hirdetés
karacsony-1.jpg

Karácsony Gergely: Már készül a Tiborcz-adó jogszabálya

Az új főpolgármester korábban azt ígérte, hogy az adót minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 18.


hirdetés

Karácsony Gergely csütörtök esti Klubrádiós interjújában elmondta, hogy ígéretéhez híven már készül a Tiborcz-adó jogszabálya - írta meg a 444.hu.

Budapest új főpolgármestere szerint a főváros csak a kerületekkel együttműködve tudja kivetni az adót, és mivel a kerületek többségében az ellenzék győzött, már készítik a jogszabály részleteit.

Karácsony Gergely eredeti tervei szerint az adót minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, a befolyó összeget pedig bérlakásépítésbe és felújításba forgatná vissza.

A hatályos szabályozás szerint a friss adót települési adó néven lehetne bevezetni, de csak a magányszemélyeket sújthatja.

hirdetés


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
atm.jpg

Megszüntetnék a havi két ingyenes készpénzfelvételt

A Bankszövetség a béreket és a nyugdíjakat is kizárólag bankszámlára engedné kifizetni.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

A havi két ingyenes készpénzfelvétel megszüntetését kezdeményezte a Bankszövetség, miután egy év alatt majdnem ötödével, rekordmagasra hízott Magyarországon a készpénzállomány.

A szervezet a béreket és a nyugdíjakat is kizárólag bankszámlára engedné kifizetni.

A kormánynak azonban más elképzelése van erről.

hirdetés

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
erd.jpg

Ezekbe a hazai városokba költöztek tavaly a legtöbben

A nagyvárosok közül csak háromba költöztek többen, mint ahányan elhagyták azokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 14.


hirdetés

Három megyeszékhely és nagyváros volt tavaly összesen, ahol pozitívan zárták a költözési egyenleget, azaz többen települtek be, mint ahányan elhagyták a települést. A szaknyelv szerinti "állandó vándorlási egyenleget" az Ingatlan.com tette közzé a KSH és a saját adatai alapján.

Az első helyen Érd végzett, itt 952-vel nőtt a lakosok száma, a második Győr lett 237 fővel, a harmadik pedig Szombathely, ahol 88-cal többen éltek 2018-ban, mint az előző évben.

Érd régóta kedvelt város, közel van Budapesthez, jó a közlekedése, és autópályán lehet bejutni a fővárosba. Ugyanakkor az ingatlanok árai kedvezőbbek, mint Budapestnek - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Az egy ingatlanra jutó érdeklődés tíz százalékkal nőtt idén is.

A két másik nagyváros népszerűségéhez hozzájárul, hogy a nyugati országrész mindig is vonzó volt, Győr iparilag az egyik legfejlettebb városunk, sok a munkalehetőség is.

hirdetés

A legrosszabb helyzete Budapestnek volt tavaly, közel hatezres mínusszal zárta az évet. Utána Debrecen és Szeged következik, 781 és 502 fős mínusszal.

A kisebb várososok között a Pest megyei települések a legkeresettebbek. Szigetszentmiklós áll az élen, majd Veresegyház, Gyömrő, Dunaharaszti és Göd áll a lista elején.

Érdekesség, hogy az első húszba két Velencei-tó melletti - Gárdony és Velence- település is bekerült. Az élmezőnyben van még Hajdúszoboszló és a Balaton mellől Siófok és Balatonalmádi - írta a Blikk.

Fotó forrása: Google-Maps


KÖVESS MINKET:

hirdetés
tomeges-madar-pusztulas-india-1000x567.jpg

Több mint 2000 madár pusztult el egy tónál Indiában, és senki nem tudja, miért

A hatóságok is tanácstalanul állnak a tömeges elhullás előtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Rejtélyes körülmények között pusztult el több mint 2000 madár India legnagyobb szárazföldi tavánál, és egyelőre a hatóságok sem tudják, miért - írja a CNN.

A tetemekre vasárnap lettek figyelmesek a helyiek az északnyugati Radzsasztán államban található Sambhar Sós-tó partjának mentén. Értesítették a hatóságokat, akik összesen 2400 elpusztult madarat találtak, köztük 20 olyan fajt, amely minden évben oda vándorol.

A jelentős részben már kiszáradt tó vize sok állatfaj számára túl sós, de a helyi turisztikai oldalak szerint népszerű élőhely flamingók, gólyák, a szalonkafélék, a cankók, a gólyatöcs, a fulica és a kanalas réce körében.

hirdetés

Azt egyelőre még nem tisztázták, hogy pontosan milyen fajok tetemeit találták meg a tó környékén igencsak nagy területen, ahogy

a tömeges pusztulás oka sem derült ki még.

A hatóságok a tetemekből és tó vizéből vett mintákat egy laboratóriumba vitték, amelyet alaposan megvizsgálnak, ezekből ugyanis kiderülhet, mi történhetett a 2400 madárral. Várhatóan hétvégére jönnek meg az eredmények.

A szakértők szerint nem valószínű, hogy egy betegség pusztította volna el az állatok, mert a helyi madaraknak, amelyek vízközelben élnek, semmi bajuk. Szerintük

a helyi időjárási körülmények vagy vízszennyezés végezhetett a madarakkal, pontosabbat azonban csak a vizsgálatok után lehet mondani.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló Facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


KÖVESS MINKET:

hirdetés
baranyi.jpg

Baranyi Krisztina: 17 millió forinttal nem számoltak el 6 éve Ferencvárosban

A polgármester az ügyvédi irodákkal kötött szerződések vizsgálatánál újabb furcsaságot talált. „A többi csemegét későbbre tartogatom” - írta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 14.


hirdetés

Újabb furcsaságot talált Ferencváros új polgármestere, miközben az előző vezetéstől átvett iratokat ellenőrizte. Baranyi Krisztina a Facebookon számolt be arról, hogy mit talált:

"A polgármestertől átvett szerződések átvizsgálása során most az ügyvédekkel, ügyvédi irodákkal kötött szerződéseknél tartok. Csodás eset a képen látható is, a Bérdi és Novák Irodával.

6 éve(!) nem számoltak el 17 millió forinttal"

- közölte.

hirdetés

Az önkormányzat az alakuló ülést csütörtökön 17:00-kor tartja a Városházán, ahová minden érdeklődőt várnak. Az új polgármester azt ígérte, hogy:

"Ma nem akarok ünneprontó lenni - az új önkormányzat megalakulása fontos szimbolikus esemény - ezért a többi csemegét későbbre tartogatom."

Hivatala átvételekor is megosztott egy képet arról, hogy mi fogadta az irodába belépésekor:


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!