miért szeretik őket ennyire, dacára annak, hogy a szakmai listákon nem találkozni a nevükkel.

Ha egy képpel kellene válaszolnom arra, hogy miért érdemes feléjük járni, akkor biztos vagyok benne, hogy ezt emelném ki:

Feleslegesek lesznek a szavak, ha az ember megkóstolja ezt a szendvicset.

Kávés pácban érlelt, tépett sertés, sajt, coleslaw saláta és puha buci.

Ez a 250 gramm hús a mennybe visz (de ebédre, amikor még dolgozni is kell a szünet után, max. a 150 grammos verziót merném bevállalni)!

A kisebb verzió 1400 forintért abszolút megéri kategória, és biztos vagyok benne, hogy ha az ember egyszer belekóstol ebbe, visszajön a repetáért.

Repetának pedig nevezzük mondjuk ezt a kisebb lélegzetvételű tálat. Ezt az apróbb ízelítőt, amivel két éhes cowboy is elégedett lenne, aki párbaj után keres valami jutalmat magának:

Maximum azon lehet vitatkozni, hogy kinek, melyik hús jön be. Míg Peti a marhaszegyre ugrott, én az borókás őzért bolondultam.

Ráadásul a körítés is nagyon erős. A Mac and Cheese és a kéksajtos mártogatós is etette magát rendesen.

Viszont a köreteken és szószokon kívül nincs semmi mellébeszélés. A Smokey Monkiesban nincs borsófőzelék ebédre, és vegáknak sem különösebben ajánljuk a helyet.

Itt minden a fával füstölt húsról, és az eredeti, amerikai BBQ élményről szól.

Mi az Arany János utcában éltük át ezt a hibátlan élményt, de ti kereshetitek őket a Haller utcában, a Szentendrei úton és március 1-től a KARAVÁN street food udvarban is!

Smokey Monkies BBQ (Budapest)

Arany János Utca 23

Nyitva tartás

H: 11:30–22:00

K: 11:30–22:00

Sze: 11:30–22:00

Cs: 11:30–22:00

P: 11:30–22:00

Szo: 11:30–22:00

V: 11:30–19:00

 


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x