hirdetés

KAPCSOLAT

Tényleg odavan érted, vagy csak hintáztat? Az új párkapcsolati purgatórium, a „situationship”

Még csak le se lehet fordítani. Hivatalosan olyan párkapcsolatot jelent, amelyben minden megvan, szex, közös programok, csak éppen nem mondjátok ki, hogy összetartoztok. Röviden: az egyik fél többnyire elvan és hintáztat, a másik meg reménykedik, míg világ a világ. Ki lehet szúrni? Ki. Erre figyelj.

Link másolása

hirdetés

Van abban valami ijesztő, amikor a hivatalosan fel nem vállalt szerelemre már külön szó is van. Situationship. Hogy is fordítsam: együtt ellötyögés, vagyunk is meg nem is, majd kialakul, ez bonyolult stb. Nem, ez nem ugyanaz, mint a barátság extrákkal, vagy a közösen megbeszélt, tisztázott “ez nem komoly, tart, ameddig tart”. Ezek ugyanis mind a két fél beleegyezésével történnek, legalábbis szóban. A situationship viszont kifejezetten olyan párkapcsolati forma, ahol még csak VÉLETLENÜL sem mondjátok ki, hogy most hogy is álltok. Többnyire azért, mert az egyikőtök nem akar semmit, az elköteleződés gondolatától is kirázza a hideg, a másik viszont nagyon is elköteleződne, de nem mer rákérdezni, mert fél, hogy kidobják.

Az utóbbi félnek egy ilyen párkapcsolat egyfajta megrekedt purgatórium, állandó, pokoli, érzelmi roston sülés. Hajsza egy olyan idillikus és mély összetartozás iránt, amely soha nem fog megtörténni. Lássuk be: nem fair.

A Hinge nevű, népszerű nemzetközi randiapplikáció nemrégiben végzett egy 12 ezer fős felmérést, amelyben arról kérdezték a résztvevőket: az elmúlt egy év során éltek-e ilyen se kint, se bent párkapcsolatban. Egyharmaduk azt mondta: igen, és nagyon bánja, hogy nem szúrta ki időben. Pedig a szakértők szerint vannak vészvillogók, hajj, de mennyire. Íme néhány. Már csak észre kell venni őket.

Néma gyereknek...

Van két harminc körüli barátnőm. Mindketten évek óta párkapcsolatban élnek, és néha a barátjukkal közösen posztolnak az Instára. Van azonban néhány fontos különbség. Az egyik párnál csak a lány tesz ki közös képet, csak ő jelöli be a fiú nevét, csak ő biggyeszti ki tonnaszám a szívecskéket, és csak ő bújik a fiúhoz. Elvétve látni olyat, hogy a fiú akárcsak fél karral is átölelné. A másik párnál viszont nemcsak a lány, a srác is posztol, bejelöli a lányt, át is öleli, magához húzza, és SOHA nem felejti el kitenni a “withmylove (“szerelmemmel”) hashtag-et.

Persze mondhatjuk, hogy az előbbi fiú egyszerűen csak utálja az Instát, ez még nem jelent semmit, de tény: az első pár három éve “csak” párkapcsolatban él (miközben tudom, hogy a lány már a fél karját odaadná egy eljegyzésért), a másiknál viszont már az esküvő időpontja is ki van tűzve, a lány ujján csillog a kis gyémántgyűrű.

Ez csak egy példa, de sokatmondó. Ha egy férfi (nő) tényleg, őszintén akar valakit, akkor KIMONDJA.

A szakértők szerint komoly vészvillogó, ha a párod, miközben talán kedves, aranyos, figyelmes, jó az ágyban, fantasztikus napokat-hétvégéket töltötök együtt, de láthatólag inkább egy elefántcsordával gázoltatná halálra magát, mint hogy kimondja, főleg mások előtt: a szerelme vagy, a párja vagy, a jövendőbeli házas/élettársa vagy, vagy már együtt is éltek. Sokan úgy gondolják, hogy az igazi szerelemben csak a tettek számítanak, nem a szavak, de ez nincs egészen így. Ha valaki évek óta csak tettekben van veled, de az elkötelezettségéről, és főként a továbblépési szándékáról hallgat, mint a sült hal, akkor ez bizony egy situationship. Életfogytiglani ácsingózás.

hirdetés
Testem, testem, mondd meg nékem...

A másik szabály: bármit mond vagy tesz, a testbeszéde szinte minden hiányzó, VALÓDI információt elárul. Volt egyszer egy udvarlóm (használják még ezt a szót?), vagy tíz éve, aki egy baráti társaságban történt megismerkedésünk után minden este felhívott, és órákon át ajnározott. Ment ott minden: lelkendezés, pajzán flörtölés, sokatmondó utalások a jövőre, “engem már nem is érdekel, mit csacsogsz, bármit mondhatsz, úgy imádom a hangodat, csak beszélj, beszélj”, “előttünk még az egész élet, de jó, hogy van időnk megismerni egymást”, szóval fűtött rendesen. Csak épp ha találkozót javasoltam, azt a terelést, vakarózást... Végül összehoztuk, feljött hozzám egy kávéra. Nem voltunk már gyerekek, első randin nem is vártam nagy összeborulást, de azért azt a feszengést sem, amit levágott.

A szavai továbbra is mézes-mázosak voltak (bár korántsem annyira, mint telefonon), de a testbeszéde szinte azt üvöltötte: közelebb ne gyere, mert esküszöm, idegösszeomlást kapok.

Ült a kanapén, mint egy faszent, a lábai, egész teste enyhén tőlem elhúzódva, meredt maga elé, szemkontaktus nuku, néha egy-egy sunyi oldalpillantás, és ennyi. Nem értettem, hiszen már tudta, hogy nézek ki, az nem okozhatott csalódást, plusz órákig maradt, nem menekült el fejvesztve. Látszólag randiztunk, látszólag kedélyesen beszélgettünk, látszólag remek volt a hangulat, látszólag folytatni akarta, mondta is, csak éppen a teste mindennek a TOTÁLIS ellenkezőjét állította.

Nem is lett az egészből semmi. Hívogatott még egy ideig, aztán amikor rákérdeztem, tulajdonképpen mit is akar tőlem, zavartan, sőt bosszankodva közölte, hogy nemrég vált el, “megmozgattam benne valamit”, de ő még semmire nem áll készen, ne várjam, hogy “A”-t vagy “B”-t mondjon, csak ismerkedjünk, aztán majd kiderül. Ja. Hónapok, évek, évszázadok múlva. Nekem ez nem volt elég jó ajánlat, véget is vetettem neki. Hálistennek.

Ha nem mersz rákérdezni

A párkapcsolatokban van egy méltatlanul alábecsült funkciónk: az intuíció. Ez a megmagyarázhatatlan, belső iránytű, amely egyes kutatások szerint nem más, mint a tudatalattink “éleslátása”. Ami akkor se csap be, ha az összes létező érvünk, magyarázatunk és érzékszervünk azt mondja, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van. Ha egy állítólag tökéletesen működő szerelemben ez a rafkós kis intuíció azt súgja: meg ne merd kérdezni tőle, hogy most akkor hogy is állunk, nehogy szóba hozd az összeköltözést, a bemutatást a szüleidnek, sőt, még csak szerelmet se vallj neki, mert eliszkol, akkor szinte száz százalék, hogy situationshipben élsz.

Vagyis a rózsaszín cukormáz ellenére nagyon is érzékeled a tudatalatti jeleket, csak nem mersz szembenézni velük. Itt nincs jobb tanács: higgy önmagadnak, a gyomrod mélyén mocorgó, bizonytalan és kellemetlen érzéseknek, és KÉRDEZZ RÁ. Ne számonkérően, de kérdezz. Bármennyire is félsz a választól, jogod van tudni, ha, ahogy az ismert film címe mondja: Nem kellesz eléggé.

Család, jövő és egyéb ínyencségek

Soha nem értettem, hogyan képes valaki egy olyan párkapcsolatban élni, ahol a párja se a családjának nem mutatja be, se jövőt nem hajlandó tervezgetni vele. Pedig rengetegen élnek így, hosszú hónapokig, évekig, akár tovább.

A situationship fontos jellemzője, hogy teljesen hiányzik belőle a párkapcsolatok egyik mérföldköve: a másik felvállalása. Az elköteleződés. A szándék, hogy igen, eldöntöttem, veled képzelem, vágjunk bele, persze nem kell észvesztve összeköltözni, házasodni, talán nem is ez a cél, de SZERETLEK ÉS VELED KÉPZELEM EL A JÖVŐMET.

Az én személyes véleményem szerint körülbelül egy év után idáig már mindenképp el kell jutni, különben az egészet megette a fene. Természetesen vannak kivételek, megesik, hogy egy szerelem csak évek, vagy többszöri megszakítások után szökik szárba, az élet bonyolult. De ha nincs előttetek különösebb akadály, ha jól megvagytok együtt, látszólag minden klappol, akkor igenis felvállaljátok egymást. Igenis bemutatjátok a párotokat a családotoknak, barátaitoknak. Igenis tervezitek a közös jövőt, még ha ez egyelőre csak egy szép utazás a következő nyáron, vagy elképzelések arról, hogyan osztanátok be az időtöket, ha majd egyszer összeköltöznétek.

Mindez ugyanis annak az indikátora, hogy haladtok valami felé. Minden kapcsolatnak fejlődnie kell, és az is természetes, hogy a két félnek esetleg más a ritmusa. Akkor megbeszélik, hogyan tudják összehangolni egymás igényeit.

De a szándék mindkettőben ugyanaz kell, hogy legyen: a közös út a mély, kölcsönös, melegséget és biztonságot adó összetartozás felé.

Ha ez csak az egyik félben van meg, a másikban ezért vagy azért meg nem, ráadásul annyi tisztelet sincs benne, hogy a párját minderről tájékoztassa, akkor azt nevezhetjük bárminek, “situationship”-nek, vagy “bonyolult”-nak, vagy “majd meglátjuk”-nak, akkor sem lesz más, mint ami. Kihasználás.

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy benne marad-e egy situationshipben. Elfogadja-e, hogy fogalma sincs róla, merre haladnak, akarják-e egymást egyáltalán, vagy ez a “lötyögés” végülis megfelel. Ám aki valódi párra vágyik...háááát. Van az életben egy szintén méltatlanul alulértékelt dolog, amit véleményem szerint soha, semmilyen körülmények között nem szabad egy bizonytalan, lityegős-lötyögős, önbizalomgyilkos, langyos és érdemtelen “szerelemre” fecsérelni: időnek hívják. Aki már élt eleget, tudja, hogy baromi kevés van belőle. Nem érdemes pazarolni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

Milliókat fizet egy sugar mommy egy 15 évvel fiatalabb férfinak, aki cserébe mindent megtesz neki, amit csak kér

Sokan a fiának nézik a párját, de a 44 éves nőt egyáltalán nem zavarja a köztük lévő korkülönbség, sőt.

Link másolása

hirdetés

Büszkén vállalja egy középkorú nő, hogy fizet egy nála jóval fiatalabb férfinak azért, hogy vele legyen és bármit megtegyen neki - számolt be róla a Daily Star.

A 44 éves Julie sugar mamaként és pumaként hivatkozik magára. Utóbbit azokra a nőkre szokták mondani, aki fiatalabb férfiakkal szeret randizni, előbbit pedig azokra, akik fizetnek is a fiatal férfiaknak azért, hogy elkísérjék őket-ide oda, és intim kapcsolatot kezdjenek velük.

Julie gyakran oszt meg képeket és videókat Instagram- és TikTok-oldalán, amiken egy fiatalabb férfivel látható. A kommentelők rá is kérdeztek, hogy ki ő, sokan azt hitték, a fia. A nő azonban büszkén elmondta, hogy

a nála 15 évvel fiatalabb srác a pasija, akinek havonta 15 ezer fontot (6,3 millió forint) fizet azért, hogy vele legyen. Viccelődve azt is hozzátette, hogy ennél több volt a fiú "fizetése", most azért "csak" ennyi, mert múlt hónapban elfelejtette kitakarítani a medencét. Julie azt is hozzátette, hogy barátja mindent megkaphat tőle, amit csak akar, ha cserébe mindent megtesz neki, amit csak kér tőle.

Ezekről egy TikTok-videóban beszélt, amit már több mint 2,8 milliószor néztek meg.

Állítása szerint egyébként azért szereti jobban a fiatal férfiakat, mert szerinte ők jobban elbírnak vele. A jelenlegi partnerét pedig nem a szeretőjének, hanem a párjának tartja, a videói alapján úgy élnek, mint egy átlagos pár.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
A Rovatból
hirdetés

„A barátom lefeküdt az anyámmal, miközben én a kórházban szültem a gyerekünket” – fakadt ki egy 21 éves nő a TikTokon

Miután 2020 novemberében tudomást szerzett a barátja és saját anyja viszonyáról, azonnal meghozta a döntést, hogy mindkettejükkel megszakítja a kapcsolatot.

Link másolása

hirdetés

Már több mint 12 millióan nézték meg azt a videót a TikTokon, amelyben Alyssa, egy kétgyermekes anyuka elárulta, hogy éppen a kórházban szülte gyermeküket, miközben barátja anyjával szexelt, írja az Mirror.

"A kapcsolatunk kezdete nagyszerű volt Ryan-el. Romantikus volt, és nem bírtuk ki, hogy külön legyünk. De aztán mérgezővé vált. Többször is megcsalt, én pedig hülye módon mindig megbocsátottam neki, és hittem benne, hogy meg fog változni" - mesélte a lapnak.

2018 februárjában, mikor terhesen bevitték a kórházba, hiába hívta a barátját, csak sokadjára vette fel. "Azt mondta, hogy valami közbejött, és ezért nem fog odaérni a szülésre. Később, aznap este meglátogatott engem és a babát a kórházban" - folytatta a történetet.

"Ekkor még nem vettem észre semmi furcsát. Hazamentünk, és egy darabig normális életet éltünk. Csak két évvel később jöttem rá, mi történt. A szomszédok mutatták meg nekem kamerafelvételeken, ahogy anyám folyamatosan ki-be járkált a lakásunkban, amikor nem voltam otthon" - mondta.

A nő ezután megtalálta az anyja és a barátja közötti üzenetváltásokat, meztelen fotókat, amelyekből kiderült, hogy éppen akkor is együtt voltak, amikor szült. Később, mikor szembesítette vele, az anyja is bevallotta a viszonyukat.

"Összetört a szívem, elárulva, kudarcot vallva éreztem magam. Hónapokig magamat hibáztattam" - mondta.

hirdetés

Miután 2020 novemberében tudomást szerzett a barátja és saját anyja viszonyáról, azonnal meghozta a döntést, hogy mindkettejükkel megszakítja a kapcsolatot.

Amint megtudtam, összepakoltam Ryan cuccait, és kidobtam az erkélyről, és megmondtam neki, hogy menjen el. Soha nem néztem vissza, és úgy érzem, ez a legjobb dolog, amit valaha tettem. Az anyámmal sem beszélek már, mióta kiderült.

- emlékezett vissza.

Alyssa azóta továbblépett az életében, 2022-ben újabb babát vár, a történetét elmondása szerint azért osztotta meg, hogy segítsen másoknak, akik hasonló helyzeten mennek át.

"Tudom, hogy szereted, és nehezen tudod elengedni őket, de hidd el nekem, hogy soha nem fognak megváltozni, és addig fogod magadat bántani, amíg nem tudsz már megbirkózni vele. Kérlek, tedd magadat az első helyre, ismerd fel a saját értékeidet, és soha ne érd be kevesebbel" - tanácsolta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT

Elképesztően alapos nyomozással derítette ki egy lány, hogy a párja megcsalja őt

Nem csalt a megérzése, sikerült rajtakapnia a férfit.

Link másolása

hirdetés

Sokszor hallhatjuk azt, hogy a nők néha olyanok, mint az FBI nyomozói, hiszen mindent ki tudnak deríteni. Egy fiatal nő nem is titkolja, hogy őt simán alkalmazhatná az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda vagy a brit MI5 hírszerző ügynökség is, olyan alaposan tud nyomozni.

Chloe Powell a TikTokon mesélte el egy videóban, hogyan jött rá, hogy a párja megcsalja őt. Mivel már gyanakodott a hűtlenségére, amikor a férfi egyik este elment otthonról, úgy döntött, lenyomozza őt az Instagramon keresztül.

Megkereste azt a helyet, ahová a párja ment, majd végignézte az összes lány profilját, akik szintén akkor megjelölték azt a helyet egy posztban vagy Instagram-sztoriban, és alaposan megfigyelt minden egyes képet és videót, hátha kiszúrja valamelyiken a barátját a háttérben. Sikerrel is járt,

bár a részleteket nem mesélte el, de büszkén kürtölte ezt világgá a TikTokon. Videóját alig pár nap alatt több mint 920 ezerszer nézték meg.

Sokan elismerésüket fejezték ki a kommentekben, sőt egy olyan lány is írt neki, aki állítása szerint pontosan ugyanezt csinálta, amikor azt sejtette, hogy a párja félrelép.

"Ő nem pszichopata, egyszerűen csak okos" - írta egy kommentelő, miután többen is pszichopatának nevezték a nőt.

hirdetés

"Érezte, hogy megcsalja őt és rajta is kapta. A kis sunyi nem is gondolta, hogy egyszer lebukik, ez volt az egyetlen pszichopata dolog ebben. Ez fair play volt, drága" - dicsérte egy másik lány.

Forrás: Indy100


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Kiakadt egy férfi a feleségére, miután megtudta, hogy az ő bankkártyájáról vett neki Rolexet születésnapjára

A kommentelők közül többen is óva intették a férfit, hogy meglehetősen aggasztó jel a kapcsolatuk jövőjére nézve a feleség viselkedése.

Link másolása

hirdetés

Kiakadt egy férfi a feleségére, amiért az ő pénzén vett neki egy Rolexet a születésnapjára, írja az Indy100.

Van egy közös bankszámlánk a számlák kifizetésére, és vannak saját hitelkártyáink is a személyes kiadásokra. A hitelkártyámon ő a meghatalmazott felhasználó, de csak akkor használja, ha megkérem, hogy vegyen nekem valamit, például munkaruhát.

- kezdte a férfi a Redditen, ahol beszámolt a történtekről.

Leírta, hogy a felesége ezúttal egy Rolex órát vett neki születésnapjára, ő pedig rosszul is érezte magát, és azt mondta neki, hogy nem kellett volna megvennie, mert amit ő a felesége születésnapjára adott, az közel sem volt olyan drága.

A férfit nem hagyta nyugodni, hogy hogyan engedhette meg magának a felesége, hogy megvásárolja a luxus óra.

"Azt mondta, hogy valami szépet szeretett volna adni nekem, és tudta, hogy tetszik nekem ez az óra. Egy nap aztán megpróbáltam kávét venni, mielőtt munkába indultam volna, és a kártyámat elutasították."

- folytatta.

hirdetés

Mint kiderült, a bank letiltotta a hitelkártyát, mert szokatlan költésnek tekintették a drága órát. Ezután a férfi úgy döntött, hogy beszél a feleségével, aki állítása szerint azt hitte, a közös számlájukat használja a vásárláshoz.

A férfi próbálta rávenni a feleségét, hogy vigye vissza az órát, hiszen "felesleges kiadás", de a nő közölte vele, hogy tartsa meg, mert megengedheti magának, és amúgy is akart egyet.

"Kérlek, értékeld, hogy valami szépet akartam venni neked" - mondta neki a felesége.

A kommentelők közül többen is óva intették a férfit, hogy meglehetősen aggasztó jel a kapcsolatuk jövőjére nézve a feleség viselkedése.

"Ez lopás, és nem oké. Az, hogy megpróbálja elbagatellizálni a dolgot és lebeszélni téged a visszaváltásról, arra enged következtetni, hogy ez szándékos lehetett" - jegyezte meg az egyik kommentelő.

"Akár a saját számládról költött anélkül, hogy szólt volna neked, akár a hitelkártyádat használta, ez egy komoly probléma, amit meg kell beszélni. Ha a közös, a számlák kifizetésére használt kártyát nullázta volna le, anélkül, hogy szól, az pedig még rosszabb."

- írta egy másik.

A férfi egyetértett a reakciókkal, és hozzátette: Felesége azóta a "szexet is arra használja, hogy kárpótoljon, hogy ne azon agyaljak, visszaváltsam-e az órát". A nő verzióját sajnos nem ismerjük, pedig könnyen lehet, hogy ő valamelyest másképp mesélné el a történetet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: