KAPCSOLAT

„Szakítani szívás. Túl kell lépni rajta” – szakítás utáni segítséget ajánl a fiataloknak a kormány Új-Zélandon

„Új-Zélandon nagyon magas a családon belüli és szexuális erőszak aránya. Szeretnénk ezen változtatni, és tisztában vagyunk azzal, hogy ehhez innovatív eszközökhöz kell nyúlnunk” – fogalmazott egy miniszter.


Szakítás utáni segítséget ajánl a fiataloknak az új-zélandi kormány, hogy "a kis sérülésből ne legyen nagy fájdalom" - jelentette szerdán a The Guardian című brit lap online kiadása.

A Szeress jobban (Love Better) címmel elindított kampány célja, hogy segítsen továbblépni azoknak, akiknek összetörték a szívét. A kampányvideóban nem beállított jelenetek láthatók színészekkel, hanem olyanok mondják el élményeiket, akiket nem rég hagyott el a párjuk.

"Rendben, megteszem. Hivatalosan törlöm az exemet minden közösségi oldalon" - mondja az egyik szereplő, majd egészen közel hajol a telefonhoz, és azt suttogja: "továbblépek".

A videóban kimondják, hogy "szakítani szívás", és a kampány célja, hogy a frissen szakítottak segítsenek más sorstársaiknak, hogy "egy kis sérülésből ne legyen nagy fájdalom".

A kampányban lesznek videók, cikkek, podcastok, valamint a TikTokra és az Instagramra is készül majd tartalom.

"Ezt még soha egyetlen kormány sem próbálta sehol a világon" - mondta a The Guardiannek Priyanca Radhakrishnan új-zélandi közösségi és önkéntességi miniszter, aki abban bízik, hogy a valós és nyers beszámolók segítenek azoknak, akiknek szükségük van rá.

A lap szerint a 16 és 24 év közötti új-zélandiak 80 százaléka volt már kapcsolatban, és 87 százalékuk azt mondta, hogy a normálisnál jobban fájt a szakítás. 55 százalékuk pedig egyáltalán nem vagy csak kicsit bízik abban, hogy bántás nélkül véget lehet vetni egy kapcsolatnak. A nagy többség érzelmi fájdalomról számolt be, de minden hatodik megkérdezett fizikai bántalmazást is átélt.

"Ez már kezd nevetséges lenni. Szétcsúszik minden. Aludni akarok az éjjel. Túl kell lépnem rajta, át kell lépnem ezen az akadályon. Csak törlés és blokkolás"

- mondja egy fiatal férfi a videóban.

Radhakrishnan abban is bízik, hogy a kampány ahhoz is hozzá tud járulni, hogy csökkenjen a kapcsolati, családon belüli és szexuális bántalmazás a szigetországban.

"Új-Zélandon nagyon magas a családon belüli és szexuális erőszak aránya. Szeretnénk ezen változtatni, és tisztában vagyunk azzal, hogy ehhez innovatív eszközökhöz kell nyúlnunk" - fogalmazott a politikus.

A kampányban részt vesz a fiatalok segítésével foglalkozó Youthline civilszervezet is, amely szöveges üzenetekkel és e-mailekkel segíti majd azokat, akik segítséget kérnek.

"Azon kívül, hogy meggyűlöljük a másikat, vagy teljesen kizárjuk az életünkből, az egyetlen tipikus válasz az szokott lenni, hogy megpróbálunk semmit sem érezni. Ezért nagyszerű azt megmutatni, hogy normális, ha szakítás után ennyi érzés kavarog valakiben, és hogy van mód arra, hogy ezt egészségesen lehessen kezelni"

- magyarázta Jo Madsen, a Youthline egyik vezetője.

A szakember szerint az internet és a közösségi média korábban ismeretlen és komplex vetületet vitt a szakításokba.

A kampányra 6,4 millió új-zélandi dollárt (1,4 milliárd forint) különítettek el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
A Rovatból
Így vallotta be Alföldi Róbert, hogy a férfiakhoz vonzódik
A színész-rendező tíz éve coming outolt. Nem ő volt akkoriban az egyetlen hazai sztár, aki bevallotta másságát.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. március 19.Tíz évvel ezelőtt beszélt először nyíltan melegségéről Alföldi Róbert, írja az rtl.hu.

„Melegként lemenni az edzőterembe, az megint egy plusz szorongás”

– mondta 2014 márciusában a színész-rendező, aki fél évvel korábban Csáki Judit Alföldi színháza – Öt nemzeti év című könyvében törte meg először a csendet. Alföldi akkor a Nyitottak vagyunk kampányhoz csatlakozott, amiben az elfogadásra hívták fel az emberek figyelmét.

Nem ő volt az egyetlen, aki akkoriban felvállalta szexualitását. Kulka János mellett Gallusz Niki is őszintén beszélt boldogságáról a Fókusznak:

„Mitől érzi egy nő magát igazán nőnek? Én ettől, hogy számításba vagyok véve, és úgy, hogy tudom, követi a gondolataimat. Velem van. És ettől érzem magamat úgy, mint egy hagyományos kapcsolatban” – mondta a színésznő.

A hírességek tíz évvel ezelőtti coming outjait ebben a videóban lehet megnézni:

Kvíz ajánló: Mennyire emlékszel Szécsi Pál dalaira?


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KAPCSOLAT
A Rovatból
Ezért nem szabad háromnál többször kitörölni a fenekünket – hallgass a szakértőre!
Fontos kérdésre kaptunk választ egy Tiktokon posztoló fizioterapeutától.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. március 25.Fontos kérdésre adott választ egy Tiktokra posztoló fizioterapeuta. A George néven futó szakértő ugyanis arról beszélt egy videóban, hogy hányszor érdemes kitörölni a fenekünket kakilás után.

A válasz az, hogy legfeljebb háromszor, mivel a túlzásba vitt törölgetés aranyeret okozhat.

„Amikor kettőnél vagy háromnál többször törlöd meg, azt székletkenésnek hívják. Lényegében arról van szó, amikor túl sok széklet marad a végbélnyílás bejáratánál még azután is, hogy befejezted a kakilást”

- fejtette ki George.

Szerinte az egyik technika, amivel csökkenthetjük a törlések számát az, hogy vízesésszerűen összeszorítjuk a medencefenekünket.

„Tehát kezdd azzal, hogy 20 százalékkal, majd 50 százalékkal, 80 százalékkal és 100 százalékkal összenyomod a végbélnyílást, így a kakilás végére ez négyszer is megtörténik. Ez segíthet lezárni a végbélnyílás záróizmát – ha kis székletdarabok lógnak ki a bejáraton, az általában a külső záróizom gyengeségéből adódik.”

Ha pedig ez sem működik, akkor George szerint érdemes orvoshoz fordulni.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
A Rovatból
Anyaszült meztelenül edz egy olasz pár, mert szerintük így sokkal egészségesebb
Te kipróbálnád? Tudományosan nem igazolt az állítás, de az olasz influenszerpár esküszik a módszerre.


A Blikk oszlatta el kétségeinket afelől, hogy igaz-e a hír, miszerint a 31 éves Bella Mantovani és férje, a 34 éves Vagner O Fera, olasz influenszerek (ki nem hallott róluk?), kitalálták, hogy meztelenül edzenek. Azt mondják, az egészséges, és több kilót is képesek leadni.

Hogy mondandójuknak nyomatékot adjanak, fotósorozattal is előrukkoltak.

Az, hogy valóban egészségesebb és hatásosabb-e a meztelen edzés, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy Bella és Vagner jól keres a fotósorozattal, és saját állításuk szerint rengeteg előnye van a meztelen edzésnek. „Így több kalóriát égetünk el” – állítják, bár meggyőző bizonyíték egyelőre nincs a dologra. Bella azt mondja, ő már négy kilót dobott le ezzel a módszerrel. Hozzáteszik azt is, a ruházat hiánya által biztosított szabadság növeli a motivációt, de a testet is intenzívebb munkára ösztönzi.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
Szeretjük egymást, de nem szexelünk – túlélhet-e egy házasság testiség nélkül?
Egy 48 éves nő kért tanácsot miután észrevette: bár szeretik egymást a férjével, de már nincs köztük testiség. A szakértő rövid válasza az, hogy túlélheti a házasságuk, de a helyzet nem feltétlenül egyszerű.


Egy 48 éves nő kért tanácsot Coleen Nolan-től, a Mirror tanácsadó rovatában: az olvasói levél szerzője arról írt, hogy bár ő és a férje szeretik egymást és jó barátok, az elmúlt években valami megváltozott közöttük.

„Azt mondanám, hogy lelki társak vagyunk, ragyogó barátok, és nagyon szeretjük egymást. Azonban az elmúlt néhány évben fokozatosan belecsúsztunk ebbe a mintába, hogy nem szexelünk”

– áll a levélben. Az olvasó arra kíváncsi: van-e jövője a házasságuknak akkor, ha nincsen közöttük szexuális kapcsolat. Coleen határozott igennel válaszolt:

„Nos, a válasz igen, egy házasság túlélhető szex nélkül is, ha mindkét partner 100%-ban benne van.”

A tanácsadó szerint minden kapcsolat keresztül megy különféle fázisokon, ami teljesen normális. Hangsúlyozza azonban, hogy „ha az egyik fél szexet akar, a másik pedig nem”, az bizony probléma. Azt javasolja, hogy beszéljenek nyíltan a helyzetről, hogy tudják, mit szeretne a másik. Emellett azt tanácsolja, hogy próbáljanak „mélyebb szinten újra kapcsolódni egymáshoz”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk