hirdetés
karacsony-gulyas-kormanyules-mti-balogh-zoltan-1000x667.jpg

Karácsony: Bár lesznek vitáink, de meg tudjuk nyerni a kormányt szövetségesként

A főpolgármester elmondta, miről egyeztettek a szerdai kormányülésen, ahová ő is meghívást kapott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 06.


hirdetés

Karácsony Gergely szerdán részt vett első kormányülésén Budapest főpolgármestereként a Karmelita kolostorban.

Szerinte ez egy fontos lépése annak, a többségében ellenzéki főváros konstruktív partnere legyen a kormánynak.

"Mindannyiunk célja, hogy Budapest tovább fejlődjön a következő években. A mai megbeszélés elindította azt a munkafolyamatot, amelynek kiindulópontja a Tarlós Istvánnal kötött megállapodás. Beszéltünk a Budapesti Közfejlesztések Tanácsáról, amely november végén vagy december elején megtarthatja első ülését. A fővárosiak régi igénye az, hogy a kormány és a budapesti főváros ügyeit Budapest törvényben foglaljuk össze, de a kormánynak nincs erre vonatkozó terve, tudomásul vettem"

- mondta az Orbán Viktorral való találkozást követő sajtótájékoztatón.

Karácsony a kormányülésen tájékoztatott a keddi alakuló közgyűlésen meghozott intézkedésekről. Az egészséges Budapest program kiterjesztésével a kerületek életminőségének javítása a céljuk.

Bár tudja, hogy sok szakmai vita vár még rájuk, pozitívan tekint a jövőbe, bízik abban, hogy könnyű lesz közös nevezőre jutniuk a kormánypártiakkal.

Az atlétikai stadion építéséről a november végi közgyűlésen fognak tárgyalni, az eredményről majd ezután tájékoztatják a kormányt.

"Azért hoztam magammal a választási programomat, hogy világossá tegyem, hogy az elkövetkező évek politikájához egyszerű zsinórmértéket találni. A budapestiek egészségügye, a közlekedési ügye és a zöld ügyek a legfontosabb három pillér. Azt gondolom, hogy bár lesznek vitáink, látok reális lehetőséget arra, hogy a kormányt szövetségesként meg tudjuk nyerni és olyan együttműködést alakítsunk ki, ami túlmutat a belpolitikai különbségeken."

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón megköszönte Karácsony Gergelynek, hogy elfogadta a meghívást, mert a demokráciában a választók döntését tiszteletben kell tartani.

"A kormány partnerként tekint a főpolgármesterre, és azokat a csatornákat, amiket Tarlós Istvánnal is működtetünk, azokat ezután is működtetni fogjuk. Korrekt szakmai keretek között lesz lehetőség a fővárosi fejlesztések megvitatására."

- mondta Gulyás.

"Miniszterelnök úr egyértelművé tette, hogy nem kívánunk úgy fejlesztéseket végrehajtani, hogy a kerület arra nem tart igényt. Akarata ellenére senkivel sem szeretnénk jót tenni. A Budapest fejlesztésére koncentráló szakmai szemlélet fennmarad." - kommentálta ezzel azt, hogy Karácsony Gergely kifejtette, mik azok a beruházások, amikből nem kér a főváros.

Forrás: 24.hu, címkép: MTI/Balogh Zoltán


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
baranyi-2.jpg

Baranyi Krisztinának nem jutott hely, a Ferencvárosból kibukott MSZP-s Pál Tibornak viszont igen a fővárosi bizottságokban

Öt főpolgármester-helyettest választott meg a közgyűlés.
MTI, SZM - szmo.hu
2019. november 05.


hirdetés

Elosztották a tisztségeket és a bizottsági helyeket a Fővárosi közgyűlésben. Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere ezt írta a Facebookon:

"A Fővárosi Közgyűlés egyetlen bizottságában sem fogok dolgozni, mert a most Budapestet vezető pártok nem tartottak érdemesnek erre polgármesterként, közgyűlési tagként.

Érdemesnek tartották viszont Pál Tibort, akit Ferencváros polgárai közel 30 év után kiszavaztak a város vezetéséből."

Hozzátette:

"Mindezt természetesen tudomásul vettem, de a pozíciókról szóló előterjesztéseket nem tudtam megszavazni, hiszen 10 perccel ezek tárgyalása előtt kaptam kézhez őket és ily módon szembesültem ezzel a helyzettel."

Az MSZP-s Pál Tiborról Gegesy Ferenc, aki 20 évig vezette a kerületet így nyilatkozott „Az MSZP helyi vezetőjének legalább tíz év óta kimutatható, gyümölcsöző együttműködése van a Fidesszel.” - írja a 444.hu.

A kerületi parkolási mutyit a 444.hu sok cikkben feldolgozta, szerintük az MSZP-s Pál Tibor "a mostani kampányban is mindent megtett, nehogy olyan polgármester kerüljön a kerület élére, aki kiebrudalná a parkolási cégeket és elszámoltatná a kerületiek kárára gazdagodókat".

A momentumos Soproni Tamás kommentet írt Baranyi Krisztinának: „Ahogyan a Momentum frakció nevében a közgyűlésen is mondtam, mi szeretnénk egyeztetni veled a következő ülés előtt, és a saját bizottsági helyeink közül átadva biztosítani fogjuk, hogy részt vehess a fővárosi bizottsági munkában.”

A momentumos Hajnal Miklós szerint abban egyeztek meg a pártok, hogy csomagban fogadják el egymás jelöltjeit.

