hirdetés
DSC_9761-1000x668.jpg

"Bravó gombóc, bekerültél a túrógombócok halhatatlanság-csarnokába!" - teszteltük a tihanyi Fűszerkertet

Ákos, a Svájcból hazacsábított séf ittléte egy csoda. Koviubi-leves, rákos tésztacsoda és habos túrógombóc a Balatonon - ezt is megértük!
Szöveg és fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. augusztus 19.


hirdetés

A mai napig meglep, hogy milyen fainul alakul a balatoni gasztronómia, meg úgy egyáltalán az egész vendéglátás a nagy tavunknál. Emlékszem, 20 évvel ezelőtt (istenem de szörnyen hangzik már ez is!) a fehérköpenyes-hajhálós nénik egyenlángosától, gofrijaitól fuldoklott a part, és a „mais bitte” kiáltásoktól volt hangos, a beljebb fekvő beülős éttermek legkiválóbb fogásai pedig kimerültek a bolognai spagettiben és a marhapörköltben.

A dél-amerikai mélytengeri barátunkról, a hekkről nem is beszélve. Manapság azonban tökéletes egyensúly teremtetett, hiszen

hirdetés

akadnak még bőven a múlt század gyöngyszemeiből, viszont fel kell kötniük a gatyájukat, mert elözönlötték a minőségi helyek előbb az északi, majd szép lassan a déli partot is.

Az idei nyáron folyamatosan kutattuk azokat a helyeket, amelyek még nem folytak a csapból is, nem a legcsillogóbb fine dining próbálkozások, hanem azok az éttermek, ahova muszáj egyszer eljutnia minden Balatonon ebédet, vagy éppen vacsorát vadászó nyaralónak.

Az első ilyen éttermünk az Echo Luxury Residence-hez tartozó Karolina Fűszerkert étterem volt, ahol megtaláltuk a tó egyik legszebb panorámájával rendelkező teraszát.

Az étterem mostani formájában nem régóta létezik, eddig a körülötte lévő luxusapartmanokat szolgálta félpanzióval, majd elindult az a la carte is, de teljes pompáját mostanra érte el, amikor is hazacsábították Svájcból Horváth Ákos séfet, aki elképesztően megtalálta a hangot a hely szellemiségével.

A mai munkaerőhiányos állapotokban Ákos ittléte egy csoda. Egyrészt a Fűszerkertnek, hogy hazacsábítottak egy évtizede Svájcban biztos nem létminimum alatt élő séfet, másrészt Ákos szempontjából is, hiszen mehetett volna egymillió helyre a tapasztalatával, de ahogy hallottam, a hatalmas méretű Carlos nevű kutyájának elhelyezése is döntő volt.

Közel 20 évet töltött el Ausztriában, Németországban, Franciaországban és Svájcban olyan séfek mellett, mint például Christian Jürgens (3 Michelin-csillag) vagy Harald Wohlfahrt (3 Michelin-csillag).

Az étlap az új séffel együtt nyilván belecsapott a lecsón túliba, és egy olyan választék kerekedett, ami annyira izgalmas lett, hogy rohadt nehézzé teszi a választást. Előételnek ránéztünk a halkocsonyára, aminek a nevétől kiráz a hideg, de már sokszor megfogadtam, hogy a gasztronómiában nem hagyok ki semmilyen lehetőséget, kivéve ha rosszullétig ettem magam. Kár is lett volna kihagyni, mert bár biztos nem fogok minden másnap reggelire halkocsonyát tolni a kávéhoz, de meglepően izgalmas és üdítő kis előétel.

Alapvetően három leves van: egy ragu-, egy hús- és egy szezonális krémleves, ami akkor épp kovászosuborka-krémleves volt kolbászchipszel. Utóbbira esett a választás, mivel van egy bizonyos hőmérséklet, ami felett nem akkora flash húslevesezni, egy hideg koviubileves pedig kifejezetten jól hangzik. A szemem már sokszor találkozott ezzel a kombóval, de még sosem kóstoltam.

Kifejezetten jól állt neki, hogy kicsit darabos, elképesztően frissítő a savanykásságával, és a kolbászchips akkora pontot tesz az i-re, hogy majdnem el is takarja azt. Elgondolkodtam utána, hogy egy ilyen 5 literes dunsztosüvegnyi koviubit letolok én is itthon a mixerrel.

