hirdetés
kocsi.png

Karddal támadtak egy férfire Százhalombattán

A fedélzeti kamerával rögzített videót feltöltő autószerelő arról ír, hogy felvételen látható nőt átverhette egy százhalombattai autókereskedő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 15.


hirdetés

Nem mindennapi videó terjed az interneten, amit az Index egyik olvasúja szúrt ki.A felvétel szereplői négy férfi, egy nő és egy kisgyermek. A társaság valahol Százhalombattán áll, mellettük több autó parkol. Egyszer csak megérkezik egy másik kocsi, kiszáll belőle a ideges sofőr, és azonnal előránt egy kardot, amivel elkezd hadonászni. A gesztusokból jól látszik, hogy valamiről vitáznak.

Az egyik férfi megpróbálja csitítani és lefogni a támadót, egy pillanatra úgy tűnik, hogy visszaszáll az autóba, de aztán hirtelen meggondolja magát, megkerüli az autót, és a kard lapjával arcon üti a csoport egyik tagját, aki ettől megszédül.

Ezek után tovább vitatkoznak, majd a nő egy ponton berúgja a parkoló autó ajtaját.

A fedélzeti kamerával rögzített videót feltöltő autószerelő arról ír, hogy felvételen látható nőt átverhette egy százhalombattai autókereskedő, és műszaki hibás járművet adott el neki. Mikor diagnosztizálták a hibát, a nő kérésére közösen visszamentek a kereskedőhöz, hogy közöljék vele a problémát, aki elzavarta őket.

Az Érdi Rendőrkapitányság később az Indexnek megerősítette, hogy Bűnügyi Osztályuk "felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt indított eljárást." Azt írják, az elkövetőt a helyszínen előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mento.jpg

Sapkáját arcára szorítva továbbment a lifttel egy nő, mikor meglátta az oxigénmaszkos beteggel várakozó mentősöket

Ezután még lement reklamálni is a mentősök után, hogy a mentőautó miatt nem tudott kimenni a parkolóból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Elképesztő történetet osztott meg a Facebookon az Országos Mentőszolgálat.

Posztjukban azt írják, hogy egy angyalföldi tízemeletesbe riasztották a mentőket csütörtök délelőtt, amikor egy idős asszony lett rosszul a nyolcadikon. A segítség gyorsan meg is érkezett, ám a parkolás okozott némi fejtörést. A zsúfolt utcában végül mégis sikerült úgy megállni a mentővel, hogy csupán egyetlen parkoló autó esetleges indulását kényszerültek akadályozni.

A 80 év körüli nő állapota gyorsan javult az ellátás alatt, de megfigyelésre szorult. A mentők így bezárták a lakást és kórházba indultak a hordszékbe ültetett asszonnyal. Hátukon, kezükben felszerelésükkel türelmesen várták percekig a liftet és amikor megérkezett, ők egyszerűen lemaradtak róla.

Egy fiatal nő állt ugyanis már a felvonóban, aki megdöbbentően reagált az oxigén maszkot viselő beteg látványára és, mint aki fertőzéstől tart, azonnal sapkájával takarta el a száját és az orrát, miközben kétségbe esetten nyomkodta az ajtózáró gombot.

A meglepett mentős ugyan felajánlotta a helycserét, de az ajtó gyorsan bezárult és csak annyi hallatszott a távolodó liftből: “Visszaküldöm majd!” A mentőkre így újabb percek vártak, míg eljutottak végre a földszintre. Az élmény feldolgozása természetesen még akkor is zajlott az életmentőkben, amikor betegükkel autójukhoz értek.

hirdetés

Ekkor a liftes nő szaladt oda hozzájuk feldúltan, arcát továbbra is sapkájával védve. Azon méltatlankodott, hogy 7 perce nem tud kiállni a mögé parkoló mentőtől. A mentősöknek ekkor a beteg sietett segítségére, aki ezen még állapota és a maszk ellenére is hangosan felnevetett.

Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az idős asszonyt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
traffipax-wiki.jpg

Németországban már büntetik, ha a mobil előre jelzi a traffipaxot

Február közepétől 75 eurós pénzbírságot szabnak ki annak a sofőrnek, akit rajtakapnak. De vannak kiskapuk.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

A német rendőrség február közepétől bünteti a rendőri ellenőrzést előrejelző navigációs alkalmazások használatát - írja a hvg.hu.

