hirdetés
Akkora kátyúba hajtott a mentő, amitől a betegnek helyreállt a szívverése
A rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.


hirdetés

Az NBC oldalán jelent meg a Nebraskában megesett történet, amiből kiderül: a kátyúk nem csak bosszúságot okozhatnak.

A portál azt írja: a gretnai rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve. A mentő útközben véletlenül belement a kátyúba, mire a férfi szívverése a zökkenés következtében normalizálódott.

“Ritka, de előfordul” - mondta erről egy orvos, aki elmagyarázta, hogy a férfit ezzel ugyanaz a sokk érte, mintha defibrillátorral ütötték volna ki.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Csernobilban született, most elmondta, milyen volt dinnye méretű almákat enni a halálzónától pár kilométerre
Időjárásváltozás előtt a mai napig migrénes rohamok törnek a fiatal nőre.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 06.A Business Insider riportjában mutatták be Janina Scarletet, aki alig 3 éves volt, amikor a csernobili atomerőmű felrobbant, és most arról mesélt, milyen volt azon a területen felnőni, ahová a családjának menekülnie kellett a radioaktív környezetből. A csernobili a történelem mindeddig legsúlyosabb nukleáris katasztrófája volt. A robbanás során Ukrajnában, beleértve a Scarlet szülővárosát, mérgező sugárzást terjedt el.

Scarlet azt mondta, hogy gyermekként gyakran volt beteg, gyenge immunrendszerrel élt és gyakori orrvérzéssel. Hozzátette: a mai napig rendszeresen kínozza a migrén.

A nő most pszichológusként dolgozik, és szuperhős-történeteket használ (amelyek néha magukban foglalják a nukleáris immunitást is) arra, hogy segítse a betegek gyógyulását.

Janina Scarlet mindig tudja, mikor jön a vihar.

"Migrén" - mondta a nő. - "Amikor az időjárás változik, érkezik az erős fejfájás is" - teszi hozzá.

Scarlet éppen négy hónapja ünnepelte a harmadik születésnapját, amikor az ukrán Csernobil város közelében megtörtént katasztrófa.

1986. április 26-án 1:23 órakor felrobbant a nukleáris reaktor, és mérgező sugárzást kezdett terjedni a levegőben.

A légkörbe bocsátott radioaktív törmelék hamar elérte Vinnytsia folyópartját, ami mintegy 200 mérföldre volt onnan, ahol Scarlet családja élt.

"Az első pár hétben, bár tudtuk, hogy valami történt a csernobili atomerőműben, nem mondták el nekünk, hogy mi ez pontosan" - mondta Scarlet. „Azt mondták, hogy megtörtént, de minden rendben van. Ennek eredményeképpen az ukrán emberek folytatták a régi életüket, és a szabad levegőre jártak kirándulni, megették a gyümölcsöket és nem forralt vizet ittak" - kezdte történetét Scarlet.

Bár a csernobili robbanás óta 33 évvel ezelőtt történt, a sugárterhelés egészségügyi következményei még mindig hatással vannak a környezetre. A csernobili katasztrófát közvetlenül kevesebb mint 50 halálesetet okozott, de a kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy az elhúzódó hatásokat soha nem ismerjük meg igazán, így az áldozatok számát sem. Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint a katasztrófa végül legalább 5000 rákos halálesetet okozott.

A baleset után minden, az atomerőműtől 30 kilométeres sugarú körzeten belüli területet fertőzöttnek tekintettek, ott húzták meg a határt.

Ám Scarlet családja ezen a kis területen kívül élt, így kilenc évig a csernobil melletti tágabb zónában maradtak.

Emlékszik arra, hogy hosszú időn keresztül betegség volt, nem járt iskolába, és sokszor került kórházba.

"Még egy egyszerű megfázás is nagyon megviselte a szervezetemet, alig tudtam leküzdeni és az orrom is folyamatosan vérzett" - mondta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Egész életükben a szexre várnak ezek az állatok, majd elpusztulnak
Akad olyan állatfaj, aki annyira sokat szexel, hogy végül nem bírja a teste és belehal.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 06.Több olyan állat is van, akik életében a szex játssza a legfontosabb szerepet, ahogy az elpusztulásukban is. A Popular Science állított össze egy listát róluk, amiből kiderül: a szárazföldön, és a tengerben is akad a fura fajoknak egy-egy képviselője.

Az erszényesmenyétek egy fajtája egyszerűen annyira sokat szexel, hogy belehal. Ez nem evolúciós hiba, valójában ez a faj jellemzője. A hím egyedek az életük felét szexeléssel töltik napi 14 órán keresztül. És ez nem nyugodt, hosszú szex, hanem a "mindent bele" változat. Az a fajta szex, amely gyorsan kimeríti a spermiumok korlátozott mennyiségét, és a testüket is, ami idővel szó szerint szétesik. Elvesztik a szőrüket, belső vérzésük alakulhat ki, és meghalnak, mielőtt elérnének az első születésnapjukig.

A méhek egy bizonyos csoportja, a herék, a hím méhek szintén nem élnek sokáig. Feladatuk az anya megtermékenyítése. Semmilyen más munkában nem vesznek részt. Felismerhetőek nagy szemükről, tömzsi alakjukról és tompa potrohvégükről.

Ők elsősorban azért születtek, hogy szexeljenek a királynővel, úgyhogy többnyire csak a párzási időszakra várnak. Egy csomó egymás után szex után egyszerűen meghalnak.

A Csendes-óceáni vadlazac, lazac nőstényei szaporodás után szinte azonnal meghalnak, míg a férfiak elég hosszú ideig élnek, hogy megvédjék ikráikat. Aztán ők is elpusztulnak, attól függően, meddig tartanak energiatartalékaik.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
„Anyám szégyell engem, ezért nem hívott meg az esküvőjére” – írta a nő, mire a kommentelők alaposan nekiestek a mamának
Az anyuka a lány háta mögött hatalmas bulit csapott a testvéreivel.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 06.A Love What Matters oldalán osztotta meg egy nő a történetét, aki amiatt bosszús, mert az anyja nem hívta el az esküvőjére.

A nővel a kommentelők többsége is egyetért: a legtöbb hozzászóló önzőnek nevezi az anyát, és olyan is akadt aki kommentben osztotta meg, hogy neki el sem mondta az anyja, hogy megházasodott.

Íme a nő története:

"Az anyám újból megházasodott, amikor 19 éves voltam, és nem hívott meg. A szüleim elváltak, amikor 3 éves voltam, és apám meghalt, amikor 18 éves lettem. Anyám feleségül ment ahhoz a férfihoz, akivel egy évvel később kezdett randizni.

Amikor megtudtam, mély depresszióba estem, hiszen már régóta próbáltam kigyógyulni a szexuális, szellemi és fizikai bántalmazásból, ami már kiskorom óta tartott. Depressziós lettem, gyógyszereken éltem és elkezdtem tetováltatni.

Anyám látszólag összezavarodott ettől, szerintem mindig is szégyellt. Soha nem találkozhattam a munkatársaival, vagy a mostani férje gyerekeivel.

Egy csütörtök este, mielőtt anyám férjhez ment, a barátom és én átmentünk hozzá. Akkor anyám lazán azt mondta: -

"Bob és én összeházasodunk szombaton. Nem lesz nagyszabású. Senki sem lesz ott. Valószínűleg te úgyis dolgozol aznap, ugye?"

A sokkban voltam, és hazafelé arról beszélgettünk, milyen hihetetlenül undok beszólás volt ez.

Pár évvel később kiderült az igazság anyám esküvőjével kapcsolatban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x