A főétel már komoly kihívás volt választás-ügyileg, itt nem játszottak az időjárási tényezők. Olyan kihívók voltak, mint a tőkehal tökmagolajban posírozva rukkolás burgonyapürével, vagy a fogas édes-mustáros kéregben sütve, medvehagymás rizottóval.

hirdetés

Végül a tagliatelle mellett döntöttem tigrisrákkal és paradicsom-variációkkal, mert érdekelt, mit tud egy nem szószbázisú tészta itt a Balaton felett. Nem csalódtam,

az egyszerűség gyönyörűen járja át ezt a kaját, a rák az ugye rák, nem túl nehéz elrontani, de a paradicsom-variációk meglepően társultak a tésztához azzal, hogy csak simán megsütve össze lettek keverve a tésztával. Tök jó!

A desszerthez érve már rengetegszer szóba jött a túrógombóc. Ezen a ponton meg is jegyeztem, hogy már megszámolni sem tudom, hány helyen hallottam azt, hogy a sajátjuk a legjobb túrógombóc a világon. Az is igaz, hogy ahol ezt hallottam, ott tényleg mindig az aktuálisan legjobb túrógombócot ettem. Szerintem volt már vagy 3 cikkünk, ami úgy kezdődött, hogy „az ország legjobb túrógombóca”, és ez tényleg így volt!

Nyilván rámentem azonnal arra a bizonyos gombócra, ami elég bizalomgerjesztően érkezett ki elém. Hogyan is fogalmazzam meg újra, hogy ez volt a legjobb túrógombócom? Meg ez különben is hogy hangzik? Nos, kezdjük azzal, hogy az állag ez a habbaharapós, ultrapuha, mennyei, amitől királyi lesz egy ilyen gombóc.

Itt már csak az extrákon megy általában a matek. Láttam már kristályosított tárkonyos, lilakáposztás, cseresznyepálinkás, sőt chilis-csokis túrógombócot is, és mind nagyon rock'n'roll volt, de ebben a gombócban nem találunk extrém dolgokat, hanem megszokott barátokat kicsit felpumpálva, amitől olyan jól áll össze az egész, hogy felsírok.

Barack és vaníliás tejföl, ami kicsit fel van habosítva, hogy tovább mélyüljön a mennyei stiló, majd meglepi csomagokként az alján epervelő bukkan fel, ami észhez térít a következő falatig. És ami még plusz pont, hogy ez egy baromi nagy gombóc, akkora, hogy elfekszik a tányéron, valami elképesztően lazán. Az ember elirigyli tőle ezt a flegma elterülést.

Bravó gombóc, bekerültél a túrógombócok halhatatlanság-csarnokába!

Az ételélményhez még párosul ugye a pazar panoráma is, amit csak éppen egy picit takar balról az egyik apartmanház, de ha az ember itt is száll meg, akkor ennyi oka se lehet a panaszra, hiszen majdnem az összes apartmanból vadállat kilátás nyílik az egész belátható tóra. A szobák gyönyörűek, az erkélyek hatalmasak, az étel fenomenális... Hát mi kell még, kérem?


KÖVESS MINKET:





Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Megkóstoltuk a Burger King műhúsos szendvicsét – mit tud a Rebel Whopper?

Vega? Vegán? Finom? Összetéveszthető a hússal? Elmondjuk!
Csákvári Péter - szmo.hu
2019. november 15.


hirdetés

A Burger King egy olyat lépett, amire nem igazán számított senki: pár napja Európa-szerte piacra dobták a húsmentes Whopperüket, a Rebelt, ami – kapaszkodj meg – nem vegáknak és nem is vegánoknak készült, hiszen nem számít annak. Bár a hústartalma 0%, együtt grillezik az igazi húsokkal, hogy ugyanolyan íze legyen, mint azoknak.

Amikor a kezembe vettem a burgert, egy irgalmatlan kérdőjel jelent meg a fejem felett egy pár másodpercig:

Miért?

hirdetés

A válasz pedig adott: Itt az elsődleges cél nem az volt, hogy a vegánok pénztárcájában turkáljanak (esélyük se lenne, egy kővegánnak esküdt ellensége egy ilyen volumenű húsmulti), hanem a fenntarthatóság és a környezetvédelem.

A szarvasmarhatenyésztés problémája mostanában nagyon pörög, hiszen gyakorlatilag ennek az állatnak a túltenyésztése szipolyozza ki leginkább a Földet. Az irgalmatlan marhafogyasztás elterjedésében pedig alaposan benne van a keze a Burger Kingnek is.

Kicsit olyan ez a szitu, mint amit a Philip Morris csinál az IQOS-sal, mintha bűntudatuk lenne, de azért nyilván gazdagodjunk meg a jótettekből is.

Ez a Whopper egy szép és nagy lépés egy jobb világ felé.

De milyen az íze?

Pont, mint a sima Whopperé. Kicsit a textúrája finomabban darált, így egy vakteszten azért nem megy át ha egymás mellé tesszük a kettőt, mert máshogy omlik egy kicsit a hús, mint a gabonás-szójás verzió.

Magát a húspogácsát egyébként nem is a Burger King gyártja, hanem a Vegan Butcher nevű holland cég, ami úgy csapódott bele a köztudatba mostanában, mint hentesbárd a szójafasírtba, és ez a Burger Kinges húzás talán arra is elég, hogy a Beyond Meat mellett ők is kolosszális szeletet vegyenek ki a műhúspiacról.

Ajánlom figyelmébe mindenkinek a Rebelt, aki bármikor rá tud gerjedni egy jó junkfood burgerre, de rossz érzéssel töltötte el a fogyasztása. Továbbá a nem kővegáknak, akik elnézik a nagyinak is, hogy együtt süti a brokkolit a rántott csirkével, de legfőképpen azoknak ajánlom, akik most kiborultak ezt a cikket olvasva, és azt mormogják:

"A világ megérett a pusztulásra!"

hirdetés

Valóban megérett, de pont hogy a Rebel az egyik kis fényes pont a koromsötét alagút végén.


KÖVESS MINKET:





hirdetés
DSC_0531-2-másolat.jpg

Végigettük Budapest legjobb hoteljeit, mindennap máshol – elmondjuk, milyen volt

És még szobát sem kellett foglalni hozzá: az utcáról betérőket is szívesen látják.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Novemberben volt egy hét, amikor minden áldott nap hotelben ebédeltünk. Ha valakinek csak megemlítettem ezt a projektet az ismerőseim közül, a sárga irigység mellett csak értetlen pillantást kaptam.

"Miért hotelbe mentek ebédelni? Ott is aludtatok? Oda be lehet csak úgy menni?"

Értem én, hogy mit nem értenek sokan, és pontosan azért készült ez az anyag, hogy egyszer és mindenkorra tisztázzuk:

hirdetés

A város nem csak a turistáké, és a hotelek éttermei szívesen látják az utcáról betérő vendégeket is.

Sőt! Egy több olyan programjuk, menüjük, kínálatuk van, amivel kifejezetten nekünk, városlakóknak akarnak kedveskedni.

És mielőtt belevágnánk a top 7-es listánk résztvevőinek bemutatásába, még egy fontos dologról szót ejtenék, nevezetesen az árakról.

Attól függően, hogy éppen reggelizni, ebédmenüzni vagy vacsorázni térünk-e be, nagyon változó árakkal találkozhatunk. Ha minél jobban szeretnénk kijönni, érdemes az ebédmenüt megcélozni. Több helyen is találkozhatunk ilyennel, és általában egy időszakonként frissülő étlapról mi válogathatjuk össze, hogy hány fogást, és hogy pontosan miket szeretnénk megkóstolni.

Ha pedig megadnánk a módját és élveznénk a hotelek nyújtotta csillogást, érkezzünk este, és engedjünk a borlap csábításának is.

Egy dolog biztos, ezekben az éttermekben klasszikus belvárosi árakkal találkozhatunk. Nem drágábbak a kategóriájuknak megfelelő többi helynél csak azért, mert egy szállodában helyezkednek el.

Liszt Restaurant at Aria Hotel Budapest

Az Aria Hotel Európa egyik legkülönlegesebb, legszebb és leghangulatosabb szállodája. Nem csak szerintünk... (https://www.szeretlekmagyarorszag.hu)

Itt az ember tényleg ki tudja zárni a külvilágot, mert annyira színes, mégis elegáns és otthonos az egész. Az ételek is abszolút harmóniában vannak a hellyel. Bár a Liszt Restaurant új étlapja letisztult, és olvasva is elegáns hangulatot áraszt, a kiérkező ételekben még is annyi szín és íz van, hogy instant jókedvet adagolnak.

