Katonai szolgálatra köteleznék a minisztériumokból elbocsátott közszolgákat
Csak szolgálatvállalás fejében kínálnak majd más munkát nekik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 12.A 24.hu információi szerint a minisztériumokból és kormányzati háttérintézményekből hamarosan elbocsátottakkal növelné meg a kormány a hivatásos katonák és a tartalékosok létszámát.

A kormány egyszerre tervezi csökkenteni a minisztériumi tisztviselők és növelni a hivatásos katonák és a tartalékosok létszámát - írja a 24.hu.

Állományi tájékoztatókon közölték az elbocsátási listák véglegesítésére váró hivatalnokokkal, hogy csak szolgálatvállalás fejében kínálnak majd más munkát annak, aki az állami szektor más részében szeretne elhelyezkedni. A katasztrófavédelmi törvény alapján szinte mindenkire kiterjeszthető a polgári védelemben való részvétel kötelezettsége - írja a 24.hu.

A munkaügyi válogatáshoz a HR-osztályoknak már le kellett adni a bizonyítványokat és a jogosítványok másolatát, és egy orvoscsoport is megvizsgálja a hivatalnokokat. A vizsgálat eredménye befolyásolhatja, hogy ki milyen ajánlatot kap majd.

A Magyar Idők információi szerint januártól össze akarják vonni Összhaderőnemi Parancsnokságot és a Honvéd Vezérkart, és az egészet elköltöztetnék Székesfehérvárra.

Az új egység neve Magyar Honvédség Parancsnoksága lenne, és itt zajlana a haderő vezetése, de együttműködve a haderőnemek vezetőivel, a legfontosabb stratégiai döntések viszont a Honvédelmi Minisztériumban születnének továbbra is.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x