hirdetés
Akkora kátyúba hajtott a mentő, amitől a betegnek helyreállt a szívverése
A rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.


hirdetés

Az NBC oldalán jelent meg a Nebraskában megesett történet, amiből kiderül: a kátyúk nem csak bosszúságot okozhatnak.

A portál azt írja: a gretnai rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve. A mentő útközben véletlenül belement a kátyúba, mire a férfi szívverése a zökkenés következtében normalizálódott.

“Ritka, de előfordul” - mondta erről egy orvos, aki elmagyarázta, hogy a férfit ezzel ugyanaz a sokk érte, mintha defibrillátorral ütötték volna ki.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
38 gyereke van a világ legtermékenyebb nőjének – és mindet egyedül neveli
Az ugandai édesanya 16 ikerterhességen van túl, ennek is köszönheti rekordméretű családját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.A világon egyedülálló rekordot tudhat magáénak az Ugandában élő Mariam Nabatanzi: 44 gyermeket szült ugyanattól az apától, ráadásul alig 36 évesen érte el, hogy ilyen népes családja legyen.

A nő csak 12 éves volt, amikor férjhez ment egy akkor 40 éves férfihez. Egy évvel később már édesanya lett, ráadásul rögtön ikreket szült. Ekkor egy orvos azt mondta neki, hogy nagyon különleges, hiszen

az átlagosnál sokkal nagyobb a petefészke, ezáltal sokkal termékenyebb is, mint a legtöbb nő. A doktor figyelmeztette arra is, hogy a fogamzásgátló gyógyszerek egészségügyi problémákat okozhatnak nála, ezért nem is használt soha ilyesmit. Emiatt viszont újra és újra teherbe esett: csak 23 éves volt, amikor már 25 gyermeket nevelt.

Mariam már nem akart többet szülni, ezért kétségbeesetten fordult az orvosához segítségért, ő azonban továbbra is biztatta a gyereknemzésre az extrém magas petesejtszáma miatt.

Az anya összesen hatszor adott életet ikerpárnak, négyszer hármasikreknek és háromszor négyesikreknek. Két és fél évvel ezelőtt szült utoljára, akkor is ikreket, az egyik baba viszont sajnos meghalt. A 44-ből csak 38 gyermeke maradt életben a nőnek, de mindegyiknek ugyanaz az édesapja.

A férfi, akinek ezt a sok gyermeket köszönhette, viszont elhagyta Mariamot, így most egyedül gondoskodik rekordnépességű családjáról.

"Könnyek között nőttem fel. Nagyon sokat szenvedtem a férjem miatt. Egész életemben a gyerekeimről gondoskodtam és dolgoztam, hogy legyen pénzünk"

- mondta a nő.

Korábban fodrászként és dekorátorként dolgozott különböző rendezvényeken, most viszont már bármit elvállal, amióta ő lett a családfenntartó. Fémhulladékot gyűjt és ad el, helyi gint főz és gyógynövényeket is árul, hogy pénzt szerezzen. Ennivalóra költ a legtöbbet, hiszen sok éhes szájat kell etetnie, de a ruházkodás, az egészségügyi ellátás és az iskolai költségek is sokba kerülnek neki. Legidősebb gyermeke, a 23 éves Ivan Kibuka is otthagyta az iskolát, hogy dolgozhasson és segíthessen édesanyjának.

"Anya nagyon túlterhelt, a munka kikészíti, ezért ott segítünk neki, ahol tudunk, például a főzésben vagy a mosásban. A hátán viszi az egész családot"

- mondta a fiú.

Mariam annak ellenére igyekszik jó anya lenni, hogy több családi tragédia is érte fiatalkorában. Az édesanyja elhagyta őt, az apját és öt testvérét, három nappal azután, hogy megszülte őt. Az apja újraházasodott, de a mostohaanya kiirtotta a családját: Mariam három idősebb testvérének ételébe üvegdarabokat tett, akik így mind meghaltak. Az akkor még csak 7 éves kislány csak azért maradt életben, mert akkor pont nem volt otthon, egy rokonát látogatta meg. Nem is tudta felfogni még, hogy nincs többé testvére, hiszen túl fiatal volt.