Az étlap vegán opcióin először elcsodálkoztunk, majd boldogan pusztítottuk őket. A sütőtökös előétel a válogatás legizgalmasabb előétele, a disznótoros vegánul pedig a legperverzebb ötlet... de működik!

Cím:

hirdetés

Hercegprímás utca 5.

Nyitvatartás:

12:00 – 23:00

Paris Budapest Restaurant and Bar - Sofitel Budapest Chain Bridge

A Paris Budapest étteremben a vacsora kínálatába kóstoltunk bele, miközben az ablakon keresztül csodáltuk, ahogy a Lánchíd fényei lassan kigyúltak. Szexi és romantikus hely ez, mindig ezzel a benyomással távozom.

Az ételekben ott voltak a jó magyar és francia alapanyagok, de az összképbe bejött egy kis Ázsia is. Nem bántuk! Egyáltalán nem! Az ételek bevállalósak, és az ízek tökéletesek.

A csodaszép desszertek is a házon belül készülnek. Mondjuk nem szívesen fogyasztja el őket az ember, mert egy ilyen körtét szabályos vandalizmus tönkretenni!

Cím:

Széchenyi István tér 2.

Nyitvatartás:

Bár: 08:00-01:00

Étterem: 11:00-23:00

The Living Room - Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kellett egy kis formabontó húzás is, így a Kempinskiben nem az alapértelmezett ÉS Bisztrót választottuk, hanem a The Living Roomot, amiről eddig nem is tudtuk hogy létezik. Kicsit keresni kell, kicsit be kell törni a Hotelbe érte, de nagyon megéri.

Hiszen a The Living Room nem csak egy kávézó, ahogy azt első ránézésre megállapítanánk, hanem egy elegáns, a la carte brunch helyszín is. Ha hétvégén érkeztek, a kínálat is sokkal nagyobb és a Benedict tojások gourmet változataiban merülhettek el.

Kicsit feszíteni fog a nadrág, de ha rám hallgattok, gofrit vagy palacsintát is kértek. Ha pedig ketten vagytok, lehet ez egy pezsgős randi is.

Cím:

Erzsébet tér 7-8.

Nyitvatartás:

07:00 - 22:00

Elég a szövegből? Van videónk is róla:

Café Astoria Restaurant - Danubius Hotel Astoria

A több, mint 100 éves, tradicionális magyar konyhát vivő Café Astoria elsőre talán inkább kávéházi hangulatot áraszt, de érdemes kipróbálni a konyhájukat is. A lista egyik legnagyobb meglepetése volt számunkra ez a hely, mert igazán modern kinézetű, mégis klasszikus és ízletes fogásokat tettek elénk.

A borjúval és bulgurral töltött paprika angol zeller kompóttal például egy olyan étel, amiért még visszamegyünk, és a supremé gyöngytyúk paprikás sült burgonyás nudlival, uborkasalátával is több mint korrekt fogás volt.

De persze reggelizni, vagy csak úgy kávézni is jöhetünk ide, és a süteménykínálat se semmi!

Cím:

Kossuth Lajos utca 19-21.

Nyitvatartás:

7:00 - 23:00

ARAZ Étterem - Continental Hotel Budapest

Kevés olyan hotelétterem van, ahol annyira összeforrt már a hely és a séf neve, mint ahogy az az ARAZban működik. Barka Áron folyamatosan azon dolgozik, hogy meg tudjon újulni, ezért ha csak egy ebédmenüre ugrunk be, akkor is különleges fogásokkal fogunk találkozni. Mi is így tettünk, és nem bántuk meg.

Külön öröm, hogy vegetáriánus opcióval is találkoztunk, és hogy az ébéd utáni kávét is izgalmas, téli ajánlatok közül választhattuk ki.

Ha valamit még feltétlenül ajánlhatok itt, az a borvacsora. Igazán jó áron és jó hangulatban lehet náluk egy komplett vacsorára benevezni, miközben borászok mesélnek, szól a zene, és telnek a poharak.

Cím:

Dohány u.42-44.

Nyitvatartás:

7:00 - 23:00

LÁNG Bistro & Grill - Hilton Budapest

A magyar és nemzetközi ételeket is kínáló LÁNG Bistro nem csak az ízeivel ejtett rabul minket. Eleve csodás hangulatot ad az, ahogy az ember végigsétál a Hilton lobbiján, majd amikor leül egy olyan asztalhoz, ami a parlamentre néz, hát akkor aztán tényleg megremeg a láb.

És bár engem már ezzel a látvánnyal megvettek kilóra, esküszöm, nem hazudnék magamnak, még az ételek is kiválóak voltak.

Ha szeretitek mixelni a stílusokat, akár rák után csirkepaprikást is kérhettek, ahogy én tettem, de partnerem, aki a klasszikusabb vonalat vitte végig (máj, császárhús és császármorzsa) sem panaszkodott.

A Hiltonban enni, nekem bakancslistás pont volt, és az, hogy nem csalódtam, a hét legboldogabb pillanata lett.

Cím:

Hess András tér 1-3.

Nyitvatartás:

12:00 - 15:00 ; 18:00 - 23:00

DNB Budapest - Budapest Marriott Hotel

A DNB konyhája nemrég újult meg, ahogy a Marriott egész alsó szinte is. Elképesztően izgalmas, hangulatos és jól kihasználható tereket hoztak így létre. Gyakorlatilag az egész alsó szint egy könnyedén átjárható tér. Az ember elindul az étterembe. Itt dob egy zsírjában konfitált kacsacombot, káposztás cvekedlivel, aztán tárgyalgat egyet a lobbiban, vagy hörpint egy gint az Opera Gines pultnál, majd a egy kávéval útnak indítja magát a Liz and Chain bárból. Mondjuk ha ezt így végigcsinálja, akkor már a kürtőskalács desszertet se hagyja ki!

A Marriottban éreztük a leginkább azt, hogy zajlik az élet, és ebben közel sem csak a szállóvendégek vesznek részt.

Cím:

Duna korzó

Nyitvatartás:

6:30 - 23:00

A videó második részét pedig itt találjátok:


KÖVESS MINKET:






hirdetés
DSC_8138.jpg

Ilyen harcsapaprikást még nem ettél fürdőköpenyben - Rudas Bistro

Ugye te is a fürdéssel kötöd össze fejben a Rudas szót? Ha elolvasod ezt a cikket, legközelebb a gasztronómia is beugrik majd!
Szöveg és fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. október 09.


hirdetés

Általában a város ékköveiként tündöklő központi turisztikai lokációk ritkán mutatnak fel a közvetlen környezetükben olyan vendéglátóipari egységeket, amik a hátterük nélkül is megállnák a helyüket. Vagyis borzasztóan leegyszerűsítve az esetek többségében nem kiemelt fontosságú, vagy nagy ívben tesznek a kajára, a látványosság majd úgyis elviszi a prímet. Ezzel végül is nincs is semmi gond, hiszen ezek a gócpontok általában amúgy is annyi embert vonzanak, hogy talán jobb is, ha nem gerjed tovább az érdeklődés irántuk, viszont van itt nekünk valamink, ami korrekt gasztronómiai élmény nélkül néha olyan, mint egy ying-yang jel csak fehér színnel kitöltve.

Fürdőink hírneve egy lapon emlegethető Puskáséval vagy a C-vitaminnal. Nap mint nap több ezer látogató érkezik az egyre szebb, és sokoldalúbb évszázados létesítményekbe, ahol a forró víz, a szaunák, az úszás rendesen étvágygerjesztő hatással bír a lazítókra, akiknek néha eszük ágában sincs elhagyni idő előtt a fürdő területét.

hirdetés

Ezért van, hogy a nagy fürdők ételkínálata a piros arany pöttyökkel avantgárdosított szalámis szendvics és a sajtos-tejfölös közötti skálán döcög, viszont utóbbiból már kiveszett a saját magad általi fokhagymázás lehetőségének romantikája is.

A címből Sherlock már rájöhettél, hogy egy kivétel azért van, és az nem máshol van, mint a Rudasban.

Amikor először jártam a Rudas Bistróban a fenti okoknál fogva nem is számítottam valami nagy dologra. A gyönyörűen felújított épület miatt egy igazán elegáns rántott hús lebegett a szemem előtt épp annyi krumplisalátával - mert tartjuk a lépést ugye - hogy azt könnyen összekeverhetjük a díszítéssel (ne értsetek félre, a fine-dining legnagyobb haverja vagyok, de ahol az egy fogás elfogyasztásán van a hangsúly, ott pakoljuk már meg azt a tányért)

Na, a Rudas Bistro totál felrúgott minden klisét, szembement az árral, és egy olyat lépett, ami bár számos kérdést felvetett, az élvezői végül totális egyetértésben hümmöghettek a pazar panorámába pislogva, hogy ez így azért eléggé rendben van.

Ez a dolog pedig nem más, mint hogy az étterem elérhető egyenesen a fürdőből, akár fürdőköpenyben, papucsban is, de ugyanakkor az utcáról is, márpedig nem műanyag székek, és sopronis asztalok fogadják a népet, hanem egy olyan elegáns étterem, mint bármelyik komoly belvárosi, megtűzdelve a város egyik leggyönyörűbb panorámájával, és egy olyan időről-időre megújuló étlappal, amiről elsőként ajánlanék ételeket, az ide látogató külföldi barátaimnak.

Lapozz az „óda a harcsapaprikáshoz” részért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:






hirdetés
Restaurant-Terace0004-__TMP_00266_IMGB7565-HDR-1.jpg

Mátyás király kastélyában vacsoráztunk

Az osztrák konyha jó! Főleg ha egy középkori kastélyban kóstol bele az ember.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. november 04.


hirdetés

Világ életemben írigy voltam az osztrák nyugdíjasokra. Olyan békésen nyaralgattak a Balatonnál. Mondjuk azt sose értettem, hogy miért jönnek hozzánk, amikor náluk is annyi szépség van. Biztos kell a változatosság. Jöjjenek csak! Mi meg megyünk hozzájuk, például Badenbe. Annak, akinek sok a városi nyüzsi, és valami nyugodt, természetközeli élményre vágyik, biztos be fog jönni. Én is szívesen maradtam volna hetekig, pedig a nyugdíjam még odébb van!

Baden bei Wien az osztrák Alsó-Ausztria szövetségi tartomány része. Bécstől 26 km-rre délre, a magyar határtól 45 perces autóútra található. Tömegközlekedéssel is megközelíthető, hiszen Bécs belvárosából egy közvetlen villamos közlekedik ide, 1 órás menetidővel.

hirdetés

Elsősorban kaszinójáról, kénes gyógyvizéről és gyönyörű Art-Deco épületeiről ismert, de itt írta Beethoven például az Örömódát, itt nyaralgatott Mátyás király, és remekül lehet túrázni is a környék erdeiben.

A legnagyobb meglepetést számomra mégis az okozta, hogy mennyire remek ételeket tettek elénk az itt töltött szűk két nap alatt.

Ha már van magyar vonatkozás, természetesen mi is az egykori Mátyás király-kastélyt választottuk, ami jelenleg Hotel Schloss Weikersdorf néven négycsillagos hotelként működik.

Baden bei Wien egyik legnagyobb szállodájának története a 13. századig nyúlik vissza. Az idők során számos tulajdonosa volt, a feljegyzések szerint Mátyás király is hosszú évekig birtokolta. A lenyűgöző középkori kastély csak 1975-ben nyitott ki hotelként. Ráadásul a komplexum a város legszebb helyén, közvetlenül a világhírű rózsakert mellett található. Az 1960-ban létesített 8 hektáros Doblhoffpark Baden Ausztria legnagyobb rózsakertje. Több mint 900 féle rózsával, több mint 30 ezer rózsafával és fél-trópusi növényekkel várja a látogatókat. A rózsák júniusban és októberben virágzanak, de a kert minden évszakban gyönyörű. Én egy kis hóval meghintve is szívesen nézegetném.

De térjünk át az ételekre, mert mégiscsak az fogott meg leginkább.

Első napunkon ebéd helyett fingerfood volt a menü. És elsőre húztuk a szánkat, de végül degeszre ettük magunkat a mutatós kis falatkákkal. Már ekkor sejtettük, hogy az ételekkel nem lesz probléma.

Pedig nekem az osztrákok nem a kajájukról vésődtek be. Ha jót akarok enni, ha a gasztronómia miatt választok úti célt, akkor eszembe se jut Ausztria... azaz eszembe se jutott eddig, mert úgy látszik, hogy egy négy csillagos kastély azért nem hazudik.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:








Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!