hotel-kardosfa
Kapcsolj ki a Zselic szívében, a legromantikusabb szállodában
Ahhoz, hogy teljesen fel tudd fedezni a somogyi erdők tarka élővilágát, költözz be a Zselic „szívébe.” A Hotel Kardosfa egykori vadászlakként kínál kényelmes pihenőhelyet és vadlakomákat, ha elfáradtál a túrázásban.
Szponzorált tartalom (x)
2016. december 23.

A hotelnek már a története is romantikus: egykoron Esterházy erdészlak, később vadászház volt. Ennek emlékeként a hotel falai között sétálva vadász trófeák is találhatóak, az étteremből pedig nem hiányoznak a vad fogások sem.

kardosfa2
kardosfa

A három csillagos szállodában családi szobákkal, valamint egy-, két- és háromágyas helyekkel várják a vendégeket, amik külön fürdőszobával, tévével, minibárral vannak felszerelve. Természetesen itt is megmutatkozik a múlt, a szobák rusztikus stílusúak, ablakaikból és teraszaikról csodás kilátással az erdőre. Egy ilyen helyen ébredve nem csoda, ha az embernek megjön a kedve a természetjáráshoz.

Ráadásul Zselickisfaludról séta távra vannak az olyan látnivalók, mint a Ropolyi-tó vagy a Zselici Csillagvizsgáló.

(A somogyi erdőkről szóló cikkünket ide kattintva olvashatod.)

kardosfa3
kardosfa5

A teljes relaxáció érdekében a szállónak külön wellness részlege is van. Itt áztathatod magad egy élményekkel és kilométerekkel teli nap után a jacuzziban, úszhatsz a medencében, szaunázhatsz, de akár egy masszázsra is benevezhetsz.

Ráadásul a wellness rész úgy van kialakítva, hogy

a jacuzziban ülve mesés látvány tárul a tájra. Különösen élvezetes lehet a forró jacuzziban ücsörögni, miközben kint kövér pelyhekben hull a hó…

A különleges környezet kincseivel természetesen a konyhában is találkozhatunk.

A hotel éttermében alapszabály, hogy minél több helyi alapanyaggal dolgozzanak.

A szakácsok például rengeteg különleges lekvárral, szószokkal főznek - úgy, mint a dió vagy a medvehagyma chutney, - házi sajtokat, tejtermékeket kínálnak. Alapvetően állandó étlappal dolgoznak, de szezononként változó „kis étlapjuk” is van, itt kap igazán nagy teret a szakácsok kreativitása.

Az állandó fogások között mindig megtalálható a szarvas- és vaddisznópörkölt, de készülnek sültek is sertésből, vaddisznóból, szarvasból. Sőt, néha muflonból is, amivel szintén lehet néha találkozni a Zselicben. A finom sülteket különböző édes és barna mártással tálalják, a vadhúst a szomszédos Bőszénfáról, a Kaposvári Egyetem mintagazdaságából szerzik be.

img_0441img_0442img_0443

Az abszolút slágerük a tárkonyos erdei gombaleves, ami a szálló nyitása óta a vendégek kedvence.

És bár az étterem a szálloda aljában található, a környéken élők is rendszeresen betérnek ide egy-egy finom ebédre.

A híres gombalevest mi is kipróbáltuk és a jól eső kanalazás közben alig győztük számolni, hányféle gombát kóstolhattunk a levesben. Második fogásként mi áfonyás-gesztenyés szarvascsíkokat ettünk szalvétagombóccal, ami szintén jól vizsgázott, a puha és ízletes falatokkal.

Egy ilyen kiadós ebéd után jól esik kiülni a teraszra egyet kávézni és hallgatni a madárcsicsergést, éjszaka pedig egy pohár bor kíséretében a tiszta égbolt alatt böngészhetjük az égen a csillagképeket.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!