A történtek miatt viszont Mariam mindig is arra vágyott, hogy nagy családja legyen. Hat gyereket szeretett volna, ennél viszont 32-vel több lett mára.

A család élete nem egyszerű: egy szegényes, szűk téglaházban laknak, ahol csak a 12 legkisebb gyerek tud egy vékony matraccal felszerelt ágyban aludni, mindannyian egy kis szobába zsúfolva. A nagyobbak egymás mellett pihennek a földre terített matracokon, de vannak olyanok is, akiknek a koszos padlón kell feküdniük.

Együtt főznek és takarítanak, a nagyok pedig segítenek a kicsik ellátásában anyjuknak. Egy nap alatt 25 kiló kukoricaliszt fogy el náluk, a hal és a hús pedig ritka vendég az asztalon.

Bár Mariam úgy gondolja, egész életében nem volt ideje a szórakozásra, mert már nagyon fiatalon felelősségteljesen kellett élnie, az egyetlen kívánsága, hogy minden gyermeke boldog legyen.

Forrás: Mirror


KÖVESS MINKET:hirdetés
Magyar olimpikonnal fotózkodott Orbán Viktor, ezrével jönnek a lájkok a közös képre
A miniszterelnök csak annyit írt hozzá, hogy 'Korcsolya és stopli'.
MTI, fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs - szmo.hu
2019. április 26.Orbán Viktor a magyar olimpiai bajnok gyorskorcsolyázóval, Liu Shaolin Sándorral fotózkodott (vélhetően Pekingben, ugyanis a miniszterelnök pénteken és szombaton egy nemzetközi fórumon vesz részt), a képet pedig saját Facebook-oldalán meg is osztotta. Csak annyit írt hozzá, hogy "Korcsolya és stopli", mindenesetre a posztot egy órán belül több mint háromezren lájkolták. Mindketten láthatóan nagyon vidámak rajta, ahogy egymást átkarolva mosolyognak a kamerába:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Elárulta a vadőr, hogyan készült minden idők legmenőbb gorillás szelfije
Az egész netet bejárta a fotó, rengetegen találgatták, kamu-e. Most megszólalt a készítője.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.Mathieu Shamavau, a Virunga Nemzeti Park vadőre egy olyan szelfit posztolt múlt héten, ami az egész világhálót lángra lobbantotta. A férfi mögött két gorilla pózol a képen, és hármasfogatukkal akár egy menő zenekar lemezborítójára is beillenének.

A kérdésre, hogy mégis miként vette rá az állatokat a fotóra, a vadőr felfedte titkát:

"A gorillák szeretik utánozni, amit az emberek csinálnak körülöttük" - mesélte Shamavau a Guardiannek.

"Elengedtük őket séta közben, hogy nyugodtak legyenek, viszont érdekelte őket, hogy mi történik körülöttük. Egyszer csak felálltak, én meg elővettem a telefonomat, mert nem akartam elszalasztani ezt a kivételes lehetőséget. Amikor meglátták, hogy előveszem a telefonomat, abbahagyták, amit épp csináltak, és a kamerába néztek” – tette hozzá.

A Ndakazi és Ndeze névre hallgató nőstény gorillák 2007 óta élnek a Senkwekwe Központban, családjukat 12 évvel ezelőtt orrvadászok ölték meg.

Az állatok kiskoruk óta közeli kapcsolatban állnak gondozóikkal, és az együtt töltött idő alatt teljesen átvették az emberi viselkedés mintázatát.

Bár a gondozók törekednek rá, hogy a két nőstény minél több időt töltsön természetes élőhelyén, ők Shamavau társaságában érzik magukat legjobban. A központ vezetője, Andre Bauma szerint a két gorilla anyjaként tekint a gondozóra.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x