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója a 444-nek elondta, hogy Pál Tibor államtitkár volt és alpolgármester, költségvetési ügyekben tapasztalt szakember, és nem parkolási ügyekkel fog foglalkozni. Szerinte Pál Tibort pusztán sajtóhírek alapján nem lenne szerencsés elítélni, és eddig semmilyen bizonyíték nem került elő erra, hogy Pál törvénysértést követett volna el.

Baranyi a hvg.hu-nak azt mondta: meg fogja szavazni a választói számára pozitív döntéseket. Reméli azonban, hogy Karácsony Gergely meg fogja vele beszélni, ami történt.

A Fidesz-frakció sem értett egyet a bizottsági helyek elosztásával, mert szerintük az nem tükrözi a képviselő helyek arányait, ezért kiszálltak a bizottságokból - írta az Index.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
p1.jpg

Újra bedrogozva vezethetett a zuglói kokainos gázoló

A lakhelyelhagyási tilalom alatt álló sofőrt szeptember elején fogták meg Zuglóban, és a gyorsteszt szerint marihuánát és amfetamint használt.
Fotó:police.hu - szmo.hu
2019. november 05.


hirdetés

Újra bedrogozva ült autóba az a fiatal üzletasszony, akit korábban örökre eltiltottak a vezetéstől, mert bekokainozva halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban három évvel ezelőtt – írta a 24.hu.

Az asszonyt idén januárban első fokon 5 és fél év börtönre ítélte a Pesti Központi Bíróság, a vezetéstől örökre eltiltották. A zuglói gázolóként elhíresült nő még 2016-ban ütötte el a 85 éves férfit Zuglóban. Az üzletasszony nem állt meg segíteni áldozatán, gondolkodás nélkül továbbhajtott egy szépségszalonhoz, hogy műszempillát csináltasson.

Azt, hogy a baleset előtt kokaint fogyasztott volna, nem ismerte el, de azt igen, hogy a kozmetikában felszívott két csíkkal is.

A 24.hu szerint viszont a bűnügyi felügyelet alatt is drogozott és kocsiba is ült. A lakhelyelhagyási tilalom alatt álló gázolót egy közúti ellenőrzés során kapták el a rendőrök szeptember elején Zuglóban, és az elvégzett gyorsteszt marihuána és amfetamin használatát mutatta ki - írta a lap.

A lappal az ügyészség részéről Rab Ferenc helyettes szóvivő közölte, hogy az első fokon 5 és fél évre ítélt vádlott elleni eljárás másodfokon folyamatban van. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a bűnügyi felügyelet szabályainak szigorítását, a Fővárosi Törvényszék pedig ez alapján elrendelte, hogy a gázoló az általa lakott ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el. A bíróság döntése még nem végleges.

VIDEÓ: az RTL riportja


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
forgalom.jpg

Rengeteg lezárás és változás lesz Erdoğan látogatása miatt a budapesti közlekedésben

November 5-e és november 7-e között több kerületet is érintenek a korlátozások.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 05.


hirdetés

Recep Tayyip Erdoğan látogatása miatt november 5-e és november 7-e között megváltozik a forgalmi rend Budapest több kerületében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén - írta a Police.hu.

Szakaszosan és időszakosan lezárják

November 7-én 9 óra 30 perctől november 7-én 11 óra 30 percig

a Budapest I., V., VI., XIV., XV., XVI. és XVII., Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér „E” porta – 4. számú főút – M0 autóút – M3 autópálya bevezető – Kacsóh Pongrác úti felüljáró – Kós Károly sétány – Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Lánchíd utca – Ybl Miklós tér – Apród utca – Attila út – Dózsa György tér – Palota út – Dísz tér – Szent György utca – Szent György tér útvonalat.

November 7-én 14 óra 30 perctől november 7-én 15 óra 30 percig

a Budapest I., Szent György tér – Szent György utca – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Attila út – Apród utca – Ybl Miklós tér útvonalat.

November 7-én 17 óra 30 perctől november 7-én 19 óráig

a Budapest I. és II., Ybl Miklós tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Fő utca – Jégverem utca – Bem rakpart – Bem tér – Fekete Sas utca – Tölgyfa utca – Margit körút – Margit utca – Ankara utca – Apostol utca – Vérhalom utca – Turbán utca – Türbe tér útvonalat.

November 7-én 9 óra 30 perctől november 7-én 11 óra 30 percig

a Budapest I., II., V., VI., XIV., XV., XVI. és XVII., Türbe tér – Turbán utca – Vérhalom utca – Apostol utca – Ankara utca – Margit utca – Margit körút – Tölgyfa utca – Fekete Sas utca – Bem tér – Bem rakpart – Jégverem utca – Fő utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Kós Károly sétány – Kacsóh Pongrác úti felüljáró – M3 autópálya bevezető – M0 autóút – 4. számú főút – Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér „E” porta útvonalat.

A lezárások idején az útvonalat keresztező útszakaszok szintén le lesznek zárva.

A delegáció rendőri biztosítása miatt elszállított gépjárművekről a tulajdonosok és üzembentartók a 06-801-80780-as telefonszámon tudnak érdeklődni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A megállás is tiltott lesz számos szakaszon, a teljes listát itt lehet megnézni.

Fotó forrása: Police.hu


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
borkai-zsolt-mti-foto-krizsan-csaba-1-1000x694.jpg

Lemond Borkai Zsolt polgármesteri tisztségéről

A politikus maga jelentette be döntését.
MTI - szmo.hu
2019. november 06.


hirdetés

A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A politikus ezt szerdán a győriekhez írt nyílt levelében jelentette be.

Mint írta,

a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni.

Hozzátette: szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatnia város további fejlődését, így lemond polgármesteri tisztségéről.

"Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget"

- hangsúlyozta a politikus.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy - magát az ördög ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!