News here

KARÁCSONY

Megható karácsonyi reklámmal tisztelegnek Haumann Péter emléke előtt

A Zwack Unicum karácsonyi filmjében egy ikonikus színészpáros, Haumann Máté és édesapja, Haumann Péter idézik meg az ünnepi hagyományok varázslatát, a hazatérés és az együtt töltött idő örömét, valamint apák és fiaik kivételes kötelékét.

Link másolása

Szeretetteljes pillanatokkal és téli csodavilággal érkezik a Zwack Unicum Nyrt. legújabb karácsonyi filmje. A novemberben debütáló reklámban

egy ikonikus színészpáros, Haumann Máté, és édesapja, Haumann Péter idézik meg az ünnepi hagyományok varázslatát, a hazatérés és az együtt töltött idő örömét, valamint apák és fiaik kivételes kötelékét.

A karácsonyi időszak az együtt töltött időről és a valódi értékekről szól. Sokféleképpen ünneplünk, különbözhetnek a szokásaink és a családi tradíciók, ám ezek a momentumok mindenkinek egyaránt meghatározók. Ezt emeli ki a Zwack idei karácsonyi filmje is, rámutatva, hogy az otthon, amely biztonságot, megbecsülést és szeretetet ad, nemcsak egy fizikai helyszín lehet, hanem azt fogódzkodót jelenti az életünkben, amelyből a nehéz pillanatokban erőt meríthetünk, az örömteli momentumokat pedig még teljesebbé teszi.

„Különleges helyet foglal el a szívemben ez a reklámfilm, olyan emlékeket adott és idézett fel, amelyekre szeretettel tekintek vissza.

Édesapám munkamorálja rendkívüli példaértékkel bír számomra, odaadására és kitartására mindig felnéztem. Ezt a tanítását viszem magammal tovább, igazi kincsként őrzöm”

– mondta el Haumann Máté.

„A családunk számára a karácsony mindig rendkívül fontos szerepet töltött be.

A közös ünneplésekre édesapám teremtett lehetőséget, így mutatva példát számomra, én pedig boldogan folytatom a tradíciót. A világ különböző pontjain élünk és dolgozunk, ilyenkor jön el az idő, hogy újból hazatérjünk, köszönetet mondjunk szeretteinknek és együtt ünnepeljünk”

– mesélte el Zwack Sándor.

A meghitt események és a szívből jövő ajándékok a legfontosabb értékek hordozói. A Zwack Unicum Nyrt. büszke arra, hogy az ikonikus gyógynövénylikőr az ünnepi események állandó vendégeként generációkat köt össze, hiszen minden pohár Unicumban van egy cseppnyi otthon.

VIDEÓ: Unicum 2022 Karácsony – Otthon

A legújabb karácsonyi film 2022 elején nem mindennapi helyszíneken, különleges technikával és izgalmas kamerabeállításokkal készült Nyitrai Márton rendezésében. A kreatív koncepció kidolgozását és a filmgyártás koordinálását a Nagoo+Eight ügynökség végezte Kádár Gergely kreatív igazgató és Nagy Zsolt Csaba ügyvezető igazgató irányításával. Az otthonos mesevilágot idéző pillanatokat a Magyar Vasúttörténeti Parkban forgatták, a lékhorgászat jelenetéhez greenboxot vettek igénybe. Az ünnepi varázslatot a hófödte téli tájképek és a harangok éneke teszi teljessé.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KARÁCSONY
Megtaláltuk az egyik legjobb és legolcsóbb karácsonyi vásárt Budapesten!
Az ételek és italok körülbelül feleannyiba kerülnek mint a belvárosban, és külföldiek helyett kellemes, kisvárosi hangulat van.

Link másolása

A belvárosi ádventi rendezvények árait látva sokaknak mehet el a kedve a vásári hangulattól, pedig nem is kell olyan messze menni, hogy valami sokkal jobbat és élhetőbbet találjunk.

Az óbudai Fő téren egy rendkívül hangulatos adventi vásár nyílt meg pénteken, és mind a hangulat, mind pedig az árak nagyon barátságosak.

A kézműves és gasztrovásár mellett található itt ingyenes jégpálya is, és minden hétvégén koncertekkel, gyerekműsorokkal, változatos programokkal várják az érdeklődőket. Vasárnaponként pedig az adventi koszorún is meggyújtják az éppen aktuális gyertyát.

Az árusok hétköznap 14-től egészen 21-ig nyitva tartanak. Hétvégén pedig 10-től 22-ig lehet élvezni a vásári forgatagot. Korcsolyázni már egész héten reggel 8-tól lehet.

Az étel- és italválaszték figyelemreméltó. Nem a belvárosi mintát követik ebben sem, ahol majdnem minden pultban ugyanaz a kolbászos-pörköltes felhozatal van. És ha közelebbről megnézzük az árakat, újabb kellemes meglepetésben lesz részünk. Csak két példát említenék, hogy érzékeltessem a különbségeket, aztán beszéljenek helyettem a képek:

A Bazilikánál 3500 forint a sajtos-tejfölös lángos, ami itt 1400 forintba kerül. Szintén belvárosi ár a 6500 forintos raclette szendvics, ami itt 3000 forintért is elérhető.

Ami pedig az ízeket illeti:

Itt egészen egyszerűen nem lehet mellényúlni!

Mi több különböző ételt végigkóstoltunk, és mindenhol elégedettek voltunk az ízekkel. A császármorzsa, a rengeteg sajttal készülő szendvics, a forrón és minőségi csokival kínált churros beillik akár egy főétkezésnek is.

De 550 forintért már ehetünk egy jó zsíros kenyeret, vagy 500 forintért bejglit. A Bazilikánál ennyiből maximum a mellékhelységet látogathatjuk meg.

Különlegességnek meg ott van az 1400 forintos velős pirítós, vagy a Kontyos forralt eperbora.

Ha pedig leszáll az est, a vásár igazi mesevilággá alakul.

A régi épületek fényárban úsznak, és megtelik a tér kedves, magyar emberekkel.

További információk a vásárról: adventobudan.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KARÁCSONY
Fotók: teljes pompájában díszeleg a Szent István Bazilika melletti adventi vásár
A Szeretlek Magyarország fotósa a helyszínen járt és megörökítette a hangulatot.

Link másolása

Immár több mint egy hete látogatható a budapesti Szent Itsván téri Bazilika Advent vásár.

A téren kovácsmesterrel, szelfiponttal, fényfestéssel és korocsolyapályával is találkozhatunk.

Ha pedig szerencsénk van, akár meghitt karácsonyi dalokat éneklő csoporttal is találkozhatunk.

A Szeretlek Magyarország képei a helyszínről:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
Fényárban pompázik az ország karácsonyfája a Kossuth téren – fotók
Adventtől vízkereszt napjáig lehet megcsodálni a hatalmas, égőkkel teli ezüstfenyőt.

Link másolása

Hétfőn állították fel az ország karácsonyfáját a budapesti Kossuth téren, a Parlament épülete előtt. Idén a Heves megyei Apc egyik családi házának kertjéből érkezett a fa, amely egy mintegy 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyő.

A hatalmas fát egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogrammos, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér fényű, energiatakarékos LED-fénnyel világító csúcsdísz ékesíti. Emellett 2500 folyóméter fényfüzér, benne 16000 energiatakarékos színes LED-izzó fogja díszíteni a karácsonyfát.

Az ország karácsonyfáját adventtől vízkereszt napjáig láthatjátok a Kossuth téren. Miután lebontják, a faanyagot tűzifaként rászorulóknak adják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KARÁCSONY
Forralt boros ízesítésű az év szaloncukra
Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 186 szaloncukor közül választották ki.

Link másolása

Idén újra megrendezték civil kezdeményezésként Az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre meghívást kapott az összes hazai kicsi és nagy gyártó. A gyártók szabadon dönthettek az ingyenes versenyen való részvételről, illetve, hogy nevezés esetén hányféle szaloncukrot indítanak el a versenyben.

A piac változásait és a fogyasztói igényeket figyelembe véve határozták meg idén is a kategóriákat, melyek összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget. Az Év Szaloncukra mellett a kézművesek külön is megmérkőztek és továbbra is külön versenyezhettek az alacsonyabb árú (699Ft/100g alatti) kategória szaloncukrai is. Az idei évben a fenntarthatóság jegyében kiemelt kategória volt a vegán szaloncukrok kategóriája. A múlt évben nagy sikert aratott “ízek versenye” sikerén felbuzdulva a legkedveltebb ízek legjobbjait idén is megkeresték, de az új ízekkel kibővített “ízek versenyében” ízenként csak egy győztest hirdettek ki idén is.

A zsűrizésben a meghívott zsűritagok mellett az Év Szaloncukra Facebook és Instagram követői közül többeknek is lehetőséget biztosítottak a kóstolásra, továbbá a Szeretem a csokit YouTube-csatorna videós párosa a MAVEG Magyar Vegán Egyesületés a Nagycsaládosok Kispesti Egyesületének tagjai és vezetői is segítségére voltak a csapatnak.

Kovács Ádám és Kovács Gergely a verseny szervezői elmondták, hogy a verseny idén tovább növekedett és pár érdekes számot is megosztottak a versenyről:

  • Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 186 szaloncukor közül választották ki. 
  • A verseny 12 kategóriájának a zsűrizésben több, mint 300 kóstoló segített. 
  • A kóstolásokra több, mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy a megtalálják a 20 győztest.
Az Év Szaloncukra kategória első helyén a gyulai Kézműves Cukrászda Forralt boros szaloncukra végzett, amit budapesti boltjukban is megtalálnak majd az érdeklődők. A második helyen a balatongyöröki Promenád Kávéház "Frizzy" mogyorós-robbanócukorkás szaloncukra végzett, míg a harmadik helyen idén harmadik alkalommal is a maklári Stühmer győzött, ám ezúttal a Körtezselés-muskotályos szaloncukrával.

