Karácsonyi Adományfa, jégpálya, családi programok: idén is vár az Óbudai Advent
Hagyománytisztelet, tartalmas zenei kínálat, minőségi kézműves termékek, ingyenes jégpályák várnak.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2018. november 26.


Idén is felölti ünnepi pompáját az óbudai Fő tér és Szentlélek tér, ahol az Advent Óbudán 2018 nagyszabású rendezvénysorozat karácsonyi programjai meghittséget varázsolnak a karácsonyvárás időszakába. Zenei fellépők sora, gyermek programok, kézműves vásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány vár november 30-tól december 23-ig.

A Fő téri vásári forgatagban ott lesz a kisgyerekek nagy kedvence a műemlék körhinta, a nagyobbakat a karácsony ízei és színpadi néznivalók sora várja. Péntektől kezdődően az adventi hétvégeken egymást váltják majd a színpadon a neves fellépők. Zenél majd a Dresch Vonós Quartet, az Eastwing Group, a cimbalomművész Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, Bognár Szilvia és zenekara az Adventi Titoktok című gyermek műsorral érkezik, fellép a Muzsikás Együttes, a Makám, a Magyar Vista Social Club, a Romengo. December 7-én a Kolompos koncert után érkezik a Mikulás a Vitéz László bábjátékkal, és a hétvégén fellép Szalóki Ági is. Színpadra lép Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Bolyki Soul & Gospel is.

Advent záró hétvégéjén Takáts Eszter, Szirtes Edina Mókus, a Belvárosi Betyárok, az Animus Csengettyű Együttes, a Mágustones Vonulós Együttes és a Zuboly lép színpadra. December 23-án Gryllus Vilmos Karácsonyi angyalok koncertje teszi még méltóbbá az óbudai karácsonyi készülődést. A Fő téri produkciókat a Kaláka koncert zárja.

Ingyenes jégpályák / Ingyenes korcsolyaoktatás

Az adventi ünnepek kezdetével és az Advent Óbudán programsorozat keretein belül idén is két helyszínen nyílnak meg a korcsolyapályák. A Fő téri jégpálya mindenap 8.00 – 22.00 óra között, míg a Csobánka téri mindennap 8.00 – 20.00 között várja a jeges sport híveit. A korcsolyatudás sem alapkövetelmény, hiszen a szolgáltatások között ingyenes oktatás is van.

Ünnepélyes gyertyagyújtások

A rendezvényt idén is jegyzi az Óbudára jellemző hagyománytisztelet, az adventi időszakhoz kötődő hagyományok megtartása. Az adventi zenés gyertyagyújtások idén is segítik majd a közös ünnepre hangolódást. Ebben az évben is Gryllus Dániel - Lackfi Jánosnak kimondottan az óbudai adventre írt Gyertyagyújtó dalának közös eléneklése mellett gyúl ki az első adventi gyertya fénye, december 2 án. Az ünnepélyes gyertyagyújtások minden adventi hétvégén folytatódnak, adventi vasárnapokon 18.00 órakor kezdődnek majd.

Karitatív karácsonyfa az óbudai Adományfa

A múlt évhez hasonlóan ebben az évben is karitatív karácsonyfát állít Óbuda, amely az ünnepek elmúltával is jó szolgálatot tesz a közösségnek, rászoruló családok otthonába visz meleget a hideg téli napokon. A Hello Wood építészekből álló alkotói csapata a legjobb minőségű tűzifát kiválasztva, akácfarönkökből állítja össze a 16 méteres, 40 tonnás, hangulatos fényjátékkal megvilágított Adományfát, amely a Szentlélek téren, az adventi vásár bejáratánál fogadja a látogatókat. Az Adományfa további érdekességét adja a látogatható belső tere, ami monumentális belmagassága és egyedi szerkezete okán igazi kuriózumnak számít. Ide betérve pár pillanatra elvarázsolódhatunk a karácsonyi forgatagban. Elbontása után az Adományfához felhasznált tűzifát Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata támogatásának köszönhetően, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével rászoruló családokhoz juttatja el.

Karácsonyi kézműves vásár

A Fő téri karácsonyi vásárba kilátogatók ez évben is minőségi, kézműves termékek között válogathatnak. A kézművesek kínálta igényes portékák között könnyen találhatunk szeretteinknek szánt apró meglepetéseket. Olyan kézzel készült vásárfiát, ami biztos nem köszön vissza a nagyáruházak polcairól, csak győzzünk válogatni, hogy végül mit szánunk a karácsonyfa alá. Az árusok standjainak kínálatában többek között lesznek míves ékszerek, hímzett és szövött textilek, kerámiák, csikóbőrös kulacsok, levendulából készült termékek, kézműves gyertyák, népi hangszerek, fából készült ajándéktárgyak, üvegműves termékek, adventi asztaldíszek és koszorúk. Válogathatnak az ide érkezők chili, fűszer és édesség különlegességek között is valamint üvegcsiszoló és kovácsmesterség bemutatón ismerkedhetnek a ritka szakmák fortélyaival.

Gasztrosétány

Fesztiválviszonylatban is kedvezményes árakkal várja a finom ízek kedvelőit a Gasztrosétány. A bőséges ételkínálatban szerepel szürkemarha és szarvas burger, bajor és sváb kolbász, tócsni, lepények széles választéka, lesznek vegán ételek, hungarikumok, alpesi és hazai sajtok. Az édesség kedvelők tizenkét fajta bejglit kóstolhatnak. A hagyományos diós, mákoson kívül lesz marcipános, zserbós, gesztenyés, szilvás, csokis-narancsos, túrós és több ízben paleo bejgli is. Csábíthat még a spanyol édességkülönlegesség a churros finom, fahéjas illata és csokoládé bár is. Kapható lesz a közkedvelt kenyérlángos, kürtös- és mézeskalácsok, mint ahogyan a sült gesztenye, forralt bor és puncs illata is belengi majd a fényfüzérek ünnepi fényében tündöklő óbudai adventi vásárt.

Adventi Adománygyűjtés 2018: a kezdeményezés nagykövete Tóth Gabi énekesnő

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak idén is kiemelten fontos pillére az Adventi Adománygyűjtés, amely mára tradicionális hozzátartozója lett a rendezvénynek. Ebben az évben a kerületben működő, Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal kitűntetett Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni. Az alapítvány elhivatott munkatársai egészségmegőrző és betegség megelőző, gyógyító rehabilitációs tevékenységet végeznek elhagyott vagy egyébként – akár a gazdája szociális helyzete miatt – rászoruló kisállatok részére. A gyógyító tevékenységen túlmenően befogadják és elhelyezik a hontalan állatokat. Az Alapítvány 2004 októberében Magyarországon egy eddig egyedülálló programot indított el az óvodások és általános iskolák tanulóinak oktatása, ismeretei bővítése érdekében. Az Alapítvány munkatársaival, védenceikkel és Tóth Gabival december 2-án, vasárnap 16.00-18.00 között találkozhatsz a Szindbád rendezvényteremben (Fő tér 2.) Az Alapítvány ezen kívül december 8-án, szombaton is várja az érdeklődőket 16.00-18.00 között a Szindbád rendezvényteremben.

Advent Óbudán

2018.november 30. - december 23. Fő tér és Szentlélek tér

A programokról részletesen a programsorozat műsorfüzetében olvashatsz, illetve az www.adventobudan.hu oldalon. Folyamatosan frissülő hírekért, fotógalériáért és videókért látogass el az Advent Óbudán Facebook oldalára is.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x