Magyarországon is sokan használnak olyan közösségi okostelefonos alkalmazásokat, amelyek jeleznek, ha az úton a sofőr előtt traffipax várható, hogy elkerüljék az esetleges büntetést.

Németországban viszont február közepétől illegális ezeknek az applikációknak a használata, így azokat a sofőröket, akiket rajtakapnak, 75 eurós, azaz 25 ezer forintos pénzbírságra büntethetik.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy az egyenruhások hogyan ellenőrzik majd a tiltott alkalmazások használatát. A törvény (egyelőre) csak ezen appok vezetés közbeni használatát tiltja, a letöltését és a telefonra telepítését nem. Tehát ha rajta van a telefonodon, még nem jelent automatikus büntetést, ha azonban használatban van, miközben vezetsz, és ezt meglátják, már fizethetsz.

A bírságot akkor el lehet kerülni, ha a traffipax-előrejelzés funkciót kikapcsolod az alkalmazásban vagy a navigációban. Azt továbbra sem tiltják, ha egy utas használja a sebességmérésre figyelmeztető szolgáltatást.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
folyo.jpg

Féltékenység miatt bántalmazta, majd a jeges Dunába lökte menyasszonyát egy 15 éves fiú

A fiú egy évvel később egy másik barátnőjére és annak édesanyjára is rátámadt, miután levágta magáról a nyomkövetőt és megszökött a házi őrizetből.
A címkép illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a jegyesét többször bántalmazó fiatalkorú fiú ellen, aki a vád szerint a Dunába is belelökte a lányt - írta az Ügyészség a honlapján.

A vádirat szerint a vádlott 15 éves volt, mikor jegyben járt egy lánnyal. A viszonyuk megromlott, a fiú a lányt többször bántalmazta, majd 2018. március 3-án, a IX. kerületben, a Duna ráckevei-soroksári ágának partjára hívta őt sétálni.

A pár a fiú féltékenysége miatt összeveszett, majd a fiú megütötte, és utána a több, mint 4 méter magasról a fagyos folyóba lökte a lányt. A lány még kimászott a vízből, de a fiú újra bántalmazta, aminek következtében a lány életveszélyes állapotba került.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorúval szemben emberölés bűntettének kísérlete, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék, mint a fiatalkorúak bírósága előtt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat letöltendő börtönbüntetésére.

A fiút letartóztatták, majd később – az ügyészi indítványtól eltérően – a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el. A vádlott 2019. augusztus 8-án a bűnügyi felügyeletből megszökött, levágta magáról a nyomkövető eszközt, és a megalapozott gyanú szerint az újabb barátnőjét és annak édesanyját késsel bántalmazta. Emiatt a fiatalkorú ellen újabb eljárás indult, amelyben ügyészi indítványra letartóztatták, és a legsúlyosabb kényszerintézkedés hatálya alatt áll.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kiskunmajsai-feleseggyilkos-mti-donka-ferenc.jpg

Holtan találták a férfit, aki megölhette a feleségét Kiskunmajsán

A megyei hírportál úgy tudja, egy kútból emelték ki az idős férfi holttestét annak a háznak a közelében, ahol az idős nőt holtan találták.
MTI, fotó: MTI/Donka Ferenc - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

A hétfői kiskunmajsai emberölés kapcsán keresett idős férfit a rendőrök csütörtökön holtan találták meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Egy kiskunmajsai tanyán hétfő este holtan találtak egy 76 éves nőt. A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, a gyilkosság ügyében egy 75 éves kiskunmajsai férfit keresett.

Az idős férfit - lakossági bejelentés alapján - csütörtökön délután találták meg holtan.

A haláleset körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A megyei hírportál (baon.hu) szerint az emberölés kapcsán keresett idős férfi az elhunyt nő férje. Információik szerint

hirdetés

a tanya, ahol egy kútból emelték ki a férfi holttestét, közel van ahhoz az ingatlanhoz, ahol hétfőn holtan találták az idős nőt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!