Az Év Szaloncukra kézműves kategóriájában a keszthelyi Sütibolt Mézeskalács ízesítésű szaloncukra ropogós kekszdarabokkal lett az első, a második a sütemény újragondolásával már korábban is sikert arató veresegyházi Sulyán Cukrászda Sacher torta inspirálta szaloncukor végzett, a harmadik pedig a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda fehércsokoládés pisztáciakrémes szaloncukra lett.

Az idei évben először meghirdetett Év Vegán Szaloncukra kategória első helyezettje a székesfehérvári Damniczki Cukrászda birsalmás szaloncukra lett, a második helyen a Lissé Kft. meggyes zselés vegán szaloncukra végzett, a harmadik helyezett pedig a LIDL citromos-narancsos vegán szaloncukra lett.

A kedvező árú (699Ft/100g alatti) szaloncukrok közül első helyen végzett a TESCO karamella krémmel töltött szaloncukra, második lett a Chocofive robbanócukros szaloncukra, a harmadik helyezett pedig a Penny Market Penny Market - Choco'la Belga étcsokoládéval mártott meggyes laktózmentes vegán szaloncukorra lett hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel.

Az “ízek versenyében” a kókusz, marcipán, mogyoró, karamell ízek mellett, idén új ízkategóriaként jelent meg a tej/vajkaramella, a pisztácia és a narancs. A legjobb marcipános szaloncukor a veresegyházi Sulyán Cukrászda mézes narancsos marcipán szaloncukra, a legjobb kókuszos szaloncukor a nagyatádi Forfino kókuszkrémmel töltött tej csokis szaloncukra lett, a legjobb karamellás szaloncukor a balatongyöröki Promenád Kávéház “Karamella Gold” szaloncukra lett, a legjobb mogyorós szaloncukor a Gyulai Kézműves Cukrászda Giandujas szaloncukra, a tej/vajkaramella kategóriában a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tejkaramellás szaloncukra lett. A legjobb narancsos szaloncukor kategóriában a kiskunlacházi Demeter Chocolate narancs-karadamomos szaloncukra lett a győztes és a pisztácia kategóriában a keszthelyi Sütibolt fehércsokis pisztáciás meggydarabos szaloncukra nyert.

A Piros Mogyorós Tejkrémes tejcsokoládé szaloncukra robbanócukorral és aprított mogyoróval lett az Év Új íze amit az idén először megjelenő új termékek közül választottak ki.

A hivatalos honlapot ide kattintva éred el.

A díjazottak:

Az Év Szaloncukra győztesei:

1. Kézműves Cukrászda Gyula - Forralt boros szaloncukor

2. Promenád Kávéház - "Frizzy" mogyorós-robbanócukorkás szaloncukor

3. Stühmer - körtesztelés-muskotályos szaloncukor

Az Év Kézműves szaloncukrai:

1. Keszthelyi Sütibolt - Mézeskalács ízesítésű szaloncukor ropogós kekszdarabokkal

2. Sulyán Cukrászda - Sacher torta szaloncukor

3. Szent Korona Cukrászda - pisztáciakrémes szaloncukor fehér csokoládéban

Az Év Vegán szaloncukrai:

1. Damniczki Cukrászda birsalma szaloncukor

2. Lissé - meggyes zselés vegán szaloncukor

3. LIDL - citromos-narancsos vegán szaloncukor

Az Év kedvező árú szaloncukra (699 Ft/100g alatti árkategóriában):

1. Tesco - karamell krémmel töltött szaloncukor

2. Chocofive - robbanó cukros szaloncukor

3. Penny Market - Choco'la Belga étcsokoládéval mártott meggyes laktózmentes vegán szaloncukor, hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel

A legjobb kókuszos szaloncukor: Forfino - Kókuszos krémmel töltött tejcsokoládés szaloncukor

A legjobb mogyorós szaloncukor: Gyulai Kézműves Cukrászda Gianduja szaloncukor

A legjobb karamellás szaloncukor: Promenád Kávéház - Karamell Gold szaloncukor

A legjobb tej/vajkaramellás szaloncukor: Szent Korona Cukrászda: tejkaramellás szaloncukor

A legjobb marcipános szaloncukor: Sulyán Cukrászda - mézes narancsos marcipán szaloncukor

A legjobb narancsos szaloncukor: Demeter Chocolate - narancs-kardamomos szaloncukor

A legjobb pisztáciás szaloncukor: Keszthelyi Sütibolt - pisztáciás szaloncukor fehércsokoládéban meggydarabokkal

Az Év Új Íze: Piros Mogyorós - Tejkrémes tejcsokoládé szaloncukor robbanócukorral és aprított mogyoróval


Link másolása
KÖVESS MINKET: