KAPCSOLAT

Sokat okostelefonozik melletted a párod? Mutatjuk, miért nem jó jel ez

Érdekes eredményt hozott egy nemrégiben végzett kutatás: a családi élet általános 21. századi ábrázolásával ellentétben a házasok láthatóan kevésbé hajlamosak arra, hogy figyelmen kívül hagyják a partnerüket, mint az egyedülállók.

Link másolása

Napjainkban világszerte 4,3 milliárd embernek van okostelefonja, ez a világ népességének többsége. Ahol vannak okostelefonok, ott vannak szép számmal olyan emberek, akik figyelmen kívül hagyják a körülöttük lévőket és elmélyülten használják az eszközüket. Ezek – angol szlengkifejezéssel élve – az úgynevezett „phubberek”, és a tudósok most azt vizsgálták, hogy az okostelefonok használata milyen hatással lehet az intim emberi kapcsolatainkra. A kifejezést egyébként eredetileg egy szellemes marketingkampány részeként álmodták meg, az általa leírt viselkedés viszont manapság annyira általános, hogy a phubber bekerült a gyakran használt szavak közé.

Libanoni szakemberek csaknem 500, 18 és 29 év közötti fiatal felnőttet kérdeztek meg a szokásaikról. Azt feltételezték, hogy akik társasági emberek, kevésbé hajlamosak az okostelefonjuk görgetésére, akik viszont magányosak és gyakran unatkoznak, gyakran menekülnek az internet világába. Akik nyitottak, könnyen barátkoznak és hajlandók új dolgokat kipróbálni, kisebb valószínűséggel foglalkoznak „éjjel-nappal” az okostelefonjukkal.

A tanulmány készítői a kapcsolati státusz és a „telefonozás” összefüggéseit is vizsgálták. Kiderült:

a párkapcsolatban élők legnagyobb része egyáltalán nem érzi magát egyedül a problémáival, és sok-sok olyan téma van, amiről szívesen beszél a társával, így óhatatlanul is a háttérbe szorul az okostelefonok görgetése.

Ha egy kapcsolatban problémák vannak, ha elhidegülnek egymástól a felek, akkor ez a helyzet változhat.

„Óvatosan kell értelmezni a kutatás eredményeit, további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy még reálisabb képet kapjunk az emberek okostelefon-használati szokásairól. Sokan ugyanis „csak” a társadalmi elszigeteltségüket próbálják kezelni a mobileszközök gyakori kézbe vételével” – mondták a szerzők a Healthcare folyóiratban megjelent tanulmány összegzéseként.

via iflscience.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
Így vallotta be Alföldi Róbert, hogy a férfiakhoz vonzódik
A színész-rendező tíz éve coming outolt. Nem ő volt akkoriban az egyetlen hazai sztár, aki bevallotta másságát.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. március 19.


Link másolása

Tíz évvel ezelőtt beszélt először nyíltan melegségéről Alföldi Róbert, írja az rtl.hu.

„Melegként lemenni az edzőterembe, az megint egy plusz szorongás”

– mondta 2014 márciusában a színész-rendező, aki fél évvel korábban Csáki Judit Alföldi színháza – Öt nemzeti év című könyvében törte meg először a csendet. Alföldi akkor a Nyitottak vagyunk kampányhoz csatlakozott, amiben az elfogadásra hívták fel az emberek figyelmét.

Nem ő volt az egyetlen, aki akkoriban felvállalta szexualitását. Kulka János mellett Gallusz Niki is őszintén beszélt boldogságáról a Fókusznak:

„Mitől érzi egy nő magát igazán nőnek? Én ettől, hogy számításba vagyok véve, és úgy, hogy tudom, követi a gondolataimat. Velem van. És ettől érzem magamat úgy, mint egy hagyományos kapcsolatban” – mondta a színésznő.

A hírességek tíz évvel ezelőtti coming outjait ebben a videóban lehet megnézni:

Kvíz ajánló: Mennyire emlékszel Szécsi Pál dalaira?


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KAPCSOLAT
A Rovatból
Ezért nem szabad háromnál többször kitörölni a fenekünket – hallgass a szakértőre!
Fontos kérdésre kaptunk választ egy Tiktokon posztoló fizioterapeutától.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. március 25.


Link másolása

Fontos kérdésre adott választ egy Tiktokra posztoló fizioterapeuta. A George néven futó szakértő ugyanis arról beszélt egy videóban, hogy hányszor érdemes kitörölni a fenekünket kakilás után.

A válasz az, hogy legfeljebb háromszor, mivel a túlzásba vitt törölgetés aranyeret okozhat.

„Amikor kettőnél vagy háromnál többször törlöd meg, azt székletkenésnek hívják. Lényegében arról van szó, amikor túl sok széklet marad a végbélnyílás bejáratánál még azután is, hogy befejezted a kakilást”

- fejtette ki George.

Szerinte az egyik technika, amivel csökkenthetjük a törlések számát az, hogy vízesésszerűen összeszorítjuk a medencefenekünket.

„Tehát kezdd azzal, hogy 20 százalékkal, majd 50 százalékkal, 80 százalékkal és 100 százalékkal összenyomod a végbélnyílást, így a kakilás végére ez négyszer is megtörténik. Ez segíthet lezárni a végbélnyílás záróizmát – ha kis székletdarabok lógnak ki a bejáraton, az általában a külső záróizom gyengeségéből adódik.”

Ha pedig ez sem működik, akkor George szerint érdemes orvoshoz fordulni.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
A Rovatból
„A férjem a bébiszitterem volt négyéves koromban” – ki is borultak a kommentelők
A nő szerint csak az agymosott Z generáció tagjai hiszik azt, hogy a nagy korkülönbség rossz.
Bánáti Ida - szmo.hu
2023. december 31.


Link másolása

Nem mindennapi történetet osztott meg egy angol nő.

Samantha Gizzle még akkor ismerte meg a későbbi férjét, amikor ő 4 éves volt, a férfi pedig 19 éves. A fiú volt ugyanis annak idején a bébiszittere.

A nő egy olyan videót tett közzé az egyik közösségi oldalon, amelyet Adele "When We Were Young" című dalával illusztrált. A videóban megosztott egy fotót, amelyen az akkor 19 éves Johnathan a négyéves Samanthát tartja a karjában - írta meg a Sassy.hu.

A következő képen a pár az esküvőjük napján látható: a férfi 44, a nő 29 éves.

"Te voltál a legjobb bébiszitter"

- írta Samantha a poszt alá.

Mint kiderült, a párkapcsolatuk akkor kezdődött, amikor a lány 18 éves lett. Samantha azt írta, örül, hogy túlléptek a korkülönbségen és együtt nyitották életünk új fejezetét.

Leírta, milyen boldog a férfi mellett, és mennyire szereti.

Örömében azonban nem osztozik minden kommentelő. Az egyikük azt írta:

"Amikor TI fiatalok voltatok? Amikor TE kicsi voltál, Ő már felnőtt volt."

Más azt írta, hogy ez azért elég beteg dolog.

A nő szerint csak az agymosott Z generáció tagjai hiszik azt, hogy a nagy korkülönbség rossz egy kapcsolatban, és hangsúlyozta, hogy nem akkor jöttek össze, amikor még gyerek volt, hanem akkor, amikor ő már nagykorú volt.

Te mit gondolsz Samantha és Jonathan kapcsolatáról?

Forrás: The Sun

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
Anyaszült meztelenül edz egy olasz pár, mert szerintük így sokkal egészségesebb
Te kipróbálnád? Tudományosan nem igazolt az állítás, de az olasz influenszerpár esküszik a módszerre.

Link másolása

A Blikk oszlatta el kétségeinket afelől, hogy igaz-e a hír, miszerint a 31 éves Bella Mantovani és férje, a 34 éves Vagner O Fera, olasz influenszerek (ki nem hallott róluk?), kitalálták, hogy meztelenül edzenek. Azt mondják, az egészséges, és több kilót is képesek leadni.

Hogy mondandójuknak nyomatékot adjanak, fotósorozattal is előrukkoltak.

Az, hogy valóban egészségesebb és hatásosabb-e a meztelen edzés, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy Bella és Vagner jól keres a fotósorozattal, és saját állításuk szerint rengeteg előnye van a meztelen edzésnek. „Így több kalóriát égetünk el” – állítják, bár meggyőző bizonyíték egyelőre nincs a dologra. Bella azt mondja, ő már négy kilót dobott le ezzel a módszerrel. Hozzáteszik azt is, a ruházat hiánya által biztosított szabadság növeli a motivációt, de a testet is intenzívebb munkára ösztönzi.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk