hirdetés

KAPCSOLAT

Nemzetközi párok, akiket szétválasztott a koronavírus

A pandémia gyakorlatilag ellehetetlenítette azoknak a pároknak az életét, akik más-más országokban élnek és eddig úgy találkoztak, hogy egymáshoz utaztak.
Címkép: Pixabay/illusztráció - szmo.hu
2021. február 14.

hirdetés

Amikor Riëtte Badenhorst hazatért Párizsba dél-afrikai műtétjéről, a vőlegénye, Steve Mann csak annyit tehetett, hogy telefonon vigasztalta, az Egyesült Királyságból.

Riëtte azt kívánja, bárcsak a szerelmével lehetne a nehéz időkben.

"A barátok és a család segít, de ez nem ugyanaz" - mondta a CNN-nek a lány.

"A videohívások segítenek, de szerintem ez hosszútávon kevés ahhoz, hogy fenntartsuk a szerelmünket. Szomorú vagyok és magányos."

Badenhorst és Mann 2016-ban kezdtek el randevúzni, három évvel később pedig eljegyezték egymást. Ma már több mint egy éve nem látták egymást, még akkor sem, amikor a menyasszonynál daganatot diagnosztizáltak.

Rajtuk kívül még rengeteg nemzetközi pár él a világon, akik hasonló helyzetben vannak, vagyis a koronavírus miatti utazási tilalom elválasztja őket.

Elsőként tavaly márciusban Amerika korlátozta a beutazást Európából és Brazílából. A példát sok más ország követte, mára pedig oda jutottunk, hogy gyakorlatilag szinte sehová sem mehetünk.

hirdetés

A házastársaknak szinte minden ország mentességet adott, de ez nem vonatkozik azokra a párokra, akik ugyan nem házasodtak össze, de a távkapcsolatban vagy nemzetközi kapcsolatban éltek együtt.

2016 óta Elizabeth Anne Shannon évente négyszer utazott Oklahomából a Fülöp-szigetekre, hogy meglátogassa menyasszonyát, Recca Morcada-t.

"Mi így vagyunk egy család, lehet, hogy nem szokványos, de kiválóan működött négy éven át"
- mondta a nő.

Mivel a Fülöp-szigetek és az Egyesült Államok egyaránt szigorú utazási korlátozásokat vezetett be a pandémia alatt, Shannon és Morcada több mint egy éve nem látták egymást.

"Alig várom, hogy hazagyere az oklahomai családodhoz" - írja Shannon partnerének a Facebookon. "Szükségünk van rád és hiányzol."

Az amerikai szerelmespárok több mint fele nem él házasságban a Pew Research Center felmérése szerint. Hasonló tendenciák tapasztalhatók Európában is.

"Ez már nem 1850" - mondja Offely Epain, a francia származású, Londonban élő lány, aki csaknem nyolc hónapja nem láthatta Srí Lanka-i szerelmét.

"Túl kéne már lépni ezen a régimódi szabályon, ami csak akkor ismeri el a párokat, ha már házasok."

Azt mondja, eddig a szabályozás nem tett különbséget a házasok és a nem házasok utazási jogai között, tehát lehetővé tette, hogy az ember más országban is ismerkedjen és szabadon utazzon. A mostani szabályozások azonban egyértelműen hátrányosan érintik a nem házas párokat.

Tavaly tavasszal a szétválasztott párok megalapították a Couples Separated By Travel Bans nevű Facebook-csoportot, ahol eleinte csak információt cseréltek egymással a lezárásokról.

Később aztán összefogtak és lobbizni kezdtek különböző politikusoknál, hogy a nem házas párokra vonatkozóan is oldják fel az utazási tiltást.

Júliusban Dánia volt az első ország, amely mentességet adott a szerelmeseknek. Őket követte Ausztria, Hollandia, Németország és Franciaország is.

A francia Beatrix és az amerikai Jackson is megkapták az úgynevezett szerelmes vízumot, és hosszú idő után így láthatták egymást újra.

Ehhez azonban el kellett készíteniük egy 38 oldalas dokumentumot, amihez képeket is mellékeltek, hogy bizonyítsák, tényleg egy párt alkotnak, csak más-más országban élnek.

Épp úgy, mint a Zöldkártya című filmben.

A mentességet azonban a második hullám alatt az összes ország megszüntette.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KAPCSOLAT

„Titkos kapcsolatból születtem, a nővérem pedig a biológiai apámmal jött össze”

Az igazi családi drámát viszont nem is ez okozta, hanem az, hogy az amerikai lány elmondta a nővérének a titkát.
Címkép: illuszráció (Pexels) - szmo.hu
2021. április 01.

hirdetés

Szappanoperába illő történetet mesélt saját családjáról egy 24 éves amerikai nő, aki a Reddit közösségi oldalon kért segítséget a problémájára.

"Egy titkos kapcsolatból születtem, miután anyám félrelépett. Szerencsére az apám megbocsájtott neki és megtartottak engem, sőt egész jó gyerekkorom volt. Nem igazán hasonlítok a családtagjaimra, és úgy nőttem fel, hogy mindig azt kérdezgettem, hogy én miért vagyok más, mint a többiek. Amikor 17 éves voltam, anyukám elvitt fagyizni, akkor mutatott be a biológiai apámnak. Azt mondta, hogy már elég idős vagyok ahhoz, hogy megtudjam az igazságot, de megígértette velem, hogy nem mondom ezt el a nővéremnek, és belém verte, hogy az igazi apám nem is akart engem és soha nem lesz része az életemnek. Nem fogok hazudni, ez így nagyon sok volt, de megtanultam lenyelni ezt és befogni a számat"

- mesélte.

A titkot éveken át rejtegette a nővére elől, de nemrég megtörtént az, amire senki sem számított: a testvére összejött az ő biológiai apjával, persze úgy, hogy nyilván nem tudta, hogy az a férfi korábban az anyja szeretője volt, és az ő viszonyukból született meg a húga.

"Megosztott a neten egy képet róla és az új barátjáról. Aki - legnagyobb megdöbbenésemre - a biológiai apám. Napokig agyaltam, hogy mit tegyek. Végül úgy döntöttem, hogy elmondom neki az igazat, és így is tettem. Nem viselte túl jól, de rám nem haragudott. Ki is dobta az apámat.

Most meg már azzal viccelődik, hogy ha lefeküdt az apámmal, akkor tulajdonképpen ő az anyám, ezért most már még inkább joga van főnökösködni felettem."

hirdetés

A lányok anyja viszont nagyon is mérges volt, amikor rájött, hogy a kisebbik lánya nem tartotta a szavát és elárulta a nővérének a nagy titkot.

"Anyám dühöngött. Szerinte olyan dolgot mondtam el, ami nem is az én titkom volt, és amit nem volt jogom senkinek elárulni. Azt mondta, a nővérem nem áll rokoni kapcsolatban a biológiai apámmal, ezért nem is számított, hogy ők randiztak, hiszen nem arról volt szó, hogy összeházasodnak, vagy ilyesmi. Két hónap telt el, és még mindig mérges rám. Folyton árulónak hív, és minden alkalmat kihasznál, hogy azt hangoztassa, mennyire megbízhatatlan vagyok, és semmilyen privát vagy fontos dolgot nem lehet velem megosztani."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KAPCSOLAT

Előtte-utána képen mutatta meg, hogyan hagyta el magát mellette a párja, amióta együtt vannak

A lány poénnak szánta az összehasonlítást, de nem mindenki találta viccesnek.
Fotó: hollymillstbe/TikTok - szmo.hu
2021. április 08.

hirdetés

TikTok-on mutatta meg egy lány, hogy a barátja külseje jelentősen megváltozott, amióta egy párt alkotnak. Sokan jót nevettek a képeken, míg mások sértőnek találták az összehasonlítást - írja a Daily Star.

“Fogalmazzunk úgy, hogy elkényelmesedett” - írta Holly a fotók mellé.

Az első képen a lány félmezten barátja úgy fest, mint aki sűrűn látogatja az edzőtermet: vékony, sportos és kifejezetten izmos.

“Ez néhány héttel a találkozásunk előtt készült. Azt hittem, ezt kapom” - fűzte hozzá a lány.

A második képen ugyanakkor szakállasan, túlnőtt hajjal és kissé pocakosan látjuk viszont a férfit, akinek már távolról sem olyan kidolgozott a teste.

hirdetés

“Valójában ezt kaptam! Íme, a barátom másfél évvel később” - kommentálta Holly.

@hollymillstbeLet’s just say he’s comfortable #fyp #couples #boyfriendcheck♬ original sound - user937740088349hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT

Kamuprofilt csinált egy angol feleség egy randioldalon, hogy lebuktassa a férjét, aztán el is ment vele találkozni

Allan őszintén hitt benne, hogy a dekoratív Lorraine érkezik hozzá a hotelszobába.
Fotó: Greyerbaby/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. április 04.

hirdetés

Egy gyanakvó feleség, Lucy Batchelor kamu randiprofillal csalta tőrbe a férjét - és maga is meglepődött, milyen könnyen ment a dolog, írja a Daily Star.

A 46 éves Lucy a Plety of Fish nevű oldalon találta meg saját férje, Allan Coates profilját. A nő ezek után a csinos Lorraine képében hálózta be Allant, akivel egy hotelszobába beszélte meg a találkozót.

“Kíváncsi voltam, meddig menne el, de teljes mértékben bedőlt nekem” - mondja a nő, aki 5 évet élt együtt a férfivel.

A házaspár nem sokkal azelőtt úgy határozott, mindkettejüknek szüksége van egy kis egyedüllétre, habár még mindig szeretik egymást. Lucy mégis úgy érezte, valami nem stimmel. Kutatni kezdett férje után a randioldalakon, és hamar meg is találta őt.

“Csináltam egy kamuprofilt egy vonzó nő képével, akit a neten találtam, és elneveztem Lorraine-nek. Allan ideális csaját alkottam meg, aki európainak néz ki és hotelekben dolgozik, tehát az én ellentétem” - mondja.

hirdetés

Az üzenetekből hamar flört bontakozott ki. Lucy elképedésére férje intim fotókkal és videókkal örvendeztette meg “Lorraine-t”.

“Allan elárulta a Lorraine-nek, hogy soha nem kellett volna engem feleségül vennie, mert nem szeret eléggé. Sírva fakadtam. Összetört a szívem, megalázva éreztem magamat.”

A nő ezek után a kamuprofil nevében szexre invitálta a férjét egy hotelszobába.

“Amikor kopogtam Allan szobájának az ajtaján, tetőtől talpig remegtem. Nehéz leírni az arcát, amikor kinyitotta az ajtót, és én álltam ott Lorraine helyett.”

Allan nem is hitte el egyhamar, hogy átverték, felesége kénytelen volt neki megmutatni neki az üzeneteket.

A pár azóta elvált, és Lucy állítása szerint sokkal jobban érzi magát Allan nélkül.

A férfi beismerte, hogy sokkolták a történtek:

“Megbántam a dolgot. Nehéz időszakon mentünk keresztül, és úgymond elkalandoztam”

- magyarázta.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT

Egy profi tinderező elárulta, hogyan lehet a lehető legtöbb párt találni az alkalmazással

Mobil helyett asztali gépről tinderezzünk, és ne felejtsünk el bemutatkozást írni sem.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 06.

hirdetés

Már néhány egyszerű trükkel sokkal több párt lehet találni a Tinderen James Langton szerint, aki szerepel a társkereső alkalmazás 'legtöbbször jobbra húzott top 30'-listáján (15 nő, 15 férfi), írja a Daily Star. A 27 éves angol férfit olyan sokan keresik az online randizás trükkjei miatt, hogy már saját YouTube-csatornát is indított Date Helper (Randisegítő) néven.

Langton azt mondja, az egyik legfontosabb dolog, hogy olyan képet töltsünk fel magunkról a Tinderre, ami valamilyen történetet mesél el az életünkről, ne csak egy egyszerű szelfi legyen a szobában. Sokan nem töltik ki az életrajzra fenntartott részt sem, pedig ez a randiguru szerint ugyancsak kulcsfontosságú. Azt tanácsolja, a szöveg legyen informatív, és mindenképpen rejtsük el benne ne is annyira burkoltan azt az üzenetet, hogy húzzon minket jobbra az alkalmazásban válogató másik fél.

A férfi szerint további hasznos tipp lehet, ha elsősorban asztali számítógépről tinderezünk és nem a mobilalkalmazáson keresztül. Ez ugyanis megfigyelése alapján jócskán javíthatja a rangsorolást a társkeresőn belül.

Langton úgy véli, az apró részletek is fontosak lehetnek. Ilyen például, hogy a profilhoz rendelt közösségi média linkek a megfelelő helyre mutassanak, és még véletlenül se egy kamu profilon vagy rosszul begépelt oldalon kössön ki a ránk kíváncsi felhasználó.

hirdetés

A randiprofi szerint ne mulasszuk el bekapcsolni az állapotunkat sem. Így ugyanis láthatják az alkalmazás használói, hogy mikor vagyunk éppen elérhetők a szoftverben, ami garancia lehet arra, hogy gyors választ kapnak az üzeneteikre.

A hivatalosan a 15 legvonzóbb tinderező férfi között számon tartott angol fiatal azt mondja, hogy hiába a rengeteg match, attól függetlenül nagyon válogatós, és alaposan megfontolja, kivel találkozik végül. A döntő szempont nála mindig az, hogy felteszi magának a kérdést: örülnék, ha ezzel a személlyel szemben ülnék egy bárban? Ha a válasza igen, akkor viszont kivétel nélkül jobbra húzza a kiszemelt képét a Tinderen, és már kezdődhet is az ismerkedés.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: